ChangeNOW Review: snelle crypto-swaps zonder bewaring

ChangeNOW recensie

Als u op zoek bent naar een naadloos swapserviceplatform om crypto-naar-crypto-uitwisselingen te maken, dan is het misschien de moeite waard om ChangeNow te bekijken.

Het platform heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering eind 2017 en ondersteunt vervolgens meer dan 170 verschillende digitale tokens in meer dan 30.000 handelsparen. Dit omvat kenmerkende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, evenals een reeks minder bekende ERC-20-tokens.

ChangeNOW recensie

Als u overweegt om het ChangeNOW-ruilserviceplatform te gebruiken, of gewoon wilt weten of ze geschikt voor u zijn, neem dan even de tijd om eerst onze uitgebreide gids te lezen.

Bezoek ChangeNOW

Wat is ChangeNOW?

Kortom, ChangeNow is een platform waarmee gebruikers naadloos cryptocurrencies kunnen wisselen met andere cryptocurrencies. Moet u bijvoorbeeld Bitcoin ruilen voor Ethereum, of misschien Litecoin voor Monero? Dit bereik je met een klik op de knop via het ChangeNOW platform.

Hoewel dit op het eerste gezicht klinkt als elke andere exchange of swap-service die actief is in de crypto-ruimte, lijkt ChangeNOW enkele duidelijke voordelen te hebben.

Eerst en vooral, als een niet-bewaarplichtige dienst, bewaart of bewaart ChangeNOW geen van de digitale tokens die ze ondersteunen, en zorgt het er vervolgens voor dat gebruikers munten kunnen ruilen in een veilig en beveiligd ecosysteem. Bovendien vereist het ChangeNOW-platform niet dat gebruikers een account hoeven te registreren om hun swapdiensten te kunnen gebruiken. Dit maakt het uitwisselingsproces snel en zorgeloos.

ChangeNOW-website

Voor degenen die het zich herinneren de worstelingen die toonaangevende beurzen hadden tijdens de crypto-rage van eind 2017 – in zoverre dat platforms tijdelijk nieuwe aanmeldingen moesten beperken om te kunnen omgaan met extreme vraagniveaus, is het niet-registratiemodel bij ChangeNOW zeer opmerkelijk.

Verder is een belangrijk verkoopargument van het team bij ChangeNow dat ze geen limieten stellen aan de hoeveelheid cryptocurrency die je kunt ruilen. Beursbeperkingen zijn iets dat traders vaak frustreert, vooral wanneer ze moeten reageren op een belangrijke marktgebeurtenis.

Als het op snelheid aankomt, ontdekten we dat de ChangeNOW-swapservice in de overgrote meerderheid van de gevallen crypto-uitwisselingen in ongeveer 2 minuten kan uitvoeren. In zeldzamere gevallen kan dit echter tot een uur duren, afhankelijk van de blockchain-tijden.

Het is ook belangrijk op te merken dat een belangrijk aspect van het ChangeNOW-ecosysteem is dat de onderliggende technologie is geïntegreerd met een reeks partnerplatforms van derden..

Dit is cruciaal voor het raamwerk voor swapservices, omdat het ervoor zorgt dat gebruikers de best mogelijke rente kunnen krijgen op het moment van de transactie.

Met dat gezegd zijnde, zullen we in de volgende sectie een snel overzicht geven van hoe de ruilservice werkt.

Hoe werkt de ruilservice bij ChangeNOW?

Zoals hierboven vermeld, is het niet nodig om een ​​account te registreren wanneer u het ChangeNOW-platform opent om een ​​ruil uit te voeren. Zo kunt u direct aan de slag.

Ten eerste moet u de twee valuta’s selecteren die u wilt ruilen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu dat is gekoppeld aan de knop ‘U verzendt’ het digitale item dat u momenteel bezit.

Op het moment van schrijven kan dit afkomstig zijn van elk van de 170+ cryptocurrencies die momenteel door het platform worden ondersteund. Selecteer vervolgens de cryptocurrency die u wilt ontvangen via de “You Get” drop-down box.

Wissel

U moet dan het aantal munten invoeren dat u wilt ruilen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, wordt het vak ‘Je krijgt’ bijgewerkt met het aantal munten dat je ontvangt.

Als u bijvoorbeeld momenteel 1,5 BTC bezit en u deze wilt ruilen voor LTC, wordt het aantal LTC dat u ontvangt weergegeven in het desbetreffende vak.

In de volgende fase van de swapservice-transactie moet u het portefeuilleadres van de ontvangende munten invoeren. Als u geen wallet-adres heeft voor de cryptocurrency die u wilt ontvangen, dan kunt u dit met ChangeNOW doen via een van hun partnerservices.

Bevestig Swap

Verifieer vervolgens de informatie die u heeft ingevoerd en bevestig het omwisselen. Op dit punt van de transactie geeft ChangeNOW een uniek stortingsadres weer waar je je munten naartoe kunt sturen. Zodra dit is ontvangen, zal het platform autonoom de beste beschikbare koers vinden via zijn partnerbeurzen, voordat de swap wordt afgerond.

Al met al zou je moeten verwachten dat het end-to-end swap-proces binnen 10-20 minuten wordt afgerond. Het belangrijkste punt van het bovenstaande voorbeeld is dat het proces geen registraties, e-mails of wachtwoorden vereiste, noch dat er limieten werden ingesteld.

NU teken

Om de mogelijkheden van het ChangeNOW-platform verder te vergroten, heeft het project onlangs zijn eigen digitale token uitgegeven. Bekend als de Nu teken, het staat nu vermeld op Binance DEX, evenals IDEX en EtherDelta. Verder onderzoek suggereert zelfs dat het NOW-token eigenlijk het eerste token was dat op de Binance Chain werd uitgegeven.

Het token zelf is 50/50 verdeeld tussen de Binance Chain (BEP2 Standard) en Ethereum (ERC-20 standaard). Op het moment van schrijven kunnen gebruikers ERC-20-tokens naadloos omwisselen naar BEP2, hoewel BEP2- naar ERC-20-swaps gepland zijn voor de zeer nabije toekomst.

Nu teken

Een van de belangrijkste concepten van het NOW-token is dat het supergemakkelijk maakt om een ​​alternatief token naar het nieuwe mainnet te migreren. van de gebruiker. Door dit te doen, kunnen degenen die het betreffende token bezitten, eenvoudige swaps uitvoeren met andere digitale valuta.

Niettemin, door simpelweg het NOW-token vast te houden, krijgen gebruikers op het platform een ​​reeks belangrijke voordelen. Dit omvat verbeterde ondersteuning van het ChangeNOW-team, gunstiger voorwaarden voor partners (zoals een groter omzetaandeel) en nog betere tarieven op beurzen.

Om het NOW-token te verkrijgen, kan dit worden bereikt door deel te nemen aan de ChangeNOW Airdrop, of door ze te kopen op een van de bovengenoemde uitwisselingen van derden.

Heeft ChangeNOW opmerkelijke partnerschappen gevormd?

Toen we het end-to-end-beoordelingsproces doorliepen, wilden we heel graag zien of gevestigde cryptogerelateerde organisaties al dan niet waren geassocieerd met het ChangeNOW-platform. In zoverre waren we verrast om te zien hoeveel keurmerknamen het ChangeNOW-protocol in hun systemen hadden geïntegreerd.

Bijvoorbeeld de enorm populaire cryptocurrency-portemonnee Exodus toegevoegde ondersteuning voor ChangeNow-swaps in september 2018. Dit betekent in wezen dat degenen die geld in hun Exodus-portemonnee houden een crypto-naar-crypto-swap kunnen doen zonder de portemonnee-interface te hoeven verlaten.

Exodus portemonnee

Exodus zorgt er zelf voor dat privésleutels worden versleuteld tijdens het transactieproces en houdt vervolgens ChangeNow aan hun belofte om een ​​niet-bewarende ruilservice te zijn.

Met name Exodus is niet de enige die het ChangeNow-protocol ondersteunt. Andere toonaangevende portemonnee-providers zoals Trezor, Guarda, ClassicEtherWallet, Ledger, Atomic Wallet en zoals eerder vermeld, Binance, hebben allemaal de ChangeNOW-sprong gewaagd.

Welke andere opmerkelijke producten of services biedt ChangeNOW?

Bij het afronden van ons beoordelingsproces kwamen we ook een aantal aanvullende ChangeNOW-services tegen waarvan we vonden dat ze moesten worden vermeld. Eerst en vooral waren we geïnteresseerd om het NOWPayments-product van het project te verkennen.

Kortom, ChangeNOW stelt verkopers in staat om cryptocurrency als betaalmiddel te accepteren. Dit omvat toonaangevende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, evenals een aantal stablecoins. Net als in het geval van de integratie van PayPal, is de NOWPayments-protocol kan via een eenvoudige widget aan de website van een verkoper worden toegevoegd.

Wanneer gebruikers doorgaan met betalen met de door hen gekozen cryptocurrency, voert het NOWPayments-protocol een automatische conversie uit. De reden hiervoor is om de vluchtige schommelingen te vermijden die vaak gepaard gaan met de cryptomarkten.

Bovendien worden cryptobetalingen die worden gefaciliteerd via het NOWPayments-protocol onmiddellijk teruggetrokken naar de handelaarsportemonnee, waardoor het proces naadloos verloopt voor alle partijen die bij de transactie betrokken zijn..

We hebben ook nota genomen van het project LightingNOW-service. Het doel van de LightingNOW-service is om een ​​goed verbonden en stabiel Lighting-knooppunt mogelijk te maken en vervolgens het proces te vergemakkelijken waarmee blockchain-activa worden overgedragen.

Dit maakt niet alleen directe betalingen mogelijk waarvoor geen bevestigingen in de keten nodig zijn, maar de service is ook zeer schaalbaar. Bovendien kan het LightingNOW-protocol ook cross-chain automatische swaps vergemakkelijken.

ChangeNOW Review: The Verdict?

Samengevat: het team van ChangeNOW heeft een lange weg afgelegd sinds hun oprichting eind 2017. Hun kernproduct – het swapserviceplatform, stelt gebruikers in staat om op een naadloze manier cryptocurrencies uit te wisselen, zonder dat ze een account hoeven te registreren. Bovendien legt de service, die gewoonlijk slechts 2 minuten in beslag neemt, geen beperkingen op aan het aantal cryptocurrency-tokens dat u kunt ruilen..

We waren ook onder de indruk van het aantal opmerkelijke partnerschappen dat het project sindsdien heeft gevormd. Of het nu gaat om hun integratie met Ledger, Trezor, Binance of Exodus, het aangaan van partnerschappen met dergelijke kenmerkende namen kan alleen maar meer gewicht toevoegen aan de legitimiteit van het project.

Ten slotte is het ook de moeite waard om enkele van de nieuwste innovaties van het project in de gaten te houden, zoals de NOWPayments- en LightingNOW-protocollen.

Bezoek ChangeNOW

Verander nu

src = “~ images \ changenow-review-fast-crypto-swaps-free-of-custody.gif”

alt = “ChangeNOW recensie”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 8,6

Makkelijk te gebruiken

9.0 / 10

Reputatie

9.0 / 10

Vergoedingen

8.0 / 10

Klantenservice

9.0 / 10

Betaalmethoden

8.0 / 10

Voordelen

  • Niet-bewarend
  • Goede interface
  • Wallet-integraties
  • Ondersteunt veel crypto’s
  • Geen uitwisselingslimieten

Nadelen

  • Snelheid hangt af van Blockchain-tijden
  • Kaartbetalingen zijn nog niet beschikbaar

Bezoek ​"@context"​"http: \ / \ / schema.org \ /","@type"​"Product","naam"​"Verander nu","beeld"​"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 05 \ /changenow-review.gif","Omschrijving"​"Als je op zoek bent naar een naadloos swapserviceplatform om crypto-naar-crypto-uitwisselingen te maken, dan is het misschien de moeite waard om ChangeNow te bekijken. Het platform heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering eind 2017 en ondersteunt vervolgens meer dan 170 verschillende digitale tokens in meer dan 30.000 handelsparen. Dit omvat kenmerkende munten zoals Bitcoin,…","aanbiedingen"​"@type"​"Aanbod","prijs"​"0.00","priceCurrency"​"​","verkoper"​"@type"​"Persoon","naam"​"Oliver Dale"​,"beoordeling"​"@type"​"Beoordeling","beoordeling"​"@type"​"Beoordeling","beste beoordeling"​"10","slechtste beoordeling"​"0","ratingValue"​"8.60"​,"naam"​"Verander nu","reviewBody"​"Als je op zoek bent naar een naadloos swapserviceplatform om crypto-naar-crypto-uitwisselingen te maken, dan is het misschien de moeite waard om ChangeNow te bekijken. \ R \ n \ r \ nHet platform heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering eind 2017, ondersteunt vervolgens meer dan 170 verschillende digitale tokens in meer dan 30.000 handelsparen. Dit omvat kenmerkende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, evenals een reeks minder bekende ERC-20-tokens. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nAls u overweegt om de ChangeNOW-swap te gebruiken serviceplatform, of als u gewoon wilt weten of ze geschikt voor u zijn, neem dan even de tijd om eerst onze uitgebreide gids te lezen. \ r \ nBezoek ChangeNOW \ r \ n \ r \ nWat is ChangeNOW? \ r \ nIn een notendop, ChangeNow is een platform waarmee gebruikers naadloos cryptocurrencies kunnen ruilen met andere cryptocurrencies. Moet u bijvoorbeeld Bitcoin ruilen voor Ethereum, of misschien Litecoin voor Monero? U kunt dit met een klik op de knop bereiken via het ChangeNOW-platform. \ R \ n \ r \ n Hoewel dit op het eerste gezicht klinkt als elke andere exchange of swap-service die actief is in de crypto-ruimte, lijkt ChangeNOW enkele duidelijke voordelen te hebben . \ r \ n \ r \ nEerst en vooral bewaart ChangeNOW, als niet-bewaarplichtige dienst, geen van de digitale tokens die ze ondersteunen, en zorgt het er vervolgens voor dat gebruikers munten kunnen ruilen in een veilig ecosysteem. Bovendien vereist het ChangeNOW-platform niet dat gebruikers een account hoeven te registreren om hun swapdiensten te kunnen gebruiken. Dit maakt het uitwisselingsproces snel en zorgeloos. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nVoor degenen die zich de worstelingen herinneren die toonaangevende beurzen hadden tijdens de crypto-rage van eind 2017 – voor zover platforms tijdelijk moesten nieuwe aanmeldingen beperken om te kunnen omgaan met extreme vraagniveaus, is het niet-registratiemodel bij ChangeNOW zeer opmerkelijk. \ r \ n \ r \ nBovendien is een belangrijk verkoopargument van het team bij ChangeNow dat ze geen limieten stellen aan de hoeveelheid cryptocurrency die u kunt ruilen. Uitwisselingsbeperkingen zijn iets dat handelaren vaak frustreert, vooral wanneer ze moeten reageren op een belangrijke marktgebeurtenis. \ R \ n \ r \ nAls het op snelheid aankomt, ontdekten we dat de ChangeNOW-swapservice crypto-uitwisselingen kan uitvoeren in ongeveer 2 minuten in de overgrote meerderheid van de gevallen. In zeldzamere gevallen kan dit echter tot een uur duren, afhankelijk van de blockchain-tijden. \ R \ n \ r \ nHet is ook belangrijk op te merken dat een belangrijk aspect van het ChangeNOW-ecosysteem is dat de onderliggende technologie is geïntegreerd met een reeks van partnerplatforms van derden. \ r \ n \ r \ nDit is cruciaal voor het raamwerk voor swapservices, omdat het ervoor zorgt dat gebruikers het best mogelijke tarief kunnen krijgen op het moment van de transactie. \ r \ n \ r \ nMet dat gezegd hebbende, in de volgende sectie zullen we een snel overzicht geven van hoe de ruilservice werkt. \ r \ nHoe werkt de ruilservice bij ChangeNOW? \ r \ nZoals hierboven vermeld, wanneer u het ChangeNOW-platform opent om een swap, is er geen vereiste om een ​​account te registreren. U kunt dus meteen aan de slag. \ R \ n \ r \ nEerst moet u de twee valuta’s selecteren die u wilt omwisselen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu dat is gekoppeld aan de knop ‘U verzendt’ het digitale item dat u momenteel bezit. \ R \ n \ r \ nOp het moment van schrijven kan dit een van de meer dan 170 cryptocurrencies zijn die momenteel worden ondersteund door de platform. Selecteer vervolgens de cryptocurrency die u wilt ontvangen via de \"Jij krijgt\" vervolgkeuzelijst. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nJe moet dan het aantal munten invoeren dat je wilt ruilen. Zodra u dat doet, de \"Jij krijgt\" box wordt bijgewerkt met het aantal munten dat u ontvangt. \ r \ n \ r \ nAls u bijvoorbeeld momenteel 1,5 BTC bezit en u deze wilt ruilen voor LTC, wordt het aantal LTC dat u ontvangt weergegeven in respectieve box. \ r \ n \ r \ nIn de volgende fase van de swapservice-transactie moet u het portefeuilleadres van de ontvangende munten invoeren. Als u geen wallet-adres heeft voor de cryptocurrency die u wilt ontvangen, dan kunt u met ChangeNOW dit doen via een van hun partnerservices. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nVolgende, verifieer de informatie die u heeft ingevoerd en bevestig het omwisselen. Op dit punt van de transactie geeft ChangeNOW een uniek stortingsadres weer waar je je munten naartoe kunt sturen. Zodra dit is ontvangen, zal het platform autonoom het beste tarief vinden dat beschikbaar is via zijn partner exchanges, voordat de swap wordt afgerond. \ R \ n \ r \ nAll-in, je zou verwachten dat het end-to-end swap-proces over 10 -20 minuten. Het belangrijkste punt van het bovenstaande voorbeeld is dat het proces geen registraties, e-mails of wachtwoorden vereiste, en dat er ook geen limieten waren ingesteld. \ R \ nNOW Token \ r \ nOm de mogelijkheden van het ChangeNOW-platform verder te vergroten, heeft het project onlangs zijn eigen digitale token. Bekend als het Now Token, staat het nu vermeld op Binance DEX, evenals IDEX en EtherDelta. Verder onderzoek suggereert zelfs dat het NOW-token eigenlijk het eerste token was dat werd uitgegeven op de Binance Chain. \ R \ n \ r \ nHet token zelf is 50 \ / 50 verdeeld tussen de Binance Chain (BEP2 Standard) en Ethereum ( ERC-20-standaard). Op het moment van schrijven kunnen gebruikers ERC-20-tokens naadloos omwisselen naar BEP2, hoewel BEP2- naar ERC-20-swaps gepland zijn voor de zeer nabije toekomst. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nEen van de sleutelconcepten van het NOW-token zijn dat het supergemakkelijk maakt om een ​​alternatief token naar zijn nieuwe mainnet te migreren. Kortom, het team van ChangeNOW kan een token-naar-mainnet-migratie vergemakkelijken door een op maat gemaakte workflow te ontwerpen namens de gebruiker . Door dit te doen, kunnen degenen die het betreffende token bezitten, eenvoudige swaps met andere digitale valuta uitvoeren. \ R \ n \ r \ nDoor simpelweg het NOW-token vast te houden, krijgen gebruikers op het platform een ​​reeks belangrijke voordelen. Dit omvat verbeterde ondersteuning van het ChangeNOW-team, gunstiger aangesloten voorwaarden (zoals een groter omzetaandeel) en nog betere tarieven op beurzen. \ R \ n \ r \ nOm het NOW-token te verkrijgen, kan dit worden bereikt door deel te nemen aan de ChangeNOW Airdrop, of alternatief, door ze te kopen op een van de bovengenoemde externe uitwisselingen. \ r \ nHeeft ChangeNOW opmerkelijke partnerschappen gevormd? \ r \ nToen we het end-to-end beoordelingsproces doorliepen, wilden we heel graag kijk of er gevestigde cryptogerelateerde organisaties al dan niet waren geassocieerd met het ChangeNOW-platform. In zoverre waren we verrast om te zien hoeveel keurmerknamen het ChangeNOW-protocol in hun systemen hadden geïntegreerd. \ R \ n \ r \ nDe enorm populaire cryptocurrency-portemonnee Exodus heeft in september 2018 bijvoorbeeld ondersteuning toegevoegd voor ChangeNow-swaps. Dit betekent in wezen dat degenen die geld in hun Exodus-portemonnee houden, kunnen een crypto-naar-crypto-swap maken zonder de portemonnee-interface te hoeven verlaten. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Exodus zorgt ervoor dat privésleutels tijdens de transactie worden versleuteld proces, en vervolgens ChangeNow houden aan hun belofte om een ​​niet-bewarende ruilservice te zijn. \ r \ n \ r \ nOpvallend is dat Exodus niet de enige is die het ChangeNow-protocol ondersteunt. Andere toonaangevende portemonneeproviders zoals Trezor, Guarda, ClassicEtherWallet, Ledger, Atomic Wallet en zoals eerder vermeld, Binance, hebben allemaal de ChangeNOW-sprong gemaakt. \ R \ nWelke andere opmerkelijke producten of services biedt ChangeNOW? \ R \ nNa het afsluiten van onze beoordelingsproces, kwamen we ook een aantal aanvullende ChangeNOW-services tegen waarvan we vonden dat ze moesten worden vermeld. Eerst en vooral \ u00a0 waren we geïnteresseerd om het NOWPayments-product van het project te verkennen. \ R \ n \ r \ nIn een notendop stelt ChangeNOW handelaars in staat om cryptocurrency als betaalmiddel te accepteren. Dit omvat toonaangevende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, evenals een aantal stablecoins. Net als bij de integratie van PayPal, kan het NOWPayments-protocol worden toegevoegd aan de website van een handelaar via een eenvoudige widget. \ R \ n \ r \ nWanneer gebruikers doorgaan met betalen met de door hen gekozen cryptocurrency, voert het NOWPayments-protocol een automatische conversie uit. De reden hiervoor is om de vluchtige schommelingen te vermijden die vaak worden geassocieerd met de cryptomarkten. \ R \ n \ r \ nBovendien worden cryptobetalingen die worden gefaciliteerd via het NOWPayments-protocol onmiddellijk teruggetrokken naar de handelaarsportemonnee, waardoor het proces naadloos wordt voor alle betrokken partijen in de transactie. \ r \ n \ r \ nWe hebben ook kennis genomen van de LightingNOW-service van het project. Het doel van de LightingNOW-service is om een ​​goed verbonden en stabiel Lighting-knooppunt mogelijk te maken, en vervolgens het proces te vergemakkelijken waarmee blockchain-activa worden overgedragen. \ R \ n \ r \ n Dit maakt niet alleen directe betalingen mogelijk waarvoor geen bevestiging in de keten vereist is. , maar de service is zeer schaalbaar. Bovendien kan het LightingNOW-protocol ook cross-chain automatische swaps vergemakkelijken. \ R \ nChangeNOW Review: The Verdict? \ R \ n Samenvattend heeft het team van ChangeNOW een lange weg afgelegd sinds hun oprichting eind 2017. Hun kernproduct – de swap-serviceplatform, stelt gebruikers in staat om op een naadloze manier cryptocurrencies uit te wisselen, zonder dat ze een account hoeven te registreren. Bovendien legt de service, die gewoonlijk in de regio van slechts 2 minuten duurt, geen beperkingen op aan het aantal cryptocurrency-tokens dat u kunt ruilen. \ R \ n \ r \ nWe waren ook onder de indruk van het aantal opmerkelijke partnerschappen dat het project is inmiddels gevormd. Of het nu gaat om hun integratie met Ledger, Trezor, Binance of Exodus, het aangaan van partnerschappen met dergelijke keurmerknamen kan alleen maar meer gewicht toevoegen aan de legitimiteit van het project. \ R \ n \ r \ nTot slot is het ook de moeite waard om enkele van de de nieuwste innovaties van het project, zoals de NOWPayments- en LightingNOW-protocollen. \ r \ nBezoek ChangeNOW","auteur"​"@type"​"Persoon","naam"​"Oliver Dale"​,"datum gepubliceerd"​"20-05-2019"​

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me