FTX Exchange Review: Cryptocurrency Derivatives Exchange

FTX recensie

FTX is een cryptocurrency-derivatenbeurs die zich snel vestigde in een steeds groter wordend segment van de cryptohandelmarkt.

De uitwisseling heeft een aanzienlijk positief sentiment gegenereerd onder de crypto-handelsgemeenschap en heeft al hoge dagelijkse handelsvolumes. Dit is behoorlijk indrukwekkend vanwege de relatieve jeugd van het platform en het feit dat FTX niet beschikbaar is voor iedereen die in de VS is gevestigd.

De beurs is gelanceerd in mei 2019 en biedt zijn gebruikers toegang tot een reeks innovatieve handelsproducten, waaronder Bitcoin-opties, meer dan 45 leveraged tokens, 20 eeuwigdurende swaps, MOVE-contracten en voorspellingsmarkten..

Bezoek FTX

FTX Exchange

De uitwisseling biedt ook toegang tot reguliere spot-handel en ondersteunt overdrachten in fiat en een reeks cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en een selectie van stablecoins. FTX richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en biedt een reeks producten en diensten die gericht zijn op meer toegewijde handelaren.

Het platform biedt ook een OTC-service voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van grote crypto-aankopen, terwijl de mobiele app geschikt is voor iedereen die onderweg graag zijn account bijhoudt..

Wie zit er achter FTX?  

FTX is in 2018 opgericht door de huidige CEO Sam Bankman-Fried, die ooit handelaar was op de internationale ETF-desk van Jane Street Capital, en de huidige CTO Gary Wang, een voormalig software-engineer van Google..

Voorafgaand aan de oprichting van FTX, in 2017 het paar heeft Alameda Research Ltd opgericht dat is een toonaangevende leverancier van kwantitatieve handel en cryptocurrency-liquiditeit, en Alameda helpt FTX bij het onderhouden van diepe orderboeken en 24/7 OTC-services.

Sam Bankman Fried

Alameda heeft ook FTX geïncubeerd en ontwikkeld, waarbij de beurs met succes in totaal $ 8 miljoen ophaalde over drie financieringsrondes. Na de Seed- en Corporate-rondes die plaatsvonden in 2019, werd de Series B-ronde op 2 maart 2020 voltooid en werd er geïnvesteerd door Liquid Value Capital.

Binance trad op als hoofdinvesteerder tijdens de bedrijfsronde, terwijl FBG Capital, Greylock Partners, Kenetic, One Block Capital en Proof of Capital allemaal startende investeerders waren.

Gary Wang

Als gevolg hiervan wordt de uitwisseling ondersteund door een aantal toonaangevende crypto-venture-fondsen en heeft het een sterk netwerk om op te vertrouwen. Het kernteam achter FTX is ook transparant van aard en heeft hun namen en LinkedIn-profielen openbaar gemaakt. FTX-beurs is eigendom van FTX Trading LTD, dat is opgericht in Antigua en Barbuda en kantoren heeft in Hong Kong.

FTX Belangrijkste kenmerken

Als opkomend handelsplatform voor cryptoderivaten trekt FTX gebruikers in een indrukwekkend tempo aan door een breed scala aan geavanceerde handelsproducten aan te bieden.

De beurs was ook de eerste die een aantal unieke en innovatieve handelsproducten lanceerde, zoals leveraged tokens en MOVE-contracten die hebben geholpen om FTX te onderscheiden.

Het team richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en biedt solide handelsfuncties zoals lage tarieven en krappe spreads, naast een OTC-desk, uitgebreide klantenservice, TradingView-grafieken en mobiele apps voor IOS en Android..

Andere belangrijke kenmerken omvatten:

 • Valutatransfers van Fiat – Gebruikers kunnen overschrijvingen doen in valuta’s zoals USD, EUR, CAD, GBP en AUD. De uitwisseling accepteert ook creditcardstortingen.  
 • Tot 101x hefboomwerking – FTX biedt een royale hefboomwerking waarmee handelaren hun winstpotentieel kunnen maximaliseren.
 •  Gemakkelijke conversies / stabiele munten – Gebruikers kunnen gemakkelijk valuta’s binnen hun rekeningen omzetten en alle derivaten verhandelen met één margeportefeuille.
 • Institutional Grade Services – FTX bevat eersteklas functies zoals diepe liquiditeit en orderboeken, onbeperkte opnames, een liquidatiefonds en een OTC-desk.
 • Uitgebreide klantenondersteuning – FTX biedt een breed scala aan functies en bronnen om zijn accounthouders te helpen bij het navigeren op het platform en biedt ook chatgroepen in meer dan 10 talen.

Kernfuncties

Verhandelbare producten op FTX

Het team achter FTX heeft een aantal hiaten in de markt vastgesteld en werkt eraan om hun beurs tot stand te brengen door een innovatief assortiment handelsproducten aan te bieden. Deze omvatten futures, leveraged tokens, opties, MOVE-contracten en voorspellingsmarkten.

Momenteel kunnen accounthouders futures verhandelen op meer dan 20 activa, terwijl meer dan 45 tokens kunnen worden verhandeld met hefboomwerking, en de beurs is ook geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar meer rechttoe rechtaan spot-trading..

Futures

FTX heeft driemaandelijkse en eeuwigdurende futures op meer dan 20 populaire cryptocurrencies zoals BTC, ETH, BNB en LINK. De beurs vermeldt ook Index Futures waarmee gebruikers gemakkelijker verschillende segmenten van de cryptomarkt kunnen verhandelen. Deze omvatten munten met een grote kap (ALT-PERP), mid-caps (MID-PERP) en munten met een kleine kap (SHIT-PERP). De gebruiker kan ook ruiltokens (EXCH-PERP), privacytokens (PRIV-PERP) en regionale mandjes (DRGN-PERP) verhandelen door de juiste index te kiezen. Daarnaast vermeldt FTX ook oliecontracten die aflopen tegen de spotprijs van WTI-olie.

Crypto-futures

Gebruikte tokens

Tot 101x hefboomwerking beschikbaar op het platform, hoewel FTX standaard een maximale hefboomwerking van 10x op alle accounts plaatst als veiligheidsmaatregel.

De exchange biedt ook meer dan 45 verschillende tokens met hefboomwerking die een relatief eenvoudige manier bieden voor gebruikers om hefboomwerking te krijgen, en de BULL- en BEAR-tokens beheren automatisch hun blootstelling en worden dagelijks opnieuw in evenwicht gebracht om hun beoogde hefboomwerking te behouden en liquidaties te voorkomen..

Deze fungeren als ERC20-tokens waarmee u 3x long of 3x short kunt gaan in een verscheidenheid aan populaire digitale activa, waaronder BTC, ETH, LINK, XTZ, BNB en XRP..

FTX maakte gebruik van tokens

ACTIE

FTX biedt ook baanbrekende MOVE-contracten die fungeren als futures die aflopen volgens het onbewerkte bedrag dat BTC beweegt binnen een bepaalde tijdsperiode (dagelijks, wekelijks of driemaandelijks).

Hierdoor kunnen rekeninghouders handelen op het bedrag dat Bitcoin gaat verplaatsen en profiteren, ongeacht de richting. Bij MOVE-contracten fungeert de algehele volatiliteit van de BTC-prijs gedurende een bepaalde periode als de belangrijkste bepalende factor voor de waarde van een contract.

FTX MOVE-contracten

Opties

Bitcoin-opties zijn ook beschikbaar om te worden verhandeld met de optiecontracten op FTX-contanten die vervallen in USD. Handelaren kunnen call- of putoptiecontracten openen, die werken als ‘recht om te kopen’ en ‘recht om te verkopen’, en op dezelfde manier als futurescontracten kunnen gebruikers ervoor kiezen om long of short te gaan met hefboomwerking..

In het algemeen laten optiecontracten de handel toe van “het recht” om een ​​onderliggende waarde te kopen of verkopen tegen een vaste prijs, op een vaste tijd / datum, en de opties van FTX kunnen op verschillende manieren worden aangepast, aangezien gebruikers uitoefenprijzen kunnen configureren en vervaltijden zoals ze willen.

Bitcoin-opties

Spotmarkten

Spotmarkten stellen gebruikers in staat om een ​​aantal populaire cryptocurrencies te kopen en op meer traditionele manieren te handelen. Populaire digitale activa zoals BTC, ETH, BNB, LINK, FTT, BCH, USDT, PAXG, XAUT, TRYB en BTMX zijn allemaal beschikbaar voor spothandel op de beurs.

Voorspellingsmarkten

De huidige voorspellingsmarkt voor presidentsverkiezingen in de VS stelt gebruikers in staat te handelen op kandidaten in de verkiezingsrace van 2020. Futurescontracten die vervallen om waarden vast te stellen zodra het eindresultaat is bevestigd, zijn momenteel beschikbaar om op de markt te worden verhandeld.

FTX-accounttypes en limieten  

FTX heeft drie hoofdaccountniveaus met verschillende KYC-vereisten. Het is mogelijk om tot $ 9.000 per dag op te nemen zonder verificatiedocumenten in te dienen, terwijl onbeperkte crypto-opnames zijn gereserveerd voor Tier 2-accounthouders en Tier 3-accounthouders toegang krijgen tot onbeperkte fiat-opnames via een OTC-balie.

FTX-accountverificatielagen

Hoe u een account opent op FTX  

Het registratieproces is vrij eenvoudig en lijkt op het aanmelden bij andere crypto-uitwisselingen. U kunt aan de slag door:

 1. Klik op het tabblad “Registreren” rechtsboven op de homepage. Vanaf hier moet u uw e-mailadres en wachtwoord invullen in het pop-upregistratievenster.
 2. Klik op “Aanmelden” om een ​​account te registreren en een bevestigingsmail te ontvangen.
 3. U kunt nu uw account beveiligen door 2FA in te stellen door op ‘Accountbeveiliging’ te klikken en Authy, Google Authenticator of SMS te kiezen.
 4. U kunt nu geld storten om te handelen; uw account heeft echter een totale opnamelimiet van $ 1.000 totdat u de KYC-verificatie voltooit.
 5. Ga naar de pagina “Instellingen” om het KYC-verificatieproces te voltooien en hogere opnamelimieten te ontgrendelen.

FTX-account KYC

Voor individuele accounts vereist het formulier voor identiteitsverificatie op niveau 1 een volledige naam, land van verblijf en staat, provincie of regio om een ​​dagelijkse opnamelimiet van $ 2000 te krijgen.

FTX KYC-niveau 1

Voor Tier 2 KYC-verificatie moet u het formulier invullen en uw identiteitsbewijs en bewijs van adresdocumenten uploaden. Voor Tier 3 KYC-verificatie moet u een recent bankafschrift uploaden van de bank die u wilt gebruiken voor fiat-overboekingen.

FTX KYC-niveau 2

Ondersteunde valuta   

Ondanks dat het een relatief nieuwkomer is in de sector van de handel in digitale activa, ondersteunt FTX het storten, verhandelen en opnemen van een indrukwekkend aantal fiat- en digitale valuta’s. Iedereen die geïnteresseerd is in het storten en opnemen van fiat, kan dit momenteel doen in de volgende valuta’s:

 • Amerikaanse Dollar
 • EUR
 • GBP
 • AUD
 • CAD
 • CHF
 • HKD
 • SGD
 • ZAR

Met FTX kunnen gebruikers ook handelen in een breed scala aan cryptocurrencies met eeuwigdurende swaps die beschikbaar zijn voor 15 activa, terwijl meer dan 45 tokens kunnen worden verhandeld met hefboomwerking.

FTX biedt ook unieke altcoin-indices, Bitcoin-opties, MOVE-contracten en spot-trading. Als gevolg hiervan kunnen de volgende cryptocurrencies worden verhandeld op FTX:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Binance Coin (BNB)
 • Ketting (USDT)
 • FTX-token (FTT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • XRP
 • Tezos (XTZ)
 • ChainLink (LINK)
 • EOS
 • Ethereum Classic (ETC)
 • PAX Goud (PAXG)
 • Huobi-token (HT)
 • Tron (TRX)
 • Dogecoin (DOGE)
 • UNUS SED LEO (LEO)
 • Visie van Bitcoin Satoshi (BSV)
 • BitMax-token (BTMX)
 • Cardano (ADA)
 • Algorand (ALGO)
 • TomoChain (TOMO)
 • OKB
 • BiLira (TRYB)
 • MATIC
 • Kosmos (ATOM)

FTX ondersteunt momenteel meer dan 20 verschillende eeuwigdurende swaps met futures-handel die beschikbaar is voor munten, waaronder BTC, ETH, LTC, LINK, XTZ, XRP, BNB, EOS, MATIC, HT, OKB, ALGO, LEO, BTMX, PAXG, XAUT, DOGE, TOMO , en ADA.

Er zijn meer dan 45 tokens met hefboomwerking beschikbaar, waaronder BULL / USD (3x lang BTC), BEAR / USD (3x kort BTC), ETHBULL / USD (3x lang ETH), ETHBEAR / USD (3x kort ETH), LTCBULL / USD (3x lang LTC ), LINKBULL / USDT (3x lange LINK), BNBBEAR / USDT (3x korte BNB) en LEOBULL / USD (3x lange LEO).

FTX ondersteunt ook de handel in Bitcoin-opties en BTC MOVE-contracten, en iedereen die op zoek is naar meer eenvoudige handel kan dit doen op spotmarkten die BTC, ETH, BNB, LINK, FTT, BCH, USDT, PAXG, XAUT, TRYB en BTMX ondersteunen..

Stortingen / opnames  

FTX ondersteunt fiat-stortingen en opnames in USD, EUR, GBP, AUD, CAD, CHF, HKD, SGD en ZAR, en de volgende cryptocurrencies kunnen allemaal worden gestort op uw FTX-account.

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Litecoin (LTC)
 • FTX-token (FTT)
 • BitMax-token (BTMX)
 • BiLira (TRYB)
 • USD Stablecoins (USDT, USDC, TUSD, PAX, HUSD en BUSD)

Er zijn geen kosten voor cryptostortingen en opnames, aangezien FTX de blockchain-kosten voor opname betaalt. Bij fiat-opnames van minder dan $ 10.000 wordt echter $ 75 aan kosten in rekening gebracht, terwijl alle andere overdrachten gratis zijn.

FTX verwerkt alleen bankoverboekingen op doordeweekse avonden (behalve Silvergate SEN), en het kan tot een weekdag duren om overboekingen in USD te verwerken, terwijl niet-USD-overboekingen langer kunnen duren.

U kunt een fiatstorting doen of opnemen uit uw FTX-portemonnee en de fiatvaluta selecteren die u verkiest. U kunt ook andere fiat-valuta’s naar USD converteren door de knop ‘CONVERT’ in uw FTX-portemonnee te gebruiken, zodat de door u gekozen fiat-valuta’s worden omgezet in stabiele USD-munten.

Alle fiat-overdrachten worden afgehandeld via een OTC-balie van een derde partij en het verhandelen van fiat is alleen beschikbaar voor gebruikers die KYC-geverifieerd niveau 3 hebben. Het FTX-team moedigt gebruikers aan om contact op te nemen voordat ze voor het eerst fiat storten of opnemen, en hebben ook een video walk-through om het proces uit te leggen.

FTX-vergoedingen en kosten  

Bij het gebruik van FTX zijn er geen stortings- of opnamekosten, en er zijn ook geen kosten voor futures-afwikkelingen. OTC-handel of handelen vanuit uw portemonnee is ook gratis, aangezien alle kosten zijn ingebouwd in de prijs die u wordt opgegeven.

Hefboomtokens hebben aanmaak- en terugkoopvergoedingen van 0,10% en dagelijkse beheerkosten van 0,03%. Als u ervoor kiest om een ​​hefboomwerking van 50x te gebruiken, worden uw handelskosten met 0,02% verhoogd en als u voor 100x kiest, worden uw handelskosten met 0,03% verhoogd, wat in het verzekeringsfonds wordt gestort.

Het is vermeldenswaard dat de vergoedingen voor MOVE-contracten afhankelijk zijn van de prijs van de onderliggende index en niet van de prijs van het MOVE-contract..

FTX hanteert de volgende gestaffelde vergoedingenstructuur voor alle futures- en spotmarkten:

FTX-kosten

Het is ook belangrijk op te merken dat FTT-holdings de takervergoedingen niet onder 0,015% kunnen verlagen.

Korting voor FTT-houders

Er zijn vergoedingskortingen beschikbaar voor FTT-houders en de huidige kortingen zijn gebaseerd op uw FTT-bezit en variëren van 3% tot 60%.

FTT-vergoedingen

Het FTT-teken

In overeenstemming met andere crypto-uitwisselingen, onderhoudt FTX zijn eigen ecosysteem-utility-token. Met het FTT-token kunnen de houders voordelen ontvangen, waaronder lagere FTX-handelskosten en gesocialiseerde winsten van het verzekeringsfonds. Het team voert wekelijkse terugkopen uit en verbrandt tokens die gelijk zijn aan:

 1. 33% van alle vergoedingen die op FTX-markten worden gegenereerd
 2. 10% van de netto toevoegingen aan het verzekeringsfonds (‘Gesocialiseerde winsten’)
 3. 5% van de vergoedingen verdiend met ander gebruik van het FTX-platform

Het is belangrijk op te merken dat het FTT-token niet beschikbaar is in de VS. iedereen in een rechtsgebied dat het token ondersteunt, kan echter de laatste ontwikkelingen volgen hier.

Hoe geschikt is FTX voor beginners?

Als we kijken naar het aanbod van producten en diensten, is het vrij duidelijk dat FTX niet bedoeld is voor beginners. Producten zoals Bitcoin-opties, leveraged tokens, eeuwigdurende swaps en MOVE-contracten hebben wat tijd nodig om te begrijpen en passen niet bij mensen die aan het begin van hun handelsreis staan.

De handel in derivaten is ingewikkelder dan de spothandel, en handel met hefboomwerking kan leiden tot hogere verliezen dan aanvankelijk werd verwacht, en de complexere aard van deze handelsproducten maakt ze het meest geschikt voor meer ervaren handelaren..

Met dat gezegd zijnde, zorgt het FTX-team ervoor dat het een scala aan bronnen biedt waarmee hun gebruikers hun kennis kunnen blijven vergroten en hun handelsvaardigheden kunnen verbeteren. Deze omvatten een Helpcentrum die handleidingen bevat die belangrijke gebieden en veelgestelde vragen behandelen, een blog die gedetailleerde artikelen en de laatste aankondigingen bevat, en een YouTube kanaal.

Het FTX-team zorgt er ook voor dat het tegemoet komt aan een breed scala van hun gebruikers en onderhoudt tal van sociale mediakanalen, waaronder een Twitter account, WeChat Group en Facebook. Daarnaast beheert het team ook tien Telegram-groepen in talen als Engels, Chinees, Russisch, Koreaans, Frans en Spaans. Zoals verwacht biedt het team ook live chat en e-mails als onderdeel van hun klantenondersteuning.

FTX biedt over het algemeen functies die geschikt zijn voor zowel particuliere als institutionele handelaars, zoals hoge liquiditeitsniveaus, diepe orderboeken en onbeperkte handel / opnames. De OTC-desk is ook geschikt voor iedereen die in hogere bedragen wil handelen, terwijl de mobiele app, die beschikbaar is voor zowel IOS- als Android-apparaten, gebruikers in staat stelt om hun rekeningen dag en nacht in de gaten te houden.

Naast een verwijzingsprogramma, FTX heeft ook een VIP-programma voor professionele handelaren, en een Backstop Liquidity Provider-programma voor market makers.

De uitwisseling heeft ook duidelijk gemaakt dat zijn diensten samen met de FTT-token niet beschikbaar zijn in de Verenigde Staten of andere verboden rechtsgebieden. Het verhandelen van OIL-contracten is niet toegestaan ​​voor inwoners van de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de VAE, Turkije, China en Hong Kong.

Als gevolg hiervan is de beurs het meest geschikt voor meer ervaren handelaren die graag op de hoogte blijven van de laatste financiële en juridische ontwikkelingen.

FTX Helpcentrum

Hoe veilig is FTX?

Omdat het pas sinds 2019 actief is, is de centrale erin geslaagd om significante hacks en kwaadwillende aanvallen te vermijden. Het team geeft echter niet veel prijs met betrekking tot hun beveiligingsprotocollen en we moeten ervan uitgaan dat ze gebruik maken van alle gevestigde best practices op het gebied van beveiliging.

We weten dat het FTX-team gebruikmaakt van volledige SSL-codering op hun website en twee-factor-authenticatie (2FA) gebruikt om gebruikers te helpen hun accounts te beveiligen met Authy, Google Authenticator of sms-verificatie.

Het team gaat ook in op hun unieke liquidatie motor en backstop liquidity provider-systeem dat helpt om een ​​driestappenoplossing te vormen die gericht is op het afhandelen van margestortingen en het beperken van terugvorderingen. De FTX-liquidatiemachine gebruikt intelligente en efficiënte waarden om liquidaties te beheren en om posities te sluiten voordat ze negatief worden.

Bovendien krijgen traders waarschuwingen om openstaande posities die onder een onderhoudsmarge van 4,5% vallen te volgen en te sluiten. Dit helpt de nadelige effecten van risicovolle transacties te minimaliseren en terugvorderingen te voorkomen. FTX geeft ook een geschatte liquidatieprijs weer in het informatievenster aan de rechterkant van elke marktpagina en helpt traders om op de hoogte te blijven.

Het FTX-verzekeringsfonds is ook opgericht om verliezen van klanten te helpen voorkomen in het geval van plotselinge, ongunstige marktbewegingen, die zouden kunnen resulteren in de snelle liquidaties van meerdere open posities op de beurs.

Iedereen die gebruikmaakt van de hefboomwerking van 50x tot 100x, betaalt hogere vergoedingen die aan het verzekeringsfonds worden toegewezen, en als de liquidatiemotor een ernstige marktbeweging niet aankan, zal het verzekeringsfonds worden gebruikt om iedereen te betalen die een open positie had die werd ten onrechte met verlies beëindigd. Het FTX-team heeft ook 5% van de niet-FTX-eigen FTT-tokens opzij gezet om te gebruiken om klanten uit te betalen als het verzekeringsfonds het proces niet kan voltooien..

Als gevolg hiervan lijkt FTX een veilig platform te zijn, aangezien het team een ​​aantal geavanceerde verzekeringsmechanismen heeft ingebouwd en ook wordt geleid door de oprichters van Alameda Research, die optraden als marktmakers voor BitMEX en OKEx, en een schat aan ervaring in de sector hebben..

FTX strategische partners

De uitwisseling is ook een strategisch partnerschap aangegaan met Binance, naast partnerschappen met Circle, Paxos, FBG Capital en Proof of Capital. Interessant is dat het FTX-team ook stelt dat alle stortingen en opnames onderhevig zijn aan inspectie met behulp van blockchain-analysebedrijf Chainalysis, dat al dan niet geschikt is voor personen die zich bezighouden met privacy.

Conclusie

FTX blijkt een populaire bestemming te zijn voor cryptohandelaren die een breed scala aan derivaten en hefboomtransacties willen aangaan. Het is vrij eenvoudig om te verkopen wat de aantrekkingskracht is als je bedenkt dat de beurs Bitcoin-opties en cryptocurrency-futures aanbiedt die zijn gekoppeld aan zowel populaire als over het hoofd geziene tokens. Bovendien maakt het platform een ​​hefboomwerking van 101x mogelijk, naast unieke producten zoals MOVE-contracten, OIL-futurescontracten, crypto-indices en voorspellingsmarkttokens..

Extra functies zoals diepe liquiditeit, fiat-overdrachten, onbeperkte opnames en een OTC-desk zijn geschikt voor zowel hoogfrequente detailhandelaren als institutionele handelaars. Tegelijkertijd zijn functies zoals het liquidatiefonds, stablecoin-schikkingen, margin wallet-conversies en de mobiele app geschikt voor dagelijkse detailhandelaren.

Futures

Als gevolg hiervan vestigt de beurs zich snel als dé bestemming voor ervaren crypto- en / of derivatentraders die hun scala aan handelsopties willen verbreden. Ondanks zijn relatieve jeugd ontwikkelt FTX zich in een indrukwekkend tempo en blijft het regelmatig nieuwe handelsproducten en tokens introduceren en dit zou het moeten helpen om zijn eigen ruimte te veroveren in een zeer concurrerende marktsector..

Dat gezegd hebbende, de uitwisseling is niet voor iedereen weggelegd en inwoners van de Verenigde Staten kunnen geen gebruik maken van zijn diensten. Ook is het verhandelen van OIL-contracten op FTX niet toegestaan ​​voor inwoners van de Verenigde Staten, Canada, de EU, het VK en China, wat helpt om een ​​aantal van de problemen met het omgaan met een snel bewegende innovatieve beurs in de juiste context te plaatsen..

Bovendien kan het grote aantal cryptocurrency-handelaren die spot-trades uitvoeren op de huidige toonaangevende beurzen, het het beste vinden om vast te houden aan het plaatsen van eenvoudigere markt- / limietorders voor hun favoriete cryptocurrencies in plaats van in derivatenhandel te springen..

Zoals bekend kan de handel in derivaten en futures tot hoge verliezen leiden en deze kunnen het beste worden overgelaten aan ervaren handelaren. Als gevolg hiervan is FTX een solide optie voor iedereen die al in opties en futures handelt, en voor iedereen met een goed begrip van hefboomwerking..

Bezoek FTX

FTX

src = “~ images \ ftx-exchange-review-cryptocurrency-derivatives-exchange.jpg”

alt = “FTX”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 8,6

Makkelijk te gebruiken

9.0 / 10

Reputatie

8.0 / 10

Vergoedingen

9.0 / 10

Klantenservice

8.0 / 10

Ontwerp

9.0 / 10

Voordelen

 • Fiat-ondersteuning
 • Breed scala aan handelsproducten
 • Lage tarieven
 • Solide klantenondersteuning
 • Goede liquiditeitsniveaus

Nadelen

 • VS niet ondersteund
 • Complex assortiment handelsproducten

Bezoek ​"@context"​"http: \ / \ / schema.org \ /","@type"​"Product","naam"​"FTX","beeld"​"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 04 \ /ftx-review.jpg","Omschrijving"​"FTX is een cryptocurrency-derivatenbeurs die zich snel vestigde in een steeds groter wordend segment van de cryptohandelmarkt. De uitwisseling heeft een aanzienlijk positief sentiment gegenereerd onder de crypto-handelsgemeenschap en heeft al hoge dagelijkse handelsvolumes. Dit is behoorlijk indrukwekkend vanwege de relatieve jeugd van het platform en de…","aanbiedingen"​"@type"​"Aanbod","prijs"​"0.00","priceCurrency"​"​","verkoper"​"@type"​"Persoon","naam"​"Eugene Kem"​,"recensie"​"@type"​"Recensie","beoordeling"​"@type"​"Beoordeling","beste beoordeling"​"10","slechtste beoordeling"​"0","ratingValue"​"8.60"​,"naam"​"FTX","reviewBody"​"FTX is een cryptocurrency-derivatenbeurs die zich snel vestigde in een steeds groter wordend segment van de cryptohandelmarkt. \ R \ n \ r \ nDe beurs heeft een aanzienlijk positief sentiment gegenereerd onder de cryptohandelgemeenschap en kan al prat gaan op een hoge dagelijkse handel volumes. Dit is behoorlijk indrukwekkend vanwege de relatieve jeugdigheid van het platform en het feit dat FTX niet beschikbaar is voor iedereen die in de VS is gevestigd. \ R \ n \ r \ nDe uitwisseling is gelanceerd in mei 2019 en biedt zijn gebruikers toegang tot een reeks van innovatieve handelsproducten, waaronder Bitcoin-opties, meer dan 45 leveraged tokens, 20 eeuwigdurende swaps, MOVE-contracten en voorspellingsmarkten. \ r \ nBezoek FTX \ r \ n \ r \ n \ r \ nDe beurs biedt ook toegang tot reguliere spothandel en ondersteunt overdrachten in fiat en een reeks cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en een selectie van stablecoins. FTX richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en biedt een scala aan producten en diensten gericht op meer toegewijde handelaren. \ R \ n \ r \ nHet platform biedt ook een OTC-service voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van grote crypto-aankopen, terwijl de mobiele app is geschikt voor iedereen die graag zijn account bijhoudt terwijl hij onderweg is. \ r \ nWie zit er achter FTX? \ u00a0 \ r \ nFTX werd in 2018 opgericht door de huidige CEO Sam Bankman-Fried, die ooit handelaar was op de internationale ETF-desk van Jane Street Capital, en de huidige CTO Gary Wang, een voormalig software-engineer van Google. \ r \ n \ r \ nVóór de oprichting van FTX, richtte het paar in 2017 Alameda Research Ltd op, een toonaangevende leverancier van kwantitatieve handel en cryptocurrency-liquiditeit, en Alameda helpt FTX bij het onderhouden van diepe orderboeken en 24 \ / 7 OTC-diensten. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nAlameda heeft ook FTX geïncubeerd en ontwikkeld, waarbij de uitwisseling met succes in totaal $ 8 miljoen ophaalde over drie financieringsrondes. Na de Seed- en Corporate-ronde die plaatsvonden in 2019, werd de Series B-ronde afgerond op 2 maart 2020 en werd er geïnvesteerd door Liquid Value Capital. \ R \ n \ r \ nBinance trad op als Lead Investor tijdens de Corporate-ronde terwijl FBG Capital, Greylock Partners, Kenetic, One Block Capital en Proof of Capital waren allemaal startersinvesteerders. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nAls gevolg hiervan wordt de uitwisseling ondersteund door een aantal toonaangevende cryptovaluta durfkapitaalfondsen en heeft een sterk netwerk om op te vertrouwen. Het kernteam achter FTX is ook transparant van aard en heeft hun namen en LinkedIn-profielen openbaar gemaakt. FTX Exchange is eigendom van FTX Trading LTD, dat is opgericht in Antigua en Barbuda en kantoren heeft in Hong Kong. FTX Belangrijkste kenmerken Als een opkomend handelsplatform voor cryptoderivaten heeft FTX gebruikers met een indrukwekkende snelheid aangetrokken door een breed scala aan geavanceerde handelsproducten aan te bieden. \ r \ n \ r \ nDe beurs is ook de eerste geweest die een aantal unieke en innovatieve handelsproducten heeft gelanceerd, zoals leveraged tokens en MOVE-contracten die hebben geholpen om FTX te onderscheiden. \ r \ n \ r \ nHet team richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en biedt solide handelsfuncties zoals lage tarieven en krappe spreads, naast een OTC-desk, uitgebreide klantenservice, TradingView-grafieken en mobiele IOS- en Android-apps . \ r \ n \ r \ nAndere belangrijke functies zijn onder meer: ​​\ r \ n \ r \ n \ tFiat-valuta-overschrijvingen \ u2013 Gebruikers kunnen overschrijvingen uitvoeren in valuta zoals USD, EUR, CAD, GBP en AUD. De uitwisseling accepteert ook creditcardstortingen. \ u00a0 \ r \ n \ tTot 101x hefboomwerking \ u2013 FTX biedt een royale hefboomwerking waarmee traders hun winstpotentieel kunnen maximaliseren. \ r \ n \ t \ u00a0Gemakkelijke conversies \ / Stablecoin Settlements \ u2013 Gebruikers kunnen gemakkelijk valuta’s binnen hun rekeningen omwisselen en verhandel alle derivaten met één margin wallet. \ r \ n \ tInstitutional Grade Services \ u2013 FTX bevat topklasse functies, zoals diepe liquiditeit en orderboeken, onbeperkte opnames, een liquidatiefonds en een OTC-desk. \ r \ n \ t \ u2013 FTX biedt een breed scala aan functies en bronnen om zijn accounthouders te helpen bij het navigeren op het platform en biedt ook chatgroepen in meer dan 10 talen. \ r \ n \ r \ n \ r \ nTradable Products on FTX \ r \ nThe Het team achter FTX heeft een aantal hiaten in de markt vastgesteld en werkt eraan om hun beurs tot stand te brengen door een innovatief assortiment handelsproducten aan te bieden. Deze omvatten futures, tokens met hefboomwerking, opties, MOVE-contracten en voorspellingsmarkten. \ R \ n \ r \ nMomenteel kunnen rekeninghouders deelnemen aan futures-handel op meer dan 20 activa, terwijl meer dan 45 tokens kunnen worden verhandeld met hefboomwerking, en de beurs is ook geschikt voor gebruikers die op een meer eenvoudige spotmarkt willen handelen. \ r \ nFutures \ r \ nFTX heeft driemaandelijkse en eeuwigdurende futures op meer dan 20 populaire cryptocurrencies zoals BTC, ETH, BNB en LINK. \ u00a0 De beurs vermeldt ook Index Futures waarmee gebruikers gemakkelijker verschillende segmenten van de cryptomarkt kunnen verhandelen. Dit zijn onder meer large-cap-munten (ALT-PERP), mid-caps (MID-PERP) en small-cap-munten (SHIT-PERP). De gebruiker kan ook exchange-tokens (EXCH-PERP), privacy-tokens (PRIV-PERP) en regionale baskets (DRGN-PERP) verhandelen door de juiste index te kiezen. Daarnaast vermeldt FTX ook oliecontracten die aflopen tegen de spotprijs van WTI-olie. \ R \ n \ r \ n \ r \ nLeveraged tokens \ r \ nTot 101x leverage beschikbaar op het platform, hoewel FTX een maximale hefboomwerking van Standaard 10x op alle accounts als veiligheidsmaatregel. \ R \ n \ r \ nDe uitwisseling biedt ook meer dan 45 verschillende hefboomtokens die een relatief eenvoudige manier bieden voor gebruikers om hefboomwerking te krijgen, en de BULL- en BEAR-tokens beheren automatisch hun blootstelling, en dagelijks opnieuw in evenwicht brengen om hun beoogde hefboomwerking te behouden en liquidaties te voorkomen. \ r \ n \ r \ n Deze fungeren als ERC20-tokens waarmee u 3x long of 3x short kunt gaan in een verscheidenheid aan populaire digitale activa, waaronder BTC, ETH, LINK, XTZ, BNB en XRP. \ R \ n \ r \ n \ r \ nMOVE \ r \ nFTX biedt ook baanbrekende MOVE-contracten die fungeren als futures die vervallen op basis van het onbewerkte aantal BTC-bewegingen binnen een bepaalde periode (dagelijks, wekelijks of driemaandelijks). \ r \ n \ r \ nHiermee kunnen rekeninghouders handelen voor het bedrag dat Bitcoin gaat verplaatsen en pro passen ongeacht de richting. Bij MOVE-contracten fungeert de algehele volatiliteit van de BTC-prijs gedurende een bepaalde periode als de belangrijkste bepalende factor voor de waarde van een contract. \ R \ n \ r \ n \ r \ nOpties \ r \ nBitcoin-opties zijn ook beschikbaar om te worden verhandeld met de optiecontracten op FTX-contanten die vervallen in USD. Handelaren kunnen call- of putoptiecontracten openen, die werken als \ u2018 recht om te kopen \ u2019 en \ u2018 recht om posities te verkopen, en op dezelfde manier als futures-contracten kunnen gebruikers ervoor kiezen om long of short te gaan met hefboomwerking. \ R \ n \ r \ nOver het algemeen staat optiecontracten de handel toe van \ u201 het recht \ u201d om een ​​onderliggende waarde te kopen of verkopen tegen een vaste prijs, op een vaste tijd \ / datum, en FTX \ u2019s-opties kunnen worden aangepast in een verscheidenheid van manieren waarop gebruikers uitoefenprijzen en vervaltijden kunnen configureren zoals ze willen. \ r \ n \ r \ n \ r \ nSpotmarkten \ r \ nSpotmarkten stellen gebruikers in staat om aankopen te doen in een aantal populaire cryptocurrencies en op meer traditionele manieren te handelen. Populaire digitale activa zoals BTC, ETH, BNB, LINK, FTT, BCH, USDT, PAXG, XAUT, TRYB en BTMX zijn allemaal beschikbaar voor spot-handel op de beurs. \ R \ nVoorspellingsmarkten \ r \ nDe huidige Amerikaanse presidentsverkiezingen Met de voorspellingsmarkt kunnen gebruikers handelen op kandidaten in de verkiezingsrace van 2020. Futurescontracten die vervallen om waarden in te stellen zodra het eindresultaat is bevestigd, zijn momenteel beschikbaar om op de markt te worden verhandeld. \ R \ nFTX-accounttypen en -limieten \ u00a0 \ r \ nFTX heeft drie hoofdaccountniveaus met verschillende KYC-vereisten. \ U00a0 Het is mogelijk om tot $ 9.000 per dag op te nemen zonder verificatiedocumenten in te dienen, terwijl onbeperkte crypto-opnames zijn gereserveerd voor Tier 2-accounthouders en Tier 3-accounthouders toegang krijgen tot onbeperkte fiat-opnames via een OTC-balie. \ R \ n \ r \ n \ r \ nHoe een account openen op FTX \ u00a0 \ r \ nHet registratieproces is vrij eenvoudig en lijkt op het aanmelden bij andere crypto-uitwisselingen. U kunt beginnen door: \ r \ n \ r \ n \ t te klikken op het tabblad \ u201cRegistreren \ u201d rechtsboven op de startpagina. Vanaf hier moet je je e-mailadres en wachtwoord invullen in het pop-upregistratievenster. \ R \ n \ tKlik op de \ u201c Aanmelden \ u201d om een ​​account te registreren en een bevestigingsmail te ontvangen. \ R \ n \ tJe kunt nu beveilig uw account door 2FA in te stellen door op \ u201cAccountbeveiliging \ u201d te klikken en Authy, Google Authenticator of SMS te kiezen. \ r \ n \ tU kunt nu geld storten om te handelen; uw account heeft echter een totale opnamelimiet van $ 1.000 totdat u de KYC-verificatie voltooit. \ r \ n \ tGa naar de pagina \ u201cSettings \ u201d om het KYC-verificatieproces te voltooien en hogere opnamelimieten te ontgrendelen. \ r \ n \ r \ nFTX Account KYC \ r \ nVoor individuele accounts vereist het niveau 1 identiteitsverificatieformulier een volledige naam, land van verblijf en staat, provincie of regio om $ 2k dagelijkse opnamelimieten te krijgen. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nVoor Tier 2 KYC-verificatie moet u het formulier invullen en uw identiteitsbewijs en bewijs van adresdocumenten uploaden. Voor Tier 3 KYC-verificatie moet u een recent bankafschrift uploaden van de bank die u wilt gebruiken voor fiat-overboekingen. \ R \ n \ r \ n \ r \ nOndersteunde valuta \ u00a0 \ u00a0 \ r \ nOndanks dat u een relatief nieuwe deelnemer bent in In de sector van de handel in digitale activa ondersteunt FTX het storten, verhandelen en opnemen van een indrukwekkend aantal fiat- en digitale valuta’s. Iedereen die geïnteresseerd is in het storten en opnemen van fiat kan dit momenteel doen in de volgende valuta’s: \ r \ n \ r \ n \ tUSD \ r \ n \ tEUR \ r \ n \ tGBP \ r \ n \ tAUD \ r \ n \ tCAD \ r \ n \ tCHF \ r \ n \ tHKD \ r \ n \ tSGD \ r \ n \ tZAR \ r \ n \ r \ nFTX stelt gebruikers ook in staat te handelen in een breed scala aan cryptocurrencies met eeuwigdurende swaps die beschikbaar zijn voor 15 activa, terwijl meer dan 45 tokens kunnen worden verhandeld met hefboomwerking. FTX biedt ook unieke altcoin-indices, Bitcoin-opties, MOVE-contracten en spot-trading. Hierdoor kunnen de volgende cryptocurrencies worden verhandeld op FTX: \ r \ n \ r \ n \ tBitcoin (BTC) \ r \ n \ tEthereum (ETH) \ r \ n \ tLitecoin (LTC) \ r \ n \ tBinance Munt (BNB) \ r \ n \ tTether (USDT) \ r \ n \ tFTX Token (FTT) \ r \ n \ tBitcoin Cash (BCH) \ r \ n \ tXRP \ r \ n \ tTezos (XTZ) \ r \ n \ tChainLink (LINK) \ r \ n \ tEOS \ r \ n \ tEthereum Classic (ETC) \ r \ n \ tPAX Gold (PAXG) \ r \ n \ tHuobi Token (HT) \ r \ n \ tTron ( TRX) \ r \ n \ tDogecoin (DOGE) \ r \ n \ tUNUS SED LEO (LEO) \ r \ n \ tBitcoin Satoshi \ u2019s Vision (BSV) \ r \ n \ tBitMax Token (BTMX) \ r \ n \ tCardano (ADA) \ r \ n \ tAlgorand (ALGO) \ r \ n \ tTomoChain (TOMO) \ r \ n \ tOKB \ r \ n \ tBiLira (TRYB) \ r \ n \ tMATIC \ r \ n \ tCosmos ( ATOM) \ r \ n \ r \ nFTX ondersteunt momenteel meer dan 20 verschillende eeuwigdurende swaps waarbij futures-handel beschikbaar is voor munten, waaronder BTC, ETH, LTC, LINK, XTZ, XRP, BNB, EOS, MATIC, HT, OKB, ALGO, LEO, BTMX, PAXG, XAUT, DOGE, TOMO en ADA. \ R \ n \ r \ n Er zijn meer dan 45 tokens met hefboomwerking beschikbaar, waaronder BULL \ / USD (3x lange BTC), BEAR \ / USD (3x korte BTC), ETHBULL \ / USD (3x long ETH), ETHBEAR \ / USD (3x short ET H), LTCBULL \ / USD (3x lange LTC), LINKBULL \ / USDT (3x lange LINK), BNBBEAR \ / USDT (3x korte BNB) en LEOBULL \ / USD (3x lange LEO). \ R \ n \ r \ nFTX ondersteunt ook handel in Bitcoin-opties en BTC MOVE-contracten, en iedereen die op zoek is naar meer rechtlijnige handel kan dit doen op spotmarkten die BTC, ETH, BNB, LINK, FTT, BCH, USDT, PAXG, XAUT, TRYB en BTMX. \ R \ nStortingen \ / Opnames \ u00a0 \ r \ nFTX ondersteunt fiat-stortingen en -opnames in USD, EUR, GBP, AUD, CAD, CHF, HKD, SGD en ZAR, en de volgende cryptocurrencies kunnen allemaal in uw FTX-account. \ R \ n \ r \ n \ tBitcoin (BTC) \ r \ n \ tEthereum (ETH) \ r \ n \ tBitcoin Cash (BCH) \ r \ n \ tBinance Coin (BNB) \ r \ n \ tLitecoin (LTC) \ r \ n \ tFTX Token (FTT) \ r \ n \ tBitMax Token (BTMX) \ r \ n \ tBiLira (TRYB) \ r \ n \ tUSD Stabiele munten (USDT, USDC, TUSD, PAX, HUSD , en BUSD) \ r \ n \ r \ nEr zijn geen kosten voor cryptostortingen en opnames, aangezien FTX de blockchain-kosten voor opname betaalt. Bij fiat-opnames van minder dan $ 10.000 wordt echter $ 75 in rekening gebracht, terwijl alle andere overboekingen gratis zijn. \ R \ n \ r \ nFTX verwerkt alleen overboekingen op doordeweekse avonden (behalve Silvergate SEN), en overboekingen in USD kunnen tot een weekdag duren om te verwerken, terwijl niet-USD-overboekingen langer kunnen duren. \ r \ n \ r \ nU kunt een fiat-storting doen of opnemen uit uw FTX-portemonnee en de fiat-valuta selecteren die u verkiest. U kunt ook andere fiat-valuta’s naar USD converteren door de knop ‘CONVERT’ in uw FTX-portemonnee te gebruiken, zodat de door u gekozen fiat-valuta’s worden omgezet in stabiele USD-munten. \ R \ n \ r \ nAlle fiat-overschrijvingen worden afgehandeld via een OTC van een derde partij desk, en handelen in fiat is alleen beschikbaar voor gebruikers die KYC-geverifieerd niveau 3 hebben. \ u00a0 Het FTX-team moedigt gebruikers aan contact op te nemen voordat ze voor het eerst fiat storten of opnemen, en hebben ook een video-walkthrough gemaakt om uit te leggen het proces. \ r \ nFTX-vergoedingen en kosten \ u00a0 \ r \ nBij het gebruik van FTX zijn er geen stortings- of opnamekosten, en er zijn ook geen kosten voor futures-afwikkelingen. OTC-handel of handelen vanuit uw portemonnee is ook gratis, aangezien alle kosten zijn ingebouwd in de prijs die u krijgt. \ R \ n \ r \ nLeveraged tokens hebben aanmaak- en aflossingskosten van 0,10% en dagelijkse beheerkosten van 0,03%. Als u ervoor kiest om een ​​hefboomwerking van \ u00a050x te gebruiken, stijgen uw handelskosten met 0,02% en als u kiest voor 100x, verhoogt u uw handelskosten met 0,03%, die wordt gestort in het verzekeringsfonds. Het is vermeldenswaard dat de vergoedingen voor MOVE-contracten hangt af van de prijs van de onderliggende index, en niet van de prijs van het MOVE-contract. \ r \ n \ r \ nFTX hanteert de volgende gestaffelde vergoedingenstructuur voor alle futures- en spotmarkten: \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nHet is ook belangrijk om op te merken dat FTT-holdings de takervergoedingen niet onder 0,015% kunnen verlagen. \ r \ nKorting voor FTT-houders \ r \ nEr zijn kortingen beschikbaar voor FTT-houders en de huidige kortingen zijn gebaseerd op uw FTT-bezit en bereik van 3% tot 60%. \ r \ n \ r \ n \ r \ nDe FTT-token \ r \ nIn overeenstemming met andere crypto-uitwisselingen onderhoudt FTX zijn eigen ecosysteem-utility-token. Met het FTT-token kunnen de houders voordelen ontvangen, waaronder lagere FTX-handelskosten en gesocialiseerde winsten van het verzekeringsfonds. Het team voert wekelijkse terugkopen uit en verbrandt tokens die gelijk zijn aan: \ r \ n \ r \ n \ t33% van alle vergoedingen die op FTX-markten worden gegenereerd \ r \ n \ t 10% van de netto toevoegingen aan het verzekeringsfonds (‘Socialized Gains’ ) \ r \ n \ t5% van de vergoedingen verdiend met ander gebruik van het FTX-platform \ r \ n \ r \ nHet is belangrijk op te merken dat het FTT-token niet beschikbaar is in de VS; maar iedereen in een rechtsgebied dat het token ondersteunt, kan hier de laatste ontwikkelingen volgen. \ r \ nHoe geschikt is FTX voor beginners? \ r \ nAls we kijken naar het aanbod van producten en diensten, is het vrij duidelijk dat FTX niet bedoeld is voor beginners. Producten zoals Bitcoin-opties, leveraged tokens, eeuwigdurende swaps en MOVE-contracten hebben enige tijd nodig om te begrijpen en passen niet bij mensen die aan het begin van hun handelsreis staan. \ R \ n \ r \ nHandelen in derivaten is ingewikkelder dan handelen op de spotmarkt , en handel met hefboomwerking kan resulteren in hogere verliezen dan eerst werd verwacht, en de complexere aard van deze handelsproducten maakt ze het meest geschikt voor meer ervaren handelaren. \ r \ n \ r \ nMet dat gezegd zijnde, zorgt het FTX-team ervoor een reeks bronnen waarmee hun gebruikers hun kennis kunnen blijven vergroten en hun handelsvaardigheden kunnen verbeteren. Deze omvatten een Helpcentrum met handleidingen over belangrijke gebieden en veelgestelde vragen, een blog met gedetailleerde artikelen en de nieuwste aankondigingen en een YouTube-kanaal. \ R \ n \ r \ nHet FTX-team zorgt er ook voor dat er een brede bereik van hun gebruikersbestand en onderhouden talloze sociale mediakanalen, waaronder een Twitter-account, WeChat Group en Facebook. Daarnaast beheert het team ook tien Telegram-groepen in talen als Engels, Chinees, Russisch, Koreaans, Frans en Spaans. Zoals verwacht biedt het team ook live chat en e-mails als onderdeel van hun klantenondersteuning. FTX biedt over het algemeen functies die geschikt zijn voor zowel particuliere als institutionele handelaars, zoals hoge liquiditeitsniveaus, diepe orderboeken en onbeperkte handel \ / opnames. De OTC-desk is ook geschikt voor iedereen die in hogere bedragen wil handelen, terwijl de mobiele app, die beschikbaar is voor zowel IOS- als Android-apparaten, gebruikers in staat stelt om hun rekeningen dag en nacht in de gaten te houden. \ R \ n \ r \ nNaast een verwijzing -programma, heeft FTX ook een VIP-programma voor professionele handelaren en een Backstop Liquidity Provider-programma voor marketmakers. \ r \ n \ r \ nDe beurs heeft ook duidelijk gemaakt dat zijn diensten samen met het FTT-token niet beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Staten of andere verboden rechtsgebieden. Het verhandelen van OIL-contracten is niet toegestaan ​​door inwoners van de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de VAE, Turkije, China en Hong Kong. \ R \ n \ r \ nAls gevolg hiervan is de uitwisseling het meest geschikt voor meer ervaren handelaren die graag op de hoogte blijven van de laatste financiële en juridische ontwikkelingen. \ r \ n \ r \ n \ r \ nHoe veilig is FTX? \ r \ nDoordat het pas sinds 2019 actief is, is de exchange erin geslaagd om belangrijke hacks en kwaadwillende aanvallen te vermijden. Het team geeft echter niet veel prijs met betrekking tot hun beveiligingsprotocollen en we moeten ervan uitgaan dat ze gebruik maken van alle gevestigde best practices op het gebied van beveiliging. \ R \ n \ r \ nWe weten wel dat het FTX-team gebruik maakt van volledige SSL-versleuteling op hun website en twee-factor-authenticatie (2FA) om gebruikers te helpen hun accounts te beveiligen met Authy, Google Authenticator of sms-verificatie. \ r \ n \ r \ nHet team gaat ook verder in op hun unieke liquidatie-engine en backstop liquidity provider-systeem dat helpt om een ​​driestappenoplossing te vormen die gericht is op het afhandelen van margestortingen en het beperken van terugvorderingen. \ u00a0De FTX-liquidatie-engine gebruikt intelligente en efficiënte waarden om liquidaties te beheren en om posities te sluiten voordat ze negatief worden. \ r \ n \ r \ nBovendien krijgen traders waarschuwingen om open posities die onder een onderhoudsmarge van 4,5%. \ u00a0 Dit helpt om de nadelige effecten van risicovolle transacties te minimaliseren en om terugvorderingen te voorkomen. FTX geeft ook een geschatte liquidatieprijs weer in het informatievenster dat zich aan de rechterkant van elke marktpagina bevindt en helpt traders om op de hoogte te blijven. \ R \ n \ r \ nHet FTX-verzekeringsfonds is ook opgericht om klantenverliezen helpen voorkomen in het geval van plotselinge, ongunstige marktbewegingen, die kunnen resulteren in de snelle liquidaties van meerdere open posities op de beurs. \ r \ n \ r \ nIedereen die gebruik maakt van een hefboomwerking van 50x tot 100x, betaalt hogere vergoedingen, die toegewezen aan het verzekeringsfonds, en als de liquidatiemotor niet kan omgaan met een ernstige marktbeweging, zal het verzekeringsfonds worden gebruikt om iedereen te betalen die een open positie had die ten onrechte met verlies werd beëindigd. \ u00a0 Het FTX-team heeft ook zet 5% van de FTX-tokens opzij die moeten worden gebruikt om klanten uit te betalen als het verzekeringsfonds het proces niet kan voltooien. \ r \ n \ r \ nDaardoor lijkt FTX een veilig platform te zijn, aangezien het team hebben een aantal geavanceerde verzekeringsmechanismen ingebouwd en zijn al zo geleid door de oprichters van Alameda Research, die optraden als market makers voor BitMEX en OKEx, en een schat aan ervaring hebben in de sector. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nDe uitwisseling is ook aangegaan een strategisch partnerschap met Binance, naast partnerschappen met Circle, Paxos, FBG Capital en Proof of Capital. Interessant is dat het FTX-team ook stelt dat alle stortingen en opnames onderhevig zijn aan inspectie met behulp van blockchain-analysebedrijf Chainalysis, dat al dan niet geschikt is voor personen die zich bezighouden met privacy. \ R \ nConclusie \ r \ nFTX blijkt een populaire bestemming te zijn voor cryptohandelaren op zoek zijn naar een breed scala aan derivaten- en hefboomtransacties. Het is vrij eenvoudig om te verkopen wat de aantrekkingskracht is als je bedenkt dat de beurs Bitcoin-opties en cryptocurrency-futures aanbiedt die zijn gekoppeld aan zowel populaire als over het hoofd geziene tokens. Bovendien maakt het platform een ​​hefboomwerking van 101x mogelijk, naast unieke producten zoals MOVE-contracten, OIL-futurescontracten, crypto-indices en voorspellingsmarkttokens. \ R \ n \ r \ nAanvullende functies zoals grote liquiditeit, fiat-overdrachten, onbeperkt opnames en een OTC-desk zijn geschikt voor zowel hoogfrequente detailhandelaren als institutionele handelaars. Tegelijkertijd zullen functies zoals het liquidatiefonds, stablecoin-schikkingen, margin wallet-conversies en de mobiele app geschikt zijn voor dagelijkse detailhandelaren. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nAls gevolg hiervan is de uitwisseling begint zich snel te vestigen als dé bestemming voor ervaren crypto- en / of derivatentraders die hun scala aan handelsopties willen verbreden. Ondanks zijn relatieve jeugd ontwikkelt FTX zich in een indrukwekkend tempo en blijft het regelmatig nieuwe handelsproducten en tokens introduceren en dit zou het moeten helpen om zijn eigen ruimte vrij te maken in een zeer concurrerende marktsector. \ R \ n \ r \ nDat gezegd hebbende. , de uitwisseling is niet voor iedereen weggelegd en inwoners van de Verenigde Staten kunnen geen gebruik maken van haar diensten. Ook is het verhandelen van OIL-contracten op FTX niet toegestaan ​​voor inwoners van de Verenigde Staten, Canada, de EU, het VK en China, wat helpt om een ​​aantal van de problemen met het omgaan met een snel bewegende innovatieve beurs in de juiste context te plaatsen. \ r \ n \ r \ nBovendien kan het grote aantal cryptocurrency-handelaren die spot-trades uitvoeren op de huidige toonaangevende beurzen, het het beste vinden om vast te houden aan het plaatsen van eenvoudigere markt- / limietorders voor hun favoriete cryptocurrencies in plaats van in derivatenhandel te springen. Zoals bekend kan de handel in derivaten en futures tot hoge verliezen leiden en deze kunnen het beste worden overgelaten aan ervaren handelaren. Als gevolg hiervan is FTX een solide optie voor iedereen die al actief is in opties en futures, en voor iedereen met een goed begrip van hefboomwerking. \ R \ nBezoek FTX","auteur"​"@type"​"Persoon","naam"​"Eugene Kem"​,"datum gepubliceerd"​"2021-01-04"​

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me