Tokenisering af energiforsyningen: Handelskraft på Blockchain

Blockchain & amp; Energi

Da Bitcoin først annoncerede sin ankomst for ni år siden, troede vi, at vi fik en sej online digital valuta. Hvad vi faktisk fik, var det første glimt af en teknologi, der skulle revolutionere post-millennium-verdenen.

Så banebrydende som begrebet digitale kontanter har været, og der er mange positive brugssager, er det svært at undgå følelsen af, at den ægte stjerne af showet i de kommende år vil være den grundlæggende teknologi, der understøtter digital valuta – blockchain.

Blockchain & amp; Energi

Allerede blockchain-teknologien er blevet brugt på et utal af måder, der sandsynligvis ville overraske sin oprindelige skaber, den gådefulde Satoshi Nakamoto.

Fra væddemålsnetværk til beskæftigelsescentre; fra genbrugsplatforme til arenaer til kunstig intelligens testning; fra MMORPG til forretningssporing … blockchain begynder at finde vej til næsten alle aspekter af det moderne liv.

Nu vender nye blockchain-baserede startups deres forstyrrende øjne mod en industri, der regelmæssigt registrerer daglige fortjenstmargener i milliarder – energimarkedet.

Fastsættelse af Cryptos Carbon Footprint

En af ulemperne ved at køre og udvinde en blockchain er de energiressourcer, den bruger. Dette kan mærkes på et individuelt niveau, da du kæmper for at holde trit med de månedlige regninger, som din minerigg afholder. men det kan også ses på global skala, da minearbejdere flytter til udviklingslande for at drage fordel af lave energipriser.

Bitcoin energiforbrug

Bitcoin Mining & Energiforbrug

Et energiselskab søger at løse dette problem ved hjælp af blockchain-teknologi til at føre tilsyn med deres grønne genvindingsvirksomhed, mens de tokeniserer enheder af energi for at skære ned på spildet, der opstår som

4Nyt har allerede to miljøvenlige affaldsgenanvendelsesanlæg, der er planlagt til næste år. Deres KWATT-token er bundet til værdien af ​​hver kilowatt elektricitet, deres planter producerer.

Ideen her er, at forbrugeren kan købe specifikke og nøjagtige mængder ren energi uden at gå gennem de ineffektive eksisterende energiruter, som har vist sig at være spildte og stadig i vid udstrækning er baseret på kilder til fossile brændstoffer.

4Nyt tegnsalg

4Nyt Token Sale-websted

4Nyt fokus specifikt på at målrette minedriftsprocessen og planlægger enten at sælge elektricitet til nettet, blive afhentet af minearbejdere eller at trække den til deres stedlige minedrift, hvor indsatte KWATT-mønter vil repræsentere en andel i virksomhedens formuer.

Det er et rettidigt koncept, der kommer på et tidspunkt, hvor folk begynder at se strømforbruget ved kryptomining som en miljøkatastrofe – i Island alene minerigge er ved at forbruge mere strøm end alle landets hjem tilsammen.

Opbygning af en franchise

Gå et skridt videre end bare at sælge energi, en hurtigt voksende start i Rumænien søger at samle energiressourcer sammen på blockchain, hvor den kan købes og sælges over hele kloden via deres netværks naive token.

Genstart energidemokrati (RED) er allerede en etableret energileverandør i deres hjemland, men nu planlægger de at franchise deres forretning for at starte energileverandører over hele verden via blockchain.

Rød

Det grundlæggende koncept bag RED er, at energileverandører og forbrugere kan interagere direkte via blockchain og gennemføre energiaftaler ved hjælp af REDs oprindelige MWAT-token. En forbruger i Korea kunne tænkeligt købe energi direkte fra en leverandør i Tyskland, forudsat at en RED-franchiseejer opererede i hver af disse to nationer.

Som deres navn forsøger at antyde, demokratiserer dette energihandelen på en måde, der skærer de store energileverandører ud og de enorme fortjenstmargener, de opnår på bekostning af kunden..

Derudover giver RED slutbrugeren chancen for at blive en grossist af energi i deres egne lande ved at hjælpe dem med at få den teknologi, logistik og personaleuddannelse, der kræves for at få en energifranchise fra jorden..

RØD er ikke de første til at forsøge at tokenisere energiforsyningen på blockchain. Over 120 virksomheder er dukket op siden den første energitransaktion fandt sted via blockchain i 2016.

Elektrificer Asien

Elektrificere Asien sigter mod at give forbrugerne mulighed for at købe deres energi direkte fra jævnaldrende eller elforhandlere ved hjælp af blockchain og smarte kontrakter.

Virksomheden påpeger, at 60 procent af verdens befolkning er i Asien, hvor næsten halvdelen af ​​dette tal bor i byer og er forbundet med de centrale elnet. Det peger på den nylige liberalisering af elnet i bestemte lande, herunder Japan i 2016 og dele af Kina.

Elektrifiser Asien-guide

Da flere lande liberaliserer netene, får forbrugerne flere muligheder for energiforbrug. Desværre forbliver netene centraliseret og administreret af virksomheder, selv i områder med liberaliserede net. Kombineret med den hurtigt voksende efterspørgsel efter vedvarende energikilder, fører dette til et behov for forandring, og Electrify Asia sigter mod at løse dette problem.

Et uafhængighedstegn?

Befolkningen i Spaniens Catalonien-region har altid haft et urolig forhold til deres herskende embedsmænd i Madrid, og efter sidste års mislykkede bud på uafhængighed fra Spanien søger de nu at finde uafhængighed på en anden måde.

Efter en meddelelse den 1. juni planlægger den catalanske regering at afsløre en ny ERC20-baseret kryptovaluta, der vil lette den fri handel med energi mellem indbyggere i den catalanske region.

ION-tokens, som de er kendt, vil blive afleveret til enhver borger med en tegnebog og kunne repræsentere et stort plot twist i Cataloniens løbende bud på suverænitet.

I øjeblikket er de store energileverandører forbyde enhver person fra at sælge deres egen overskydende energiressourcer. Under planerne fra den catalanske regering er det nøjagtigt hvad befolkningen i regionen vil gøre.

Det er en handling, der vil forstyrre æblevognen både nationalt og internationalt, da energiselskaber begynder at bekymre sig om, at andre nationer kan følge trop.

Der kræves ingen indledende buy-in for at bruge ION-tokens. De frigives gratis til alle med en kompatibel tegnebog – med et token frigivet for hver kilowattime (kWh) producerer regionen, hvilket giver i alt 8,418 millioner ION.

Projektlederen ved Det Catalanske Energiinstitut, Lluisa Marsal, understregede det faktum, at dette skridt ikke var politisk motiveret og blot er en måde at forbedre regionens energieffektivitet på.

Lluïsa Marsal: “Blockchain er et distribueret internet uden giganter, der monopoliserer det” Billede af Viaempresa

Hun sagde:

”Tokenet har intet at gøre med uafhængighed. Det er et energitoken til styring af mikronet. På denne måde handler det ikke med forsyningsselskabet, men mellem jævnaldrende fra disse solsamfund. ION-token styrer alle transaktionerne inden for mikronettene. ”

Planerne for den catalanske regering er stadig et stykke fra frugt og vil kræve nogle større infrastrukturrevisioner for at få den i gang, bemærkede Marsal:

”Når disse mikronetværk er massivt udbredt, og mange solsamfund dannes, tilstræber vi en samlet solproduktion svarende til et solkraftværk. Dette kan tage år, men vi ønsker at fastslå værdien af ​​1 ION til 1kWh. ”

Tokenize Everything

Som tidligere Ethereum-medstifter Charles Hoskinson fortalte Crypto ICO-topmøde afholdt i Zürich, Schweiz i marts 2018:

“Forestil dig, at du er advokat, og du opretter dine egne 40 tokens, der repræsenterer dine tjenester, du forudsalder dem, og folk køber bare dine tokens på det åbne marked. Du kan forkælge alle dine tjenester på det åbne marked. ”

Emnet for Hoskinsons tale handlede om potentialet for blockchain til at revolutionere banksektoren, men hans kommentar berører en af ​​de grundlæggende kilder til blockchains magt – nemlig dens evne til at give en gennemsigtig hovedbog og et symboliseret værdisymbol på samme tid.

Hoskinson forventer, at mærker, virksomheder og endda mennesker tokeniseres inden 2020 og opsummeres med linjen:

“Der er altid et symbol et eller andet sted i slutningen af ​​regnbuen.”

Energiselskaber bruger kryptotokener på nye og revolutionerende måder og muligvis indvarsler en ny æra med energistyring over hele verden.

Men Hoskinsons seneste tale fungerer som en påmindelse om, at meget af den nylige tendens til at tokenisere alt kommer fra et gammelt sæt ideer, der nu dukker op igen i en ny form.

Mens du først kun kunne købe eller sælge aktier i en virksomhed, ser det ud til at vi måske ikke er for langt væk fra at købe og sælge aktier i os selv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me