Salt vs Ethlend: Cryptocurrency Lending Platforms

Salt vs Ethlend

I takt med att kryptokurrencyekonomin fortsätter att växa och utvecklas har några plattformar enbart fokuserat på upplåning och utlåning dykt upp och fortsätter att samla stöd. Var och en har sina egna särdrag, liksom sina egna unika egenskaper. Generellt sett fokuserar de dock alla på någon form av lån mot kryptovalutasäkerhet.

Salt vs Ethlend

I den här artikeln ska vi gå igenom två av de aktuella utlåningsoperatörerna, deras funktioner, särdrag och mörka sidor. Vi har också täckt varje plattform separat så ta en titt för en mer detaljerad granskning av varje:

  • Guide till Salt
  • Guide till Ethlend

Saltutlåning

Förmodligen den första på scenen, kom Salt ut med en bred annonskampanj för sociala medier förra året och fick tusentals entusiaster intresserade av projektet. Deras slogan var “Håll dina tillgångar, få dina pengar”.

SALT-webbplats

Deras försäljningsnivå gick ungefär så här. Många gånger behöver människor kontanter för att betala för alla slags utgifter i livet. Om du har många av dina tillgångar som kryptovaluta är det enda sättet att få tillgång till värdet i dem genom att sälja dem. Problemet med att sälja kryptovaluta är generellt sett att kryptovaluta har stigit i värde de senaste åren. Att sälja skulle förmodligen kosta dig mer. Detta beror helt enkelt på att när du är redo att återköpa krypton kommer priserna att ha stigit.

I sin originalvideo som dök upp på YouTube gav Salt Lending exemplet att sälja bitcoin i januari 2017 och sedan köpa tillbaka det efter prishoppet förra året.

Även om de inte uttryckligen nämner detta, kan låna pengar mot kryptovaluta faktiskt förhindra (åtminstone tillfälligt) behovet av att betala kapitalvinstskatt.

Så här fungerar processen för att få ett Salt-lån.

Först måste du skapa ett konto på deras webbplats. Sedan måste du verifiera ditt ID genom att skicka kopior av dokument. Vid pressen stöds endast kunder med amerikanska bankkonton. USA: s nationalitet verkar emellertid inte krävas. Därefter måste du aktivera ditt konto genom att betala en SALT-token. SALT-tokens har varierat i pris från $ 3 till så högt som $ 12 under de senaste månaderna. Idag är de cirka 5 dollar vardera.

Denna token används sedan för att betala för ett års medlemskap för grundnivån. Grundnivåmedlemskap ger dig rätt till upp till ett lån åt gången och för att låna upp till 10 000 dollar. Högre nivåer är tillgängliga, men de kräver en högre SALT-kostnad.

Därefter måste du sätta in din kryptovalutasäkerhet. För närvarande accepterar Salt endast bitcoin och eter som säkerhet. Företaget hävdar att de planerar att expandera till andra valutor vid ett senare tillfälle. Vid ett tillfälle inkluderade deras huvudsida listning av Ripple och NEM som potentiella säkerhetsval.

När ditt lån har godkänts skickas amerikanska dollar till ditt bankkonto inom några dagar och ett låneavtal har börjat. En gång i månaden måste du göra en lånebetaling.

Ursprungligen kunde lånebetalningar endast göras i amerikanska dollar. För några månader sedan meddelade företaget dock att låntagare kunde använda SALT-tokens för att återbetala ränta och ränta på sina lån. Vid lanseringen fick SALT-tokens en officiell värdering av företaget på 25 dollar vardera. Detta innebär att varje token ger dig rätt till upp till $ 25 i “tjänster” från företaget. Detta belopp ökades senare till $ 27,50. Därför är det vid denna tidpunkt möjligt att få ett lån i amerikanska dollar och återbetala det helt med endast SALT-tokens.

För att göra SALT-token mer intressant tillkännagav företaget också ett nytt kommande system som ännu inte har släppts. Det nya systemet kallas “bevis för åtkomst”.

Tanken är att en låntagare kan välja att sätta in ytterligare SALT-tokens och låsa dem på sitt konto i utbyte mot ett antal fördelar. Att till exempel ha ett betydande bevis för åtkomstpoäng kan ge dig rätt till lägre räntor eller andra föredragna villkor på låneavtal. Företaget har ännu inte släppt de exakta uppgifterna om bevis på åtkomst, men i ett officiellt e-postmeddelande som skickades till Salt-anhängare beskrivs dessa grundläggande uppgifter.

Den bittra sidan av salt

Problemet med Saltlån är att även om företaget lovar att om du återbetalar ditt lån kommer du att få tillbaka alla dina säkerheter, men det finns en stark risk att du kan förlora säkerheter. Detta skulle hända vid ett marginalanrop.

A marginalanrop är när värderingen av din säkerhet sjunker i en sådan grad att företagets algoritmer kommer att kräva att du betalar dem för att balansera lånet till säkerheten. Enkelt uttryckt, föreställ dig att du lånade 10 000 dollar och att du använde 1,25 bitcoin som säkerhet när bitcoin var 10 000 dollar vardera exakt. Vid denna tidpunkt är ditt lån 125% över-säkerheter. Det betyder att det finns lite vickrum om bitcoin faller så mycket som 25%. Om dock bitcoinvärden sjunker för att säga $ 5000 vardera, är ditt belåningsförhållande nu ogynnsamt för företaget. Vid denna tidpunkt är det troligt att ett marginalanrop skulle inträffa.

När marginalanropet släcks har låntagaren en viss tid att svara. Deras val av svar kan vara antingen att sätta in ytterligare säkerheter, att återbetala tillräckligt med lånet för att balansera det mot säkerheten eller att drabbas av likvidation av säkerheter och till och med eventuellt stå inför en avgift för att göra det.

Vad vi inte vet är hur mycket tid en låntagare skulle ha för att svara på samtalet. Tänk dig till exempel om du lånade några amerikanska dollar och sedan gick på en 16-timmars internationell flygning utan internet. När du landade upptäckte du att din dyrbara kryptovaluta hade likviderats mot din vilja. Detta är en möjlig verklighet som måste övervägas innan du använder en tjänst som hotar avveckling.

Den andra nackdelen med Salt är att det i allmänhet är en enkelriktad gata. Det betyder att för den genomsnittliga personen är allt du kan göra att låna pengar. För de flesta genomsnittliga människor finns det inget sätt för dig att agera som långivare och tjäna ränta på din kryptovaluta eller fiatvaluta. Detta står i kontrast till andra fiatbaserade peer-to-peer-utlåningsplattformar som Lending Club, som gör det möjligt för människor att både låna och låna ut. Det är möjligt att företaget kan ändra sin policy om detta. Men för tillfället är det så.

Ethlend

Salt kräver identitetsverifiering, begränsning till amerikanska bankkontoinnehavare och tar ut en medlemsavgift, men Ethlend erbjuder en mycket automatiserad och mer demokratiserad lösning på utlåning.

Ethlend arbetar enbart genom smarta Ethereum-kontrakt och Ethlend har inga pengar någonsin. Även om plattformen inte är helt operativ ännu fungerar vissa lån och det har gjorts mycket framsteg under de senaste månaderna för att nå en ordentlig offentlig release.

Ethlend fungerar inte genom att låna ut fiat-valuta utan av utlåning Ether-enheter. Vidare backas Ethlend-lån av säkerheter, men istället för Ether eller bitcoin backas lån av ERC-20-tokens som Golem- eller OmiseGO-tokens, bland många andra möjliga val.

I grund och botten, om någon vill vara långivare (och uppenbarligen kan vem som helst vara utan begränsning) deltar de helt enkelt i ett smart avtal genom Ethlend-plattformen där räntorna och säkerheterna anges. Låntagaren deponerar sina ERC-20-tokens och långivaren sätter in Ether. Vid denna tidpunkt gör Ethlend-kontrakt bytet och lånet har börjat. Låntagaren måste då göra regelbundna betalningar i Ether till långivaren. Om de inte gör det kan långivaren göra anspråk på den deponerade säkerheten direkt för sig själva.

Om lånet betalas ut normalt och i tid kommer det att inkludera en premie över det lånade beloppet. Till exempel, om en låntagare får en eter, kan den totala återlämnade till långivaren vara 1,02 eter. I så fall är premien 0,02 eter eller 2%.

Eftersom medel endast hålls mellan låntagare och långivare och aldrig Ethlend i sig, verkar det inte som om Ethlend någonsin skulle eller ens skulle kunna avveckla tillgångar i händelse av en värdering. Detta verkar bero på att lånen baseras på kryptovaluta i sig och inte på en USD-utvärdering. Om värdet på en eter sjunker, eftersom lånet är denominerat i själva Ether, ändras inte värdet på lånet.

Enligt Ethlend är deras service perfekt för ett antal syften. Till exempel kryptovaluta gruvarbetare som vill få kapital för att få mer gruvutrustning eller börja bryta. Vidare kan vem som helst med något ekonomiskt behov potentiellt låna Ether och sedan sälja den för fiatvaluta. Detta kan på sätt och vis visa sig vara ganska likt hur Saltlending fungerar.

Med Ethlend är fördelen att plattformen är helt anonym och automatiserad. Den är tillgänglig för alla på jorden utan begränsningar. Vidare kan vem som helst vara både långivare och låntagare och potentiellt tjäna ränta.

Nackdelen att Ethlend

Nackdelen med Ethlend är att eftersom alla lån är denominerade i Ether kan det vara svårt för en vanlig person att få det som i huvudsak är ett kontantlån om de behöver köpa något som inte är lätt att köpa med kryptovaluta..

Om de behöver traditionella fiat-kontanter skulle de troligen behöva betala avgifter till ett börs som Coinbase för att få kontanter. Att göra det kan också se ut som en skattepliktig händelse och kan bli föremål för kapitalvinstskatter.

Som långivare kan du, om din låntagare har standardinställningar, sluta med en massa ERC-20-tokens som du sedan skulle vara ansvarig för att sälja för att få tillbaka din förlorade Ether. Detta är inte utan sina egna risker.

Fler spelare kommer snart

Medan Salt och Ethlend är två tjänster som för närvarande är i drift, har de båda fortfarande en lång väg att gå och båda är visserligen i tidiga utvecklingsfaser. Därför är det troligt att mycket kommer att förändras i fråga om de regler de arbetar under de närmaste åren. Det är också helt möjligt att blockchain-säkerhetslån så småningom kan plockas upp av banker någon gång i framtiden.

Andra kryptovalutafokuserade spelare utvecklar också nya tjänster som kommer att erbjuda sina egna fördelar och särdrag. Ett exempel är Celsius, vilket gör det möjligt för människor att sätta in alla möjliga kryptovalutor i en mobil plånbok och tjäna en vanlig ränta för att göra det. Tjänsten planerar också att erbjuda kontantlån, men dessa lån riskerar igen att få ett marginalsamtal. En annan tjänst ringde Everex vill erbjuda mikrolån till sina kunder, som återigen kommer att stödjas av kryptoinsättningar.

Uppenbarligen finns det mycket utrymme för tillväxt i denna bransch. Eftersom mer och mer rikedom läggs på blockchain är det naturligt att behovet av lån som använder blockchain-tillgångar som säkerhet kommer att växa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me