Om skaleringsdebatterne: Hvordan forskellige kryptovalutaer tackler vækst

Skalering af kryptovaluta

Lige nu håndterer Ethereum-netværket lidt over en halv million transaktioner om dagen, og Bitcoin-netværket håndterer lidt over halvdelen af ​​det.

Disse tal vil kun vokse – og eksponentielt ved det – da kryptokurrencyområdet fortsætter med at blomstre i popularitet i de kommende år. Og da denne popularitet blomstrer, skal disse kryptoer “skaleres” for at imødekomme behovene hos en eksponentielt voksende brugerbase. Uden skalering bliver projekter for overbelastede og dyre at bruge regelmæssigt. Til dette formål er skalering et eksistentielt anliggende for kryptokurver.

Skalering af kryptovaluta

Derfor er emnet meget vigtigt. Derfor giver vi dig i dag en hurtig primer om, hvordan de bedste kryptoprojekter nærmer sig spørgsmålet om skalering.

Bitcoin

# 1-kryptovalutaen har i øjeblikket en 1MB-blokstørrelse og er i færd med at implementere SegWit; en opdatering, der skal hjælpe med at afbøde netværksbelastningen set for sent i Bitcoin-netværket.

Overbelastningen er selvfølgelig ikke overraskende. Bitcoin er mere populær blandt investorer end nogensinde før. Men selv stadig skal BTC i sidste ende vokse endnu længere – hvad enten det er off-chain, on-chain eller gennem en kombination af de to på mellemlang til lang sigt.

Én ting, devs arbejder på, er Mimblewimble; et sidekædesystem til Bitcoin, der kan lette transaktioner uden for kæden, hvilket alvorligt skal reducere transaktionstiderne.

Bitcoin kontanter

Under de første SegWit-debatter opfordrede en fraktion af Bitcoin-samfundet til større blokstørrelser i stedet for at implementere SegWit. Denne fraktion ville øge BTC’s blokstørrelse fra 1MB til noget med rimelighed højere – de så (og fortsætter med at se) hæve blokstørrelsen som værende i tråd med Satoshi Nakamotos oprindelige vision for Bitcoin.

Ak, da de to sider aldrig så øje for øje igen, brød “Big Blocker” -fraktionen af ​​og gaffelede den siddende Bitcoin-kæde den 1. august 2017. Resultatet af denne gaffel var Bitcoin kontanter – en 8 MB Bitcoin kæde.

Denne federe blokstørrelse har givet BCH attraktive gebyrer og transaktionsgebyrer her og nu. Men der skal helt sikkert gøres mere ad vejen, hvis brugerne strømmer til Bitcoin Cash over tid.

Ethereum

Ethereum har justerbare blokstørrelser, hvilket betyder, at kryptoen i øjeblikket ikke ses til en hård blokgrænse, som Bitcoin og Bitcoin Cash er. Det er fleksibelt og skifter på farten. Men Ethereum bliver nødt til at skalere yderligere ligesom alle andre kryptoprojekter.

Den gode nyhed er dog, at ETH har nogle store kommende opdateringer i hjørnet. For det første går microRaiden live på Ethereum i slutningen af ​​november. Denne opdatering vil være enorm, da den fremmer øjeblikkelige og gebyrfrie transaktioner – tusinder af dem pr. Sekund – takket være innovativ “statskanaler” -teknologi.

Og Ethereums kommende Casper-opdatering skal hjælpe kryptos netværksskala til at håndtere masser af transaktioner. For nu er der ingen hård deadline, hvornår Casper falder, men det skal være en game-changer for ETH.

Litecoin

Litecoin er den slankere og mere fede version af Bitcoin med hensyn til skalering – i det mindste som den står lige nu. Det skyldes, at Litecoin – under vejledning af Litecoin-skaberen Charlie Lee – allerede har implementeret SegWit. Og møntprocessen blokerer på 2,5 minutter, hvilket gør den 4 gange hurtigere end Bitcoins 10 minutter i øjeblikket.

Og Litecoin og Lightning Network er også en ting. Så alle tegn peger på, at Litecoin er en mønt, der skalerer godt nu og er klar til at skalere godt i fremtiden.

Dash

Den fortroligheds- og betalingsorienterede krypto Dash hævede netop sin blokstørrelse til 2 MB. Flytningen var ikke nødvendig med hensyn til tid, da Dash i øjeblikket ikke har nok brugere til at lide af netværksbelastning. I stedet var det forebyggende: Dash-teamet så ikke et punkt i at vente på en skaleringsopgradering, de kunne komme ind før snarere end senere.

Dash og Bitcoin Cash er ens, idet begge tilskrives teorien om “større blokke” for skalering. Og hvis Dashs brugerbase blomstrer i fremtiden, kan du vædde på, at de hæver den blokstørrelse endnu større.

NEO

Tidligere Antshares, NEO “Kinas Ethereum” siges at ikke behøver at bekymre sig om skalering, da NEO håndterer blokke på cirka 15 sekunder hver. NEO er heller ikke en Proof-of-Work-kryptokoin, i stedet for at stole på delegeret byzantinsk fejltolerance (dBFT). Tilsammen gør disse dynamikker transaktioner utroligt hurtigt gennem NEO.

Er der behov for mere skalering i fremtiden for projektet? Det vil tiden vise.

Monero

Ligesom Ethereum har Monero en dynamisk blokstørrelse; hvilket betyder, at Moneros blokke kan tilpasse sig afhængigt af netværkets behov. Denne fleksibilitet er bestemt en stor fordel. Og mens Monero er som Dash, fordi det endnu ikke er tæt på problemer med netværksbelastning, er dynamisk blokstørrelse ikke den endelige løsning til skalering.

Derfor arbejder Monero-teamet i øjeblikket med en skaleringsopdatering kaldet RuffCT; i teorien skulle denne opdatering gøre Monero-transaktioner hurtigere.

IOTA

IOTA er en slags “anti-materie” for kryptos “materie”, når det kommer til skalering – det er bare ligefrem anderledes. Med IOTA kan du smide blokstørrelser ud af vinduet, fordi projektet ikke bruger en blockchain: Det bruger Tangle.

Tangle i sig selv er i stand til at lette superhurtige transaktioner. Og når du kombinerer Tangle med sværmefterretningsforanstaltninger og ikke-bestilte transaktioner, ser IOTA ud til at imødekomme behovene hos en globaliseret brugerbase.

Off-Chain vs On-Chain Debat

De igangværende skaleringsdebatter i kryptosamfundet kan være ekstremt omstridte. Igen kommer en af ​​de største fejllinjer mellem dem, der ønsker at skalere gennem on-chain-midler eller ved at gå off-chain.

Tænk bare på det gennem linsen i Bitcoin vs. Bitcoin Cash fejde. Bitcoin går til off-chain-løsninger lige nu, som Lightning Network. På den anden side har Bitcoin Cash lagt en præmie på skalering i her og nu, så de har skaleret on-chain ved at hæve BCHs blokstørrelse til 8MB.

Og mens råbekampen kan blive flammende mellem de to sider, er det vigtigt at huske, at begge skaleringsformer fungerer på deres egne måder.

Derfor bør hverken on-chain eller off-chain-skaleringsløsninger ses bort fra hånden. Begge former for skalering er nødvendige i de kommende år – det vil sige, hvis IOTAs Tangle ikke kommer til at erstatte blockchain helt.

Og selvom det også måske aldrig sker, er det bedst at erkende, at hele debatten er vidåben lige nu, og nye udfordringer vil rejse sig, der vil kræve konsekvent innovation for alle projekter i rummet.

Baren at slå i øjeblikket ser ud til at være VISA-transaktionsbelastninger, da betalingsprocessor VISA håndterer tusindvis af transaktioner hvert sekund, hver dag.

Det vil være svært at komme til en så imponerende milepæl – så meget er klart. Men der er ingen rigtige svar på, hvordan det skal gøres, og som sådan vil det være meget interessant at se, hvordan de forskellige topudfordrere nærmer sig skalering på forskellige måder i de kommende år.

Det kan ende med at være, at der findes en endelig skaleringsløsning, men den er simpelthen ikke blevet opdaget endnu. I mellemtiden bliver vi alle bare nødt til at læne os tilbage og se, hvad der sker.

Konkurrencen er dog god. Det skubber alle til at arbejde meget hårdere for at finde en løsning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me