Lightning Network: det andet lag, off-chain skaleringsforslag til Bitcoin

Bitcoin er førsteprioritet, det er OG, det er kongen. Men i 2017 var “kongen” af kryptokurver ikke uden sine kampe. Overbelastning flammede op på netværket som aldrig før mod slutningen af ​​året, hvilket fik bekræftelsestider og transaktionsgebyrer til at skyde i luften.

For at være klar er BTC endnu ikke kommet nogen steder tæt på at dø i den igangværende skaleringskrig med Bitcoin Cash (BCH), men dens nuværende vækstsmerter har været stærkt følte i hele økosystemet i løbet af de sidste par uger. Noget skal give, siger mange. Før snarere end senere også.

Og det er her, Lynnetværk (LN) kommer ind. Hvis Lynnetværket kan opfylde sine løfter, kan Bitcoin snart se millioner af transaktioner pr. dag med kapacitet.

Bitcoin Lightning Network

Så lad os dykke ned i LN: hvad det er, hvordan det fungerer, og kontroverserne omkring det for et lille perspektiv.

Bitcoin skal skaleres Pronto

Bitcoin er en revolutionerende teknologi, men dens 7 transaktioner pr. Sekund gennemstrømning ved den nuværende 1MB-blokstørrelse blev en flaskehals i 2017, da almindelig vedtagelse syntes at begynde at banke på døren, f.eks. Goldman Sachs ‘kommende kryptovaluta-handelsdesk. Den konsistente roulette af overspændinger og vedtagelsesudviklingen havde fået nye brugere til at flyve til BTC i flok, hvilket alvorligt bremsede det endnu uskalerede arv Bitcoin-netværk.

Kort sagt, så har Bitcoin brug for meget mere kapacitet end 7 txs pr. Sekund. VISA håndterer 4.000 pr. Sekund, og for at Bitcoin til sidst vinder ud, skal den overgå denne markør. Og det er her Lightning Network kommer ind.

Lightning Network: Det næste trin

Lightning Network er den foreslåede anden-lags off-chain-løsning til Bitcoins skalerbarhed. Det er skaleringsløsningen, der føres af hold inden for Bitcoin Core-udviklingsholdet såvel som af virksomheden Blockstream. Blockstream selv fakturerer LN som et “mikropayment-system, der understøtter store mængder små betalinger.”

Et sådant system kunne være væsentligt lindrende, hvis den aktuelle netværksbelastning er en indikation.

Så lad os komme ind på nogle af detaljerne.

Ideen bag Lightning Network er, at små txs ikke behøver at blive gemt på den vigtigste blockchain. Fjern disse betalinger uden for kæden, hvorved belastningen på den største BTC-blockchain mindskes.

Hvordan fungerer det nøjagtigt? Ved at åbne såkaldte statskanaler eller betalingskanaler.

Lynnetværk

Betalingskanaler

Betalingskanaler bruges til at lette mange transaktioner uden for kæden, derefter uploade dem alle på én gang på et valgt eller specificeret tidspunkt.

Til dette formål kalder Bitcoin-lærd og underviser Andreas Antonopoulos de transaktioner, der forekommer off-chain i LN, som “fremadrettede I.O.U.s”, så det er lidt som at indløse en fane ved en bar i slutningen af ​​natten. En kanal åbnes, og derefter lukkes den, og saldoen sendes til blockchain.

Betalingskanaler kræver, at en foreløbig indbetaling uploades for at dække transaktionerne. Depositum sendes til en multi-signatur-adresse, så ingen part har dominerende kontrol over kanalen.

For at “balance” for en kanal skal valideres, skal parter i kanalen underskrive den. Og det er den seneste balance, der bruges til at låse op for pengene. Derefter, når denne kanal åbnes på den vigtigste blockchain, opretter den en enkelt transaktion, ikke flere mikrotransaktioner. Du kan således se, hvordan en sådan dynamik kunne afbøde meget af den nuværende belastning på Bitcoin-netværket.

Masser af små transaktioner bliver store, enestående transaktioner gennem Lightning Network, som tilhængere antyder, kunne gøre overbelastning i Bitcoin til fortiden.

Direkte kanaler er ikke nødvendige

Lad os sige, at du prøver at drive forretning med en sælger gennem en betalingskanal, men at du ikke har en åben kanal, der er direkte knyttet til den pågældende sælger. Det vil ikke være et problem med Lightning Network, fordi lag 2-skaleringsløsningen forsøger at finde den hurtigste rute fra A til B ved hjælp af allerede åbne og tilgængelige kanaler.

Dette vil føre til en hel del optimering for så vidt angår kapacitet. Du txs behøver ikke at tage en overflødig vej til den handlende; i stedet tager de det mest direkte. Så din transaktion går muligvis gennem en kanal, du har åben med en ven, der tilfældigvis har en kanal, der åbner sig med den forhandler, du driver forretning med. Voila, ingen ekstra kanalåbning nødvendig.

Lyn

Forestil dig nu, at dette hypotetiske scenario blev udvidet til millioner, og måske endda milliarder en dag, af brugere. Gennemstrømningsoptimering af Lightning med millioner af åbne kanaler vil tilsyneladende gøre det muligt for milliarder bitcoin-transaktioner pr. Sekund. Hvordan er det til skalering?

I dette lys kan du forstå, at bitcoin txs under Lightning Network ikke længere vil være som pakker, men snarere som sammenkoblede kredsløb.

Bitcoins bevisbevis (POS)?

Den førnævnte Andreas Antonopoulos har foreslået, at han anser LN for at være som Bitcoins version af POS. Fordi Bitcoin-brugere, ligesom staking, kan deponere BTC på udpegede adresser og optjene udbytte for at lette transaktioner.

Nu bringer denne POS-lignende dynamik bestemt ikke den miljømæssige lettelse, som indsats kan medføre, men det bringer en ekstra kant til Bitcoin, der kan gøre det endnu mere attraktivt for indehavere fremadrettet..

Hash-tidslåste kontrakter (HTLC)

Hash-tidslåste kontrakter vil hjælpe med at lukke kanaler efter en given periode. Så brugere, der åbner kanaler indbyrdes, kan oprette en HTLC, der lukker den kanal ud efter f.eks. 30 dage.

Disse kontrakter vil være nyttige til at lette specifikke handelsordninger. Du behøver ikke at holde kanaler åbne på ubestemt tid, hvis du ikke ønsker det i overensstemmelse hermed.

Kritik mod lynnetværk

En af de ældste kritikpunkter mod LN er, at den har været under udvikling i lang tid. Det skulle være klar for nogen tid siden, men projektet har stadig en vej at gå. Rom blev ikke bygget på en dag, som det var, men fraværet af LN mærkes nøjagtigt lige nu, da netværksbelastning har nået hidtil usete niveauer i de seneste uger.

En anden kritik mod LN kommer fra Bitcoin Cash (BCH) -miljøet, og det er en kritik, der vedrører “hubs”. Husk hvordan vi nævnte ikke-direkte kanaler tidligere? BCHere siger, at denne dynamik utvivlsomt vil føre til stigningen i massive finansielle institutioner, der driver tredjeparts LN-hubber for at opkræve enorme gebyrer.

Til dette formål siger Bitcoin Cash-tilhængere, at Bitcoin Core og Blockstream gør Bitcoin til et banksystem, som centraliserede store banker vil køre.

BTC-tilhængere bestrider denne påstand og siger, at banker udsteder kredit, og Lightning Network gør intet af den slags, hvilket gør sammenligningen ukorrekt. Ikke desto mindre er dette en almindelig kritik, der pålægges LN.

Og når dette tema undgås, siger kritikere af Lightning også, at det er en måde for Blockstream at “gribe ind” og tjene penge på Bitcoin for virksomhedens investorer. Skønt Bitcoin-arvssupportere er lige så hurtige til at skyde tilbage, hvorfor Bitcoin Cashs store blokstørrelser er en frygtelig idé.

Konklusion

Når alt er sagt og gjort, vil der uden tvivl være behov for skaleringsløsninger uden for kæden og on-chain til Bitcoin.

Og når det er sagt, ligner Lightning Network et forbløffende innovativt forsøg på at arbejde på den tidligere af disse to nødvendige tilgange.

Vi bliver nødt til at se hvad der sker næste gang, men med LN allerede på Bitcoin-testnet er det muligt, at Lightning måske kommer hurtigere end senere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me