Kunstig intelligens (AI) og Blockchain: tænker vores vej til en lysere fremtid?

Blockchain AI

Blockchain og kunstig intelligens (AI) er to hjørnesten i den nye computerbevægelse. Blockchain tilbyder en sikker, men alligevel gennemsigtig måde at håndtere store data på. Desuden peger blockchain vejen mod en decentral databehandling, hvor magten holdes i massernes hænder snarere end et par ultra-magtfulde computere. AI søger på den anden side at erstatte traditionel menneskelig intervention eller klodsede håndskrevne algoritmer med smart kodning, der kan lære og tilpasse sig fra de oplysninger, den indsamler.

Blockchain AI

Synergien mellem disse to magtfulde computerbevægelser viser sig at være større end summen af ​​dens dele. AI kan bruge information hentet fra og manipuleret af blockchains til at sortere igennem problemer hurtigere end nogensinde før – og det kan gøre det frit på en distribueret måde uden at være begrænset til en enkelt enheds datasæt eller begrænsninger.

Hvis dette lyder lidt for sci-fi til at være sandt, skal du vide, at vi kommer tættere på den usynlige barriere mellem fiktion og virkelighed hver dag. Her er en hurtig undersøgelse af det kombinerede blockchain / AI-felt. Vi tager et kort kig på nogle af de projekter, der snart kan ændre den måde, vi lever, lærer, arbejder og spiller på. Derefter skal vi diskutere, hvad der præcist gør blockchain og AI til en sådan blockbuster kombination.

SingularityNET

SingularityNET søger at bringe kraften fra AI til masserne. Det giver en slags åben værktøjssæt til AI-udvikling og -brug. I modsat fald giver det ikke-teknologihældede en portal til investering i AI-teknologi.

SingularityNET

“SingularityNET er en open source-protokol og samling af smarte kontrakter til et decentraliseret marked for koordinerede AI-tjenester,” forklarede holdet i sin hvidbog. ”Inden for denne ramme bliver fordelene ved AI en global fælles infrastruktur til gavn for alle; enhver kan få adgang til AI-teknologi eller blive en interessent i dens udvikling. ”

SingularityNET har også et markedselement, hvorved løbende forbedringer inden for AI-området belønnes med den oprindelige valuta AGI. Dette marked har form af en slags AI-basar, hvor udviklere kan uploade AI-tjenester til brug for samfundet som helhed.

DeepBrain kæde

DeepBrain kæde annoncerer sig selv som en slags digital, decentral hjerne. Dens hovedformål er at erstatte dyre (og proprietære) AI-tjenester med sit eget neurale netværk.

DeepBrainChain

Netværket fungerer via sin oprindelige valuta DBC på NEO-blockchain. DeepBrain Chain håber at levere data sammen med sine decentrale AI-tjenester og skabe en markedsplads, hvor data både kan fås og analyseres som en tredjepartstjeneste.

Behovet for en sådan markedsplads forventes at vokse eksponentielt, sagde DeepBrain Chain-teamet i deres hvidbog.

”Med den eksponentielle udvikling af GPU-computerkraft, big data, tingenes internet, sensorer og andre felter i løbet af de sidste par år er kunstig intelligens begyndt at bryde ud på en måde, som futuristiske teknologier som ansigtsgenkendelse og stemmeinteraktion er bliver integreret i vores liv dag for dag, ”sagde udviklerne.

Namahe

Namahe ønsker at bringe AI-kapacitet til blockchain supply chain management. Håndtering af forsyningskæder er et af de gyldne mål for kryptokurrencyfeltet på grund af deres allestedsnærværende natur, og blockchain er unikt udstyret til en computeropgave, der involverer at holde styr på et stort antal bevægelige dele på en måde, som nogen kan få adgang til på ethvert tidspunkt i den forsyningskæde. Fra flydele til grøntsager påvirker blockchain allerede shipping- og lagerindustrien på en stor måde.

Namahe

Det manglende stykke af puslespillet er AI til at sortere gennem de store mængder data, en blockchain lagrer. Måske vigtigere er, at AI kan bruges til at skabe forsynings- eller værdikæder med forudindstillede etiske overvejelser – som at nægte at bestille fra en tilgængelig leverandør, hvis den leverandør har været knyttet til børneslaveri eller andre usmagelige aktiviteter.

“Globaliseringen har ført til, at købere køber varer fra hele verden, herunder fra underudviklede lande og udviklingslande,” skrev Namahes udviklere i deres hvidbog. ”Tilstrømningen af ​​enorme ordrer, priskrige, manglende konsistens i etiske indkøbspolitikker og implementeringen af ​​disse af de involverede interessenter, korruption og uvidenhed om de lokale lovhåndhævende organer har ført til forskellige former for udnyttelse af skruppelløse virksomhedsejere og entreprenører. ned i forsyningskæden. Dette kan omfatte lønudnyttelse, børnearbejde, fysisk og følelsesmæssig tortur og seksuel forseelse. ”

Namahe kan prale af den smarte computerkraft til at tage blockchain-smarte kontrakter og anvende dem på en konsekvent og human måde. Det tager den allerede fordelagtige brug af blockchain i supply chain management og tilføjer et næsten menneskeligt præg, der træffer beslutninger i farten baseret på de oplysninger, den indsamler.

Skræddersyet til succes

Som du kan se, gør blockchain og AI allerede store fremskridt sammen. Deres naturlige pasform er ikke helt overraskende. Begge indgår godt i krypteringsfeltet. Faktisk er kryptering en slags livsnerven i hele blockchain-systemet. AI har den rå computerkraft til at håndtere kryptering hurtigt og sikkert – både afkodning af nødvendig information og kodningsinformation, der skal forblive privat.

AI fungerer også perfekt med den voksende sofistikering af blockchain-skalerbarhed. Selvom dette stadig er et problem med nogle blockchains – når man ser på dig, Bitcoin – skaleres skalerbarhed hurtigt af en række udviklere i marken. I nogle tilfælde forårsager dette, at blockchains bliver temmelig uhåndterlige; der er masser af information, men ingen måde at effektivt filtrere dem på. Her er hvor AI træder ind. I nogle applikationer, især online reklame, kan AI bruge reams og reams af data produceret af blockchain-systemer til at designe nye og strammere blockchain-projekter. I det væsentlige hjælper den indlejrede AI i blockchain blockchain med at blive mere effektiv, når den vokser. Resultatet er en selvlærende, selvlærende blockchain med næsten ubegrænset potentiale.

Denne form for unik kvasi-selvbevidsthed er dog ikke slutningen på linjen. Selv nu vises blockchain-systemer, der er helejet af AI. Fremtiden er virkelig lige rundt om hjørnet.

Distribuerede autonome organisationer eller DAO’er er virksomheder uden ledere. Det er en af ​​de bedste ting at komme ud af blockchain-decentraliseringsrevolutionen – open source-virksomheder, der kan eksistere uafhængigt af centraliseret ledelse. Indtil videre har de fleste af disse DAO’er været centreret omkring kryptokurrency-samfund, der består af deltagere fra hele verden.

Læs: Hvad er en DAO ?

Der er imidlertid et voksende skub for, at nogle AI’er tager roret i deres egne DAO’er ved at udnytte den decentraliserede karakter af blockchain og bruge smarte kontrakter til beslutningstagning. Taget til sin logiske konklusion betyder det, at i det mindste nogle blockchain-projekter muligvis i fremtiden kan styres og udføres fuldstændigt af AI. På få år er vi gået fra decentrale teknologiprojekter til projekter, der ejes og drives af kodelinjer. Disse AI-medarbejdere har ikke brug for at sove, spise eller betale for sundhedsforsikring. De er ikke begrænset af den menneskelige hjernes processorkraft, så de kan kode og sortere data til eksponentielle hastigheder. Og de bryr sig ikke rigtig om overskud, medmindre de er programmeret til at gøre det. De kan opnå det bohemske ideal om at arbejde på et projekt udelukkende for projektets skyld, uafhængigt af de ofte modstridende mål for projektledere og investorer..

Blockchain og AI er et naturligt match, og det vil sandsynligvis vokse mere og mere magtfuld, efterhånden som tiden går. Derudover er det sandsynligt, at blockchain-kørte AI’er og AI’er, der er bygget på blockchains, bliver mere og mere udbredt. Vi står på spidsen for en virkelig smart teknologisk revolution.

Referencer

  1. https://singularitynet.io/
  2. https://www.deepbrainchain.org/
  3. https://namahe.io/wp-content/uploads/2018/06/Namahe-Whitepaper.pdf
  4. https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2018/03/02/artificial-intelligence-and-blockchain-3-major-benefits-of-combining-these-two-mega-trends/#6eece2c84b44
  5. https://hackernoon.com/how-to-actually-combine-ai-and-blockchain-in-one-platform-ef937e919ec2
  6. https://www.ccn.com/op-ed-blockchain-and-ai-combine-to-power-modern-technological-advancement/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me