Kryptovalutavejledning del 3: Hvad er en Blockchain?

Hvad er en Blockchain

I 2008 introducerede en anonym figur, der fulgte aliaset Satoshi Nakamoto, et hvidbog, der detaljerede en specifik softwareprotokol, der snart skulle blive kendt som Bitcoin. Bitcoin er i det væsentlige en kryptokurrency, der kan bruges som digital valuta til at gennemføre direkte, peer-to-peer onlinebetalinger og udvekslinger. Det svarer til den måde, hvorpå fysiske eller fiat-penge, såsom dollars eller euro, bruges.

  • Del 1: Hvad er kryptovalutaer?
  • Del2: Hvordan kryptovalutaer fungerer

Bitcoin og mange andre typer kryptovalutaer er bygget på noget, der kaldes en “Blockchain”, som er en decentral registrering af udførte transaktioner og danner rygraden i disse nye valutaer og softwareplatforme. I denne del af vores guide vil vi dykke ned i præcis, hvad en blockchain er, og hvorfor de er så stærke.

Hvad er en Blockchain

Hvordan fungerer Blockchain??

I det væsentlige fungerer blockchain som en sikker, offentlig transaktionsbogbog svarende til regnskabsbøger og tidsskrifter, der anvendes af virksomheder. Blockchain registrerer og gemmer alle transaktioner, der finder sted på dets netværk. Disse transaktioner er offentligt tilgængelige for alle at se. Der gives dog ingen oplysninger om de involverede parter eller formålet med deres digitale valutatransaktioner. Alle transaktioner, der finder sted på blockchain, registreres i såkaldte “blokke”, som er krypteret ved hjælp af meget komplekse kryptografiske algoritmer.

Hvad er disse blokke?

Forestil dig et enkelt stykke A4-printerpapir for bedre at forstå, hvordan disse blokke fungerer. Antag nu, at der sker en ny transaktion; denne transaktion tildeles et par kryptografiske nøgler, der ser ud som sådan: “a3cfxc2e23asd …” Denne hypotetiske transaktion og kryptografiske nøgle er i det væsentlige skrevet ned på vores A4-ark. Når et ark er fyldt op med nøgler, der vedrører transaktioner, skal du blot vende arket og starte en ny “blok”. Alle transaktioner er tidsstemplet og er organiseret i kronologisk rækkefølge.

Hvordan viser Blockchain, at alle transaktioner er reelle og autentiske?

Personer kaldet minearbejdere validerer derefter disse transaktioner og blokke. Minearbejdere er brugere, der understøtter blockchain-netværket gennem kraftige computersystemer. De bruger deres computere til at løse meget komplekse algoritmiske ligninger bundet til hver børs for at verificere transaktionens nøjagtighed og ægthed. Minearbejdere belønnes i tilfældige mængder bitcoins for at gennemføre en blok.

Blockchain, transaktioner og blokke synkroniseres via internettet og er synlige for alle med adgang til et netværk. Enhederne, der er involveret i blockchain-transaktioner, forbliver imidlertid anonyme for offentligheden, og formålet med transaktioner rapporteret om hovedbogen forbliver kun kendt af de involverede parter..

Hvorfor ville nogen bruge Blockchain?

Det hurtige svar på, hvorfor nogen ville bruge blockchain, er fordi den er helt decentraliseret og ikke underkaster sig reglerne for nogen myndigheds myndighed. På grund af sin decentrale karakter kræver blockchain brugerne at stole på individuel og gensidig tillid, når de engagerer sig i peer-to-peer digitale valutatransaktioner.

Denne decentralisering samt evnen til at gennemføre direkte transaktioner mellem hinanden fjerner fuldstændigt behovet for alle formidlere og tredjeparter som PayPal, Square, Intuit og finansielle institutioner, såsom banker. Dette er en samlet forbedring af brugerens transaktionsoplevelse, da der ikke skal betales nogen procentbaserede gebyrer for transaktioner, og behovet for bureaukratiske processer effektivt ophæves. Derfor kan transaktioner gennemføres mere sikkert, hurtigere og billigere end med traditionelle børssystemer.

Hackingsforsøg er forgæves mod blockchain på grund af, at der ikke er nogen central myndighed eller endda en server, der indeholder al information og transaktioner. Så hvis en cyberkriminel ønskede at skabe kaos på blockchain, ville han eller hun skulle knække en bestemt blok; og ikke kun den ene blok, men også alle de blokke, der gik forud for den. Denne proces skal afsluttes for hver storbog, der besætter netværket, hvis størrelse beløber sig til millioner. Denne store indsats i virkeligheden er ikke mulig, selvom den teoretisk er mulig og kaldes en ”51% angreb“.

Anvendelser af Blockchain Today

Udnyttelsen af ​​blockchain-teknologi lover at skabe væsentlige ændringer på de globale finansielle markeder, handelsplatforme, logistik- og handelsoperationer, stemmesystemer, forsikringskontrakter, notar, sundhedsforsikring og en række andre industrier og områder. For eksempel har et af “de fire store regnskabsfirmaer”, Ernst og Young, allerede installeret bitcoin-pengeautomater ved hjælp af blockchain-teknologier. Det er også begyndt at acceptere bitcoins som betaling for alle sine regnskabs-, finansielle og konsulenttjenester.

Blockchain-teknologi kan også bruges til at give nonprofitorganisationer en måde, hvorpå de kan sprede deres sag og hjælp. Regningen & Melinda Gates Foundation bruger allerede blockchain som et middel til at yde information og økonomisk bistand til over en milliard mennesker i nød. Mange af disse mennesker mangler adgang til generelle bankkonti og finansielle tjenester.

Konklusion

Blockchain-teknologier er en sikker og decentral platform, der bruges til at registrere transaktioner på tværs af en bred vifte af computere, hvilket sikrer, at dataposter ikke kan manipuleres, manipuleres med eller ændres med tilbagevirkende kraft.

Blockchain forstyrrer allerede etablerede finansielle og udvekslingsplatforme. Den decentrale model, som den opererer under, kan bruges til at registrere og give offentlig adgang til digitale transaktioner, der forekommer over hele kloden. Samtidig giver det brugere anonyme, sikre, hurtige og effektive transaktioner uden behov for interaktion med tredjepart. Komplekse kryptografiske koder beskytter dataene, hvilket sikrer, at poster ikke kan manipuleres med, manipuleres eller slettes.

Blockchain overtager effektivt magten over finansiel transaktionskontrol og brugerinformation fra store virksomheder og placerer den i befolkningens hænder.

Blockchains er verdens førende digitale aktiverudvekslingsplatform, der i øjeblikket holder på 18 millioner aktive brugerpunge der bruges til handelsformål. De behandler over 160.000 transaktioner på daglig basis, med over 100 millioner transaktioner behandlet gennem sin korte eksistens.

Blockchains og Cryptocurrency vil fortsætte med at vokse med nye forretningsprocesser og innovationer, der stammer fra dets unikke teknologi og applikationer. Blockchain vil fortsætte med at forstyrre de finansielle markeder, da det utvivlsomt vil give endnu flere fordele for enkeltpersoner, startups, små virksomheder og organisationer. Dette vil forekomme naturligt, da det fortsætter med at vokse og få mere brugeropmærksomhed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me