Inflation vs Deflation: En guide til Bitcoin og kryptovalutaer Deflaterende natur

Deflation af kryptokurrency

Kryptovalutaer som Bitcoin, der har faste forsyninger, er deflaterede i det format, de opretter deres oprindelige tokens i, og tilbyder nogle unikke indsigter i dynamikken i deflation versus inflation. Inflationære, statsudstedte valutaer har domineret det globale finansielle system i nyere tid, men det var ikke altid tilfældet, og dets implikationer er vigtige at anerkende.

Deflation af kryptokurrency

Historien og opfattelsen af ​​deflation

Deflation defineres generelt som det generelle fald i varer og tjenester, når inflationen når en negativ værdi. Mens inflation reducerer værdien af ​​en valuta over tid, øger deflation den på grund af at have en fast forsyning, hvilket skaber en form for knaphed for pengene.

Deflation kan enten henvise til det generelle fald i varer i tjenester, men det kan tydeligt også gælde for den øgede købekraft i en valuta, for eksempel den amerikanske dollar. Historisk set har begrebet deflation i det moderne finansielle system været meget polariserende. På den ene side begreber som Friedman-reglen – mens du ikke aktivt fremmer konsekvent deflation – hævder, at begrænset deflation kan afbøde mod inflation og hjælpe med at opretholde valuta som et lager af værdi over tid. På den anden side hævder mange økonomer, at deflation er farligt, fordi det øger værdien af ​​gælden. Forøgelse af gælden over tid lægger en enorm belastning på enkeltpersoner med gæld og er en accelerator i recessionstider, der forværrer en nedadgående deflationsspiral.

Fiat valuta

Læs: Problemer med Fiat-valuta

Analysering af gæld gennem deflation sker dog gennem et forvrænget prisme. Med det nuværende finansielle system er inflationen iboende i statsudstedte valutaer, der i stigende grad devalueres over tid og skabes parallelt med selve gælden. Vejning og måling af sådanne systems makroøkonomi er utrolig kompleks, og for mange mennesker ses det som umuligt og simpelthen latterligt. For eksempel var sidste gang betydelig deflation i USA under den store depression efter flere bankers sammenbrud på grund af sammenfaldende bank kører. Årsagen til deflation blev krediteret som faldet i pengemængden, der skabte knaphed, men perioden var kun kortvarig og har i væsentlig grad påvirket opfattelsen af ​​deflation over tid, da den er korreleret med en ekstremt ugunstig begivenhed.

Over tid har tilpasningen til inflationen imidlertid skabt et fænomen, hvor gæld er uhyret, og selv økonomer begynder at overveje deflationsbegrebet. I tider med deflation går udstedelsen af ​​gæld ned, fordi værdien af ​​gælden stiger. Interessant nok kan den stabile eller øgede værdi af en valuta over tid med deflation mildnes mod begrænsningerne af reduceret gældsfinansiering. Det er et vanskeligt koncept at forstå, da lån er overalt, og kreditfinansiering er en grundlæggende faktor i det finansielle system i sin nuværende form, men intriger er der, og kryptokurver er ankommet til et passende tidspunkt.

Kryptovalutaer & Værdi

Værdi har mange former, der er særligt skumle med hensyn til penge og dens sammenhæng med lagring af værdi kontra et udvekslingsmiddel. Kendte og etablerede kryptokurver er et glimrende eksempel på dette, så vi kan bruge dem som et eksempel (mange kryptokurver repræsenterer slet ikke dette). Skalerbarhedsproblemer til side, det er vanskeligt for kritikere af Bitcoin at argumentere for dets anvendelighed som et værdibud. Mens Bitcoin muligvis ikke er den “elektroniske kontant”, som den var beregnet til endnu, repræsenterer den utvivlsomt en af ​​de mest stabile og potentielt lukrative værdibutikker i historien.

Der er kun få generelle måder, som folk gemmer værdi på. Enten holder de fiat-penge på en bankkonto, investerer dem eller køber ædle metaller og ædelstene, der har vist sig at være stabile værdilagre gennem historien. Inflation beviser, at opbevaring af fiat-valuta på en bankkonto eller under en madras er en opbevaringsmodel af dårlig værdi, selvom du har millioner af dollars, der tjener din rente, er afkastet i forhold til devalueringen af ​​valutaen middelmådig. At købe ædle metaller er en fantastisk måde at gemme værdi på, men ofte er dette ubelejligt for almindelige investorer og skal normalt opbevares hos en tredjepart. Bitcoin er anderledes. Det er bekvemt, du styrer dine midler fuldstændigt, og det er deflationært med en fast forsyning.

Fraktioneret reservebanksystem

Læs: Hvad er Fractional-Reserve Banking System? 

Ikke kun er Bitcoin deflateret, fordi det har en fast forsyning, men dets udstedelse (minedriftbelønning) falder i halvdelen for hver 210.000 blokke, omtrent hvert 4. år. Satoshi så de inflationsproblemer, som statsstøttede valutaer skabte, og havde til hensigt at udvikle en alternativ form for opbevaring, der lignede ædle metaller, men i det moderne digitale format. Med så kompliceret makroøkonomi som den er, synes det meget usandsynligt på dette tidspunkt for Federal Reserve at blive overvundet med et motiv til at skifte til pengepolitik til en med deflation. Derfor repræsenterer Bitcoin ikke kun en ny teknologi i dens konsensusmekanismer og blockchain-arkitektur, men som et bredere eksperiment til overførsel af deflatorisk langtidsværdilagring til det digitale rige snarere end det fysiske (ædle metaller + ædelstene).

Bitcoin Mining

Læs: Hvad er Bitcoin Halving?

Andre kryptovalutas evne til at programmere deres udstedelsesrater til foruddefinerede værdier præsenterer også et vigtigt eksperiment med værdi og pengemængde. Inflations- eller deflationsrater kan indstilles i sten uden plads til at manøvrere rundt om renten eller ændre den som med centralbankinflationsrater. Dette gør det muligt for folk altid at vide, hvad denne værdi er, og på forhånd vide, hvad de kan forvente, bygge systemer og tage økonomiske beslutninger baseret på en konkret værdi.

Værdilagring & Værdiudveksling

Dynamikken i Bitcoin som en værdibutik rejser spørgsmålet om, hvorvidt den kan fungere som et udvekslingsmiddel på samme tid. Valutaer, der bruges til et udvekslingsmedium, skal være stabile, simpelthen fordi interagerende parter ikke ønsker at håndtere risikoen for prisudsving i en transaktion. På grund af at Bitcoin er meget ustabilt på dette tidspunkt, er det ikke et godt medium til at udveksle værdi til hyppige, daglige køb. Den amerikanske dollar er fremragende til dette, men de langsigtede omkostninger er devaluering og opbevaring af dårlig værdi. Spørgsmålet bliver, om en valuta er i stand til at fungere effektivt som både en butik af værdi og et udvekslingsmiddel.

Kompleksiteten i centralbankens finansielle systemer og omhyggelig at skræddersy inflationstakten til aggregerede økonomiske målinger giver realistisk kun mulighed for, at dollaren fungerer som den ene eller den anden. Selv om den amerikanske dollars langsigtede værdi skulle stabilisere sig fra inflationen, og den stadig fungerede som et udvekslingsmiddel, hvor bæredygtig ville en sådan model være? Bitcoin har en væsentlig fordel, som fiat-valutaer ikke har, når det kommer til dette, decentraliseringsteknologien.

Bitcoin er måske ikke et godt medium for værdiudveksling til små indkøb, men Lightning Networks står for at bevise noget andet. At lette mikrobetalinger mellem parter uden mellemled, der ellers ville gøre konceptet ekstremt vanskeligt, åbner muligheden for, at teknologi overvinder en stor økonomisk hindring. Det er umuligt at forudsige, hvad der vil ske, hvis Lightning Network bliver allestedsnærværende i hele Bitcoin-netværket, men det vil besvare nogle vigtige spørgsmål.

Primært om en valuta kan fungere som både et udvekslingsmiddel og en langsigtet værdilager. En funktion, der længe har undgået nationale valutaer og er blevet kvalt yderligere af kompleksiteten ved at binde en valuta til både offentlige institutioner og banker. Bitcoin og kryptokurver findes uden for begge dele, så måske kan de tilbyde en løsning på et problem, der har undgået økonomer i lang tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me