Hvordan Blockchain-teknologi kan hjælpe sundhedsindustrien

blockchain sundhedspleje

Uden for den finansielle sektor er der tre hovedfordele ved blockchain-teknologi. Information kodet i blockchain er samtidig gennemsigtig, privat og i vid udstrækning i stand til at handle autonomt.

Dette gør blockchain til en naturlig pasform for den kæmpende sundhedssektor, der konstant befinder sig plaget af bådmængder af information, der skal håndteres hurtigt og diskret..

Selvom den medicinske sektor er konservativ af design, gør blockchain-teknologien langsomt indgreb. På en overraskende kort periode kan det meget vel transformere den måde, vi holder af os selv og hinanden på.

Blockchain sundhedsløsninger kan være en langsigtet tendens, der er værd at se. Sundhedspleje er en forskelligartet industri, der mangler enhver form for centralt registreringssystem. I nogle tilfælde opbevarer læger individuelle patientjournaler, der kan være svære at få adgang til, selv for patienten!

blockchain sundhedspleje

At have let adgang til lægejournaler kan gøre en stor forskel i nødsituationer. Desværre for patienter, hospitaler og andre sundhedsudbydere står over for en opadgående kamp, ​​når det kommer til adgang til lægejournaler, der skal være patientens ejendom.

Elektroniske medicinske journaler (EMR’er) er et skridt i rigtig retning for patienter, men til dato er der stadig ikke noget centralt clearingcenter til hurtig deling af EMR’er. Ifølge en nylig Medicare-undersøgelse konsulterer den gennemsnitlige amerikaner syv forskellige medicinske udbydere hvert år, og de er ikke i stand til let at dele optegnelser inden for deres sundhedsteam.

Blockchain Healthcare-platforme kan øge effektiviteten

Vi forbinder muligvis en computervirus med ulemper, men det er virkelig et spørgsmål om tabte penge. Da Storbritanniens National Healthcare Service (NHS) blev offer for ‘WannaCry‘Virus i 2017 blev NHS’s tjenester hårdt ramt.

En blockchain-baseret sundhedsregistreringsplatform kan hjælpe store sundhedsudbydere med at klare computervirus. Blockchain er fantastisk, fordi det er let at sprede data over et helt netværk, hvilket vil reducere muligheden for en systemdækkende nedlukning.

Blockchain-baserede EMR’er kan også hjælpe patienter med at få adgang til deres medicinske data, selvom de er langt væk fra deres almindelige sundhedsudbyder. Selvom en person teknisk ‘ejer’ deres medicinske data, kan det være svært at få hurtig adgang til dem. En blockchain EMR-platform kan fungere som et ‘clearinghouse’ for medicinske data og levere det til sin ejer på få sekunder.

Opadrettede med øjeblikkeligt tilgængelige medicinske data er, at læger overalt kunne have nøjagtige lægejournaler, selvom det var første gang, de behandlede en patient.

Holde styr på stofferne

Farmaceutiske produkter er et meget specielt produkt. De fleste af dem skal opbevares under bestemte forhold, og de er alle underlagt en udløbsdato. Blockchain har allerede vist, at det er en levedygtig løsning til sporing af produkter, og det kunne den rigtige teknologi til at skabe et nationalt farmaceutisk tracking system med.

Blockchain kan bruges sammen med andre teknologier som RFID- og GPS-sporing samt temperatur- og fugtighedsfølere. Slutresultatet ville være en omfattende database over ethvert receptpligtigt lægemiddel i systemet, som gør det muligt for farmaceuter og forbrugere at vide, at deres medicin er effektiv.

Der er også et blomstrende marked for forfalskede lægemidler, hvilket er en meget farlig tendens. Nøjagtige sporingssystemer vil hjælpe med at bekæmpe denne uhyggelige handel og give folk globalt mulighed for at vide, at de får den kvalitet, de betaler for.

Blockchain

Nye ideer til sundhedspleje

Det globale sundhedsrum skal omfavne nye ideer for at forbedre kvaliteten af ​​pleje og lavere priser. Mange vestlige nationer kæmper for at sikre kvaliteten af ​​pleje, idet mange mennesker i nationer som USA finder overkommelig pleje uden for rækkevidde.

Blockchain vil ikke være en magisk løsning på alt, hvad der er galt med sundhedsindustrien, men det kan hjælpe med at gøre poster lettere at oprette og få adgang til. Blockchain er også et bedre opbevaringssystem til næsten enhver industri, inklusive sundhedspleje.

De blockchain-platforme, der er oprettet til global logistik, kan f.eks. Blive genopført til arbejde i andre industrier; farmaceutisk sporing. Blockchain er en ny teknologi, og vi er sandsynligvis i begyndelsen af ​​at se nogle store ændringer i, hvordan data er organiseret.

Klar, når timer er vigtige

Der er nogle temmelig grimme sygdomme derude. Influenza har evnen til at dræbe millioner af mennesker, og i de seneste år har dødsfald har gået op. Manglen på et centralt register for sundhedsdata er et stort nok problem i udviklede lande, men i fattige områder som Afrika er det en alvorlig hindring for global sundhed.

Et udbrud af ebola har evnen til at sprede sig hurtigt. Med fremkomsten af ​​avanceret telekommunikation er det muligt at dele information hurtigt, men uden en platform til at overvåge symptomer er det sværere at fange et udbrud, som det skal være. Nu kan kunstig intelligens (AI) konstant overvåge medicinske rapporter, men det skal have adgang til informationen for at få nogen som helst indflydelse.

En blockchain sundhedsregistreringsplatform kan være svaret på dette dilemma. Hvis sygejournaler registreres i en central database, ville det være let for AI at få øje på et udbrud, mens det sker. Dette ville give myndighederne mulighed for bedre at reagere på ethvert problem og begrænse spredningen af ​​en potentielt dødelig sygdom.

Filer på filer

Der er et bestemt hospital i de populære “A Series of Unfortunate Events” -romaner af Daniel Handler, der skriver under pennavnet Lemony Snicket. Dette Heimlich Hospital findes til et primært formål – at generere, færdiggøre og arkivere papirer. At gøre folk godt igen er helt tilfældigt.

Det er en ikke så subtil jab i branchen som helhed. Sundhedsindustriens papirarbejde er komisk tragisk, som enhver, der har været i besøg på skadestuen i de sidste 25 år, kan bevidne.

Den store mængde information er svimlende. Der er patientfiler, forsikringsformularer og receptregistreringer at holde styr på, såvel som statslige regler og alle de klokker og fløjter, der er forbundet med at drive en virksomhed.

Et hospital har potentialet til at skabe papirarbejde som næsten intet andet, da det sidder ved skæringspunktet mellem så mange forskellige interesser.

Medicinske filer

At sammensætte dette problem er den medfødte modstand mod ændringer inden for sundhedsområdet. Medicin er et konservativt felt, hvor velprøvede løsninger foretrækkes frem for nye teknologier. Chancerne er, at du stadig får et udklipsholder fuld af formularer, der skal udfyldes, næste gang du besøger lægen.

Selve spørgsmålet om overførsel af poster til elektronisk lagring er stadig omstridt på grund af mulige sikkerhedsbrud og den knusende mængde data, der skal scannes eller indtastes. For nogle institutioner er det bare ikke økonomisk at skifte fra papirfiler til elektroniske filer.

Blockchain-teknologi lover en lettere løsning, når de første broer til dataindtastning og vedtagelse er krydset. Den decentrale karakter af blockchain-teknologi tillader behandling og lagring af store datamængder med relativt lidt overhead. Hele gulve af arkivskabe i stål og papirstråler kunne koges ned til kodelinjer på en server eller to, der interagerer med blockchain.

Manglende eller forkert placerede poster kunne blive fortid på grund af blockchains tidsstempelegenskaber, og det ville være et øjeblik at give adgang til disse filer. I det konventionelle system skal en fysisk fil – eller endda en elektronisk fil – trækkes, verificeres og derefter sendes til den relevante part. Ofte påhviler denne pligt sekretærer eller dedikerede journalister, der trods alt kun er mennesker. Mennesker kan kun arbejde så hurtigt, og nogle gange laver de fejl.

Et blockchain-baseret arkivsystem kunne dog give næsten øjeblikkelig dataoverførsel langs en distribueret hovedbog, da alle deltagere har adgang. Men deri ligger den næste komplikation inden for sundhedsindustrien.

Sikker og sikker

Medicinske optegnelser er ifølge loven private. Denne fornuftige foranstaltning skaber enorme besvær med hensyn til, hvordan information kan lagres og tilgås. Ved første øjekast virker et blockchain-system ret upassende på grund af dets distribuerede og åbne natur.

Den samme sikkerhed, der holder Bitcoins fra at flyde ind i ufortjente tegnebøger, kunne dog anvendes på lægejournaler. Blockchain-teknologi giver paradoksalt nok samtidig åben og alligevel hemmelig information. Ved hjælp af kryptografiske hashes kunne private medicinske journaler opbevares i almindeligt syn, så at sige, mens de bevarede deres ejers anonymitet.

Blockchain personlig identitet

Læs: At sætte personlige identiteter på Blockchain: Løsningen på datalækager?

Dette vil virke som et stort spring for medicinske fagfolk, for hvem risikoen for hacking af traditionelle elektroniske poster er en bekymring – dobbelt så på grund af rapporterede hacks i kryptosfæren for større udvekslinger.

Sikkerheden i blockchain forbedres dog støt hver dag. Derudover er langt størstedelen af ​​såkaldte hacks virkelig phishing-angreb, hvor offeret ubevidst eller ubevidst har opgivet deres egne oplysninger. Denne form for angreb er næppe unik for blockchain, og faktisk er social engineering sandsynligvis en større trussel mod traditionelle elektroniske og papirsystemer.

Hvis du ikke tror det, så spørg dit lokale hospital, hvad politikkerne vedrører dokumentdestruktion. De er sandsynligvis ret drakoniske og involverer makulering og brændende fysiske optegnelser. Det kan virke ret ekstremt, men papirsystemer genererer som standard fysiske poster, der kan stjæles, kopieres, mistes eller udleveres uhensigtsmæssigt.

I mindst ét ​​tilfælde kastede en portner næsten en hel affaldsværdi følsomme medicinske dokumenter til et genbrugscenter i stedet for at makulere og bortskaffe dem. Den meget menneskelige fejl kunne have resulteret i en svimlende krænkelse af privatlivets fred og udløst utallige retssager.

Blockchains indbyggede foranstaltninger til beskyttelse mod dobbeltforbrug modvirker straks dette.

Bliver bedre

Som et rigtigt hospital har vi brugt en hel del tid på papirarbejde. Hvordan kan blockchain faktisk hjælpe folk med at få det godt?

Synergierne i blockchain skal give læger mulighed for at tale med hinanden og dele journaler hurtigere og mere præcist, hvilket sikrer en højere plejestandard for patienterne. Recepter behøver ikke længere at blive leveret eller faxet, hvis de kan kommunikeres langs blockchain. Forsikringshåndteringsprocessen kan i høj grad forenkles og omkostningsreduceres, så nogle patienter kan søge pleje, som de ellers ikke har råd til.

Medicinsk kæde

Blockchain-teknologi tillader også interoperabilitet i hospitalets omgivelser. Virksomheden Medicinsk kæde, med det staver MedToken i sin hvidbog, hvordan eliminering af dataflasker i en hospitalsindstilling i sidste ende kan redde liv.

Medicinsk kæde

Ud over at lade patienter have fuld kontrol over medicinske journaler, kan platforme som Medicalchain overbelaste den medicinske forskningssektor. At få adgang til store mængder medicinske poster for at udføre metaanalyse er smertefuldt. Der er masser af love og regler, der regulerer adgangen til medicinske journaler, og det er dyrt og tidskrævende at kontakte patienter på individuel basis.

En blockchain-sundhedsplatform som Medicalchain giver ikke kun patienter realtidsadgang til deres medicinske journaler, det vil også strømline processen med at samle store datasæt til medicinsk forskning eller overvåge udbruddet af farlige sygdomme.

Klinikere er afhængige af undersøgelser og tests for at træffe informerede beslutninger om en patients diagnose og mulige behandlingsplan. Traditionelt skal en undersøgelse eller test kun anmodes om og arrangeres, hvis dette vil føre til en anden mulig diagnose eller alternativ behandlingsplan.

Desværre deles disse sjældent bredt med alle de sundhedspersonale, der er involveret i patientens pleje, selv når resultaterne af en undersøgelse eller test er vendt tilbage, og de er normalt isoleret eller lukket på den institution, der oprindeligt anmodede om dem, ”udvikler mønten skrev.

”Patientens kvalitet af pleje lider under dette. Andre institutioner er ikke opmærksomme på en patients samlede historie, og det kan igen føre til forkert beslutningstagning, forsinkelser og unødvendige omkostninger for patienten eller sundhedsinstitutionen. I værste fald kan disse medicinske fejl være fatale. ”

Med henvisning til en undersøgelse foretaget af John Hopkins Hospital fortsatte papiret med at hævde, at medicinske fejl var den tredje største dødsårsag i USA i 2016.

Langsomt, men sikkert

Adoptagelse af Blockchain inden for det medicinske område vil sandsynligvis være langsommere end gennemsnittet på grund af industriens karakter. De umiddelbare og langsigtede fordele vil dog sandsynligvis ikke gå ubemærket hen. Blockchain tilbyder en elegant løsning til at holde store mængder papirarbejde både let tilgængelige og ubarmhjertigt private.

Det lover også en højere standard for pleje, da læger, patienter og hjælpeaktører lettere får mulighed for at handle information.

Den hippokratiske ed koger til: “Gør ikke ondt.” Blockchain viser allerede sin anvendelighed og sikkerhed i berørte sektorer som forsikring og finansiering. Det skal kun være et spørgsmål om tid, før det når denne strenge medicinske tærskel.

Referencer

  • https://medium.com/crypt-bytes-tech/medicalchain-a-blockchain-for-electronic-health-records-eef181ed14c2
  • https://medium.com/crypto-oracle/why-crypto-needs-a-doctor-and-medicine-needs-blockchain-technology-its-not-what-you-think-9a193c2b9d02
  • https://www.theatlantic.com/technology/archive/2014/04/but-seriously-now-why-do-docts-still-make-you-fill-out-forms-on-clipboards/360308/
  • https://www.ctvnews.ca/health/paper-documents-in-hospitals-not-always-properly-destroyed-study-1.3850479
  • https://hitconsultant.net/2018/01/29/blockchain-technology-in-healthcare-benefits/
  • http://www.healthcareitnews.com/news/change-healthcares-enterprise-blockchain-tech-now-available-hospitals-practices-payers
  • https://medicalchain.com/Medicalchain-Whitepaper-EN.pdf
  • https://www.hitechanswers.net/how-blockchain-will-transform-the-healthcare-industry/
  • https://www2.deloitte.com/us/da/pages/public-sector/articles/blockchain-opportunities-for-health-care.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me