Hvad holder Blockchain-teknologien tilbage fra masseadoption?

Blockchain masseadoption

De sidste par år har bragt digitale valutaer ind i mainstream, givet den enorme medieeksponering, regeringspolitik og massiv prisstigning. Som du måske allerede ved, er kryptokurver baseret på et underliggende system, kendt som blockchain-netværket. Mange gange har virksomheder og enkeltpersoner talt om det uendelige potentiale i teknologien, og hvordan det sandsynligvis er en af ​​de største nyskabelser i vores dage.

Blockchain har adskillige brugssager i en lang række brancher, herunder finansiering, energi, supply chain management, sundhed, datalagring og mere. På trods af dette forbliver teknologien i sin begyndende fase og er derfor endnu ikke begyndt at påvirke mennesker overalt i verden effektivt. Mens tidsfaktoren skal holdes for øje, er der et par udfordringer, der skal løses, før vi kan se blockchain vedtaget på et almindeligt niveau i de fleste brancher.

Blockchain masseadoption

Denne artikel vil dække seks af de største udfordringer som blockchain-teknologi har at gøre med.

Manglende universel brugssag

Da Internettet blev oprettet for mange årtier siden, var dets formål simpelt – at give computerejere adgang til et verdensomspændende netværk fyldt med information. Blockchain har dog endnu ikke et universelt formål. Ja, det kan bruges til at lette digitale valutatransaktioner, men det kan også andre teknologier, som vi har set i verdens historie – trods alt har kontanter og banker eksisteret længe før. Derfor har blockchain endnu ikke en primær applikation eller en egen industri. Det forsøger snarere at forstyrre eksisterende markeder ved at forbedre dem. Udseendet af et marked, der udelukkende er afhængig af blockchain-teknologi, kan øge dets godkendelsesvurdering i hele verden. I betragtning af de nuværende teknologiske fremskridt er det muligt, at den nye industri vil forene tre eksisterende: blockchain, kunstig intelligens og internet-of-things for at skabe noget revolutionerende.

Brugervenlighed

Innovative og masseadopterede teknologier har brug for en let læringskurve. På dette tidspunkt medfører brug af blockchain-teknologi til ethvert formål brugere at følge et sæt trin, der virker komplicerede. Selvfølgelig vil indlæringskurven blive reduceret, efterhånden som teknologien bliver mere udbredt, men for eksempel er det meget kompliceret at foretage en kryptotransaktion via blockchain-netværket. Fra transaktionsadresser, der består af tilfældige strenge af bogstaver til mnemoniske sætninger, private nøgler, transaktionshash, bekræftelsestider og transaktionsgebyrer, ved hjælp af kryptokurver kan det være ret kompliceret for en novice.

For at tilskynde til innovation bør design af blockchain-netværk primært baseres på brugervenlighed. Med dette i tankerne skal blockchain-netværk og de afferente applikationer vedtage en plug-and-play-infrastruktur, da dette ikke kun vil tilskynde flere brugere til at deltage, men også øge installationshastighederne for nye netværk.

Brugervenlighed vedrører også uddannelse og offentlig bevidsthed. I øjeblikket er mange af de mennesker, der har hørt om digitale valutaer og blockchain-teknologi, misinformeret. Industrien skal stræbe mod at uddanne offentligheden og øge bevidstheden – dette vil tilskynde til masseadoption, men også bestemme enkeltpersoner til at komme med deres egne innovative ideer om teknologien. Bortset fra dette fokuserer mange af de eksisterende informationskilder kun på fordelene ved kryptokurver og blockchain-teknologi – det er dog vigtigt for offentligheden at også overveje manglerne og andre ulemper ved teknologien for yderligere at tilskynde til innovation og problemløsning.

Skalerbarhed

Verdensomspændende vedtagelse af blockchain betyder, at de fleste mennesker bruger teknologien dagligt. Dette oversættes til et stort antal brugere, og blockchain-netværk har ofte undladt at rumme et stigende antal brugere og transaktioner.

For eksempel har Bitcoin og Ethereum, som er verdens største blockchain-netværk, beskæftiget sig med stigende transaktionsbekræftelsestider og højere transaktionsomkostninger på grund af den betydelige stigning i brugere, der er forårsaget af kryptobommen i 2017. Disse problemer har tilskyndet markedet til aktivt at søge løsninger til forbedring af muligheden for skalerbarhed i blockchain-netværk – for bitcoin har dette ført til hårde gafler og oprettelsen af ​​helt forskellige kæder baseret på forskellige protokoller. Med andre ord har offentligheden endnu ikke opnået enighed om, hvad den bedste metode til at håndtere skalerbarhed er. På trods af dette udvikler flere virksomheder blockchain-netværk, som hver dag annonceres for at understøtte milliarder af transaktioner.

Skalering af kryptovaluta

Problemer med skalering af kryptovaluta

På dette tidspunkt er standardhastigheden for blockchain-netværk mellem 1-5 transaktioner pr. Raseri. Selvom dette er tilstrækkeligt til markedets nuværende tilstand, skal transaktioner behandles meget hurtigere, især da der er tidspunkter, hvor transaktioner kan tage et par timer eller endda dage, før de bekræftes. For eksempel er betalingsprotokoller som VISA i stand til at behandle over 24.000 TPS, hvilket er vejen at gå.

Behovet for fremtidsorienteret teknologisk design

Chancerne er, at du har hørt om Ethereum-baserede smarte kontrakter og deres enorme potentiale. De giver brugerne mulighed for at udnytte fordelene ved blockchain-teknologi i den virkelige verden, men det er blevet vist, at mange decentrale applikationer og smarte kontrakter har sårbarheder i deres kodning. Indtil videre mangler der blockchain-relateret kodningsstandardisering. Dens udseende vil gøre software og smarte kontrakter mere stabile og mindre tilbøjelige til sårbarheder. Mens blockchains i det væsentlige er ret sikre, er dapps og smarte kontrakter en form for tredjepart, der er i stand til at registrere transaktioner – derfor, hvis de fejler, er blockchain også bundet til at mislykkes i registrering af transaktioner.

Ethereum-konkurrenter

Smarte kontraktplatforme

Derudover registrerer bitcoin blockchain og inkluderer omfattende mængder data for hver transaktion. Noget af det er vigtigt, men noget ikke – hvilket fører til, at hovedbogen bliver langsommere og mindre effektiv. Med dette i tankerne skal design være mere strømlinet i branchen, og udviklerstandarder bør indføres for at sikre sikkerhed og tilpasningsevne af teknologien.

Debatter om energiforbrug

De sidste par måneder har bragt adskillige debatter om energiforbruget i bitcoin blockchain og andre ledgers. Forskningsgrupper har estimeret forbruget af Bitcoin til cirka 67,91TWh på årsbasis, hvilket er mere end Chiles.

Bitcoin energiforbrug

Bitcoin energiforbrug

Dette betyder, at blockchain-netværk er tilbøjelige til højt energiforbrug, og det kan derfor medføre miljøskader, hvis den teknologi, der er vedtaget i verdensomspændende målestok. På grund af dette er forskere nødt til at finde metoder til at reducere forbruget – dette kan gøres gennem konsensusalgoritmer fra en ny tidsalder som Proof-of-Stake snarere end Proof-of-Work og mere effektive metoder til dataoverførsel.

Regulering

Du kan ikke behandle en smart kontrakt, der sanktionerer salg af et hus, hvis ejendomssalg kun kan ske på papir hos en notar, ifølge loven. Derfor er verdens lovgivende organer nødt til at åbne op for teknologien og finde ud af regulering, der tilskynder til innovation, men også beskytter forbrugerne mod risici såsom svig, tyveri og mere. Dette medfører også oprettelse af verdensomspændende lovgivningsmæssige standarder, der ligner dem på Internettet.

Bitcoin love & amp; Forskrifter

Love & Forordninger rundt om i verden

På dette tidspunkt søger regeringer overalt i verden aktivt efter måder at regulere digitale valutaer på grund af deres voksende popularitet. Det antages, at fokus i fremtiden også vil skifte til blockchain-teknologi i betragtning af dets bredere vifte af brugssager.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me