Hvad er soliditet? Vores guide til sproget for Ethereum Smart Contracts

Tørhed

Når du tænker på Ethereum, tænker du sandsynligvis på dets kraftfulde smarte kontratsystem. For dem der ikke ved, er smarte kontrakter i det væsentlige programmer, der findes på Ethereum blockchain. De udfører forskellige opgaver såsom at sende eller modtage Ether- eller ERC-20-tokens, blandt andre opgaver.

Hvad du måske ikke ved, er imidlertid, hvordan de smarte kontrakter faktisk er sammensat. Som alle computerprogrammer er Ethereum-kontrakter skrevet på et programmeringssprog. I dette tilfælde kaldes dette sprog normalt Tørhed.

Mens der er andre programmeringssprog, der er kompatible med smarte kontrakter, er soliditet det valgte sprog i dag. Så læs videre, når vi går igennem nogle af de grundlæggende elementer i soliditet, og hvor du kan finde nogle ressourcer til, hvordan du lærer det.

Tørhed

Soliditet som programmeringssprog

De fleste professionelle programmører bruger i dag et eller flere af en pulje af populære moderne programmeringssprog. Et par eksempler på dette inkluderer C (og C ++, C # osv.), Python, Java (og JavaScript), Perl eller et par andre. Solidity blev designet til at være let at lære for programmører, der allerede kender et eller flere moderne programmeringssprog.

Hvis du lærte noget som Visual Basic tilbage i gymnasiet, har du måske svært ved at samle soliditet. Mens du kender et sprog som Python eller C, finder du, at Solidity er relativt velkendt.

Solidity bruger et stort antal programmeringskoncepter, der findes på andre sprog. For eksempel har soliditet variabler, funktioner, klasser, aritmetiske operationer, strengmanipulation osv. Mens på et sprog som C, vil en programmør sandsynligvis skabe en eller anden form for en “hoved” -funktion, som “int main (arg1, arg2) {// code}”, fungerer Solidity med en “kontrakt”, der oprettes i en lignende måde.

Soliditetskode

Som du kan se, ligner soliditetskoden overraskende C ++, C # eller JavaScript. Python-udviklere vil bemærke, at variabler i Solidity har brug for deres type for at blive erklæret eksplicit, blandt andre forskelle.

Soliditet er stadig ret ny og har begrænsede læringsressourcer

Normalt, hvis man ønsker at lære et nyt programmeringssprog, kan de købe en af ​​de mange bøger, der er tilgængelige om emnet. For eksempel, hvis du vil lære JavaScript, er der snesevis eller hundreder af bøger til rådighed, der kan give den nødvendige selvstyrede træning.

Da soliditet stadig er ret ny, er der kun en lille håndfuld bøger til rådighed, og anmeldelser for dem på Amazon.com synes at være ret blandede, hvis ikke direkte negative.

Soliditet tilbyder ganske omfattende dokumentation for, hvordan koden fungerer. For en person, der er helt ny på sproget og ikke allerede er en masterprogrammerer, kan dykning direkte i dokumentationen være meget skræmmende, hvis ikke en næsten umulig opgave for de fleste.

Ideelt set bør dokumentationen bruges mere som en reference på samme måde, som man bruger en ordbog til at slå et ord op. Men man læste ikke en ordbog fra dækning til dækning i et forsøg på at lære et talt sprog.

Hvis man er dedikeret og tålmodig nok, kan nogen dog muligvis bruge den tilgængelige dokumentation til at lære soliditet uden en omfattende programmeringsbaggrund. Det ville bestemt ikke være let.

Soliditetstræning og kurser

For dem med nogle grundlæggende programmeringserfaringer kan en sjov mulighed for at få dine fødder våde med Solidity-programmering være Crypto Zombies. Dette websted minder meget om Codecademy, hvor du får en kort programmeringsopgave, og du udfører den direkte i browseren, hvor den kontrolleres med det samme. Crypto Zombies er imidlertid temaet omkring at lave et zombiespil ved hjælp af Solidity.

Vi prøvede det første kapitel, som det tog lige under to timer at gennemføre. Det var noget vanskeligt, men med vedholdenhed og omhu kan det gøres. Hele kurset er dog ikke afsluttet endnu.

Udviklerne har udtalt, at nye lektioner frigives hvert par uger. Når alle lektionerne er færdige, skal resultatet være et komplet spil lavet i soliditet.

Crypto Zombies

Selvom det sandsynligvis ikke er nok til virkelig at gøre nogen til en soliditetsprofessionel, giver Crypto Zombies en glimrende introduktion til mange af kernebegreberne inden for smart kontraktprogrammering og Solidity-syntaks.

Hvis du ikke har programmeringserfaring endnu, kan du tage et gratis kursus på Codecademy. Kendskab til grundlæggende om Python eller JavaScript ville være nok til Crypto Zombies.

For mere avancerede elever, der ønsker at hoppe lige ind i den nitty gritty, har Block Geeks en fantastisk, gratis Rute på deres hjemmeside.

Betalt træning og online certifikater for soliditet

I de senere år er der dukket et par sider op, der tilbyder betalt træning i forskellige teknologifag. Et eksempel på dette er BitDegree der sigter mod at være en blockchain-verificeret uddannelsesplatform, hvor potentielle studerende kan lære teknologiske færdigheder gennem online-kurser.

Efter afslutningen af ​​kurserne modtager de en online grad af slags, der er registreret på Ethereum blockchain til verifikationsformål. BitDegree blev lanceret tidligere på året og tilbyder et soliditetskursus for kun 9,99 dollar.

Soliditetskursus

En anden mulighed for nogle ville være udemy.com, som er et websted, der tilbyder videobaseret online træning. Dette websted tilbyder i øjeblikket en soliditet Rute for $ 200, selvom det ser ud til at være til salg for 90 eller flere procent rabat meget ofte, hvis ikke altid.

En anden mulighed, der kan være mere intens (og dyrere) tilbydes af B9LAB.com. De tilbyder det, de kalder en certificeret online Ethereum-udvikler Rute. Dette kursus kræver ni uger på 6 til 10 timer om ugen. Det koster også € 1450 eller ca. $ 1750. De tilbyder også en gratis Ethereum 101 kursus for dig at teste deres undervisningsmetode og se, om den fungerer med din læringsstil.

Er det værd at lære soliditet?

Hvis du overvejer at lære soliditet til dit job, kan du overveje, hvilke andre færdigheder du også har brug for. Mens læring af blockchain-relaterede færdigheder kan være meget værdifuldt, skal man sandsynligvis først blive ekspert på mindst et andet programmeringssprog. For eksempel dette jobopslag for en Solidity-udvikler hos Bounty0x kræver, at enhver kandidat ikke kun forstår Solidity, men også Truffle, NodeJS og GoLang.

Hvis du føler dig sikker på at afsætte et par år af dit liv til at lære soliditet, så prøv det. Det er meget muligt, at du vil have en pålidelig stabil karriere i de kommende år.

Ud over soliditet er der slange, der er baseret på Python. Da Python er et meget simpelt og letforståeligt sprog, kan det være lettere at lære i fremtiden. Og ikke kun kan Solidity eller Serpent bruges på Ethereum, disse færdigheder kan straks oversættes til nyttige kodningsfærdigheder på RSK og Ethereum Classic, to andre konkurrerende smarte kontraktplatforme.

For nu er Solidity dog ​​konge. Og en stærk forståelse af soliditet vil være meget nyttig, når man lærer andre smarte kontraktsprog i fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me