Hvad er ringesignaturer? Tilvejebringelse af privatliv for Cryptocurrency

Hvad er ringsignaturer

Med en konstant vægt på privatlivets fred inden for kryptovalutaer, der placeres af brugerne, har væsentlig udvikling i teknologi og hvordan de implementeres i disse distribuerede netværk givet mulighed for et imponerende niveau af digital anonymitet i værdiudveksling.

Især er en afgørende teknologi kendt som ringsignaturer blevet implementeret i adskillige privatlivsfokuserede kryptokurver, især CryptoNote-mønter, der er fremkommet som førende inden for brugernes privatliv..

Baggrund for ringesignaturer

Ringsignaturer er en type kryptografisk digital signatur og blev faktisk opfundet tilbage i 2001 af Ron Rivest, Adi Shamir og Yael Tauman og blev efterfølgende introduceret på Asiacrypt. Konceptet ligner det gruppesignaturer, der er dog ingen måde at identificere den egentlige underskriver af en ringsignaturtransaktion, og en vilkårlig gruppe brugere kan inkluderes i ringsignaturen uden yderligere opsætning.

Hvad er ringsignaturer

Det oprindelige koncept var, at ringesignaturer skulle fungere som en måde at lække hemmelig information, specifikt fra højtstående embedsmænd, uden faktisk at afsløre, hvem der underskrev meddelelsen. Siden det originale papir, der foreslår ringsignaturer, har der været forskellige optimeringer og tilføjet funktioner til teknologien.

Eiichiro Fujisaki og Koutarou Suzuki foreslog Sporbare ringsignaturer i 2006 som en forbedring af nogle af sårbarhederne omkring ringsignaturer vedrørende manipulation af ondsindede eller uansvarlige underskrivere. En optimeret version af denne type ringesignatur er det, der i øjeblikket er anvendt i CryptoNote-mønterne og bruges til at give afsenderens sporbarhed i en P2P-transaktion ved at skjule kilden til inputne i transaktionen..

For nylig blev begrebet Ring Confidential Transactions (Ring CTs) diskuteret og implementeret af Bitcoin Core-udvikler Gregory Maxwell og derefter formelt foreslået af Monero Research Labs i 2015. Ved at udvide anonymitetsfunktionerne i den originale ringsignatur yderligere skjuler Ring CT’er de faktiske transaktionsbeløb mellem en afsender og modtager i stedet for kun at skjule afsenderens identitet.

Hvordan fungerer ringsignaturer?

Som nævnt tidligere er ringsignaturer en kryptografisk digital signatur, der ligner en gruppesignatur. Imidlertid tager ringsignaturer begrebet gruppesignaturer videre for at give brugeren bedre privatliv. I et P2P-transaktionsformat, som det er tilfældet med kryptokurver, specielt ved hjælp af CryptoNote-mønter som reference, beskytter ringsignaturer afsenderen ved at skjule input-siden af ​​en transaktion, så det er beregningsmæssigt umuligt at bestemme, hvem den egentlige underskriver af en transaktion er.

Fortrolighedskryptovalutaer

Læs vores guide til privatlivsmønter

Ringsignaturer er en mere sofistikeret ordning end typiske digitale signaturer, der bruges i andre kryptokurver såsom ECDSA eller Schnorr-signaturer. Ringsignaturer kan kræve flere forskellige offentlige nøgler til verifikation, og ordet “ring” bruges, fordi det består af en gruppe af delvise digitale signaturer fra forskellige brugere, der samles for at danne en unik signatur, der bruges til at underskrive en transaktion. Denne gruppe er kendt som ringen og kan vælges vilkårligt blandt output fra andre brugere på blockchain. Konceptuelt er ringsignaturer beslægtet med, at flere parter underskriver en check fra en fælles bankkonto, men med nogle implementerede kryptografiske metoder kan den egentlige underskriver ikke skelnes mellem gruppen.

Strukturen af ​​en ringsignatur, der bruger Monero som et eksempel, fungerer grundlæggende som følger:

  • Alice vil sende Bob 10 Monero, så hun igangsætter en transaktion gennem sin Monero-tegnebog til Bob.
  • Alice’s digitale signatur til denne transaktion er en engangsforbrugsnøgle, der starter med, at en output bliver brugt fra hendes tegnebog.
  • De ikke-underskrivere af ringsignaturen er tidligere transaktionsudgange, der vælges vilkårligt fra blockchain og fungerer som lokkefugle i transaktionen.
  • Alle ringmedlemmer er plausible underskrivere af transaktionen, og det er beregningsmæssigt umuligt for en tredjepart at opdage den egentlige underskriver.
  • Alle output af ringesignaturen udgør sammen input af transaktionen.
  • Skaberen af ​​transaktionen (Alice) er sandsynligvis berettiget til at bruge det angivne transaktionsbeløb uden at skelne hendes identitet fra de andre i ringen.
  • Selvom Alice’s offentlige nøgle bruges i hendes egen transaktion, kan den vilkårligt bruges i andre transaktioner i Monero-netværket som en forvirrende faktor.

Desuden forhindrer automatisk oprettelse af unikke engangsnøgler transaktionslinkbarhed og er muliggjort gennem en optimering af Diffie-Hellman-nøgleudvekslingen.

Monero Guide

Læs vores guide til Monero

Et problem, du muligvis bemærker med at have anonyme transaktioner på tværs af et privatlivsfokuseret kryptokurrency-netværk som Monero, er, at forebyggelse af dobbeltforbrug ville være meget vanskeligt og dermed gøre netværket ubrugeligt som en digital valuta, hvis fuld dobbeltbeskyttelsesbeskyttelse ikke var garanteret. Dette løses klogt ved brug af nøglebilleder i forbindelse med ringsignaturordningen.

Et nøglebillede er en kryptografisk nøgle, der er afledt af en output, der bruges, og er en del af hver ringesignaturtransaktion. Der er kun et unikt nøglebillede for hver output i blockchain, og en liste over alle brugte nøglebilleder opretholdes i blockchain. På grund af de kryptografiske egenskaber ved nøglebilleder er det ikke muligt at foretage en sammenhæng mellem et output på blockchain og dets nøglebillede. Som CryptoNote-webstedet udtrykker det “Alt taget i betragtning, er nøglebilledet uundgåeligt, utvetydigt og alligevel en anonym markør for den private nøgle”, der bruges i en transaktion. Alle nye ringsignaturer, der bruger en kopi af et nøglebillede, afvises automatisk som et forsøg på dobbeltforbrug.

Ring fortrolige transaktioner (Ring CT’er)

Mens ringsignaturer fokuserer på at give fortrolighed til afsenderen af ​​en transaktion, fokuserede udviklingen af ​​Ring CT’er på at tilføje fortrolighed til både afsenderen og modtageren ved at tilsløre det beløb, der transakteres mellem dem, blandt et par andre ændringer. De er en vigtig forbedring af den originale ringesignaturteknologi.

I det oprindelige ringesignaturformat skulle output opdeles i separate ringe, da ringsignaturer kun kunne indeholde output med samme værdi. På grund af dette var tredjeparter i stand til at se de faktiske beløb, der blev transaktioneret. Implementering af ring-CT’er gør de transaktioner, der er gemt i blockchain, uigennemsigtige snarere end gennemsigtige som i en kryptokurrency som Bitcoin.

Transaktioner, der bruger Ring CT’er, behøver ikke længere at blive opdelt og inkluderet i ringe med samme størrelse output, snarere kan en tegnebog i en kryptokurrency, der bruger Ring CT’er, vilkårligt vælge ringmedlemmer fra enhver outputstørrelse. Ring-CT’er bruger også en forpligtelsesordning, der er aktiveret gennem en rækkevidde. Disse ringede bevis beviser, at et beløb, der bruges i en transaktion, er større end 0 og mindre end et andet nummer uden faktisk at afsløre de transaktioner, der er truffet. Så eksterne observatører kan faktisk ikke se transaktionen, men kan sikres gennem kryptografisk verifikation af, at transaktionen er gyldig.

Range proofs er et interessant koncept, der har nogle fascinerende nylige udviklinger med vigtige implikationer i fremtidige iterationer af platforme, der har til formål at opretholde brugernes privatliv.

Implementeringer af ringsignaturer

Ringsignaturer er en vital komponent i mange privatlivsfokuserede kryptokurver og bør blive mere relevante fremad som en slags standardimplementering for digitale signaturordninger, når en grad af anonymitet søger at blive opnået for brugeren.

CryptoNote-mønterne er de mest kendte privatlivsfokuserede mønter, der giver ringsignaturer og ring-CT’er. Nogle af de mere fremtrædende CryptoNote-mønter inkluderer Monero og Bytecoin, hvor Bytecoin er den første CryptoNote-baserede valuta.

Cryptonight Mining Software

Cryptonight Algorithm Mining Software Oversigt og sammenligning

Diskussioner omkring implementering af ringsignaturer og andre metoder til beskyttelse af privatlivets fred, der er opstået som et resultat af nylige teknologiske innovationer, er blevet svævet for forskellige ældre kryptovalutaer, der søger at give deres brugere bedre privatliv..

Konklusion

Der er mange komponenter, der går ind i oprettelse og vedligeholdelse af et kryptovaluta-netværk, der giver brugeranonymitet. Ringesignaturer og deres efterfølgende optimering med Ring CT’er er afgørende for at skjule afsenderidentiteter og transaktioner i et netværk.

Der lægges fortsat større vægt på privatlivets fred, da almindelig vedtagelse af kryptokurver bevæger sig fremad. Med nye teknologier, der innoveres i et accelereret tempo, vil det være fascinerende at se den fortsatte udvikling og ultimative slutresultater af disse privatlivscentrerede netværk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me