Hvad er pålidelige miljøer, og hvordan kryptovalutaer skaber dem?

tillidsløst miljø

Tillid er et fundamentalt integreret aspekt af, hvordan folk interagerer med hinanden. Det er meget vanskeligt at vinde og meget let at tabe, iboende skrøbeligt. Traditionelle løsninger til at sikre tillid mellem parter drejer sig om implementeringen af ​​en central myndighed eller formidler, der fungerer som den implicit pålidelige mægler.

Hvis to parter ikke kan stole på hinanden, sætter de deres lid til en tredjepart, hvis egeninteresser ikke er direkte involveret i transaktionens komponenter, kun at transaktionen mellem parterne gennemføres som gyldig, og dens resultat forfalskes. Denne model til tillidsmægling mellem transaktionspartier har eksisteret i utallige former fra gamle civilisationer til moderne finansielle institutioner.

tillidsløst miljø

Konceptet med et tillidsløst miljø er først for nylig blevet muligt med oprettelsen af ​​Bitcoin. Ved hjælp af en hidtil ukendt kombination af Proof of Work, kryptografi, merkle-kæder og P2P-netværk er der opstået et levedygtigt system med distribueret, tillidsløs konsensus, hvor interagerende parter ikke behøver at stole på hinanden eller en tredjepart, da al information bliver overført på tværs af netværket er uafhængigt verificeret og uforanderligt gemt på blockchain.

Anses for at være en af ​​de primære fordele og paradigmeskiftende koncepter inden for kryptovaluta-platforme, distribueret tillidsløs konsensus og det resulterende miljø, som de skaber, har et enormt potentiale. Men hvordan opnås dette nøjagtigt?

Distribueret, pålidelig konsensus under hætte

Ideen om distribueret, tillidsløs konsensus er et abstrakt begreb, der er bygget på nogle meget komplekse og teknologisk innovative mekanismer. For bedre at forstå, hvordan disse tillidsfulde miljøer dannes, er det nemmest at fokusere på en komponent ad gangen. Bitcoin er det bedste eksempel at bruge, da det er den mest etablerede og velkendte kryptokurrency, der var banebrydende for ideen om tillidsløs konsensus.

Distribueret

Bitcoins distribuerede natur er en af ​​dens kerneegenskaber og spiller en meget vigtig rolle i at skabe et tillidsfuldt miljø. I traditionelle økonomiske modeller fungerer en central myndighed som regulator for pengestrømmen ved at sikre, at der ikke er dobbeltudgifter, verificere og rydde alle transaktioner inden for et lands finansielle system eller ekstrapoleret til verdensomspændende finansielle systemer. I dette system fungerer banker som denne myndighed, og folk stoler implicit på banker for at sikre, at bankerne selv og andre institutioner, der har penge, ikke ændrer eller manipulerer dem.

Hvad er en Blockchain

Hvad er en Blockchain?

Med et tidsstemplet distribueret ledgersystem over et peer-to-peer-netværk (blockchain) overføres tilliden til en centraliseret institution som banker til selve systemet. I stedet for at folk implicit stoler på banker til at handle ærligt, skifter deres tillid til at fokusere på, om de kan stole på den distribuerede hovedbog over et stort netværk af noder. Dette er et meget vigtigt skifte, da folk ændrer en etableret tillid til institutioner til et system, der udelukkende eksisterer i det digitale område. For at de dog skal være i stand til at stole på systemet, skal blockchain være beviseligt gyldigt, uforanderligt og konsistent på tværs af alle noder.

Mens Bitcoins distribuerede natur fjerner den nødvendige iboende tillid til centraliserede institutioner, garanterer det ikke i sig selv konsistens og gyldighed på tværs af knudepunkterne, så folk kan stole på systemet. Der er snarere behov for en mekanisme, der kan bevise gyldigheden af ​​blockchain og sikre brugerne, at den ikke er kompromitteret. I Bitcoin er dette Proof-of-Work, som i det væsentlige erstatter tillid med et kryptografisk bevis.

Konsensus

Konsensus inden for en distribueret digital hovedbog som Bitcoin kan defineres som flertallet af ærlige noder i netværket, der kommer til enighed om den gyldige tilstand af hovedbogen, og den tilstand er beviseligt gyldig. Mens kryptografiske signaturer viser ejerskab af midler gennem UTXO-linkbar transaktionsmodel i Bitcoin, beviser det ikke, at en ejer af midler ikke fordoblede disse midler. Traditionelle løsninger bruger en tredjepart til at kontrollere, at transaktioner ikke bruges dobbelt ved brug af en kontobaseret model snarere end UTXO. Da Bitcoin er et distribueret ledgersystem, er der imidlertid brug for en løsning, hvor transaktioner offentliggøres, der er aftalt en enkelt historie, og deltagerne kan blive enige om den rækkefølge, transaktionerne blev modtaget i..

Bevis for arbejde i Bitcoin løser dette ved at tilføje beregningsvanskeligheder til de distribuerede hovedbøger. Dybest set er den gyldige blockchain den længste kæde, da det er den blockchain-tilstand, der var sværest at generere. Minearbejdere verificerer blokke ved at finde en nonce-værdi gennem beregningskraft, og resultatet er en værdi, der er meget vanskelig at finde, men trivielt at kontrollere dens gyldighed. Den nonce-værdi, som en minearbejder opdagede, udsendes til netværket, der accepterer eller afviser det afhængigt af, om alle transaktioner inden for den blok er gyldige. Dette sikrer sammenhæng mellem hovedbogen over hele netværket, da hver blok indeholder en unik digital signatur, og hver blok er knyttet til de tidligere blokke gennem en kryptografisk hash, hvilket også sikrer uforanderlighed.

Bitcoin Mining

Bitcoin Mining

Det er vigtigt, at blockchain er uforanderlig, fordi en ondsindet enhed skal have den nødvendige computerkraft for at konkurrere med hele netværket. For at ændre en tidligere blok, ville enheden være nødt til at gentage beviset for arbejdet for denne blok og alle følgende blokke i en hurtigere hastighed end blokke, der genereres af de ærlige noder for at indhente og overgå den kæde som den længste kæde . Som beskrevet i Hvidbog om Bitcoin, sandsynligheden for, at det sker, aftager eksponentielt over tid.

Resultatet af kombinationen af ​​en kæde af digitale signaturer, der forbinder transaktioner, distribueret ledgersystem og konsensusmodel bundet til en reel ressource, skaber et miljø, hvor brugerne kan sætte deres tillid til systemet snarere end til hinanden eller en tredjepart. Så længe de fleste noder i netværket er ærlige, er denne tillid sikret. Den konsensus, som flertallet af knudepunkterne opnås gennem denne påviselige mekanisme, giver den nødvendige tillid for brugerne til at være sikre på, at blockchain-tilstanden og alle dens tidligere transaktioner er gyldige.

Tillidsløs

Den tillidsløse karakter af Bitcoin og andre kryptokurver, der bruger en Proof-of-Work-konsensusmekanisme, er et miljø, hvor brugerne kan interagere med hinanden i et rent peer-to-peer-format uden at skulle stole på andet end systemet. Dette har vigtige konsekvenser for, hvordan folk interagerer med hinanden såvel som den fremtidige styring og struktur for organisationer, virksomheder og økonomiske modeller.

Under interaktioner af alle typer er tillid altid til stede og er altafgørende for, hvordan en transaktion gennemføres, og den deraf følgende succes for denne transaktion. Ved at flytte behovet for tillid væk fra de interagerende parter eller mellemmand til et beviseligt kontrollerbart abstrakt koncept er betydelige reduktioner i transaktionsfriktion mulig. Historisk defineres implicitte antagelser om tillid, og systemer kan blive meget mere effektive med reduceret svindel, korruption og tilfælde af forkert tillid.

Tillid er et så integreret element i den menneskelige natur, at det vil være meget vanskeligt for nogle mennesker at forstå begrebet ”tillidsløs”, endsige føle sig godt tilpas ved at handle over et medium baseret på et sådant koncept. Potentielt kan denne forhindring være en af ​​de største modtagelser af kryptokurver, som du står over for, da du ikke bare kan se systemernes tillidsfulde natur, du skal have en forståelse af, hvordan de arbejder for virkelig at værdsætte det. Ved pålydende værdi ser disse systemer muligvis ikke anderledes ud end gennemsnitsbrugere end traditionelle modeller for værdiudveksling, men nedenunder er der et paradigmeskiftende koncept.

Konsensusmodeller og tillid

Mange kryptokurver, der er kommet i front i dag, bruger ikke Proof-of-Work-konsensus, er tilladte blockchains, har ikke minedrift eller er stærkt centraliserede netværk kontrolleret af et firma. Det er vigtigt at forstå, at disse systemer ikke er tillidsløse. De bruger muligvis specifikke komponenter i en større model, der er nødvendige for et tillidsløst system, men bruger dem ikke i kombination til at skabe et virkelig tillidsfuldt miljø.

Proof-of-Stake er den eneste anden gyldige konsensusmekanisme i horisonten, der potentielt giver den rigtige mekanisme til at opnå tillidsløshed uden at skulle bruge energiforbruget i Proof-of-Work-modeller, men er endnu ikke beviset.

Bevis for indsats

Bevis for stake-kryptovalutaer

Tilladte blokeringer fjerner den nødvendige konsensusmekanisme for at opnå tillidsfulde miljøer og mangler dybest set punktet i konceptet, der er beskrevet i Bitcoin-hvidbogen. Systemer uden minedrift har heller ikke konsensusmekanismerne for at opnå en tillidsfri natur. Højcentraliserede netværk er modtagelige for at blive kompromitteret gennem et flertal af de ærlige noder, der kontrolleres af en virksomhed, og har derfor heller ikke den nødvendige distribution til at blive et virkelig tillidsløst system.

Konklusion

Idéen om tillid gennemsyrer langt størstedelen af ​​interaktioner mellem mennesker og enheder fra små transaktioner til store og komplekse transaktioner. Det har eksisteret i sin nuværende form gennem historien uden meget variation eller innovation.

Det hele ændrede sig med fremkomsten af ​​Bitcoin og andre kryptovalutaer. Hvis du nogensinde har gennemført en transaktion med Bitcoin, har du tillid til et system snarere end en institution eller anden tredjepart. Din tillid blev sat i et abstrakt begreb snarere end en model, der konstant ikke har været i stand til at afbøde bedrageri, korruption og manipulation. Tillidsløse systemer har potentialet til at omdefinere interaktioner mellem mennesker og skabe betydelige forbedringer i transaktionsfriktion. Af alle fordelene ved kryptokurver kan tillidsløse modeller være de vigtigste.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me