Hvad er Nano’s Block-Lattice Architecture? Komplet begyndervejledning

Nano Block-Lattice Architecture

Nano er en kryptokurrency med lav latens designet som et feeless betalingsnetværk, der er bygget ved hjælp af en innovativ block-gitter arkitektur. Tidligere kendt som Raiblocks, Nano-brugeres transaktionskæde er faktisk deres egen blockchain snarere end at fungere som en prototypisk crypto public address.

De direkte fordele ved blokgitterstrukturen er øjeblikkelige transaktioner, lave gebyrer og høj behandlingskapacitet. Ved hjælp af en delegeret Proof of Stake-konsensus (DPoS) opnår Nano hurtig finalitet og en drastisk mindre blockchain-størrelse sammenlignet med andre proof-of-work-kæder.

Omvendt giver strukturen i blokgittersystemet inden for rammerne af netværksdesignet lidt incitament til deltagelse, og netværket forbliver stærkt centraliseret.

Nano Block-Lattice Architecture

Baggrund om Nano

Nano blev grundlagt af Colin LeMahieu i 2015 med frigivelsen af hvidt papir som en forbedring i forhold til Bitcoin vedrørende P2P digitale betalinger. Nano’s fortælling er designet som et meget skalerbart netværk og er et af et valuta- og P2P-betalingsnetværk. Nano er skræddersyet til adoption af forbrugere og forhandlere såvel som mikrobetalinger som dets primære funktioner.

Nano’s BrainBlocks implementering er et bevis på dets design som et forbrugerbetalingsnetværk og digital valuta til både online og butikshandler.

På trods af det store udvalg af tegnebøger, værktøjer og praktiske anvendelser af Nano som betalingsnetværk, kæmper dets vedtagelse for at få tilstrækkelig støtte til at blive betragtet som sådan. Nano’s 24-timers transaktionsvolumen – i henhold til deres netværksmålinger – er kun $ 2,8 millioner på tidspunktet for denne skrivning. For kontekst, Bitcoins 24-timers justeret transaktionsvolumen er lige under $ 2 mia. dollar, og det er mere et højt afregningslag end betalingsnetværk. Desuden behandler VISA – et ældre betalingsnetværk – mere end 150 millioner transaktioner pr. dag.

Uanset dets nuværende vedtagelse som et betalingsnetværk er Nano’s intet gebyr, skalerbare og øjeblikkelige transaktioner eksplicit aktiveret af dets blokgitterarkitektur.

Blokgitteret

Nano-hvidbogen identificerer, at der er tre grundlæggende komponenter i en valuta, der skal opfyldes for at den skal fungere effektivt:

  1. Nem overførbarhed
  2. Ikke-vendbar
  3. Begrænsede eller ingen gebyrer

Nano opnår disse tre egenskaber ved at overvinde skalerbarhedsproblemet endemisk med on-chain skaleringsdebatter (dvs. blokstørrelse) ved at gøre hver konto til sin egen blockchain, en del af et blockchain-gitter. Valget af blokgitterdesign har vigtige konsekvenser, herunder at begrebet en delt, distribueret hovedbog ikke gælder. I stedet er netværket en gruppe af uafhængige ikke-delte blockchains, hvor knudepunkter bruger signaturkontrol for at blive enige om, at kun kontokædeejere kan opdatere tilstanden for deres respektive kæde. Brugere kan efterfølgende opdatere tilstanden for deres hovedbøger asynkront, hvilket giver mulighed for næsten øjeblikkelige transaktioner med minimal overhead.

Billedkredit – Nano Whitepaper

Nano-genesis konto kæde indeholdt oprindeligt alle NANO mønter. Oprindelsesbalancen er fast (efter 60,8 procent af leveringen forsætligt ødelagt i 2017), og NANO sendes til kontokæder gennem sendetransaktioner, der er registreret i oprindelseskontokæden. Den oprindelige oprindelige kontosaldo kan aldrig overskrides med summen af ​​alle kontokæderne i netværket.

Den tidligere nævnte sendetransaktion er en del af Nanos todelt transaktionssystem. Hver transaktion kræver en sendetransaktion og en modtagetransaktion. Sendtransaktioner trækker den tilsvarende saldo fra afsenderens kontokæde og koder den i den seneste blok i kæden. Dette er en vigtig komponent i systemet, fordi noder kun behøver at gemme den nyeste blok for hver kontokæde uden at ofre validering af korrekthed. Modtagelsestransaktionen tilføjer den tilsvarende saldo til modtagerens kontokæde og koder ligeledes saldoen i blokken.

Bloker gittervisualisering

Bloker gittervisualisering, billede fra Hackernoon

Nano identificerer flere fordele ved det tofasede transaktionssystem, herunder sekventering af indgående overførsler, der er asynkrone, hvilket muliggør små transaktioner, der kan passe ind UDP-pakker, forbedring af hovedbeskæring og isolering afregnet fra uafviklede transaktioner.

Tidsforsinkelsen af ​​netværket og den asynkrone karakter af transaktioner betyder, at der ikke er nogen standardproces for at aftale, hvilken transaktion, der ankom først, hvis en kontokæde modtager flere transaktioner fra forskellige konti. Nano nærmer sig dette ved at anvende en designtidsaftale, hvor den modtagende kontokæde bevarer kontrollen med at beslutte, hvilken indgående transaktion, der ankom først. Desuden er transaktioner differentieret som enten afviklet eller ikke-afviklet. Afregnet betyder, at der er genereret en modtageblok, og saldoen er kodet, mens ikke-afregnet betyder, at modtagebalancen ikke er opdateret endnu.

Afsendere af transaktioner skal oprette en sendeblok, som ikke kan ændres efter bekræftelse. Midler trækkes fra balancen i kontokæden, når sendeblokken sendes til netværket og betragtes som afventende, indtil den modtagende kontokæde opretter en modtageblok for transaktionen. Når en modtagelsesblok er genereret, afvikles transaktionen, og beløbet tilføjes til modtagerens saldo. En transaktion betragtes som bekræftet en gang, hvis blokken ikke allerede findes i kontokæden (enten sende eller modtage), kontoejeren underskriver transaktionen, den forrige blok er hovedblokken i kontokæden, og den beregnede hash opfylder PoW krav.

Nano anvender proof-of-work (PoW) på en måde, der ligner Adam Backs Hashcash design. Imidlertid bruges PoW udelukkende i Nano til at afbøde spam og ikke til at nå konsensus.

Billedkredit – Nano Whitepaper

Kontokæder initieres ved at sende en åben transaktion til oprindelseskontokæden. Balancer opretholdes ved at måle balancerne i sendeblokken og den foregående blok. Derefter downloades store mængder blokke let. Ledgerens opbevaringskrav er betydeligt mindre end andre kryptokurver, og som et resultat er hardwarekravene til noder minimale.

Nano er faktisk baseret på en Directed Acyclic Graph (DAG), hvor konsensus ved hjælp af DPoS nås via en balancevægtet afstemning om modstridende transaktioner. Kontokædeholdere tildeles en repræsentant som en del af DPoS-afstemningssystemet om modstridende transaktioner. På grund af dette design kan det virke let at starte en Sybil-angreb hvor en ondsindet enhed opnår flere kontokæder. Afstemning er imidlertid balancevægtet, hvilket betyder, at omkostningerne ved at udføre et Sybil-angreb direkte korrelerer med den samlede indsats i netværket (dvs. summen af ​​kontosaldoer) snarere end antallet af kontokæder, der er under kontrol.

Billedkredit – Nano Whitepaper

Sammenfattende muliggør blokgitterstrukturen en næsten øjeblikkelig transaktion, nul gebyrer og høj skalerbarhed. Den nye arkitektur er imponerende og har nogle klare fordele; manglen på gebyrer er imidlertid en del af et bredere incitament til designproblemer, der sandsynligvis hindrer dets vedtagelse.

Opnåelse af et skalerbart betalingsnetværk

Nano’s blokgitterarkitektur giver den en unik behandlingsevne til forbruger- / handelsbetaling enten online eller på salgsstedet. Yderligere er Nano velegnet til fremtidig materialisering af mikropayments. På trods af sit løfte lider Nano af et bemærkelsesværdigt incitamentsproblem.

Da åbne sendetransaktioner trækker NANO direkte fra oprindelseskontokæden, er det det eneste middel til at udlede NANO fra netværket. Derfor betyder manglen på gebyrer, at der ikke er noget incitament til on-chain aktivitet, såsom minedrift i PoW eller staking i PoS.

Repræsentative knudepunkter i konsensussystemet modtager heller ikke belønninger for deres arbejde, så deres eneste incitament til at sikre netværket er gennem en præference af anden grund, måske ideologisk, eller fordi de har en stor andel i NANO og ønsker, at prisen til sidst stiger.

Desuden ville decentralisering give bedre garantier for uforanderlighed og censurmodstand, men ca. 94 procent af balancevægten er kontrolleret med 1 procent af kontokæderne.

Med et incitamentsdesign, der primært drives af hjælpeprogrammer som et P2P-betalingssystem, har Nano brug for at konkurrere med og overgå ældre betalingssystemer uden en bæredygtig og bæredygtig incitamentsmekanisme til at deltage i netværket. PoW som en konsensusmekanisme til sikring af en blockchain er den eneste praktisk beviste bæredygtige model for kryptokurver hidtil. PoW er et elegant form for udstedelse af penge der er baseret på konkurrence på det frie marked og involverer en reel pris (beregning via elektricitet) for at oprette valutaen (dvs. Bitcoin). I Nano er pengeudstedelse bundet direkte til populariteten af ​​netværket som betalingsmiddel (fordi det er afhængigt af hjælpeprogrammet som sit incitament design), da al nyudstedt NANO stammer fra oprindelseskontoen med åbne sendetransaktioner.

Fjernelse af incitamentet fra deltagere, der helt beskytter netværket, er usikkert område.

Konklusion

Fortællingen om Nano som et P2P-betalingsnetværk og digital valuta understøttes af de imponerende kapaciteter, som dens blokgitterstruktur giver. Imidlertid forstærkes dets kamp med vedtagelse som betalingsmedium af en mangel på on-chain incitamentsstruktur for deltagere i netværket som følge af block-gitter design.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me