Hvad er grundstamme (RSK)? Bitcoin Sidechain til at aktivere smarte kontrakter

Hvad er grundstamme RSK?

Grundstamme (RSK) er en tovejs fastgjort sidekæde til Bitcoin designet til at muliggøre fuld Turing-komplet smart kontraktfunktionalitet til Bitcoin-økosystemet. RSK-netværket er sikret via fusionsminedrift med en Federation-kontrolpunktsmekanisme, der effektivt giver det mulighed for at bevare sikkerheden ved Bitcoins dobbelte forbrugsbeviser og afviklingsfinalitet.

RSK er en open source projekt, der oprindeligt blev foreslået i 2014 og efterfølgende ledsaget af dets hvidt papir af Sergio Demian Lerner i 2015. RSK frigives i etaper efter den første lancering af mainnet Bambus i begyndelsen af ​​januar 2018.

Hvad er grundstamme RSK?

Hvordan virker det?

RSK er en sidekæde, der er knyttet til Bitcoin gennem en tovejspløkker. Til sidst konverteres pinden til en automatisk pind en gang “samfundet accepterer sikkerhedsafvejene for den automatiske pind.”På et højt niveau er RSK sin egen virtual machine (RVM) platform designet til at tilføje smart kontraktfunktionalitet til Bitcoin, samtidig med at den muliggør øget skalerbarhed og øjeblikkelige transaktioner ved hjælp af nogle innovative tilgange.

RSK tovejs-bundet sidekæde er den primære komponent, der gør det muligt at bygge decentrale applikationer (dapps) oven på Bitcoin. RSKs sidekæde er en symmetrisk tovejspind til Bitcoin ved hjælp af en hybrid Føderation og fusion-mining model. Med sidekæder består tovejspinden af ​​en mekanisme, hvormed mønterne på den primære kæde er låst op, og tilsvarende tokens på sidekæden frigives til brug. Især gør RSK det ikke prægede sine egne tokens og havde heller ikke en forudgravning, derfor konkurrerer den ikke i spekulativ værdi med Bitcoin.

RSK anvender sin egen fastgjorte mønt kaldet SmartBitcoin (SBTC), der er bundet til Bitcoin. Bitcoin-blockchain (primær kæde i denne sammenhæng) kan ikke verificere transaktioner på en separat blockchain, så når en overførsel finder sted, er BTC låst i den primære kæde, og den tilsvarende mængde SBTC låses op i RSK-kæden. Ved overførsler fra RSK (sidekæde) til Bitcoin (primær kæde) er SBTC låst på sidekæden, og BTC låses op i den primære kæde.

RSK bruger en hybrid Federated sidekædemodel på grund af behovet for en vis tillid til den tovejs pegproces. Dette skyldes, at Bitcoin ikke indbygget understøtter validering af eksterne SPV-proofs, hvilket skaber behovet for en midlertidig lagringsmekanisme til låsning og oplåsning af BTC på den primære kæde til cross-chain-overførsler. Federation-modellen i RSK består af semi-betroede tredjeparter (STTP’er), der er medlemmerne, der er ansvarlige for at sikre de låste midler. Selv om dette kræver en vis tillid til processen, er det en meget automatiseret proces, og Føderationens rolle er at kontrollere adfærden for softwaren, der styrer processen.

Føderationen sikrer midler i pinden gennem en tærskelsignatur, der kræver simpelt flertal for at overføre Bitcoin ud af pindpungen. Føderationen består af velkendte og respekterede medlemmer af Bitcoin-samfundet (25 blockchain-virksomheder med høje sikkerhedsstandarder), der er identificeret med deres offentlige nøgle i kontrolpunktsignaturskemaet beskrevet nedenfor. Forbundet kan også tilføje og fjerne medlemmer via en stemmemekanisme i kæden.

Føderationen spiller en vigtig rolle i fusionsminekomponenten i RSK, der gør det muligt at bevare den samme blockchain-uforanderlighed som Bitcoin. RSK anvender DECOR-blokbelønningsdelingssystemet i kombination med GHOST-reglen for at maksimere Bitcoin-minedriftens effektivitet ved at reducere netværksforsinkelser til mellemstatusblokskiftere og altid sikre den bedste kæde. Forbundne kontrolpunkter giver verifikation af PoW-udvindede blokke af et flertal af forbundet. Dette er designet til at afbøde et scenario, hvor RSK-hashkraften er under 50% af Bitcoins samlede hashkraft, og den resterende hashkraft kan bruges til at overgå den eksisterende RSK-hashkraft for at skabe et dobbeltforbrug..

I det væsentlige er RSK faktisk en drivkæde / sidekæde hybridmodel. En drivkæde er en tovejspløge uden bevis for kontrol, der giver forældremyndighed over de låste bitcoins til fusionerende minearbejdere snarere end Federation, hvilket effektivt giver minearbejdere mulighed for at stemme om, hvornår de låste bitcoins skal låses op, og hvor de skal sendes. Dette er en enklere model, der ikke kommer med mange af kompleksiteten ved implementering af sidekæder og også reducerer behovet for tillid til processen.

Mekanismen for forvaring af låst BTC til drivkæde stemmes dog kun i den nuværende RSK-model, når:

“… RSK-hashkraften er over 66% af den maksimale BTC-hashing-vanskelighed, der er observeret i den bedste kæde, og gebyrerne betalt i en blok er højere eller lig med den gennemsnitlige belønning for en Bitcoin-blok.”

Til sidst vil RSK-modellen overgå til drivkædemodellen, hvor fusionsminearbejdere vil overhale Federationens rolle i afventning af et soft-fork BIP-forslag:

“Med drivkæden BIP får fusionsminearbejdere vetorätt og kan forhindre en transaktion oprettet af Føderationen i at bruge sikkerhedsstillelse uden den automatiske tilladelse fra RSK-blockchain.”

I øvrigt var der for nylig en betydelig udvikling med drivkæder i nyhedscyklus efter frigivelsen af første drivkædeudgivelse fra udvikler Paul Sztorc til Bitcoin. Når fusion-mining-engagement når en måltærskel, og Bitcoin kan verificere autentiske SPV-bevis fra andre kæder, overgår drivkædedrevet fusion-mining minedriftens rolle (Federation). Dette forhold kan også dynamisk justeres baseret på niveauet af fusion-mining engagement.

Den endelige RSK tovejs-pindmodel bliver efterfølgende en hybrid Drivechain + Federation / Sidechain-model. RSK giver en omfattende analyse af de forskellige former for sidekæder, drivkæder og hybridmodeller her.

Tilføjelse af funktionalitet til Bitcoin

RSK fokuserer på at tilføje smart kontraktfunktionalitet til Bitcoin-økosystemet sammen med at forbedre transaktionshastigheder og øge skalerbarheden. RSK Virtual Machine (RVM) er kernen i den smarte kontraktplatform, der endda muliggør, at EVM-kompatible smarte kontrakter problemfrit kan køre på RVM.

RSK kan også opretholde 100 TPS til enkle betalingstransaktioner med en blokbekræftelsestid på ~ 10 sekunder på grund af dets integration af DECOR + GHOST. RSK vil implementere Protokol til komprimering af Lumino-transaktion (LTCP) – en del af Lumino Network – som RSKs off-chain betalingsnetværk. Målet er til sidst at nå en TPS på mere end 2.000 on-chain ved at give mulighed for en større mængde on-chain-transaktioner ved hjælp af den samme plads, der forbruges på blockchain.

Imidlertid er LTCP et afvejningsvalg, der overlades til individuelle brugere, da transaktionskomprimering fører til genbrug af data og nedsat privatliv. RSK øger også skalerbarheden ved at bruge svindelbeviser og sandsynlig verifikation af transaktioner.

Værktøjer, anvendelser og fremtiden

Rootstock tilbyder en omfattende mængde ressourcer til sit projekt og relevante teknologiske koncepter og værktøjer. De har også en omfattende dusørprogram til identifikation af sårbarheder.

Rootstocks ressourcer tilgængelige på deres websted inkluderer flere tekniske papirer, såsom original hvidbog, sidekæde / drivkæde papir, LTCP-papir, og RSK Bounty-dokumentation. Yderligere har de det RSK Uddann; kurser skræddersyet eksplicit til forretningsfolk og udviklere. RSK blog giver også nøgleopdateringer om projektet og tilbyder nogle uafhængige analyser af igangværende tendenser og teknisk udvikling i branchen.

RSK Explorer

Der er også netværk Statistikker og en blok explorer tilgængelig via deres hjemmeside.

For nylig var det flød at RSK-teamet arbejder på at integrere et AWS-lignende infrastrukturlag, der skal bygges oven på Rootstock for at gøre det muligt for AWS-tjenester at blive brugt af udviklingssamfundet. Netværket kaldes RIFOS og har et oprindeligt RIF-token. Et sådant infrastrukturlag bygget oven på Rootstock ville gøre det muligt for applikationer at blive implementeret oven på Bitcoin ved hjælp af LTCP til at forbruge færdige tjenester som Oracles, betalinger og datalagring. Som et resultat ville alle AWS-lignende tjenester og applikationer køre på RSK Smart Protocol med sikkerheden i Bitcoin blockchain.

Konklusion

RSK er et ambitiøst projekt med mange bevægelige dele. Opbygning af en smart kontraktplatform oven på Bitcoin gennem en sidekæde / drivkædemekanisme har nogle væsentlige fordele, primært at smarte kontrakter kan køres på det mest sikre blockchain-netværk. Hvordan RSK passer ind i det udviklende landskab og forbedrer Bitcoins funktionalitet er en anden tendens, der er værd at se, da projekter fortsætter med at dukke op, der optimerer den ældre kryptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me