Hvad er en “hval” og hvordan manipulerer de kryptokurrencypriser?

Hvad er en hval

Du har muligvis hørt udtrykket “Hval” før i Cryptocurrency-samfundet, hvaler er typisk individer med høje nettoværdier i bestemte valutaer, som har magten til at svinge markederne i deres foretrukne retning. I dette indlæg vil vi se på, hvad der får dem til at kryds, og hvad er nogle af deres handlinger, der kan forårsage prisgevinster og -tab.

Hvad er en hval

“Bearwhale”

Den 5. oktober 2014, da Bitcoin var værd at være omkring $ 320 og allerede i stabil nedbrydning, så at sige), besluttede en person at placere en salgsordre på 30.000 bitcoins for $ 300 hver, en værdi hver anden børs havde ingen anden mulighed end at følge efter. Ved at gøre det blev en bølge fremført på Bitcoin-markedet, en så stærk som en hvals dyk ville generere. Bitcoin-prisen faldt naturligvis pludselig og skabte et historisk mønster af udsving i kryptokurrencyens historie, der så ud som dette:

Bitcoin-prisfald

Kilde: Excel-graf plottet ved hjælp af data fra https://www.quandl.com/

Efter flere memes, der dukkede op om begivenheden, og en masse kontroverser steg om personens motivationer og identitet (tilnavnet BearWhale), huskes denne sag i dag som den første “hval” -intervention på et kryptokurrencymarked. Denne bølge forårsagede uro blandt det krypto-investerende samfund, mennesker, der på samme tid var frustrerede og forvirrede over, hvad der ville få nogen til at gøre sådan noget. Han / hun præciserede deres intentioner i a lang Reddit-tråd sidste år, hvilket viste sig at være meget mere ideologisk end økonomisk.

Prisudtryk

I modsætning til BearWhale har nogle andre efterfølgende hvaler siden da skabt bølger på nogle kryptomarkeder, især i yngre, med meget mere strategiske motiver. Disse hvaler er mennesker, der ligesom BearWhale allerede besad ublu rigdom i kryptokurver og brugte deres magt til at skabe bølger af strategiske nedture på nogle af disse markeder, så de kunne købe mønterne til passende priser og naturligvis profitere med at sælge det. Dette gør selvfølgelig entusiaster fra den målrettede kryptokurrency meget frustreret.

Disse hændelser er allerede sket med flere alternative, yngre kryptokurver. For eksempel faldt ETP-mønten, efter at være ramt af en hvalbølge, fra $ 3,8 til 4 cent, og NEO faldt fra $ 37 til $ 4, begge på bare en dag. Vechain har også været et mål for et hvalforsøg, men deres samfunds entusiaster var i stand til at omgå situationen med et koordineret angreb mod udyret.

Denne form for manipulation fungerer i en nøddeskal som denne: hvalen, der ejer en stor mængde midler og er interesseret i at investere i visse kryptovalutaer, placerer en kolossal begrænset salgsordre til en pris, der er lavere end den laveste, der allerede er tilbudt i det miljø. Dermed sørger de for, at spillere, der er involveret i dette marked, ikke kan købe hele det (enorme) tilbudte beløb på én gang. Samtidig er enhver anden forhandler, der sælger den pågældende kryptokurrency, også tvunget til at sænke deres salgspris, hvilket resulterer i ødelæggende pengetab for dem. Dette betyder, at kryptovalutaværdien officielt er afskrevet. Hvalen fjerner deres salgsordre efter vellykket provokation af bølgen og køber let alle tilgængelige mønter til den lave pris, som bølgen nåede. Hvalen gør dette derefter gentagne gange ved at placere enorme salgsordrer, få mønten til at falde, fjerne ordren, købe til den reducerede pris og generere successive bølger af afskrivninger, indtil de er tilfredse med, hvor mange midler de erhvervede, til den pris, de ønskede.

Sælg væg

En kunstig salgsvæg, billede fra SmartOptions.

Sådan fungerer de

Lad os se på nogle hypoteser og derefter drage nogle konklusioner om hvalernes effekt på kryptovalutamarkedet. For det første, jo større havet er, jo større skal hvalen være for at producere en betydelig bølge. Hvis en hval ikke er stor nok til havet og forsøger at placere en salgsordre til så lave priser på et marked med mange købere, kan det ende med at få nøjagtigt det modsatte af, hvad den bad om: at folk faktisk køber ordren. det tilbød med den pris, det tilbød. Derfor er yngre markeder mere tilbøjelige til hvalbølger. BearWhale var i stand til at opretholde Bitcoin-prisen så lavt som $ 300 kun i nogle timer, da antallet af købere var stort nok til at forbruge hele den salgsordre, den placerede på nogle timer, selv i betragtning af at Bitcoin-markedet på det tidspunkt var meget mindre end det er i dag. I løbet af bølgespændet var dog mange investorer frustrerede, da deres bitcoin-salgspriser pludselig faldt. Men den samme handling ville have meget forskellige konsekvenser på mindre markeder.

Da NEO så sin pris pludselig falde til omkring 11% af, hvad den var, forblev den i meget betydelig tid, da mængden af ​​købere, der kunne “absorbere ordren”, var meget mindre end Bitcoins. Nogle kryptovalutasamfund samles for at overgå hvalens salgsordre, som kaldes “at bryde muren” (den pågældende “mur” er den pris, hvalen tilbyder). Bemærk, at en hvals bølge er en fantastisk mulighed for en ny investor at surfe på og begynde at købe den målrettede kryptovaluta til værdier, der er meget lavere end det normale. På den anden side er det et elendigt øjeblik for investorer, der allerede er afsat på markedet, at sælge deres mønter.

Prispumpning

På samme måde og analogt kunne hvaler teoretisk skabe bølger af inflation på kryptovalutapriserne og antage, at de i stedet for at placere en salgsordre af den størrelse placerer en købsordre i stedet. En pludselig stigning i efterspørgslen af ​​denne størrelse vil naturligvis øge den målrettede mønts pris betydeligt. Dette gøres normalt ikke af enlige hvaler, men af ​​grupper af mennesker, der i en kollektiv indsats arbejder sammen for at øge priserne.

Gruppen placerer store købsordrer sammen, hvilket øger kryptoprisen og drager derefter fordel af bølgen af ​​påskønnelse til at sælge deres mønter til de for nylig kunstigt værdsatte priser på et aftalt tidspunkt. På trods af hvad der tidligere blev nævnt om Bitcoin og de mindre altcoins, er det en kendsgerning, at 1000 mennesker ejer 40% af bitcoin-markedet, hvilket betyder, at en teoretisk hvalbølge faktisk kunne provokeres af et synkroniseret hvalfangst, mens nogle mennesker mistænker endda at noget lignende allerede er sket med Bitcoin tidligere eller vil ske i den nærmeste fremtid. Ligeledes ville en identificeret hvalinflation være en god mulighed for den gennemsnitlige investor til at sælge deres mønter.

Dette er noget en forbedret version af de klassiske aktiemarkeder “pump and dumps”, en behændig operation, der naturligvis kun fungerer på kryptokurrency uregulerede markeder og er ulovlig på aktiemarkedet..

Konklusion

Der er mange andre faktorer, der kan forårsage en drastisk afskrivning eller styrkelse af en kryptokurrency udover hvalernes aktiviteter. Så dette falder hos købernes overvejelse om at identificere, hvilken ekstern faktor der inducerer afskrivningen. Normalt er pludselige nedture forårsaget af hvalbølger meget hårdere end dem, der skyldes andre faktorer. For eksempel styrtede mange kryptokurverpriser efter, at Kina og Sydkorea forbød. Et sådant skarpt fald kunne let forveksles med en hvalbølge, bortset fra at vi ved, at for det første er valutaer på markeder af disse størrelser ikke modtagelige for disse typer angreb, og for det andet ved vi nøjagtigt den geopolitiske situation, der førte til valutaafskrivning, i dette tilfælde.

Desværre er hvalmanipulation sammen med almindelige medier FUD på dette tidspunkt nogle af de ting, vi er nødt til at udholde, og dette vil forblive tilfældet, indtil markedsværdien for kryptokurrency vokser så højt, at disse typer spil ikke kan spilles og kan lide det eller ej, regulering rammer det rum, der gør dem ulovlige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me