Hvad er DeFi? Forståelse af det decentrale finansieringslandskab

Hvad er DeFi? Decentraliseret finansiering

Decentraliseret finansiering (DeFi) har lavet bølger i løbet af de sidste mange måneder efter stigningen i platforme og produkter, der tilbyder DeFi-tjenester.

Decentraliseret udlånsplatform MakerDAO er steget til fremtrædende plads midt i imponerende adoption af sin stablecoin Dai, men er kun en del af en delmængde af et voksende økosystem, der driver ustoppelig finansiering.

Udlånsprotokoller, sikkerhedstokener, derivater, udvekslinger med mere afspilles Ethereums DeFi-landskab som et af sine hidtil mest dybe applikationsmiljøer – på trods af netværkets skaleringsvans.

Hvad er DeFi? Decentraliseret finansiering

Forståelse af DeFi kan blive indviklet med så meget innovation, der i øjeblikket er i gang, så lad os se på nogle af de kritiske komponenter i det blomstrende økosystem.

Hvad er DeFi?

DeFi er i det væsentlige bare konventionelle økonomiske værktøjer bygget på en blockchain – specifikt Ethereum. De er hovedsageligt baseret på open source-protokoller eller modulære rammer til oprettelse og udstedelse af digitale aktiver og er designet til at give bemærkelsesværdige fordele ved at operere på en offentlig blockchain som censurmodstand og forbedret adgang til finansielle tjenester.

Decentralisering af alt er ikke et klogt skridt, og mange DeFi-applikationer tager dette i betragtning ved at tilbyde hybrid digitalt aktiv / traditionelle finansielle tjenester, såsom BlockFi.

Et alternativt udtryk, der mere omfatter det løbende fokus på finansielle produkter, er åben finansiering, hvor et økosystem med integrerede digitale aktiver, blockchains og åbne protokoller forankrer sig i konventionelle økonomiske strukturer.

Det slående skift i Ethereums applikationsfortælling er faldet sammen med den store popularitet af åbne finansielle værktøjer på produkterne. F.eks seneste rapport af Bloqboard om åbne låneprotokoller fremhævet, at aktive udestående lån fra fire åbne låneprotokoller – MakerDAO, Dharma, dYdX og Compound Finance – steg 1.200 procent i 2018 til at nå 72 millioner dollars.

Så hvad er nøjagtigt nogle af de primære åbne finansielle sektorer på Ethereum? Lad os se på nogle af de mest populære – åbne udlånsprotokoller, udstedelsesplatforme og investerings-, forudsigelsesmarkeder, børser og åbne markedspladser og stabile mønter.

Åbn udlånsprotokoller

Åbne udlånsprotokoller har sandsynligvis opnået nyere opmærksomhed end nogen andre kategorier af åben finansiering på Ethereum. Stort set på grund af den meteoriske stigning i brugen af ​​Dai og andre P2P-protokoller som f.eks Dharma og design af likviditetspuljer såsom Compound Finance, decentraliserede udlån laver betydelig støj.

Åben, decentral udlån giver adskillige fordele i forhold til traditionelle kreditstrukturer, herunder:

 • Integration med digital aktivlån / -lån
 • Sikkerhedsstillelse af digitale aktiver
 • Øjeblikkelig transaktionsafvikling og nye sikrede udlånsmetoder
 • Ingen kreditkontrol, hvilket betyder bredere adgang til mennesker, der ikke kan udnytte traditionelle tjenester
 • Standardisering og interoperabilitet – kan også reducere omkostningerne ved automatisering

Sikret udlån ved hjælp af åbne protokoller som MakerDAO og Dharma er designet til at stole på den tillidsminimering, som Ethereum giver for at reducere modpartsrisikoen uden at kræve en formidler. Dette opnås via de grundlæggende kryptografiske verifikationsmetoder, der er almindelige på offentlige blockchains.

Åben protokoludlån er fuldstændig begrænset til offentlige blockchains som Ethereum og har nogle spændende langsigtede konsekvenser for at udvide finansiel integration over hele kloden. MakerDAO er den mest fremtrædende decentrale udlånsprotokol, der stiger i popularitet i 2019 så meget, at flere stabilitetsgebyr hæver er blevet foreslået at opretholde paritet med dets Dai: USD – prispind – forårsaget af problemer med skalering.

Andre udlånstjenester, der udnytter digitale aktiver, inkluderer BlockFi, som gør det muligt for brugere at låne og låne digitale aktiver, men anvender velkendte kreditmodeller som kreditkontrol og et firma, der behandler låneanmodninger bag kulisserne..

Udstedelsesplatforme og investering

Udstedelsesplatforme omfatter en bred vifte af platforme, herunder flere børser, der fordobles som udstedelsesmedier (dvs. tZERO).

En betydelig del af udstedelsesplatforme er ved at finpudse markedet for sikkerhedstoken, hvor der afventes regulering og løftet om mere fleksible værdipapirer bliver hurtigt en udbredt fortælling i kryptorummet.

Kendte sikkerhedstokenudstedelsesplatforme som Polymath og Havn give rammerne, værktøjerne og ressourcerne for udstedere til at lancere tokeniserede værdipapirer på en blockchain. De udarbejder deres egne standardiserede token-kontrakter for værdipapirer (dvs. ST-20 og R-Token), der muliggør automatisk overholdelse og tilpassede handelsparametre for at opfylde lovgivningsmæssige krav.

Tilsvarende er de integreret med tjenesteudbydere som mæglerforhandlere, depotmænd, juridiske enheder og mere for at hjælpe udstedere i deres proces.

Hvad er en STO?

Læs: Hvad er en STO?

Dobbeltbørs / udstedelsesplatforme inkluderer lignende tZERO fra Overstock, som for nylig gik live.

Asset management platforme som f.eks Melonport har også fået trækkraft og tilbyder en front-end digital aktivadministrationsgrænseflade bygget på IPFS og en back-end, der kører på Ethereum-smarte kontrakter. Melonport integrerer prisfeeds, risikostyring, overholdelse, udvekslinger og mere.

Udstedelsesplatforme og rammer for investeringsstyring vil sandsynligvis stige i udbredelse hurtigt, når flere deltagere deltager i åben finansiering – især institutioner.

Decentrale forudsigelsesmarkeder

Decentrale forudsigelsesmarkeder er en af ​​de mere overbevisende komponenter i åben finansiering, der er meget komplekse, men som tilbyder et enormt potentiale. Augur lancerede sidste år med stor fanfare som et censur-resistent forudsigelsesmarked baseret på Ethereum og andre platforme som Gnosis er indstillet til at følge trop.

Forudsigelsesmarkeder har længe været populære finansielle værktøjer til afdækning af risiko og spekulation om verdensbegivenheder, og decentrale forudsigelsesmarkeder giver mulighed for det samme – men snarere med kryptokurver og ingen evne til at censurere markederne.

Ingen censur fører uundgåeligt til bekymringer over ‘Deadpools’ for mord, men mange ser dem som en sikkerhedsrisiko, der ikke kommer med censur.

Augur nævner brugen af ​​alt fra politisk vejrudsigt til afdækning af alle typer risici i økonomiske eller ugunstige begivenheder i den virkelige verden.

Augur har kæmpet for at tiltrække betydelig volumen siden lanceringen, hovedsageligt på grund af den høje adgangsbarriere for brug af et decentraliseret forudsigelsesmarked. Når det er sagt, bør markeder som Augur og Gnosis – som planlægger at tilbyde funktioner som governance og mikroforsikringsprodukter – få større fordel, da kryptokurver får mere eksponering, og mainstream-brugere begynder at realisere deres fulde potentiale.

Børs og åbne markedspladser

Udvekslinger i åben finansiering vedrører primært DEX-protokoller (DEX) og P2P-markedspladser. For det første er DEX’er P2P-udveksling af aktiver på Ethereum mellem to parter, hvor ingen tredjepart fungerer som mellemmand i en transaktion som Coinbase eller andre centraliserede børser.

DEX’er lider af mangel på mængder på grund af deres mere obskure karakter og ikke-venlige brugergrænseflader og er som sådan stadig i deres tidlige stadier af vedtagelse.

DEX’er bruger også nogle meget innovative metoder til at bytte tokens som f.eks. Atom-swaps og andre ikke-frihedsberøvende midler til at bytte et aktiv til et andet med minimal afviklingstid eller risiko.

Den konsekvent mest populære dapp på Ethereum er IDEX, en decentral udveksling, og andre som EtherDelta har været i mainstream-nyhedscyklussen før, omend for ugunstige regulatoriske udviklinger indledt af SEC.

Mange ‘DEX’er’ fremsætter tvivlsomme påstande om, at de virkelig er decentraliserede eller ikke-frihedsberøvende, så det er altid klogt at lave din egen forskning, før du bruger dem.

Nogle DEX’er har vi dækket på Blockonomi:

 • Binance DEX
 • Radar-relæ
 • EtherDelta

Andre typer åbne markedspladser understreger udvekslingen af ​​ikke-svampelige tokens (NFT’er), ofte omtalt som krypto-samleobjekter. Platforme som OpenSea og Sjældne bits lette efterforskning, opdagelse og køb / salg af kryptoaktiver, der spænder fra NFT’er i spil som Cryptokitties til virtuelle jordpakker i det Ethereum-baserede spil Decentraland.

Nogle markedspladser som District0X lader endda brugerne oprette deres egne markedspladser og stemme om ledelsesprocedurer. District0xs MemeFactory forventes lanceret snart.

P2P-markedspladser på Ethereum har et betydeligt langsigtet potentiale og kan i sidste ende omfatte markeder for indfødte digitale aktiver og tokeniserede virkelige aktiver som fraktionerede malerier opført side om side.

Stablecoins

Stablecoins har for nylig oversvømmet kryptokurrencymarkederne med nye modeller til udstedelse af tokens, revision af deres reserver og styring af deres prisnøgler. Stablecoins er bare blockchain-udstedte tokens designet til at opretholde en stabil pind med et eksternt aktiv – for det meste USD, men også undertiden guld eller et andet aktiv.

Stablecoins falder primært i 3 kategorier:

 1. Crypto-collateralized
 2. Fiat-Collateralized
 3. Ikke-sikkerhedsstillet

Kryptokollaterede stablecoins inkluderer Maker’s Dai, hvor det underliggende aktiv (f.eks. ETH) er over-collateraliseret mod det lånte aktiv (Dai) baseret på det aktuelle sikkerhedsforhold.

Så hvis forholdet er 150 procent, ville det at returnere 100 Dai at deponere ETH til en værdi af $ 150 i Maker CDP. Interessant nok er Maker kun sammensat af låntagere, da protokollen er långiveren og mynt / brænder Dai-tokenet baseret på CDP og parametre for styring.

Dai er usædvanlig, fordi den er censurbestandig og kan tilbyde decentraliseret gearing.

Læs: vores guide til stablecoins

Fiat-collateralized stablecoins er langt den mest populære og inkluderer reguleringsmæssige og reviderede mønter som Tether, USDC, og Tvillingedollar. Modellerne for disse stablecoins adskiller sig slet ikke meget, og de stoler på, at deres brugere stoler på dem ved at give gennemsigtige revisioner om, at deres USD-reserver kan bakke den nuværende cirkulerende forsyning af tokenet for at opretholde prispinden.

Fiat-collateralized stablecoins giver ikke rigtig mening fra et cypherpunk perspektiv, da de fjerner fordelene ved en offentlig blockchain-baseret kryptokurrency og tilføjer et lag af risiko.

Virksomheder bag disse stablecoins tjener indtægter fra den rente, der optjenes på de deponerede midler (i USD) fra brugere, som de gemmer på en bankkonto. Fiat-sikkerhedsstillede stablecoins formodes at kunne indløses i forholdet 1: 1 med deres pind – USD.

Men på grund af konkurrence på markedet, nogle spændende analyse indikerer, at renter kan blive den næste konkurrenceprægede tendens på stablecoin-markedet, hvilket effektivt mindsker marginerne for stablecoin-udbydere og gavner forbrugerne.

Ikke-sikkerhedsstillede stablecoins er hverken centraliseret eller over-collateraliseret med kryptoaktiver og er i stedet afhængige af sammentrækninger og udvidelser af forsyningen baseret på en algoritme for at opretholde en stabil pind. Basis var flagskibseksemplet på en sådan stablecoin men snuble og lukker ned efter regulatoriske betænkeligheder med sin model sidst på året.

Konklusion

Der er mange flere typer deltagere, tjenester og produkter i DeFi og open finance-økosystemet – inklusive depotmænd, infrastrukturplatforme, forsikring og betalingsmuligheder.

Det er altid klogt at foretage din egen forskning og forstå, at DeFi-produkter ofte involverer højrisikoaktiver i usikre og hidtil usete platforme.

De præsenterer dog et overbevisende indblik i en fremtid med digitale aktiver, blockchains og konventionelle finansielle systemer, der interagerer med hinanden i et åbent og tilgængeligt miljø.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me