Hvad er Block Collider’s Proof of Distance (PoD) konsensus?

Block Collider Guide

Debatten mellem proof-of-work (PoW) og proof-of-stake (PoS) -konsensus samler hurtigt mainstream-opmærksomhed i det bredere kryptokurrency-samfund med udgangspunkt i de mange PoS-baserede projekter og interkæde-netværk i horisonten.

Fra Kosmos til Ethereums sindsro fokuserer næste generations konsensusmodeller på konsensus om hurtig finalitet, der omgår PoW – den gennemprøvede blockchain-konsensusmotor.

Imidlertid er Block Collider en interkæde blockchain-protokol, der vælger at bevare magten i PoW-blockchains med en lille optimering af Nakamoto Consensus. Designet til at lette et interoperabelt økosystem af tilsluttede blockchains – uanset deres konsensusdesign – Block Colliders proof-of-distance (PoD) konsensus skiller sig ud i en mængde usikre PoS- og validator-designs.

Block Collider Guide

Læs: Hvad er Block Collider?

Bloker kolliderer

Et af de mest grundlæggende principper for enhver form for hårde penge er uforglemmelig kostbarhed, hvilket kan være det mest magtfulde træk ved Bitcoin og den førende værdiforslag til PoW-konsensus. Block Collider stræber efter at fremskynde overgangen til en mere interoperabel ramme af blockchains uden at ofre den uforglemmelige kostbarhed ved PoW.

Manglen på interoperabilitet blandt blockchains forhindrer dem i at nå deres fulde potentiale. Mange projekter søger aktivt at nedbryde disse ‘murede haver’ med standardiserede kommunikationsprotokoller og nye konsensus- / incitamentsdesign.

Block Collider anvender en nuanceret tilgang, der letter interoperabilitet mellem blockchains uden brug af validatorer – ofte brugt i andre interchain-rammer. For at opnå dette oprettede Block Collider en optimeret version af Bitcoins Nakamoto Consensus, som er et PoW-system. Kendt som ‘proof-of-distance’ (PoD), er det værd at evaluere de unikke fordele, som PoD giver Block Collider-netværket.

Block Colliders navn henviser passende til platformens konceptuelle skema. Flere blockchains ‘kollideres’ i en enkelt blockchain (Block Collider-kæden), der refererer til den seneste tilstand af alle de tilsluttede kæder.

Bevis for afstand (PoD)

PoD ændrer den beregningsmæssige udfordring af PoW Nakamoto Consensus ved at skræddersy vanskeligheden til en ‘strengredigeringsafstand’. Den gyldige kæde forbliver den længste kæde med mest arbejde, men filtrerer de nødvendige hashes til at løse PoW-puslespillet baseret på en tærskel, der refererer til en nøjagtig afstand sæt.

Block Collider henviser stadig til tidligere blokke og transaktioner via proofs og block headers – med en lille tweak. Ifølge hvidt papir:

”I modsætning til andre blockchains har Block Collider-blokke imidlertid ikke et fast antal transaktioner. I stedet skal hver blok “afstandsbalance”, som summen af ​​blokens transaktionsafstande skal forblive under, hvilket er baseret på mængden af ​​emblemer, som minearbejderen ejer. “

Af kontekst er Bitcoins PoW-puslespil i det væsentlige et lotterilignende løb om at finde nonce-værdien under en bestemt tærskel. Sandsynligheden for minedrift af den næste blok svarer direkte til den deltagende enheds hashkraft, og blokke har en fast størrelse.

Block Collider vender dette koncept på hovedet ved at udnytte dets makroaktiv kaldet ‘Emblems’, der gør det muligt for minearbejdere med flere emblemer at skabe blokke i større størrelse, hvilket effektivt gør blokstørrelser dynamiske.

Dette muliggør en bedre incitamenttilpasning for minearbejdere og giver mulighed for at rangføre transaktioner efter ‘transaktionsafstande’ snarere end udelukkende gebyrer. Blokke er efterfølgende begrænset af transaktionsafstande.

”Transaktioner med lavere afstande har således større chance for at komme ind i en blok med minimale gebyrer, så en bruger kan forhåndsudvinde afstanden og øge sandsynligheden for inklusion 3-minedrift på kollideren 12 i en blok, selv med lavere gebyrer. Ellers kan en transaktion muligvis ikke indeholde noget arbejde og et betydeligt gebyr, der tilskynder minearbejderen til at afsætte noget af sin minedrift til at tilføje transaktionen, ”citerer hvidbogen.

Block Colliders blockchain afhænger af de ‘broede’ kæder, der er forbundet til den, så dens blokinterval justeres også dynamisk. Blockchain kan tilpasse sig de variable satser for brokæder. For eksempel blokerer Ethereum-miner cirka hvert 30. sekund, mens Bitcoin i gennemsnit er 10 minutter.

Den egentlige minedrift af kæden, der udnytter ‘strengredigeringsafstanden’, er den beregningsudfordring, der er designet til at lokalisere hashen, der opfylder en minimumsredigeringsafstand mellem hashene i medlemskæder, transaktioner og tidligere blok.

Traditionelle hashmekanismer som Nakamoto Consensus er afhængige af at finde en afstand mellem et basisreferencepunkt (dvs. nul) og hash. Ifølge Block Collider:

”Rediger afstand udvider denne implicitte opfattelse af afstand til flerdimensionelt rum. Fordi redigeringsafstand og mere traditionelle proof-of-work-udfordringer deler denne grundlæggende kerne, kan begge tilgange let justere beregningsvanskeligheden ved at flytte deres afstandstærskel. ”

Block Collider adskiller også transaktion og blokminedrift i uafhængige processer. Transaktioner er forududvindet, hvilket gør det lettere for minearbejdere at inkludere transaktioner i opdagede blokke – hvilket reducerer beregningskravene til minearbejdere til minedrift og øger decentralisering.

Projektet nævner to primære fordele ved at bruge PoD i forhold til traditionelle PoW-modeller.

  1. PoD er minedrift algoritme agnostisk – Unikke hashes i en algoritme kan føjes til PoD beregningsudfordring.
  2. Den lineære belastning af PoW fører til dårlige vanskelighedsjusteringer med flere kæder. Sikkerhedseffekter er ineffektiv energitildeling på netværket og forsinket blokudstedelse.

Samlet set er PoD en hybrid PoW-mekanisme optimeret til en inter-blockchain-ramme uden at ofre dens sikkerheds- og uforanderlige forsikringer. Designet af PoD kommer også med nogle iboende fordele, når man sammenligner Block Collider med andre interkædeplatforme.

Fordele ved bevis for afstand på Block Collider

Den konventionelle tilgang blandt interkædeprojekter som Cosmos, Polkadot, Ark og Cardano er deres brug af hurtig-finalitet konsensusalgoritmer som proof-of-stake (PoS), delegeret PoS eller en eller anden variation af de to.

Disse typer modeller er dog afhængige af validatorer, parter med indsatser i netværket, som tillid er delegeret til. Sådanne ordninger står over for legitime bekymringer i deres langsigtede bæredygtighed. Block Collider adskiller sig ved at væve forskellige blokkæder sammen og forbruge blokke fra hver kæde for at bygge sin egen kæde. Den udfører dette uden at ofre den individuelle konsensus i hver kæde eller kræve, at de har en bestemt type konsensus (dvs. hurtigfinalitet).

Sikkerhedsgarantien ved Block Collider’s PoD er også stærk, da ondsindede minearbejdere, der forsøger en kædereorganisering, skulle have brug for at vende hele Block Collider-kæden sammen med hash-kraftvanskeligheden i den målrettede brokæde.

Fraværet af validatorer i Block Collider fører til nogle slående fordele inden for tre primære områder:

  1. Decentralisering
  2. Interoperabilitet
  3. Blockchain-størrelse og transaktionshastighed

Decentralisering

Tillid delegeres til validatorer med betydelige token-saldi, der bestemmer gyldigheden af ​​blockchains tilstand. Dette udgør centraliseringsrisici, da validatorer med lavere indsatser (på grund af kapitalbegrænsninger) mister motivation til at satse deres tokens og tjene små belønninger tilbage. Med lavere valideringsdeltagelse kommer øget kontrol over velhavende validatorer, der også har et incitament til at samarbejde og front-run handler.

Block Colliders afhængighed af PoD, som er baseret på PoW, fjerner denne sikkerhedsproblem fra det interkædede netværk, der er udbredt blandt dets konkurrence. Transaktionsminedrift på Block Collider giver endda minearbejdere uden ASIC-hardware mulighed for at deltage – hvilket sænker adgangsbarrierer og supplerer decentralisering.

Interoperabilitet

En grundlæggende fordel ved Block Collider i forhold til andre interchains er, at den ikke kræver nogen modifikation af de broforbundne kæder. For eksempel har Polkadot og Cosmos konsensuskrav for tilslutte kæder; Block Collider gør det ikke. Resultatet er en meget lavere tærskel for kompatibilitet, en vigtig egenskab for ekspansiv interoperabilitet.

Block Collider henviser også eksplicit til sit entydige formål – at give interoperabilitet mellem blockchains. Det tilbyder ikke delt sikkerhed eller skalerbarhed, men fokuserer snarere på at gøre en ting rigtig godt. At reducere kompleksiteten ved denne tilgang giver også en reduceret angrebsflade, da mange angrebsvektorer i validatornetværk kommer ud af deres kompleksitet.

Blockchain-størrelse og transaktionshastighed

PoD-konsensus er afhængig af overskriftstilstande og Merkle-bevis for dens tilsluttede blokkæder for at opbevare Block Collider-kæden. Den samlede størrelse af de data, der er nødvendige for at henvise til de gyldige tilstande for andre blokke, er tilsvarende minimal, ligesom ca. 1 procent af den samlede blockchain-størrelse.

Da netværket fortsætter med at vokse, undersøger holdet blokkomprimerings- og beskæringsprocesser, der vil hjælpe med at mindske blockchainens lagerstørrelse.

Tilsvarende er en af ​​Block Colliders unikke egenskaber evnen til at have en høj blokudstedelsesrate, der korrelerer med medlemskæderne. Block Collider-blokke ankommer altid hurtigere end den hurtigste medlemskæde. Den højere blokhastighed betyder en øget kapacitet til transaktionstransaktion på kæden, som minedesignet udtrykkeligt var skræddersyet til.

Konklusion

Block Colliders PoD-konsensusmekanisme er unik blandt de nye interkædeprotokoller for det fremtidige økosystem af interoperable blockchains. Ved at bevare nogle af de kritiske forsikringer ved PoW og optimere algoritmen til at være agnostisk i forhold til andre blockchain-konsensusalgoritmer, tilbyder PoD et alternativ til hurtig-finalitet mellemkædemodeller – smedet fra Bitcoins Nakamoto Consensus-design.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me