Hvad er Bitcoin? Den ultimative guide til begyndere

Hvad er Bitcoin? Komplet guide

Bitcoin er den oprindelige kryptokurrency udgivet i 2009 som open source software. Det er en digital valuta, der er baseret på kryptografisk sikre transaktioner, a bevis for arbejde konsensusmodel og et decentralt P2P-distribueret ledgernetværk. Bitcoins distribuerede hovedbog er den første blockchain – en delt og distribueret tidsstemplet hovedbog af datablokke forbundet via en kæde af kryptografiske hash – og løst dobbelt forbrugsproblem der havde plaget tidligere gentagelser af digitale valutaer.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er et decentraliseret udvekslingsmedium, afregningslag med høj værdi og værdilager, der findes uden for det traditionelle finansielle system. Netværket er helt P2P, og der er ingen mellemled eller centraliseret kontrol. Tilhængere af Bitcoin betragter det som de første virkelig “gratis” penge fra centraliseret kontrol og spredning af dets netværks hashkraft, og generelle netværkseffekter har forstærket sin position som et suverænt sikkert medium for værdiudveksling.

Hvad er Bitcoin? Komplet guide

Siden starten har Bitcoin drevet væksten i en hel branche af kryptokurver. Mange af disse valutaer er gafler af Bitcoin-protokollen, mens andre har udviklet sig til fuld Turing-komplet smarte kontrakter platforme. Bitcoins fortælling har udviklet sig gennem hele dets levetid og har været genstand for polariserende debatter og omstridte netværksprotokolbeslutninger.

På trods af den vilde vestlignende atmosfære inden for den bredere kryptokurrencyindustri og ofte polariserende samfund har Bitcoin eftertrykkeligt været robust. Med et årti med erfaring inden for sit bælte har den arvede kryptovaluta vist en forkærlighed for konservativ ændring, der har ført til bemærkelsesværdig stabilitet, decentralisering og gennemsigtighed på trods af kritik det har stået over i løbet af sin eksistens.

Bitcoin er opstået som en enestående teknologisk bedrift, og dens fremtidige implikationer sammen med den voksende industri, den udløste, er dybe.

Læs videre, når vi forsøger at besvare spørgsmålet “Hvad er Bitcoin? ” og give den mest komplette guide til begyndere.

Historien om Bitcoin

Bitcoin blev frigivet af en person eller gruppe mennesker, der brugte pseudonymet Satoshi Nakamoto den 31. oktober 2008, til Cypherpunk-mailinglisten som en hvidt papir med titlen “Bitcoin: Et elektronisk kontantsystem til peer-to-peer.”Satoshi Nakamotos identitet er stadig ukendt på trods af adskillige forsøg fra mennesker på at hævde identiteten på den uklare Bitcoin-skaber.

Genesisblokken – lancering af Bitcoin mainnet – blev udvundet den 3. januar 2009 med en belønning på 50 BTC (Bitcoin ticker symbol) og en tekstbesked indlejret i coinbase-transaktionen:

“Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen af ​​anden redning for banker.”

Beskeden var en overskrift trukket fra den britiske avis Tiderne efter Global finanskrise i 2008 hvor banker blev reddet af deres respektive regeringer (dvs. USA og UK) efter selv at være en førende årsag til krisen. Kommentaren stammer fra ustabiliteten i fraktioneret reserve banksystem generelt. Overskriften symboliserer det bredt accepterede koncept bag Bitcoin, et uforanderligt, ucensurabelt og decentralt medium for værdiudveksling uden endemiske problemer inden for traditionelle finansielle systemer og regeringer.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto var aktiv på e-mail-tråde, community-fora og open source Bitcoin-repo i lidt mere end et år efter oprindeligt frigivelse af hvidbogen og blev mørk i december 2010. Nakamoto Institute tilbyder en omfattende samling af e-mails, forumindlæg, kodeopdateringer og andre interaktioner, som folk havde med Satoshi Nakamoto. Hvis du ønsker at fremme din forståelse af Satoshis vision, er det et fremragende sted at begynde.

Hvem er Satoshi Nakamoto

Læs: Hvem er Satoshi Nakamoto? Vi ser på de mulige kandidater

Efter Satoshis forsvinden blev blyudviklingen af ​​Bitcoins protokol overdraget til en gruppe udviklere. Især, Gavin Andresen var en ledende kerneudvikler og skabte Bitcoin Foundation i 2012 for at støtte udviklingen af ​​netværket.

I årenes løb har Bitcoin oplevet utallige bidrag fra open source-samfundet og medlemmer af kerneudviklingsteamet. I øjeblikket leder Wladimir J. van der Laan frigivelsesprocessen og MIT Digital Currency Initiative finansierer noget af Bitcoins udvikling.

Adoption af Bitcoin

Bitcoins vedtagelse har været langsom og metodisk. I 2011 begyndte WikiLeaks at bruge Bitcoin efter manglende muligheder for at modtage andre valutaer som følge af pres fra den amerikanske regering på betalingsbehandlere og andre finansielle enheder. Satoshi Nakamoto var imod forestillingen om WikiLeaks ved hjælp af Bitcoin, da det ville henlede uønsket opmærksomhed fra regeringer til et netværk, der stadig var i sine begyndende faser og modtageligt for angreb.

I løbet af 2012 og 2013 så Bitcoin vedtagelse af BitPay – Bitcoin-betalingsprocessoren – og WordPress som brug for betaling for tjenesten. Bitcoin havde sit første store bjørnemarked i 2012 og faldt med mere end 40 procent til omkring $ 4 pr. BTC.

Året 2013 var begivenhedsrigt for Bitcoin, da populær udveksling Coinbase begyndte at få trækkraft på det tidspunkt, efter at være blevet grundlagt i 2012. Bemærkelsesværdige begivenheder i 2013 omfattede Kina, der forbyder finansielle institutioner at bruge Bitcoin, og FBI beslaglægger ca. 26.000 BTC fra det mørke marked i Silk Road, og den amerikanske regering begyndte at lægge mærke til Bitcoin, da den beslaglagde flere konti på Mt. Gox udveksling. Den digitale aktivhandelsplatform Shapeshift blev også lanceret i 2013 af Erik Voorhees med finansiering fra Roger Ver og Barry Silbert.

I februar 2014 blev den største Bitcoin-udveksling – Mt. Gox – luk på grund af tekniske problemer. Kort efter indgav børsen konkurs efter tabet af ca. 744.000 BTC, der var blevet stjålet i et udvidet hack. Hacket sammensatte et allerede igangværende bjørnemarked der endte med at vare i mere end et år – almindeligvis kendt som Crypto Winter – med prisen, der faldt 83 procent fra det højeste på $ 1.149 til det laveste på $ 197.

Historien om Mt Gox Hack

Læs: Historien om Mt Gox Hack: Bitcoins største heist

Coinbase rejste $ 75 millioner i en finansieringsrunde i 2015, som også indeholdt følgevirkninger såsom lanceringen af ​​smart kontrakter platform Ethereum og antallet af købmænd, der accepterede Bitcoin over 100.000.

Større kryptokurrencyudveksling Bitfinex blev hacket i 2016 for næsten 120.000 BTC. Sammen med Mt. Gox-angreb, Bitfinex-hacket var tegn på en større tendens i hacking-udvekslinger, der fortsatte ind i 2018 og forventes at overgå 1 mia. $ i stjålne midler alene i år. Bitcoin begyndte at få mere trækkraft blandt flere almindelige brugere i 2016, hvor den populære spildistributionsplatform Steam accepterede Bitcoin-betalinger og netværks hash-rate over 1 exahash / sek.

Begivenhederne i 2017 lancerede Bitcoin i mainstream og den bredere kryptokurrencyindustri sammen med den. Bitcoins pris steg i slutningen af ​​2017 sammen med de bredere markeder drevet af massiv spekulation om ICO’er, der blev lanceret på Ethereum-netværket. Bitcoins pris toppede på omkring $ 20.000, og almindelig mediedækning var voldsom på prisspekulation.

Bitcoin Cash hårdgaffel

Bitcoins første store polariserende begivenhed fandt også sted i august 2017, da Bitcoin Cash hårdt gaffede protokollen for at følge en anden vision af Bitcoin end den oprindelige kæde, forudsat at øge blokstørrelsen som en mekanisme til skalering i kæden. Stigningen i Bitcoin’s almindelige aktivitet førte til en række problemer med en sikkerhedskopieret mempool, høje gebyrer og generel frustration over at bruge netværket til betalinger. Dette fremhævet Bitcoins skaleringsproblem og førte til den fremskyndede udvikling af dets andet lag skaleringsløsning, Lightning Network (LN).

På protokolniveau, SegWit blev også introduceret i slutningen af ​​2017 som en metode til at øge effektiviteten af ​​digital signaturlagring inden for blokke og afhjælpe nogle af skaleringsproblemerne. SegWit oprettede også protokollen til den planlagte overgang fra ECDSA digitale signaturer til Schnorr underskrifter.

Bitcoin-udvikling

Dette år har haft flere vigtige og spændende udviklinger for Bitcoin. På trods af det udvidede bjørnemarked og det voldsomme fald i Bitcoins pris til ca. $ 4.300 på tidspunktet for denne skrivning, bliver den vigtige udvikling på både protokollaget og applikationer ovenpå det ensartet. Desuden er væksten i LN ved at vinde damp, og tjenester og applikationer, der er bygget oven på det, hjælper med at fremme større vedtagelse af Bitcoin som et tovejs mikrobetalingsmedium.

Fra og med i dag er en dobbelt fortælling om Bitcoins transaktioner i kæden som en afregningslag med stor værdi og laget to LN, da betalingsnetværket ved hjælp af Bitcoin er opstået. Privatlivsbevarende løsninger som Mælkebøtte, sikkerheds- og fortrolighedsfokuserede tegnebøger som Samourai og selvsuvere betalingsbehandlingsværktøjer som BTCPay-server er blevet vigtige redskaber til at bevare den oprindelige vision for Bitcoin som et ucensurabelt, privat og sikkert medium for værdiudveksling. Bitcoin har et stort designrum, og den fremtidige udvikling oven på kerneprotokollen kan udnytte Bitcoin som et uforanderligt og sikkert afviklingslag. Eksempler på tjenester forbundet med Bitcoin blockchain inkluderer Blockstreams for nylig frigivet Flydende sidekæde, et inter-exchange afviklingsnetværk. Optimismen kan falme på markederne, men disse tilbageslag er ofte udråbt som vigtige udviklingsperioder for både kernefællesskabet og den underliggende teknologi.

Bitcoin har også set udbredt – inden for rammerne af ældre finansiering – accept som mindst et alternativt finansielt aktiv. Mens udsagn fra banker og finansielle ledere for det meste stadig savner kernekonceptet med Bitcoin, er det faktum, at det accepteres og knyttes til notering på større finansielle platforme som en ETF, et enormt skridt i den generelle bevidsthed fra dens ydmyge cypherpunk-begyndelse.

Bitcoin teknisk design

Bitcoin er et tilladelsesløst open source-kryptovaluta-netværk, der vedligeholdes af et samfund af bidragydere via dets BIP-forslagssystem. Netværket er sikret via en proof-of-work (PoW) konsensusmekanisme – kendt som Nakamoto Consensus -, er decentraliseret, kryptografisk sikret via ECDSA digital signaturordning og bruger en ubrugt transaktionsoutput (UTXO) transaktionsordning. Spillteorimekanik spiller også en fremtrædende rolle i netværket, og dets tekniske design rulles ind i den større dynamik i incitamentsystemet.

Analysering af Bitcoins tekniske design kræver adskillelse og evaluering af de primære komponenter i netværket uafhængigt.

Transaktioner i Bitcoin

Bitcoin anvender en abstrakt transaktionsmodel, der er optimeret til sikkerhed og linkbarhed kendt som UTXO-ordningen. Alle transaktioner lænkes sammen, hvor bitcoins faktisk flytter fra transaktion til transaktion i form af input og output i stedet for til og fra adresser. Bitcoins UTXO-transaktionsordning er også en metode til Triple-Entry bogføring.

Billedkredit – Bitcoin hvidbog

Transaktioner fungerer som en kæde af digitale signaturer. Bitcoin anvender ECDSA som sin digitale signatur. Ejere overfører BTC til en anden ejer ved digitalt at underskrive hash af en tidligere transaktion sammen med modtagerens offentlige nøgle og tilføje dem til slutningen af ​​transaktionen. Modtagere – som det er forbundet med kryptografiske signaturer – kan trivielt verificere gyldigheden af ​​kæden af ​​digitale signaturer, der bruges til at sende BTC. Derfor ender input af en Bitcoin-transaktion som output, der derefter bruges som input i en løbende proces. Brugere ejer faktisk ikke faktisk BTC; i stedet ejer de retten til at bruge til et bestemt antal output.

Transaktioner skal overholde 3 grundlæggende regler i Bitcoin:

 1. Hver transaktion skal bevise, at summen af ​​input er større end summen af ​​output.
 2. Hvert refereret input skal være gyldigt og ikke brugt endnu.
 3. Transaktioner skal indeholde signaturen, der matcher ejeren af ​​inputet for hvert input.

UTXO-modellen giver flere direkte fordele for Bitcoin.

 • Med hensyn til skalerbarhed er det meget enklere end en kontobaseret model for et decentraliseret netværk.
 • Det gør det muligt for den overordnede konsensusmekanisme at forblive enkel på grund af sammenkobling af input og output.
 • Opretter et sammenlåst system med regnskabsoptegnelser, der er uforanderligt gemt og tidsstemplet hvert 10. minut og praktisk taget umuligt at ændre.

UTXO-modellen i Bitcoin tillader også, at transaktioner behandles parallelt, da de henviser til uafhængige input. Det mempool af Bitcoin er de transaktioner, der venter på at blive bekræftet på netværket. Bitcoin håndterer kun cirka 5-6 transaktioner pr. Sekund (TPS) on-chain, så transaktioner, der ikke behandles straks, ligger i mempoolen, indtil de afhentes af minearbejdere og inkluderes i blokke. En efterslæbt mempool var et stort problem i højden af ​​kryptovaluta-vanvid mod slutningen af ​​2017, hvor det førte til usædvanligt høje gebyrer og langsomme bekræftelsestider.

Bitcoin har også et oprindeligt, afskåret scriptingsprog til implementering af betalingsfunktionalitet. Spredningen af ​​applikationer, sidekæder og andre tekniske komponenter med Bitcoin har ført til en stigning i brugen af ​​skriptsproget til specifikke betalingsfunktioner.

Bitcoin’s Blockchain

Bitcoin er den oprindelige blockchain. Bitcoins blockchain er en række kryptografisk forbundne datablokke, der indeholder transaktionsdataene. En ny blok udvindes af minearbejdere omtrent hvert 10. minut, og blokke er normalt 1 – 1,5 MB i størrelse, der kan rumme op til 3.000 transaktioner med kapacitet. Transaktioner, der sendes til netværket, er inkorporeret i blokke af minearbejdere i en proces kaldet Nakamoto PoW Consensus (beskrevet i næste afsnit), som validerer transaktionerne og sikrer dem via beregningsarbejde.

Den oprindelige blok var Genesis-blok udvundet af Satoshi Nakamoto og indeholdt tekstbeskeden i Coinbase-transaktion. Coinbase-transaktionen er den første transaktion i en blok, der oprettes af minearbejderen og giver dem mulighed for at kræve blokbelønningen for minedrift af blokken samt 100 byte for vilkårlige data. Transaktioner indeholdt i blokke hasheres og parres løbende i et binært hash-træ kendt som et Merkle Tree, indtil rod-hash er nået, hvilket repræsenterer alle transaktionerne i blokken og er gemt i blokoverskriften.

Billedkredit – Bitcoin hvidbog

Hver blok gemmer rodhashen fra den forrige blok og forbinder således kryptografisk alle blokke, deraf navnet blockchain. Hovedbogen er helt offentlig, gennemsigtig og tidsstemplet digitalt. Roden hash af den aktuelle blokoverskrift repræsenterer tilstanden for hele Bitcoin blockchain, fra Genesis-blokken op til den aktuelle blok.

Transaktioner inden for en blok kan ikke ændres uden at ændre alle transaktionerne inden for den blok såvel som alle de følgende blokke på grund af den kryptografiske forbindelse af Merkle-rødderne mellem blokke. Dette giver Bitcoin sin uforanderlige egenskab.

Fuld node-klienter gemmer hele blockchain lokalt og udbreder transaktioner på tværs af netværket. Yderligere hjælper de nye noder med at indhente tilstanden til Bitcoin-blockchain og giver de nødvendige data for, at SPV-noder kan fungere korrekt. SPV-noder er lette klienter kaldet (Simple Payment Verification) noder og gemmer ikke hele blockchain. Snarere stoler de på fulde noder for at give dem et nøjagtigt billede af blockchain. En eksperimentel version af en ny lysklientprotokol kaldet Neutrino var for nylig foreslog og udvikles af Lightning Labs.

En Bitcoin-blok indeholder 5 felter:

 1. Magisk nummer – har altid en værdi på 0xD9B4BEF9
 2. Blokstørrelse – Blokstørrelse
 3. Blockheader – Indeholder 6 dele
 4. Transaktionstæller – Positivt heltal
 5. Transaktioner – Liste over transaktioner

Blockheader indeholder 6 dele:

 1. BlockVersion – Version af blokken, der ændres med opgraderinger
 2. hashPrevBlock – 256-bit hash fra forrige blokoverskrift
 3. hashMerkleRoot – 256-bit hash baseret på alle transaktioner i blokken
 4. Tid – Aktuel tidsstempel (UTC)
 5. Bits – Aktuelt mål, der ændres, når vanskeligheden justeres
 6. Nonce – 32-bit nummer, der starter ved 0, der spiller en vigtig rolle i minedrift.

I et decentralt P2P-netværk af pseudonyme brugere opstår naturligvis det iboende problem, hvordan man sikrer, at blockchain-tilstanden er nøjagtig. At overvinde dette problem betyder med ekstrem høj sandsynlighed at sikre, at de transaktioner, der er inkluderet i minerede blokke, ikke bruges dobbelt. Dette er en af ​​de største resultater af Bitcoin, da det løste problemet med dobbelt forbrug ved hjælp af en beregningsintensiv bevis for arbejdsmodel kaldet Nakamoto Consensus..

Nakamoto PoW konsensus og minedrift

Bevis for arbejde (PoW) konsensus er det, der blev foreslået af Satoshi Nakamoto som en metode til at implementere en distribueret tidsstemplet server (blockchain) på P2P-basis. Satoshi afledte sin PoW-model fra Adam Back’s Hashcash design, der blev brugt til at mindske e-mail-spam ved at kræve små beregninger. Bitcoins PoW-konsensus er blevet kendt som Nakamoto Consensus, og det løste problemet med dobbeltforbrug.

For at opnå konsensus i et decentralt netværk af noder som Bitcoin kræver en BFT-algoritme (Byzantine Fault Tolerant). Noder er gratis at tilslutte sig og forlade netværket anonymt efter ønske, så det skal håndtere vilkårlig opførsel af ondsindede noder. Tidligere iterationer af BFT-algoritmer – såsom pBFT – skaleres ikke godt og kræver en stor kommunikationsomkostning. Endvidere var round-robin-formatet til valg af lederknudepunkt ikke kompatibelt med mange af målene med Bitcoins strukturelle design.

Satoshi byggede Bitcoins PoW-konsensusalgoritme på bloklederudvælgelsesmetoden i et lotterilignende system, hvor minearbejdere konkurrerer om at løse et beregningsintensivt puslespil. Vinderen af ​​denne runde (~ 10 minutter) vinder blokbelønningen, og derefter genstartes runden. En værdi kendt som en nonce øges, indtil der findes en værdi, der giver en blok hash og begynder med et antal nul bits.

Hvad er Nakamoto-konsensus

Læs: Hvad er Nakamoto-konsensus? Komplet begyndervejledning

Pointen med PoW-konsensus er at gøre det dyrt – fra et beregningsmæssigt ressourceperspektiv – at udvinde en blok, hvor de håndgribelige omkostninger kommer i form af elektrisk energi brugt til at producere beregningen, der forsøger at udvinde blokken. En af de væsentligste passager fra den originale Bitcoin-hvidbog, der lægger grundlaget for PoW-konsensus i Bitcoin og dens samlede sikkerhed er:

”Beviset for arbejde løser også problemet med at bestemme repræsentation i beslutningsprocessen for flertallet. Hvis flertallet var baseret på en IP-adresse-en-stemme, kunne den undergraves af enhver, der var i stand til at tildele mange IP’er. Bevis for arbejde er i det væsentlige en CPU-en-stemme. Flertalsbeslutningen er repræsenteret af den længste kæde, der har den største arbejdsindsats, der er investeret i. Hvis et flertal af CPU-magten styres af ærlige noder, vokser den ærlige kæde hurtigst og overgår alle konkurrerende kæder. For at ændre en tidligere blok ville en angriber være nødt til at gentage beviset for arbejdet på blokken og alle blokke efter den og derefter indhente og overgå de ærlige nodes arbejde. ”

Et arbejdsvanskelighedsmål, der er målrettet mod et gennemsnit på 6 blokke i timen, er baseret på et glidende gennemsnit for at sikre rettidig udvinding af blokke, samtidig med at der kompenseres for stigende hardwarehastighed. Den resulterende PoW-model er afhængig af sikkerhedsantagelsen om, at der blev investeret en betydelig mængde arbejde i minedrift af en blok. Det antages også, at de fleste noder i netværket ikke er kompromitteret på grund af det enorme incitament til IKKE kompromitter kæden såvel som generelle pBFT-antagelser baseret på sandsynligheden for vilkårlig knudeadfærd.

Minearbejderen, der vinder blokken, sender derefter blokken til sine peer-noder, der formerer blokken over hele netværket til bekræftelse blandt noderne. Når blokken er bekræftet, genstartes runden, og transaktioner inkluderes i kandidatblokke af minearbejdere, indtil man finder nonce-værdien. Jo højere op i blockchain (blokhøjde), jo mere usandsynligt er det at ændre en blok under den aktuelle højde. Den generelle antagelse er, at det er beregningsmæssigt umuligt at ændre en blok i Bitcoin efter 6 blokbekræftelser oven på den blok..

Bitcoin Mining

Minearbejdere investerer betydelige mængder kapital i hardwareudstyr til minedrift af Bitcoin, og deres belønning for at gøre det er direkte i Bitcoin. Systemets spilteorier er designet således, at forsøg på at angribe netværket er uholdbart kostbart. Hacking af Bitcoin-netværket kræver implementering af en 51 procent angreb, hvor en ondsindet enhed ville beholde 51 procent eller mere af netværkets hashkraft og vilkårligt kunne validere ugyldige transaktioner eller dobbelt udgifter. Dog er oddsene for at opretholde en 51 procent ekstremt lave, og nettoresultatet er ikke omkostningerne værd. Ifølge GoBitcoin.io, hardwareomkostningerne alene ved at udføre et 51-procents angreb på Bitcoin er i øjeblikket mere end 8 mia. $ til den billigste pris.

Nogle nøglekomponenter i minedrift i Bitcoin inkluderer:

 • Baseret på SHA-256 hashing-algoritmen
 • Blokeringsvanskelighedsjusteringer hver 2016-blokering (ca. hver anden uge)
 • Blokbelønning halveres hver 210.000 blokke (~ hvert 4. år)
 • Nuværende blokbelønning er 12,5 BTC
 • Der genereres i øjeblikket 1.800 BTC pr. Dag

Bitcoins mineproces spiller også en vigtig rolle i udstedelsen af ​​valutaen. Minedrift er den eneste måde at producere Bitcoin på. På grund af halveringen af ​​belønningen for hver 210.000 blokke er Bitcoin en deflationsvaluta, da der kun nogensinde vil være 21 millioner BTC. Som et resultat vil den endelige BTC blive udvundet i år 2140. Mineprocessen og dens sammenhæng med udstedelse af penge har også nogle afgørende konsekvenser. Udstedelse af penge har historisk været meget vanskelig at afbalancere, og Nic Carter giver et nyttigt analyse af PoW-minemarkedet:

”Dette er den under-værdsatte elegance af PoW – det er en mekanisme til at levere tokens til markedet med meget minimal formidling. Hvis du er uenig, er du fri til at komme ind på markedet som minearbejder og fange de margener, som du tror eksisterer! ”

Bitcoins PoW-minedrift er også yderst bæredygtig og robust, som det fremgår af dens næsten årti lange dominans blandt kryptokurver. PoW er dog kun suveræntæt, når der er tilstrækkelige minearbejdere og hashkraft, der bidrager til netværket. Mange upstart altcoins, der bruger PoW, kan simpelthen ikke matche Bitcoins etablerede netværkseffekter, der driver dets stadig mere kraftfulde netværkshash-kraft.

Bitcoin Mining

Læs: Bitcoin Mining, er det det værd?

The Lightning Network

The Lightning Network (LN) er Bitcoins lag to, off-chain skaleringsløsning. Det er bygget oven på kerneprotokollen og består af et mesh-netværk af tovejs betalingskanaler. Udtrykket off-chain bruges, fordi transaktioner ikke behandles direkte on-chain, som skulle inkluderes i blokke og verificeres af minearbejdere i netværket i et tempo på 5-6 TPS.

LN udnytter Bitcoins smarte kontraktfunktionalitet igennem hash-tidslåste kontrakter for at opnå et decentralt, skalerbart betalingsnetværk. Betalingskanaler er åbne og lukkede mellem to parter ved at offentliggøre en on-chain-transaktion. Når en kanal er åben mellem to deltagere, kan de dog gennemføre så mange transaktioner, som de ønsker mellem hinanden privat uden for kæden, så længe den første indbetaling, de åbnede kanalen med, ikke løber ud.

Læs: Lightning Network: 2nd Layer, Off-Chain Scaling Proposal for Bitcoin

Udviklingen inden for LN inkluderer atom-swaps og ubåds swaps mellem Bitcoins on-chain klienter og LN klienter. Alle LN-klienter er Bitcoin-klienter, men ikke alle Bitcoin-klienter har LN-funktionalitet. LN er i øjeblikket live og får hurtigt greb.

Bitcoins LN ser ud til at være løsningen på Bitcoins skalerbarhedsproblem og tilvejebringe infrastrukturen til mikrobetalinger og forhandlerbehandling af den oprindelige kryptokurrency. Som et resultat kan Bitcoin-transaktionslaget af Bitcoin fungere som et lavt gebyr og effektivt medium til overførsler af høj værdi med enestående finalitet sammenlignet med ældre betalingsskinner.

Lightning Labs er en af ​​de førende innovatorer inden for LN-teknologi sammen med flere andre virksomheder og følger deres opdateringer og blog er en glimrende måde at holde sig ajour med LN-udviklingen.

Bitcoin Governance

Styring har vist sig at være et af de mest spændende koncepter inden for kryptokurver, især Bitcoin. Som et decentraliseret netværk er regeringsførelse et udfordrende forslag, og det præsenterer en hidtil uset opgave. Bitcoin har historisk taget en konservativ tilgang til ændringer med blyudviklere og det bredere samfund, der først viser et engagement i pålidelighed og sikkerhed.

Der er ingen stemmemekanisme på kæden, der er bagt i Bitcoins protokol, så den følger en grov konsensus off-chain-styringsmodel. Generelt kan vi definere Bitcoins styring som den proces, hvorved der opnås enighed om beslutninger såsom opgradering af protokollen, hvordan tekniske detaljer implementeres, og hvordan reglerne til sidst håndhæves. Inden for denne model findes 3 primære grupper:

 1. Udviklere
 2. Brugere
 3. Minearbejdere

Udviklere

Kernebitcoin-udviklerne udøver betydelig kontrol over protokollen og den fremtidige retning for netværket. De er de primære brugere af kerneprotokolkoden, og mange af dem har arbejdet med Bitcoin i årevis. Desuden har udviklere / innovatorer som Gregory Maxwell og Adam Back bidraget til fremtrædende og sofistikerede kryptografiske forbedringer for netværket og det større kryptokurrencyrum som helhed.

Beslutninger om logistikdynamik, såsom tidspunktet for opgraderinger til kerneprotokollen, er hovedsageligt i kontrol med kerneudviklerne. En sådan autoritet er imidlertid også kommet med kritik. Mange udviklere og brugere ser styrkeudviklingen hos kerneudviklerne som for indflydelsesrige. På trods af indvendingerne har kerneudviklernes vedholdenhed af en konservativ tilgang til ændringer gennemsyret hele samfundet og skabt en uklar, men effektiv form for Talebs mindretal.

Incitamenterne for kerneudviklere i regeringsførelse er at opretholde et sundt og sikkert Bitcoin-netværk. Mange af dem har sandsynligvis en væsentlig andel i protokollen, og positionen er en fremtrædende rolle i det større udviklerfællesskab af kryptokurrency. Vigtigst er det, at Bitcoin-kerneudviklere viser en forkærlighed for parallelle ideologiske værdier til de mest højlydte Bitcoin-fortalere, der fokuserer på privatliv, sikkerhed og censurmodstand. Bitcoin-udviklere har også presset på for reduceret forekomst af hårde gafler, hvilket bør minimeres på grund af deres tendens til at øge social angreb overflade af blockchains.

Community-udviklere (dvs. ikke core devs) kan foreslå protokolforbedringer, aktivt deltage i diskussioner og endda opbygge netværksforbedringer via Forslag til forbedring af Bitcoin (BIP) -system. Open source-projekter er stærke, og mulighederne i et drevet samfund af bidragydere er ubegrænsede. Linux Foundation er et bevis på kraften i open source-teknologi, og Bitcoins næsten tiårige eksistens fremstår som et andet dybtgående eksempel..

Pierre Rochard giver en fremragende analyse af de tekniske komponenter i, hvordan forbedringer undersøges, foreslås, implementeres, implementeres og håndhæves i Bitcoin.

Brugere

Mange brugere af Bitcoin er fascineret af konceptet med den underliggende teknologi og lægger stor vægt på privatlivets fred. Andre brugere er i det bare for prisspekulation eller for en butik af værdi, der konkurrerer med guld. Uanset årsagen til at komme ind i Bitcoin-rummet, har det virkelig aldrig været bedre for brugeren, end det er nu. For brugere, der søger udsættelse fra inflationære regeringsudstedte valutaer, er Bitcoin et levedygtigt alternativ som et lager af værdi og byttemiddel på trods af dets skalerbarhed og volatilitetsmangler..

Som et spekulativt aktiv er Bitcoins prisvolatilitet fantastisk, men risikabelt. Størstedelen af ​​det centrale Bitcoin-samfund deltager dog sandsynligvis af ideologiske grunde eller ren nysgerrighed, især privatlivets fred og forestillingen om et decentraliseret værdisystem uden for regeringen og andre tvangsmæssige kontrolmidler.

Brugere som en del af styringsmodellen spiller den vigtige rolle for begge kørende noder i netværket (nogle af dem) og fungerer som målestok for retningen af ​​det designrum, som Bitcoin-applikationer bygger inde oven på protokollaget. Spredningen af ​​applikationer, virksomheder og betalingsstrukturer bør fortsætte i et accelereret tempo. Brugere er metricen for, hvordan opfattelsen af ​​applikationslagets retning bestemmes. Centraliserede betalingsprocessorer – som BitPay – er faldet ud af favor hos mange brugere, mens andre muligheder – som BTCPay-serveren – stiger. Desuden har ønsker om yderligere forbedringer af privatlivets fred, præferencer for flere ikke-frihedsberøvende tegnebogsmuligheder, bedre fiat-til-krypto-on-ramp-muligheder, decentraliserede udvekslinger og forbedret likviditet kun ført til optjening af applikationer og tjenester, der var fjerne drømme. år siden.

Brugere har ikke en væsentlig direkte effekt på protokolopgraderinger eller kryptografiske forbedringer. De påvirker imidlertid indirekte sådanne beslutninger ved at påvirke de forretningsenheder og handlende, der spiller en væsentlig rolle i den bredere stemning i retning af netværket..

Minearbejdere

Minearbejdernes primære mål er at sikre netværket og tjene penge. Værdien fra deres arbejde stiger med stigende Bitcoin-priser, og de kan projicere fremtidige blokbelønninger baseret på deres korrigering af hashkraft til det samlede netværks hashkraft. At balancere koordination og incitamenter er udfordrende for minearbejdere, men det har hidtil været bemærkelsesværdigt bæredygtigt.

Fred Ehrsam giver nogle dybdegående analyse om tilpasning af incitamenter inden for Bitcoin-økosystemet. Buck Perley sammenligner minearbejdere til retssystemet inden for en fødereret regeringsmodel, hvor minearbejdere beslutter, om de vil vedtage nye protokolopgraderinger eller ej. Minearbejdere kan nægte at overholde nye protokolopgraderinger, der er foreslået af udviklere, og forblive i den kæde, der ikke implementerer dem. Omvendt signalerer deres vedtagelse af protokolforbedringer – ved at køre den nye node-software – konsensus blandt minearbejdere og udviklere om nye funktioner.

Billedkredit – Buck Perley

Bitcoins spilteoretiske design dikterer, at det er i bedste interesse for alle deltagere i netværket (minearbejdere, udviklere, brugere) at opretholde tilliden til systemet. Imidlertid er nogle incitamenter forkert justeret, såsom minearbejdere, der ønsker at øge fremtidige transaktionsgebyrer for at øge fortjenesten, mens brugerne ønsker at sænke gebyrerne. Bitcoin har været pålideligt i et årti på grund af dets evne til at afbalancere incitamenter og reducere effekten af ​​asymmetrier. Minedriften er dog stadig ung. Hvorvidt mere konkurrence vil opstå, eller om markedet vil udvikle sig i retning af centralisering, skal endnu ikke ses.

Bitcoin økonomi

Bitcoin er et deflatorisk medium for værdiudveksling, der ses gennem flere forskellige linser. Mængden af ​​BTC udstedt pr. Minedrift reduceres med 50 procent hvert 4. år og kaldes “halvering”. Dette fortsætter indtil året 2140, hvor Bitcoin når sin samlede faste forsyning på 21 millioner. Den nuværende blokbelønning er 12,5 BTC, og den cirkulerende forsyning er i øjeblikket omkring 17.393.600.

Udstedelsen af ​​bitcoins gennem en PoW-minedrift mekanisme løser et af de mest grundlæggende problemer med udstedelse af nye valutaer. Minedrift er afhængig af et åbent og konkurrencepræget marked for minearbejdere for at mønte mønten i stedet for at udskrive pengene ud af luften, hvilket fører til inflation. Det er svært at fremme vedtagelsen af ​​en ny valuta, men når du skaber et konkurrencepræget marked for dens udstedelse, tilskyndes deltagerne til at deltage i udstedelsesprocessen, og prisen nærmer sig ligevægt meget mere naturligt end centraliserede kontrolmodeller..

Bitcoins økonomiske og decentrale design følger stort set Østrigske Handelshøjskole tanke. Dette er i modsætning til Keynesian økonomi og fraktioneret reservebank system med de fleste moderne økonomier.

Bitcoin betragtes ofte som “sunde penge”, der udstedes til en forudsigelig sats og ikke er underlagt centraliseret kontrol. Bitcoin har iboende ulemper sammenlignet med fiat-valutaer, såsom monetær suverænitet og skræddersyet pengepolitik til økonomiens behov på grund af manglende kontrol over den. Forestillingen om, at Bitcoin helt skal erstatte fiat-valutaer, er dog alt for ambitiøs og tager ikke højde for specifikke nuancer af lokale valutaer, der har flere fordele. Bitcoin er mere udviklede internetpenge designet til at omgå mange af de endemiske problemer, der plager traditionel finansiering og fører til korruption, tvang og uholdbar pengepolitik. Som for nylig artikuleret ved Hasu – en uafhængig Bitcoin-forsker:

“Bitcoin-talsmænd er drevet af en kollektiv interesse i at undersøge, hvordan vi kan udvikle penge til et bedre samfund, og hvordan vi kan gøre det globale finansielle system mere stabilt og distribueret.”

Bitcoins økonomiske design er nyt, fordi det eksisterer uden for det finansielle system. Det er lige så “gratis” penge, men også stadig en slags avanceret socialt eksperiment. Bitcoin har forblevet bemærkelsesværdigt robust gennem hele sin levetid, men de kommende år bør kaste mere lys over, hvor effektivt dets økonomiske design er, da det fortsætter med at udvikle sig og samle mere udbredt vedtagelse.

Udviklende Bitcoin-fortællinger

Bitcoins fortælling har udviklet sig flere gange siden starten som en uklar cypherpunk projekt til en spirende teknologi i spidsen for innovation og omstridt debat. Tribalisme over opfattelsen af, hvad kryptovalutaen skal være, har formet mange af fortællingerne gennem hele dens historie, men flere fraktioner i dag ser simpelthen Bitcoin gennem forskellige prismer afhængigt af deres interaktion med den ældre kryptovaluta. De to grundskoler på Bitcoin er:

 1. Censur og manipulationssikker resistent lager af værdi og afviklingslag
 2. P2P Digital kontant

Debatten mellem disse to lejre stammer primært fra protokolniveauet og hvorvidt fremtiden for Bitcoins on-chain-behandlingskapacitet skal bygges omkring et P2P digitalt kontantnetværk med større blokke eller en høj værdi afviklingslag ligner et fleksibelt, digitalt guld.

Tilhængere af Bitcoins on-chain-lag som et afviklingslag ser det som et ikke-oppusteligt, censur-resistent, sikkert og decentralt medium for høj-værdi-udveksling. Endelighed i afvikling af transaktioner er meget hurtigere end traditionelle medier, og de lave gebyrer gør processen ekstremt effektiv. Desuden ser tilhængere af denne ideologi LN som den nødvendige skaleringsløsning til at bruge Bitcoin som P2P-betalingsnetværk i stedet for on-chain-skalering. Integrering af mere nuancerede tekniske forbedringer som f.eks Schnorr underskrifter for aggregerede multisigs og SegWit for effektiv skalering er også denne lejers position.

Omvendt er tilhængere af Bitcoin som P2P digitale kontanter via on-chain-skalering primært Bitcoin Cash-samfundet. Imidlertid for nylig Bitcoin Cash hårdt forked ind i Bitcoin ABC og Bitcoin SV, og konsekvenserne af denne opdeling er endnu ikke realiseret. Mikrotransaktioner er en vigtig del af internethandel, og tilhængere af Bitcoin som en P2P digital kontant betragter dette som Satoshis sande vision. Imidlertid kommer skalering på kæden med mange afvejninger, der er vanskelige at rationalisere på lang sigt. Bitcoin Cash er faldet bag Bitcoin stort set af denne grund.

Billedkredit – Hasufly og Nic Carter – Visioner af Bitcoin

Den nuværende følelse af Bitcoin som et værdifuldt afviklingslag og en langsigtet værdilager er den dominerende opfattelse i det bredere samfund. Analyser af Hasufly / Nic Carter og Murad Mahmudov / Adam Tache dække emnet om at ændre fortællinger i Bitcoin udførligt og er fremragende til yderligere forståelse af, hvordan Bitcoins opfattelse har udviklet sig gennem årene.

Bitcoin-samfundet

Bitcoins samfund er vokset betydeligt siden dets cypherpunk begyndelse og blomstrede ind i et open source samfund med innovativ tanke, teknisk udvikling og kreativitet. Polariserende emner og tribalisme er dog udbredt i samfundet. På trods af dette er det større mål for Bitcoin – uanset hvilken fortælling du tror – en bindende ideologi, som mange deler. Når du fjerner argumenterne over tekniske implementeringer, bløde gafler, hårde gafler og andre problemer, er de værdier, som mange kernefællesskabsmedlemmer deler, de samme. Primært er disse værdier privatliv, censur-modstand og troen på sunde penge uden tvangskontrol.

Et af de mest spændende koncepter inden for Bitcoin er ideen om, at det er socialt skalerbart, et koncept skabt af Nick Szabo i hans ikke-opregnede blogindlæg “Penge, blockchains og social skalerbarhed.”For at citere et resumé af hans holdning:

”Social skalerbarhed er en institutions evne – et forhold eller en fælles bestræbelse, hvor flere mennesker gentagne gange deltager og indeholder skikke, regler eller andre funktioner, der begrænser eller motiverer deltageres adfærd – for at overvinde mangler i menneskelige sind og i motivering eller begrænsning af aspekter af den nævnte institution, der begrænser, hvem eller hvor mange der kan deltage med succes. Social skalerbarhed handler om de måder, hvorpå deltagerne kan tænke på og reagere på institutioner og meddeltagere, når mangfoldigheden og antallet af deltagere i disse institutioner eller relationer vokser. Det handler om menneskelige begrænsninger, ikke om teknologiske begrænsninger eller fysiske ressourcebegrænsninger. “

Szabo forklarer, at Bitcoins tekniske mangler var en strålende kompromis med noget mere værdifuldt, den sociale skalerbarhed af et offentligt og decentralt medium for værdiudveksling. Et sådant system fjerner folks iboende behov for implicit at stole på tredjeparter, hvilket han også definerer som sikkerhedshuller. Tillidsminimering af Bitcoin og deltagernes evne til at drage fordel af dets eksistens uden at blive negativt påvirket af tvang i et system, de ikke behøver at forstå, hvorfor eller hvordan det fungerer, er en enorm bedrift. Bitcoins evne til at give deltagerne denne mulighed og eksistere som et socialt skalerbart fundament for værdiudveksling er et bindende princip inden for samfundet, der helt sikkert har bidraget til dets vækst gennem årene.

Social skalerbarhed

Læs: Hvad er social skalerbarhed, og hvordan gælder det for kryptovalutaer?

Bitcoin har de stærkeste og mest etablerede netværkseffekter ud af ethvert kryptokurrency-samfund. Der er næsten 1 million abonnenter på de vigtigste Bitcoin subreddit, og et universitet i Cambridge undersøgelse placerede antallet af aktive cryptocurrency-brugere over hele verden mellem 2,9 og 5,8 millioner, hvor Bitcoin tegner sig for langt størstedelen.

Emner polariserer ofte inden for Bitcoin-samfundet, og selvom det ofte drives af en lidenskab for den underliggende bevægelse, er det også blevet giftigt i mange tilfælde. Den igangværende fejde mellem de nylige Bitcoin Cash-gaffellejre – især mellem Roger Ver og Craig Wright – er et nylig højt profileret eksempel på denne toksicitet.

Bitcoin-samfundet modtager også kritik uden for dets grænser, hovedsageligt med almindelige medier, guldbugs, visse økonomer (dvs. Nouriel Rubini) og ivrige tilhængere af fraktioneret reserve banksystem, såsom banker og andre finansielle ledere. Mainstream mediedækning af Bitcoin og kryptokurver generelt er værre end subpar og har tendens til kun at fokusere på prisbevægelser. Mediernes indflydelse på den offentlige opfattelse af teknologi og tanke er dyb, så Bitcoin-samfundets udfordringer med at overvinde uvidenhed om de principper, som samfundet stræber efter, er formidable.

Det regulatoriske landskab

Det globale regulatoriske landskab af kryptokurver er forskelligartet og er stadig ved at danne sig. I USA har handling, og endelige holdninger fra SEC, IRS og CFTC været frustrerende langsomt, især for forretningsenheder og børser i branchen. SEC har fremsat flere kommentarer til kryptokurver – især ICO’er – og deres hensigt om at forfølge falske eller ulovlige værdipapirer. For nylig et vartegn sag med Airfox og Paragon signaliserede den potentielle tilbagevirkende evaluering af ICO’er.

Bekymringer over ICO’er involverer dog ikke Bitcoin. SEC har faktisk lavet flere kommentarer siger, at Bitcoin ikke er en sikkerhed. Yderligere har flere afgørelser med CFTC bekræftet, at Bitcoin betragtes – i det mindste på føderalt niveau – a handelsvare. Bitcoin ETF’er afventer godkendelse af SEC, og der er lagt en betydelig del af mediefokus på denne udvikling. Bakkt – en kommende Bitcoin-futureskontraktplatform – forsinkede for nylig lanceringen til januar 2019, men den populære opfattelse er, at platformen vil tiltrække bred interesse fra institutionel finansiering med Bitcoin.

Bitcoin ETF

Læs: Hvad er en Bitcoin ETF: Komplet begyndervejledning

I betragtning af mængden af ​​teknologisk innovation, der er kommet med Bitcoin, ville det være ringere vurdering af den amerikanske regering at hæmme dens vækst gennem regulatoriske begrænsninger. Mange udviklinger i Bitcoin fremmer større adoption gennem mere venlige brugergrænseflader, bedre tegnebogsprogrammer, metrics og udvekslingsfunktionalitet. At hindre deres vækst gennem bureaukrati ville være skadeligt for den bredere industris vækst. Det bliver dog mere klart, at det lovgivningsmæssige miljø sandsynligvis vil lade Bitcoin sprede sig i USA.

Afsky for at øge KYC / AML-procedurer med kryptokurver har også ført til adskillige decentraliserede børser og P2P-markedspladser, forbedringer af privatlivets fred på protokolniveau, fortrolighedsorienterede tegnebogstjenester som Samourai og koldopbevaringsbøger som Ledger og Trezor. Vægten på privatlivets fred, sikkerhed og autonomi fra regeringer vil uundgåeligt fortsætte med kernefællesskabet og er, hvor mange af de mere nye teknologier og løsninger, der opstår i Bitcoin.

Fremtidige Bitcoin-udviklinger

Bitcoin er under konstant udvikling og tilpasning. Den fremtidige køreplan har nogle spændende og sofistikerede koncepter, der skal vise sig at være afgørende for bæredygtigheden af ​​netværket og dets fortællende retning.

Efter BIP-system er den bedste måde at holde øje med truende opgraderinger og tekniske forslag, men det er tidskrævende og udviklerorienteret. Andre metoder til at forblive i sløjfen inkluderer at følge fremtrædende Bitcoin-tal på sociale medier ved hjælp af Bitcoin-underreddits og fordøje indhold fra cryptocurrency-nyhedswebsteder som Coindesk.

Den fortsatte udvikling af Bitcoins Lightning Network er en af ​​de største tendenser, der skal følges nøje i de kommende måneder og år, da det kan give Bitcoin mulighed for at fungere som et P2P-betalingssystem og et højtværdigt afregningslag samtidigt. Schnorr-signaturer er også en væsentlig implementering, der er knyttet til integration i protokollen i 2019. Schnorr-signaturer betragtes som den bedste tilgængelige kryptografiske signatur og har været et primært mål for kerneudviklerne at føje til protokollen i flere år.

Væksten af ​​atom-swaps og ubådsswaps er også afgørende, da de kan give mulighed for tværkædefunktion (inklusive LN) mellem Bitcoin og andre blockchains. Der sker et utal af udviklinger inden for Bitcoin-samfundet, og det er altid bedst at lave din egen forskning.

Bitcoin-ressourcer til at lære mere

Ressourcer til at lære mere om Bitcoin er tilsyneladende uendelige på dette tidspunkt, men her er en liste over forskellige typer ressourcer, der indeholder alle informationsniveauer.

Whitepaper af Bitcoin: Bitcoin: Et peer-to-peer elektronisk kontantsystem – Satoshi Nakamoto

Bøger

Blogs

Digital valuta eller relaterede projekter inden Bitcoin

 • Bitgold – Nick Szabo – Cryptocurrency-pioner og skaber af smarte kontrakter
 • Hashcash – Adam Back
 • B-penge – Wei Dai
 • DigiCash – David Chaum
 • E-guld – Douglas Jackson og Barry Downey

Generelle ressourcer

Nyhedswebsteder

Netværksmålinger

Onlinekurser

Konklusion

Fra ydmyg oprindelse fra 2008 og en anonym grundlægger har Bitcoin vist sig at være en af ​​de mest innovative teknologier i moderne tid. Med en hel industri har Bitcoin skabt en bevægelse mod sunde penge, forbedret privatliv og censur-modstand fra tvangsmyndigheder.

Bitcoin er kommet langt, og det har stadig lang vej tilbage.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me