Hvad er atomombytning? Vores guide til en revolution i decentralisering

Atomiske swaps

Et af hovedtemaerne i kryptovaluta-økosystemets begyndende årti har været flaskehalssmerterne ved at skulle ty til et lille udvalg af centraliserede børser i det tidlige, uregulerede rum for at handle med kryptoer.

Faktisk har det spirende digitale valuta samfund stadig at gøre med de forgreninger, som den berygtede Mt. Gox udveksling kollaps. Eller endnu hurtigere var EtherDelta-børsen bare kompromitteret, at bringe fejlen i traditionelle kryptokursudvekslinger endnu engang frem.

Mindre farligt, men stadig utroligt frustrerende, gebyrer er en anden kilde til hjertesorg for mange investorer i denne tidlige blomstrende arena. Hver udveksling tager selvfølgelig deres klip, og nogle er værre end andre. Binance er en eksplosivt populær udveksling lige nu og med rette, men deres udbetalingsgebyrer på mindre mønter som ChainLink (LINK) og Request Network (REQ) er smertefulde for mange.

Og ud over hacks og gebyrer gennemgår regelmæssige udvekslinger de voksende smerter ved hypervækst lige nu. Et stort samtalepunkt i 2017 var hvordan Coinbase tilsyneladende styrtede ned, hver gang en eksplosiv markedsbevægelse begyndte at finde sted, hvilket tvang sine brugere til at de facto se fra sidelinjen.

Det er her, atomswaps kommer ind. Denne revolutionerende udvikling kan tage løftet om decentralisering til et helt andet niveau, især når det kommer til at udveksle forskellige kryptovalutaer eller tokens for hinanden..

Atomiske swaps

Så lad os dykke ind: vi vil lede dig igennem, hvorfor atombytter er så sindssygt lovende

Fremtiden for kryptohandel ?

Det største problem inden for peer-to-peer (P2P) handler hidtil? Den første afsender i transaktionen var i en markant ulempe. Hvorfor? Fordi transaktioner er endelige og ikke kan tilbageføres eller bestrides i blockchain. Når du trykker på send, er det det; du er nødt til at stole på (eller blive brændt) af parten på den anden side af din transaktion.

Men atomswaps er vejen til at lette P2P-handler på en helt tillidsfuld måde. Og der er ikke behov for nogen form for tredjeparts, central infrastruktur for at få disse swaps til at fungere. Derfor er de fremtiden for kryptohandel.

Et eksempel på dette er det kommende Altcoin.io børs, der sigter mod at starte så tidligt som i februar i år. Det regner sig selv som ”En virkelig decentraliseret kryptokursudveksling. Drevet af Atomic Swaps. ”

Hvordan Atomic Swaps fungerer

Matematik til undsætning, da matematik styrer løsningen, der gør atombytter til virkelighed.

I lægmandssprog gør de to transaktionsparter begge en “hemmelighed”.

Denne proces er afhængig af at generere hash-funktioner, dvs. tilfældige tal, for at lave en hash af brugernes “hemmeligheder”. Disse hashes kan ikke vendes, så de kan ikke smides eller noget lignende. Gennem en multi-sig bruges disse hemmeligheder derefter til at foretage atomombytningstransaktioner; de skal afsløres for at de aftalte kryptokurver kan byttes.

Hvis begge hemmeligheder afsløres, kobles transaktionerne med det samme på begge de relevante blockchains. Hvis en af ​​parterne ikke afslører deres hemmelighed, spredes dine midler sikkert tilbage til dig, hvilket gør svindel eller fejl umulige. Enten sker handlen, eller så sker der slet intet.

De vigtigste fordele

Atomiske swaps vil være en drøm, der kommer i opfyldelse for både handlende og hverdagens kryptoinvestorer. Det skyldes, at disse swaps kan være en forbedrende kraft i rummet på så mange forskellige måder.

Først og fremmest vil “fremtiden for kryptohandel” give handlende mulighed for at acceptere og handle i flere kryptovalutaer, end det nogensinde har været muligt før. Dette vil være en enorm dynamik at se i 2018, da flere og flere leverandører begynder at foretage kryptobetalinger som en del af deres forretningsmodeller fremover. Adoption, adoption, adoption, ret?

Desuden gør atom-swaps hele kryptovaluta-økosystemet meget mere “valuta agnostisk.” Disse swaps vil gøre det trivielt at flytte mellem forskellige kryptoer, hvilket gør det sandsynligt, at brugere i sidste ende vil stole på snesevis af forskellige mønter i fremtiden. Der er ikke behov for at vælge mellem en, to eller tre, når du med et øjebliks varsel kan skifte mellem hvad du vil.

Og tillidsløse og gebyrfri decentrale udvekslinger baseret på atomær swap-teknologi vil bringe “venlighed” til kryptovaluta-rummets stærke behov for “brugervenlighed.” Øjeblikkelig, gebyrfri og tillidsløs? Hvad der ikke kan lide, siger entusiaster.

“Omskiftningsomkostninger” er et andet vigtigt punkt at overveje, idet dette er de økonomiske omkostninger ved at skifte til et konkurrerende system. Brugere vil være i stand til at spare penge ved at skifte til atombytter, almindelige og enkle. Især i det lange løb. Så til dette formål kunne udveksling af atombytter være eksplosivt populær i de kommende år.

Atomic Swaps + Lightning Network = Større potentiale

Lightning Network (LN) er den anden lags skaleringsløsning til Bitcoin, og hvis den trækkes ud efter planen, skal LN være i stand til at drive millioner og endda milliarder af transaktioner pr. Sekund: lysår over de 7 transaktioner pr. Sekund, Bitcoin-netværket kan trække slukk nu.

Lyn

Så hvis du kombinerer løftet om atomswaps med LN, er potentialet enormt. Vi kan se det nu: et betalingsnetværk med flere valutaer, hvor du kan sende BTC til en lynkanal og få Litecoins (LTC) til at komme ud i den anden ende.

I denne forstand kan LN og atomombytning være fantastiske komplement til hinanden.

Swaps skal falme ind i baggrunden i de kommende år

Hele bytteprocessen vil være helt friktionsfri i de kommende år. Tegnebøger vil sandsynligvis overtage, så brugerne aldrig behøver at “se”, hvad der foregår i baggrunden: du skifter bare til at bytte og voila! Det er gjort. Til dette formål kunne atombytter blive mere eller mindre usynlige; de kan bare tages som en given dag.

Denne dynamik kan være enorm med hensyn til at maksimere grænseoverskridende betalinger og international handel.

Faktisk, når det kommer til atombytter, er fremtiden ud over lys. Finansielle transaktioner bliver måske aldrig de samme igen.

Erklæret til Litecoin Den første vellykkede swap

Et stort gennembrud opstod i september 2017, da den første vellykkede atombytte skete mellem Decred og Litecoin. I henhold til Decred-projektets Twitter-meddelelse:

Netop afsluttet den første $ DCR <> $ LTC atomkæde med tværkæde med @SatoshiLite. Kæmpe råb for debugging med os! Mere info snart ™ … pic.twitter.com/o2viQm3LTR

– Afkendt (@decredproject) 19. september 2017

Litecoin skaberen Charlie Lee hjalp med til at trække testkørslen, og byttet gik ned uden problemer. Han annoncerede også planer om at udføre en Atomic-swap med Vertcoin, en anden lovende kryptokurrency.

Jeg skal foretage en on-chain atombytning på 1 LTC med 55 VTC med @ jamesl22, blyudvikling af @Vertcoin. Vil det fungere, eller eksploderer det?? &# 128514; https://t.co/AC0CqKHDbZ

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 21. september 2017

Og dette er helt sikkert kun begyndelsen på en tsunami af swaps, der kommer.

Bitcoin til Litecoin Swap gennembrud

Bare to måneder efter den første atombytte mellem Decred og Litecoin, den første vellykkede swap mellem Bitcoin og Litecoin tog sted på Bitcoin testnet.

Der er endnu ikke noget ord om, hvornår disse swaps kan begynde at finde sted på mainnet, men de fremskridt, der gøres, ser lovende ud for nu.

Snart kan folk synes, det er underligt, at BTC nogensinde blev handlet gennem “børser” i første omgang.

Begrænsningerne for swaps

For at være klar kan du ikke bare lette atombytter mellem to blokke. Tre nødvendige karakteristika skal opfyldes af begge involverede blockchains, uanset hvad de måtte være. Disse betingelser er:

  • En hash-algoritme skal være iboende for begge de deltagende kryptovalutaer
  • Tidslås-kontraktfunktioner skal være iboende for begge kryptoer
  • Specialiserede programmeringsfunktioner

For nu begrænser disse tre karakteristika mængden af ​​kryptoer, der kan drage fordel af swaps. Men det begrænser også antallet af enkeltpersoner og virksomheder, der kan eksperimentere med swaps lige nu, idet læringskurven for hele fænomenet er så stor lige nu.

Denne dynamik vil ikke altid være dominerende. Men der er ingen tvivl om, at det er i spil for nu. Alligevel vil det bestemt ikke være nok til at stoppe den stadige fremgang med fremskridt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me