Forståelse af den rolle, som Bitcoin kan spille i Venezuela og videre

Venezuela

Midt i Venezuelas konstant faldende økonomiske situation, som er i hidtil uset hyperinflationsområde, mange kryptoforkæmpere er interesserede i at spekulere i den rolle, som Bitcoin kan spille i den kæmpende sydamerikanske nation.

Endnu for nylig blev disse følelser gentaget i Argentina, da a dykke i landets oprindelige valuta, Peso, ledsagede uventede primære valgresultater.

Anvendelsestilfældet for Bitcoin i sådanne økonomisk besværlige situationer kommer i form af dets evne til at omgå kapitalstyring og dets anvendelse som et værdilager. Og især er forestillingen om, at Bitcoin kan være et unikt aktivt tilflugtssted sammen med guld, en fortælling, der også får trækkraft.

Venezuela

Økonomiske bekymringer, kapitalstyring, & Interessant forskning

Situationen i Venezuela er mere end dårlig og har simret i årevis. Tidligere en finansiel perle i Sydamerika fyldt med store oliereserver, har Venezuela kastet sig ned i politisk og økonomisk kaos. Rundt regnet 12 procent af Venezuelas befolkning er flygtet landet midt i problemerne, der udgør en af ​​de største flygtningemigrationer i sydamerikansk historie og udvider negative virkninger til nabolande, der absorberer dele af desperate venezuelanere.

Forenet med et diktatorisk regime, falsk kryptokurrencyforslag (Petro), streng kapitalstyring og spirende inflation, synes Venezuela på randen af ​​sammenbrud..

For nogle observatører bør sådanne kriser ikke blive situationer med spekulationer for den indvirkning, Bitcoin kan have, men argumentet har gjort fremskridt uanset, og i flere tilfælde er der tegn på, at Bitcoin hjælper.

For eksempel i bestræbelser på at skære kapitalstyring eller redde enhver værdi (Bolivar er næsten værdiløs) vender venezuelanere sig i stigende grad til P2P-børsen LocalBitcoins.

Ifølge CoinDance, ugentlige LocalBitcoins-mængder (i Bolivars) er fortsat på en parabolsk bane opad siden december 2018. Derudover er der nogle fremragende analyse af Matt Ahlborg i februar detaljerede, hvordan uanset bobler, BTC-handel i Sydamerika – primært Venezuela – har været på en konstant opadgående tendens for hvert kvartal i LocalBitcoins historie.

Tilføj det faktum, at LocalBitcoins-volumener målt som “forbrug pr. Økonomisk person” er højest blandt Venezuela og økonomisk eller politisk undertrykkende regioner som Rusland, Kina, Nigeria og Iran, og du kan se, at Bitcoin faktisk bruges til mange af dets tilsigtede sager.

Det er udfordrende på mikroniveau at skelne, om folk i sådanne regioner tapper Bitcoin for dets evne til at foretage strenge kapitalstyringer eller bruge dem som værdibutik, men vi kan parre stigninger i Bitcoin-handel til mere betydningsfulde makrohændelser for at hente nogle indsigter.

For eksempel CoinMetrics 12. nummer af rapporten Status for netværket dykker ned i den nye fortælling om Bitcoins anvendelse som et sikkert tilflugtssted sammenlignet med en baggrund af global geopolitisk og økonomisk udvikling. Der er en sammenhæng, men det er svært at bedømme, om den er endelig eller ej, og analyse fra TokenAnalyst er imod, at en sådan fortælling har fortjeneste.

CoinMetrics dykker ned i den stigende globale kvantitative lempelse og negative obligationsrenter i Europa som bekymrende indikationer på et rystende makroøkonomisk miljø. Derudover zoomer den ind på handelskrigen mellem USA og Kina og de deraf følgende sikkerhedseffekter. En tidlig konklusion er, at forbindelsen mellem ugunstige makrohændelser og Bitcoin-efterspørgsel er tynd i øjeblikket, men det er mindre, når man forstår Bitcoins brug mod kapitalstyring.

For eksempel begrænser streng kapitalkontrol i Venezuela borgere fra at bytte Bolivar mod fremmed valuta til minimale beløb. Bitcoin, selvom det er adgangsforsikringer stadig mangler, tilbyder en optimal mulighed for at sidestille disse kontroller.

Bitcoin-pengeautomater er stigende i landet, fysiske bærerinstrumenter som OpenDime tilbyder håb, og enhver form for værdisparring, selvom køb af bitcoins gennem skyggefulde formidlere personligt eller online, er et skud værd på dette tidspunkt for mange venezuelanere..

Selv den hykleriske venezuelanske regering angiveligt brugt Bitcoin for at omgå internationale sanktioner ved at gøre lufthavnsafgifter til Bitcoin. Det er tydeligt, at Bitcoins tilladelsesløse natur er stærk til at undgå centralt administrerede begrænsninger, men stadig, i hvilket omfang det bruges i Venezuela er lavt og svært at kvantificere nøjagtigt.

Interessant nok i lyset af kapitalstyring og en deprecierende Yuan, en nylig Coindesk stykke fremhævet, at kineserne foretrækker Tether frem for Bitcoin på grund af dets stabilitet alligevel. Venezuelanere har tilsyneladende ikke den type adgang til binder, som OTC-skriveborde i Moskva tilbyder kineserne, så venezuelanere kan, hvis de får chancen, foretrække Tether frem for Bitcoin – bare en kvalifikation, man skal huske på.

Argentina & Et svagt, men uundgåeligt perspektiv på Bitcoins brugssag

Situationer som Venezuela og nu Argentina vil helst ikke opstå, hvor virkelige scenarier for økonomier i frit fald spiller ud, og Bitcoins brugssag efterfølgende undersøges, men sådanne situationer er uundgåelige.

EN chokerende valgtab for Argentinas præsident Mauricio Macri udløste et frit fald i værdien af ​​den argentinske peso mod den amerikanske dollar (kaste 25 procent) sammen med en stejl aktiemarkedsdump. Da Argentinas inflation nu når farlige niveauer, står store økonomiske elendigheder over for landet midt i panikmarkeder.

Efter Pesos nedbrud handlede Bitcoin til en stejl præmie på lokale børser, ifølge LocalBitcoins. Tilsvarende LocalBitcoins volumener (målt i den argentinske peso) stiger nu også.

Selvom sammenhængen mellem Bitcoin og et sikkert tilflugtssted synes svagt på globalt niveau, set ud fra to nationale, højt profilerede tilfælde af valutafritt fald, ser Bitcoin ud til at være en noget populær værdibutik. Mængderne af national valuta, der handles med bitcoins, sammenlignet med den nationale pengeskala i systemet, er meget små i både Venezuela og Argentina, men er ikke desto mindre tydeligt trending.

Når du sætter disse tendenser i sammenhæng med, at mange mennesker simpelthen ikke ved, hvad Bitcoin er forud for sådanne situationer, er det fornuftigt, at lydstyrken er lav – især i betragtning af Bitcoins svage adgangsgarantier i mange dele af verden uden for USA og Canada, Europa og en håndfuld SE-asiatiske lande.

Mens mange Bitcoin-tilhængere kan se forværrede økonomiske og politiske situationer som håndgribelige muligheder for at evaluere Bitcoins potentiale, er situationen fundamentalt anderledes for dem, der oplever det. Desværre kæmper økonomiske cyklusser, økonomien går i stykker, og geopolitiske spændinger blusser, hvilket får sådanne scenarier uundgåeligt til at realisere.

På den lyse side viser Bitcoin en forkærlighed for at give optionalitet til dem, der har mest brug for det, hvilket på et absolut minimum er et nettopositivt for fremtidige situationer med økonomisk og politisk lidelse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me