Blockchain & Art: Hvordan denne teknologi påvirker en ældgammel industri

Blockchain & amp; Kunst

Indsamling af kunst er en af ​​de hobbyer, der straks fremkalder et mentalt billede af smarte cocktailfester, hvirvlende brandybriller og auktionærer, der kaster omkring millioner af dollars som så meget Halloween-slik. Det er et billede af tweedjakker, rævejagt, eksklusive klubber og raffineret snobberi.

Næsten pr. Definition er indsamling af kunst en forfølgelse af den øvre skorpe.

Den nye blockchain-teknologi ændrer det, ligesom det ændrer, hvordan almindelige folk investerer i fast ejendom og andre typisk kapitalintensive ventures. Det ændrer også, hvordan kunst oprettes, distribueres og godkendes.

Enestående

Hvad gør kunsten iboende værdifuld? Dette spørgsmål plager nyankomne i kunstverdenen. De står foran en Jackson Pollock – bare dribler, udtværinger og pletter – og gaffer til prislappen. Det er blevet en kliché.

Prisforskellen mellem den originale Mona Lisa og en gavebutikplakat af Mona Lisa er bundet til ægthed. Det er ikke bundet til selve billedet – begge viser stort set den samme ting. Man er dog blevet godkendt af en betroet tredjepart, som en kunsthandler, og certificeret til at være original og derfor af højere værdi end et identisk billede.

Hvis det lyder bekendt med ordlyden af ​​Nick Szabos vartegn “bit gold” -forslag, så er vi på rette vej. Bitcoin og andre hjælpekryptovalutaer stammer deres værdi fra den kryptografiske signatur anvendt af deres respektive blockchains. Blockchain overtager en bank eller regering ved tildelingen og beskyttelsen af ​​valutaens værdi.

På samme måde udvikles blockchains til at skære mellemmandforhandleren ud og direkte autentificere og tildele værdi til individuelle kunstværker.

Dette er især relevant i Photoshop, digital fotografering og digital kunst. Old-school kunstforfalskning var en kunst i sig selv. Det krævede enorm dygtighed og håndværk at tage rør med maling og et blankt lærred og churn en forfalsket Vermeer til en værdi af millioner af dollars.

MS Paint Picasso

Hvis jeg producerer den næste Mona Lisa på MS Paint, er der intet, der forhindrer mig i at kopiere JPEG tusinder og tusinder af gange, spamme den til kunstfora og være vært for den på min blog, gratis tilgængelig til download.

Der er også meget lidt, der forhindrer en anden i at gøre nøjagtigt det samme, bortset fra papirtynde intellektuelle ejendomsrettigheder og ophavsretlige love.

Spørg enhver berømthed, der har gjort noget pinligt, hvor svært det er at fjerne et billede fra internettet.

Blockchain løser dette problem. Ligesom der kun er en original Mona Lisa, kan der kun være en autentisk, signeret digital version af mit originale MS Paint mesterværk.

Kopier kan produceres ad nauseum, men de adskiller sig ikke fra de professionelle plakater, der sælges i Louvre-gavebutikken. Kopier af kunst har bare ikke den samme værdi som det originale værk.

Som den oprindelige kunstner er mine rettigheder og mit fremtidige indtjeningspotentiale sikret af blockchain. Millioner kan nyde en digital kopi af min kunst, men jeg alene styrer prisen og distributionen af ​​originalen.

DigterPo.et er et selskab, der bruger Blockchain til at bevise ejerskab af aktiver

Dette er på nogle måder Napster-fænomenet i fuld cirkel. Metallica og andre fremtrædende musikere kæmpede længe og hårdt for at forhindre piratkopiering af deres materiale på Napster, BearShare, LimeWire og andre tjenester omkring årtusindskiftet.

Deres materiale var ophavsretligt beskyttet, argumenterede de, og bare fordi det var let at stjæle, gjorde det ikke rigtigt eller lovligt. Modargumentet var, at en kopi var en kopi, var en kopi, og da det kunne gøres med det samme og gratis, burde Metallica holde op med at klynke over, at deres musik nåede flere millioner, end den ellers kunne.

Håndhævelse blev kernen i dette spørgsmål. Vi husker alle, at de studerende og bedstemødre fik en retssag for en million dollars. Meget, meget få af disse håndhævelsesforanstaltninger sidder fast, fordi håndhævelsen var så vanskelig. Når alt kommer til alt findes selve sangen ikke i en lomme eller en skjult skuffe. Den findes i bits og bytes, spredt over hele verden.

Værdien af ​​en kryptografisk signatur i denne situation bliver umiddelbart synlig. Det er meget lettere nu at spore det originale maleri, bog eller sang, når den snor sig gennem cyberspace.

Denne ende forkæmpes af projekter som Poet, der primært er interesseret i litterære værker. Cryptokitties på Ethereum blockchain er en prototype for, hvordan fremtidige art provenance blockchains kan fungere.

Et stykke tærte

Naturligvis er kunst nøjagtigt værd, hvad nogen er villige til at betale for det. Og at nogen normalt er af sort-hvirvlende, rævejagtende sort, fordi kunst er dyr.

Rekorden blev sat i november 2017, da en køber styrtede ned mere end 450 millioner dollars til Leonardo da Vincis “Salvator Mundi.”

Bare til sammenligning er det mere end det samlede markedsværdi for de fleste kryptokurver uden for top 80.

Dette begrænser ejerskabet i kunstverdenen til den superriges privilegerede verden og institutioner som museer. Der er næsten ingen mulighed for den gennemsnitlige Joe at investere i kommende kunstnere eller parkere deres værdi i etablerede gamle mestre.

Blockchain forstyrrer den århundreder gamle status quo. Ligesom hvordan et firma kan udstede aktier, kan indehavere af kunst kun udstede aktier i individuelle malerier via blockchain.

Ligesom at eje en aktie er en aktionær ikke berettiget til at vals ind på hjemmekontoret og rive gennem CEO’s skrivebord – men de er en del ejer af virksomheden, alt sammen det samme.

VerisartVerisart, Leverer manipulationssikre certifikater til kunst og samleobjekter. Sikret af blockchain.

Hvad er meningen med at eje et stykke Rembrandt? Den oprindelige indehaver af maleriet drager fordel af at skaffe let tilgængelige kontanter til fremtidige indkøb, på samme måde som en virksomhed kan rejse kapital via en første børsnotering.

Afvejen er en smule fleksibilitet i, hvordan kunsten derefter kan købes og sælges, men et maleri, der oprindeligt måske kun har tjent penge ved at tiltrække museumspatroner, kan nu aktivt finansiere dets eksistens.

Køberen af ​​en kunstandel fordeler sig ud over den ædle stræben efter at støtte kunsten. Han eller hun bruger nu kunst på stort set samme måde som de superrige: som en butik af værdi.

Valuta kan svinge, fast ejendom kan nedbrydes, og virksomhedsaktier kan tankes. En Rembrandt vil dog sandsynligvis holde og endda øge sin værdi over tid og udelukke et katastrofalt tab eller bevis for forfalskning. En af lederne på dette område er Maecenas, det første såkaldte decentrale kunstgalleri.

Fine Art Folio

Blockchain-teknologi lover en ny måde at opbevare, godkende og investere i kunst på.

Den overordnede udfladning af markedet skal bane vejen for stærkere kunstneres rettigheder såvel som almindeligt menneskes ejerskab af vores fælles kulturarv. Dette er det løfte, der er forbundet med alle kryptokurver: Mere adgang til markeder og ideer, der engang var hovedstadens legeplads.

Bedst af alt, det lover at sprede byrden ved at støtte kunsten over en bredere anerkendelsesbase. En Pollock bliver trods alt mere tilgængelig for den almindelige mængde, når publikum ejer en del af den.

Selv om det er lidt sværere at hænge på væggen, kan digital kunstindsats snart blive lige så vigtig for branchen som museumsforvaltere, restaureringseksperter og brandy-glasproducenter.

Crypto Art Puzzles & Spil

Folk elsker at spille spil og løse gåder. Crypto-kunstpuslespil har eksisteret i et par år, og det ser ud til at være får mere opmærksomhed. Crypto-spil er et andet område, der kan anspore mere interesse for blockchain-teknologi.

Idéen om en kryptokunst, der skjuler et puslespil, der betaler kontant, er en ny. Der er ikke mange præcedenser for noget, der både er kunst og et betalende puslespil. Marguerite deCourcelle får kredit for at opfinde den kryptokunstgenre, og hendes værker er blevet efterspurgt af samlere.

Crypto-kunstværker på mindst to niveauer. For det første er det kunstværker, der allerede har et nyt antal. For det andet er det interaktivt i den forstand, at seerne kan se efter de spor, der fører dem til en kryptobaseret udbetaling.

Crypto Art er et alsidigt medium

Marguerite deCourcelle arbejder under pseudonymet @coin_artist. Hendes oliepastel fra 2015, kaldet ‘Torched H34R7S’, havde en pris på 5 BTC.

Arbejdet var det sidste i hendes ‘The Legend of Satoshi Nakamoto’ -serien og blev løst i 2018, da bitcoins var 50.000 USD værd. Det fremhævede også skakbrikker, en skildpadde og en feniks omgivet af flammer, som alle har betydning for hende.

Bitcoin Art

DeCourcelle er ikke alene i kryptokunstens verden. Kunstner Andy Bauch oprettede en samling mosaikker, kaldet ‘Nye penge’ tidligere på året. Serien blev vist på Castelli Art Space i Los Angeles. Bauch brugte Lego-blokke til at skabe mønstre i en 4-til-9-fods vandret triptykon. Mønstrene afslørede også spor til skjulte kryptopræmier, som alle blev løst, da udstillingen blev offentliggjort.

Bauch kommenterede det,

”Hvor tilsyneladende vilkårlige kunstpriser er, og da jeg så kryptopriserne svinge vildt, var jeg nysgerrig,” spurgte jeg, ”Vil den kryptovaluta, jeg har sat i denne kunst, værdsætte? Vil kunsten selv værdsætte uanset kryptovaluta? ”

På trods af at kryptopræmierne var væk, solgte tre af hans stykker fra udstillingen, hvoraf den ene hentede $ 14.000 USD. Bauch havde cirkuleret billeder af kunsten inden åbningen, hvorfor de skjulte priser var fundet inden deres offentlige debut.

Alle elsker et mysterium

Indtil videre ser det ud til, at kryptokunst er begrænset til traditionelle kunstformer, men potentialet for en ny form for kunstbaseret kryptospil er reelt. Steven Spielberg nylige science fiction blockbuster ‘Ready Player One’ udforskede en fremtid, hvor et tilsyneladende open source-videospil er blevet en global sensation.

Blockchain er den perfekte platform til at skabe en virtuel verden, hvor selve koden er den regulerende regulering, og ingen enkelt enhed har beføjelse til at tilsidesætte reglerne på et indfald. Mens blockchain-spilteknologi er i sine tidlige stadier, kan det være teknologien til at bygge bro mellem spil, penge og virkelighed.

Crypto Kitties var meget populære inden for kryptosamfundet, men de manglede et brugergrænseflade (UI), som ville have tilladt en bredere vifte af potentielle brugere (blandt andre problemer).

Cryptokitties

Den underliggende idé om unikke genstande, der ikke kræver brug af en tredjepart til at etablere ejerskab, er sandsynligvis det fundament, hvorpå den næste generation af virtuelle verdener vil blive bygget på, omend over en tidsramme, der kan frustrere den nuværende generation af krypto-entusiaster.

Et enormt marked

Det er svært at forestille sig, hvordan en platform som Second Life ville have set ud til nogen, der var vant til brætspil. Selv de tidlige tv-baserede konsolspil gav ikke folk en idé om, hvordan MMORPG’er ville ændre den måde, som folk underholder sig på.

Vi kunne stadig være i de tidlige stadier af et stort skift i, hvordan folk bruger elektronik og tilslutning, og kryptoer vil sandsynligvis blive integreret i spil hurtigere end mange tror lige nu..

De første par generationer af MMORPG’er har skabt et kæmpe globalt marked for virtuelle, interaktive verdener. Med stigningen i AR / VR og blockchain-baseret opbevaring, fortæller man ikke, hvor onlinespil kan udvikle sig til i løbet af de næste 20 år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me