Beginner’s Guide to Cosmos: The Tendermint-Based Blockchain Ecosystem

Kosmos

Kosmos er en kommende modulær ramme og Tendermint-baseret blockchain-platform designet som et økosystem til applikationsspecifikke blockchains at tilslutte.

Cosmos er designet omkring konceptet med standardisering af kommunikation mellem forskellige blokkæder, der er en del af dets bredere økosystem for at lette interoperabilitet.

Projektet er utvivlsomt ambitiøst, og mainnet forventes at blive frigivet engang i 2019. Tendermint er unik, idet den fungerer som en multi-chain ramme for andre blockchains, mens den stadig bruger sin egen konsensus – Proof-of-Stake (PoS) – baseret på Tendermint-kerne.

Kosmos

Skalerbarhed og interoperabilitet er to af de mest efterfølgende udviklinger for den større kryptovaluta-sfære, og Cosmos adresserer begge dele.

Bootstrapping af et innovativt, produktionsklar PoS-netværk med nogle sofistikerede nuancer er dog usædvanligt udfordrende, især i betragtning af at store PoS-konsensusnetværk endnu ikke er praktisk bevist som bæredygtige..

Baggrund om kosmos

Udviklingen af Kosmos understøttes af det schweizisk-baserede Interchain Foundation, med Cosmos som deres første projekt. Mange af udviklerne, der arbejder på Cosmos, kommer fra firmaet bag den underliggende Tendermint blockchain-motor, All in Bits.

Især Jae Kwon – som oprindeligt foreslog Tendermint i 2014 – er en af ​​de førende udviklere og er bestyrelsesmedlem i Interchain Foundation.

Kosmos rejste groft 16,8 millioner dollars i sin ICO, der sluttede i april 2017. Siden da har projektet gennemgået en metodisk udviklingsproces. Det Game of Stakes (GoS) testnet er indstillet til at gå live kort tid efterfulgt af en revision af det for nylig frigivne SDK og den eventuelle lancering af mainnet. Flere detaljer findes på deres køreplan.

Tekniske detaljer

Cosmos er en modulær ramme for parallelle blockchains, der kan tilsluttes den primære hub kaldet Cosmos Hub. Cosmos Hub er den første blockchain inden for netværket og fungerer som forbindelsesmedium mellem de forskellige zoner i systemet.

Zonerne består af både private og offentlige blockchains, som alle er sammenkoblet via Inter-Blockchain Communication (IBC) protokollen.

Billedkredit – Cosmos Blog

Cosmos er bygget på Tendermint-motoren, som består af to primære dele:

  1. Tendermint Core – BFT Proof-of-Stake Consensus Engine
  2. Application BlockChain Interface (ABCI) – BFT-replikering af dapps på flere programmeringssprog.

Tendermint-kernen ligger til grund for konsensus fra Cosmos Hub og efterfølgende det bredere netværk til styring af en standardiseret udveksling af tokens mellem zoner. Det er vigtigt at bemærke, at blockchains, der er tilsluttet Cosmos, bevarer deres konsensus-suverænitet og ikke mister det til den større Cosmos PoS-konsensus.

Hvad er Tendermint

Læs: Hvad er Tendermint?

ABCI er sprog-agnostisk og gør det muligt for udviklere at opbygge applikationsdelen af ​​deres blockchain på ethvert sprog, og den kører oven på Tendermint-konsensusmotoren.

ABCI er en vigtig grænse mellem Tendermint-konsensusmotoren og Cosmos SDK til bygningsapplikationer. SDK er en lagdelt ramme, der er bygget over ABCI’s lave eksistens for at gøre det muligt for udviklere at oprette avancerede applikationer uden at skulle navigere i de logiske kompleksiteter i miljøet på lavt niveau..

Cosmos definerer de tre konceptuelle lag i en blockchain som:

  1. Netværk – Formering af transaktion (dvs. sladderprotokol)
  2. Konsensus – aftale om valideringsknude om transaktioner
  3. Applikation – Opdatering af transaktionens tilstand og behandling af transaktioner

Tendermint parrer netværks- og konsensuslagene for at give udviklere mulighed for at opbygge blockchains og køre applikationer meget lettere oven på en generisk drevet motor. Dette er et af de centrale begreber i Cosmos, der gør det muligt at fungere som et miljø, hvor parallelle blockchains kan tilsluttes. Udviklere behøver kun at fokusere på applikationslaget.

Det ABCI er grænsefladen mellem den pakkede Tendermint-kerne (netværk og konsensuslag) og applikationslaget. Det er vigtigt, at ABCI bruger en socketprotokol til at gøre det muligt for konsensusmotoren at styre applikationstilstand, der kører i en anden konsensusproces. Ifølge Cosmos-dokumentationen:

“Cosmos kan således understøtte en bred vifte af valutaer og script-sprog som dem, der findes i Bitcoin, Ethereum, ZeroCash, CryptoNote og mere.”

Den underliggende Tendermint-kerne er meget fleksibel og kompatibel med både offentlige og private blockchains. Desuden kan udviklere nyde den næsten øjeblikkelige finalitet og høje ydelse af Tendermint, som er designet til at skalere.

IBC er den standardiserede kommunikationsprotokol over hele netværket. Standardisering er kraftig og giver mulighed for interoperabilitet og forbedret skalerbarhed (dvs. internetprotokoller). IBC er et sæt semantik til messaging mellem blockchains med uafhængige konsensusalgoritmer. Ifølge Cosmos SDK Github-arkivet:

”Kernen i IBC-protokollen er nyttelast-agnostisk. Oven på IBC kan udviklere implementere semantikken i en bestemt applikation, så brugerne kan overføre værdifulde aktiver mellem forskellige blokkæder, samtidig med at de kontraktmæssige garantier for det pågældende aktiv bevares – såsom knaphed og svaghed for en valuta eller global unikhed for en digital kitty -kat.”

IBC kræver, at blockchains med hurtig finalitet – såsom PoS-blockchains – understøttes naturligt blandt forbindende blockchains. Imidlertid kan IBC implementeres med en peg-zone blockchain, der har en langsommere konsensus – såsom PoW – beskrevet med Ethermint nedenfor. Flere detaljer om IBC er tilgængelige i dens specifikationspapir.

IBC understøttes oprindeligt af Tendermint-baserede zoner og letter et standardiseret format til tokenoverførsler på tværs af netværket mellem forskellige blockchains. Dette svarer til en universel atomær swap-protokol inden for netværket. Det er vigtigt at skelne mellem, at IBC kun understøttes af Tendermint-baserede blockchains sammen med dem, der har konsensusalgoritmer med hurtig finalitet, inklusive varianter af PoS.

Ethermint er skrevet i Go og vil være den første pegzone, der er en implementering af Ethereum Virtual Machine (EVM) oven på Tendermint-motoren. Cosmos muliggør dette ved at udnytte ABCI i Tendermint-protokollen, som gør det muligt at køre applikationer på ethvert sprog på Tendermint-motoren.

I dette tilfælde replikerede de Ethereum-kodebasen og gjorde Cosmos fuldt kompatibel med Ethereums Web3-interface. Udviklere kan endda bruge Trøffel at overføre applikationer og smarte kontrakter direkte til Cosmos.

At bygge applikationer oven på en blockchain er en vanskelig opgave. Applikationsrammer giver de meget nødvendige ressourcer og værktøjer til at lette en bedre udviklingsoplevelse, og det er grunden til, at Cosmos for nylig lancerede deres SDK.

Cosmos SDK

Det Cosmos SDK er en ABCI-ramme skrevet i Golang og er designet til at støtte udviklingen af ​​PoS-blokchains med flere aktiver, PoA-blockchains og applikationer oven på dem.

Det primære formål med SDK er at reducere kompleksiteten i at opbygge ABCI til fælles blockchain-funktionalitet og lade udviklere fokusere på applikationer, der kan tilpasses inden for en standardiseret ramme..

Den modulære struktur af SDK er lagdelt over det lave niveau ABCI og giver en række værktøjer og ressourcer til udviklere. Den blev bygget til Gaia, den første implementering af Cosmos Hub og mainnet-lanceringen vil følge en revision af SDK-koden samt afslutningen af ​​Game of Stakes PoS-testnet.

Billedkredit – Cosmos Blog

SDK er bygget ved hjælp af principer til objektkapacitet for optimal sikkerhed mod potentielt ondsindede tredjepartsmoduler, som udviklere bruger, når de laver deres moduler som en del af SDK’s åbne ramme.

Cosmos leverer omfattende ressourcer på deres SDK i SDK-dokumentation for udviklere, der ønsker at få et forspring med at opbygge applikationer på platformen, når den bliver live.

Lotion JS er Cosmos SDK alternative ramme, der er indbygget i JavaScript og tillader, at blockchain-apps bygges på sproget. Det er meget mindre end SDK-rammen og er designet som et fundament for fokuserede moduler, der skal bygges oven på.

Fremtiden for interoperabilitet

Interoperabilitet med blockchains er knyttet til det naturlige næste trin for branchen efter skalerbarhed. Projekter som Cosmos, der er bygget til at skalere fra lanceringen som interoperable rammer, giver dog nogle spændende indsigter i, hvordan et fremtidigt landskab af interoperable blockchains kan se ud.

Det er yderst udfordrende at bestemme, hvordan Cosmos skal spille, især i betragtning af dets afhængighed af PoS-konsensus og de afventende resultater fra Game of Stakes-testnet. PoS er notorisk svær at begrunde og er disponeret for en subjektiv fortolkning af uforanderlighed.

Tidslinjen for mainnet-lanceringen af ​​Cosmos er usikker, men sammen med Polkadot – en lignende multi-chain-ramme – kunne give en nyttig måling i mekanikken i standardiseret kommunikation og token swaps mellem blockchains.

Hvis det lykkes, vil Cosmos tilbyde et helt nyt miljø for udviklere og brugere at starte og interagere med skalerbare, decentrale applikationer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me