Smart investering: guld eller bitcoin?

Bitcoin mot guld

I århundraden erkände både individer och nationer allmänt guld som en stabil och konsekvent värdeförvaring som kunde utbytas mellan två parter som en betalningsform, och till och med fortsatte det att vara tillgången som stöder olika pappersvalutor..

Trots detta har regeringar över hela världen flyttat bort från detta prejudikat under de senaste decennierna, och guld betraktas nu till stor del som en helt säker investering som kan användas för att säkra mot potentiell ekonomisk turbulens.

Nu finns det dock en ny snabbt framväxande teknik som många analytiker tror att i slutändan kommer att visa sig vara en konkurrent till guld: Bitcoin.

Bitcoin mot guld

Gold Versus Bitcoin: Grunderna

 Naturligtvis är den uppenbara skillnaden mellan de två tillgångarna att guld är en fysisk tillgång medan Bitcoin är en digital, men det finns flera likheter och skillnader som måste förstås när man bestämmer vilken tillgång man vill handla eller investera i.

Den första viktiga skillnaden är att Bitcoin har absolut knapphet, medan tillgången på guld ständigt blåser upp – även om den blåses upp i en mycket lägre takt än fiatvalutorna.

Bitcoins utbud är begränsat till 21 miljoner, vilket betyder att oavsett vad kommer det aldrig att cirkulera mer än 21 miljoner BTC. Det är viktigt att många investerare och analytiker också noterar att det faktiska maximala utbudet är mycket lägre än detta, eftersom det finns en betydande mängd BTC som för närvarande är låst i förlorade eller otillgängliga plånbokadresser.

Guld däremot har teoretiskt en oändlig tillgång, som vissa stora byggföretag har till och med meddelade planer att använda autonom gruvteknik för att skörda guld på andra planeter.

Trots detta föredrar vissa investerare att ha fysiska tillgångar snarare än digitala, vilket kan ge guld en fördel över Bitcoin i ögonen på en utvald grupp investerare som vill lägga till en säker tillflyktsort i sina portföljer..

Denna fördel försämrar dock också guldets effektivitet som valuta, medan Bitcoin å andra sidan lätt kan överföras mellan två parter på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Både Bitcoin och guld ses som säkra tillflyktsortinvesteringar av många analytiker, men det är viktigt att notera att en viktig skillnad mellan de två är att guld har en omvänd korrelation med den globala ekonomin – med priset stigande när marknaderna faller och vice versa – medan Bitcoin ännu inte har visat någon direkt invers korrelation med den globala ekonomin och aktiemarknaderna.

Det är också viktigt att notera att guld har utvecklat detta omvända förhållande under det senaste århundradet, medan Bitcoin är en relativt ny tillgång som ännu inte har vittnat om någon form av global ekonomisk oro..

Guldfans har varit tveksamma att acceptera Bitcoin med öppna armar, eftersom Peter Schiff, en framstående analytiker och dyster förespråkare av ädelmetallen, nyligen förklarade i en tweet att en grundläggande brist i Bitcoin är att dess största investerare – vanligen kallade valar – kommer att sälja sina innehav varje gång kryptovalutans pris stiger i ett försök att realisera sina vinster innan en “marknadskrasch utplånar dem.”

”Bitcoin hodlers kommer inte att sälja eftersom de tror att de blir rika när #Bitcoin månar. Bitcoinhvalar blir rika genom att sälja nu för att förverkliga sina pappersvinster innan en marknadskrasch utplånar dem. Valarna måste se till att skovlarna inte tappar tron ​​och tar ut pengar så att de kan tjäna pengar! ” Han noterade baissärt.

Vilken tillgång är att föredra för näringsidkare och investerare?

 Båda tillgångarna upplever unik volatilitet som är kopplad från traditionella marknader, men det finns viktiga egenskaper som både investerare och handlare bör överväga när de beslutar om de föredrar att investera i och / eller handla Bitcoin eller guld.

Bitcoin har ett betydligt mindre börsvärde än guld, vilket gör det mer benäget för massiva rörelser i båda riktningar. Denna volatilitet kan vara mycket lukrativ för handlare som vill dra nytta av volatiliteten och kan översättas till massiva vinster.

Det finns en mängd plattformar som tillåter användare att handla kryptovalutor och många plattformar som tillåter användare att handla traditionella tillgångar som guld och aktier, men en plattform kombinerar det bästa från två världar och låter användare handla båda typerna av tillgångar på en bekväm plats : PrimeXBT.

Denna plattform är idealisk för handlare och aktiva investerare som vill dra nytta av den volatilitet och rörelse som alla olika tillgångar upplever på ett ställe, och till och med tillåter användare att handla Bitcoin med 100x hävstång – gör alla kryptos prisrörelser mycket lönsamma.

Eftersom guld ser mycket tamare gungor än BTC dagligen, tillåter PrimeXBT användare att handla ädelmetallen med 500x hävstång, vilket kan göra sina mindre prissvängningar lika lukrativa för handlare som de större som Bitcoin ådrar sig.

För passiva investerare kan dock varje tillgång spela en unik roll i sina portföljer, med guldsäkring mot risken i deras aktiepositioner, medan Bitcoin ger en hög riskavkastningsgrad som kan stärka deras portföljs resultat på lång sikt.

Sammanfattningsvis har båda tillgångarna sina fördelar och nackdelar, och det verkar som om det finns utrymme för båda att spela en integrerad roll i alla passiva investerares portföljer..

För aktiva handlare kan dock användning av en hävstångsplattform som PrimeXBT hjälpa till att översätta tillgångarnas volatilitet till stora realiserade vinster och genom att använda båda långa och korta positioner, handlare kan tjäna pengar oavsett vilken riktning marknaderna rör sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me