FBI utfärdar Crypto Scams Warning Amid COVID-19 Pandemic

QuadrigaCX FBI

U.S. Federal Bureau of Investigation (FBI) utfärdade nyligen en varning till medborgarna om krypto-bedrägerier som ökar under denna nuvarande COVID-19-pandemi. Crypto-bedragare har ständigt bytt utsatta offer i sina svagaste ögonblick, med koronaviruspandemin som den senaste vägen för bedragarna.

Crypto-bedrägerier verkade ha utvecklats genom åren med bedragare med hjälp av uppdaterade och sofistikerade metoder som undviker regeringens radar. För att minska antalet offer som faller för falska kryptoprogram har tillsynsorgan globalt varnat investerare för att se upp för erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna.

Crypto-bedrägerier ökar när Coronavirus sprider sig

Enligt en pressmeddelande på måndagen (13 april 2020) uppgav FBI att det kommer att öka kryptobedrägerier under denna COVID-19-pandemi. Bedrägerierna med virtuell valuta riktar sig till människor i olika åldrar som innehar bitcoin och andra digitala valutor.

Ett utdrag ur pressmeddelandet lyder:

”Det finns inte bara många leverantörer av virtuella tillgångstjänster online utan också tusentals kryptovalutakiosker över hela världen som utnyttjas av brottslingar för att underlätta deras system. Många traditionella ekonomiska brott och penningtvätt ordnas nu med kryptovalutor ”.

Dessutom utnyttjar kryptobedrägerier den nuvarande rädslan för coronavirus för att stjäla från medel från intet ont anande individer. Medan FBI erkände att det finns riktiga investeringssystem, e-handelsplattformar och välgörenhetsorganisationer som accepterar kryptobetalning, är varje tryck för att ta emot krypto en röd flagga.

Dessutom kan dessa bedrägerier komma på olika sätt, vilket inkluderar falska kryptoinvesteringssystem som erbjuder en hyperbolisk avkastning på investeringar och fjärrarbetsbedrägerier där falska arbetsgivare ber människor att acceptera donationer som troligen stulits från andra.

En annan metod involverar krypto-bedragare som använder den traditionella utpressningsmetoden för att få sina offer att ge efter. Skurkaktörer har dock kryddat sin utpressningsteknik under denna COVID-19-pandemi.

Förutom att släppa känslig information hotar bitcoinbedrägerierna också att infektera offret och offrets familjemedlemmar med coronavirus, såvida inte betalning sker till en specifik BTC-plånbok. Kryptobedrägerierna använder också vilseledande metoder för att locka offer till att köpa tillverkade produkter som påstås bota COVID-19.

Medborgare och potentiella investerare uppmanas att verifiera legitimiteten hos leverantörer och investeringssystem innan de skickar donationer eller betalningar i krypto; undvik att avslöja personliga ekonomiska detaljer och rapportera incidenter med utpressning och utpressning.

Rogue Actors använder e-post för utpressning för att få Bitcoin Ransom

I en annan utveckling undersökte Nya Zeelands myndigheter fall av utpressningsbedrägerier via e-post, där offren ombads att betala en lösen i bitcoin. Enligt officiell publikation, målen för bedrägeriet är offer som besöker pornografiska webbplatser.

Offren får ett e-postmeddelande från hackare som säger att de är medvetna om offrets internethistoria som inkluderar ett besök på porrsidor. Bedrägerierna hotar vidare att släppa informationen till allmänheten, såvida inte offren betalar en lösenavgift på $ 1 900 i Bitcoin.

Callum McNeill, en detektiv senior sergeant, sa att bedragare har genomfört denna metod för utpressning bedrägeri sedan 2018. Sergeant uppgav också att dåliga skådespelare hävdar kunskap om offrets lösenord.

Vissa offer accepterar också villkoren för dessa utpressare på grund av rädslan för att se deras läckta video online. Den lokala polisen bad emellertid invånarna att ignorera och ta bort sådana utpressningsbedrägerier, medan offren bör rapportera till myndigheterna.

Mer sofistikerad bedrägeri med kryptovaluta 2020

Crypto-bedrägerier ökar, eftersom oseriösa aktörer använder mer sofistikerade metoder och använder alla tillgängliga medel för att fleece offer. Som rapporterats av Blockonomi tidigare denna månad stämde den sociala mediejätten Facebook en av sina användare för att ha använt en dold metod för att främja falska bitcoininvesteringar och COVID-19-nyheter..

Dessutom varnade Storbritanniens bedrägeribyrå medborgarna om att inte uppmärksamma bedrägliga e-postmeddelanden från krypto-bedragare som ber om donationer till NHS. Det amerikanska justitiedepartementet anklagade tre personer som var inblandade i ett falskt kryptogrindningssystem som genererade över 700 miljoner dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me