Vægten opdaterer hvidbogen under opfordringer fra regulatorer til politistablemønter

Facebook LIbra

David Marcus, Libra-medskaberen, har afsløret nye opdateringer til projektets hvidbog, da foreningen forsøger at navigere i lovgivningsmæssige forhindringer i lanceringen af ​​betalingsplatformen.

Siden dets fremkomst har det digitale betalingsprojekt trukket en konstant strøm af kritik fra tilsynsmyndigheder og embedsmænd over hele verden, hvor nogle organisationer endda opfordrer til foranstaltninger til tæt regulering af globale stablecoins.

Lande som Kina er også kommet videre med planer om at lancere deres egen suveræne digitale valuta som reaktion på Facebooks Vægt-projekt med rapporter om test, der allerede er i gang i fire byer over hele landet. Interessenter i Asien og Stillehavsområdet, Europa og USA opfordrer også deres respektive centralbanker til at begynde at arbejde på modaliteter for deres egne centralbankens digitale valutaer (CBDC).

Vægt til brug af stablecoins med en enkelt valuta plus Libra Coin

Tweeting torsdag (16. april 2020) afslørede Libra-chefen nogle få tilpasninger foretaget af projektet siden frigivelsen af ​​dets hvidbog tilbage i midten af ​​2019. Et uddrag fra Twitter-tråden, der beskriver de mest vigtige opdateringer, lyder:

”Oprettelse af stabile mønter i en valuta, f.eks. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, ud over Libra Coin (≋LBR), som nu vil være en Move-smart kontrakt, der “syr” faste nominelle vægte af underliggende stablecoins. “

De mest bemærkelsesværdige udviklinger er:

a) oprettelse af stabile mønter i en valuta, f.eks. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, ud over Libra Coin (≋LBR), som nu bliver en Move-smart kontrakt, der “syr” faste nominelle vægte af underliggende stablecoins. 3/8

– David Marcus (@davidmarcus) 16. april 2020

Den oprindelige Vægtplan havde været en enkelt Vægtmønt bakket op af en kurv af fiat-valutaer, der var på bankkonti. Regeringsmyndigheder skyldte denne model for at have potentialet til at udgøre alvorlige risici for landenes evne til at diktere deres egen pengepolitik.

Den nye driftsinfrastruktur reducerer væsentligt fleksibiliteten i Libra’s tokenomics og forhindrer forekomster af “oprettelse af nye penge” som beskrevet i det følgende uddrag fra det opdaterede hvidt papir:

”Hver enkeltvaluta-stablecoin vil blive understøttet af en reserve af kontanter eller kontantekvivalenter og meget kortsigtede statspapirer denomineret i den valuta og udstedt af hjemlandets valuta. Stablecoins med en valuta præges og brændes kun som reaktion på markedets efterspørgsel efter den mønt. På grund af 1: 1-opbakningen af ​​hver mønt ville denne tilgang ikke resultere i ny oprettelse af nettopenge. ”

Marcus afslørede også, at projektet var ved at styrke sine anti-hvidvaskningsprotokoller (AML) for at være mere i tråd med internationale finansieringsstandarder. Libra-chefen afslørede også, at Facebooks finansiering til projektet er blevet fortyndet til mindre end 10%.

Tilbage i 2019 identificerede flere regeringspersoner Facebooks rolle i Libra Association som et potentielt problem i betragtning af den sociale mediers gigantiske globale rækkevidde. Tilbage i midten af ​​oktober 2019 blev Libra Association indviet med 21 stiftende medlemmer, herunder Coinbase, Andreessen Horowitz og Uber.

Regulatorer, der kommer efter stablecoins

Før indvielsen droppede flere tidlige backers som PayPal Libra Association efter negative reaktioner fra regulatorer. Som tidligere rapporteret af Blockonomi bemærkede Ripple CEO Brad Garlinghouse i oktober 2019, at Vægten vil kæmpe for at starte inden for de næste tre år.

Vægtens tweak til dets operationelle rammer kommer på et tidspunkt, hvor tilsynsmyndighederne fokuserer mere opmærksomhed på globale stablecoin-projekter. Alene i april 2020 har Europa-Parlamentet og G20’s Financial Stability Board (FSB) udsendt rapporter, der opfordrer til større politistyring af stablecoins.

For FSB skal en samlet tilgang til regulering af stablecoins erstatte det nuværende patchwork af love i forskellige jurisdiktioner for at forhindre fremkomsten af ​​regulatorisk arbitrage, som kan udnyttes af useriøse aktører.

I mellemtiden går Kina angiveligt ind i testfasen af ​​det foreslåede CBDC. Løbet om at udvikle suveræne digitale centralbanks valutaer har også været et andet fald fra Vægtenes fremkomst.

Kinas fremskridt på CBDC-fronten har også sendt chokbølger blandt andre store økonomier og geopolitiske blokke. Lovgivere i Japan gør sagen om en kryptoen yen som svar på Kinas digitale yuan, mens den amerikanske Federal Reserve siger, at der er diskussioner i gang om muligheden for en digital dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me