G20 Finance Watchdog opfordrer til globalt tilsyn med Stablecoin-tokens

Finansiere

Stablecoins i kryptoøkonomien får ikke et lovgivningsmæssigt pas på verdensscenen, i det mindste hvis G20-koncernens øverste finansielle vagthund har noget at sige om sagen.

Tirsdag den 24. marts offentliggjorde G20’s Financial Stability Board (FSB) en rapport der beskriver, hvordan internationale og indenlandske finansielle myndigheder kan tackle de lovgivningsmæssige udfordringer, som fremskridt med globale stablecoins frembringer.

I denne rapport identificerede FSB – som koordinerer svar, der opfattes som sårbarheder omkring det globale finansielle system – forskellige niveauer af risici forbundet med stablecoin-projekter. For at fremme en omfattende international reaktion på disse udfordringer fremsatte FSB desuden 10 specifikke lovgivningsmæssige henstillinger til de finansielle myndigheder.

Disse anbefalinger omfattede nemlig:

  • At have værktøjer og kræfter på plads til omfattende tilsyn med og håndhæve love omkring stablecoin-operationer.
  • Anvendelse af regulering i forhold til hvor risikable stablecoin-projekter er.
  • At have foranstaltninger på plads til at koordinere regulering af stablecoin på tværs af både indenlandske og internationale jurisdiktioner. 
  • Sikring af, at stablecoin-operatører har sunde styringsforanstaltninger. 
  • Sikring af, at stablecoin-operatører har forsvarlige risikostyringsforanstaltninger på plads. 
  • Mandat til, at stablecoin-projekter beskytter følsomme data. 
  • Mandat til, at stablecoin-projekter har gendannelsessystemer på plads. 
  • Kræver gennemsigtighed fra stablecoin-projekter, f.eks. omkring hvordan deres prisstabiliseringsmekanismer fungerer. 
  • Garanti for klare juridiske parametre for rettigheder til indløsning af stablecoin. 
  • Sikring af nye stablecoin-projekter, der opfylder alle lovgivningsmæssige krav, før de får lov til at starte i en given jurisdiktion. 

FSB’s rapport kommer i hælene på G20-gruppen, et stort internationalt forum for 19 af verdens mest økonomisk indflydelsesrige lande plus Den Europæiske Union (EU), der opfordrer organet til at undersøge de lovgivningsmæssige problemer, som stablecoins sidste sommer.

Ved at zoome ud, ville FSB’s anbefalinger strammere korrigere kryptoøkonomiens stablecoin-sektor, hvis de implementeres fremadrettet. Dette mere direkte fokus ville stå i modsætning til de seneste år, hvor stablecoins har været noget af et overset gråt område på regulatoriske fronter, som det har været det bredere kryptorum.

Alligevel er der med den stigende succes for krypto- og stablecoins kommet et stigende fokus – og på nogle måder en vilje til at undertrykke – fra stater og institutioner, der kunne få deres beføjelser undermineret af tilladelsesløse, ikke-suveræne token-projekter. Det er bestemt en tråd at se for cryptocurrency-interessenter i de kommende år.

Hvad hvis centralbanker støttede stablecoins?

Generelt er G20 og dets FSB-krop bekymrede over stablecoins. Men hvad hvis verdens mest indflydelsesrige økonomiske institutioner, centralbanker, omfavnede stablecoins snarere end at holde dem i en armlængdes længde?

Det kan ske, hvis der er mere proaktive og behagelige hoveder. For eksempel offentliggjorde to IMF-embedsmænd – Tobias Adrian og Tommaso Mancini-Griffoli – en rapport sidste efterår med titlen “Fra stablecoins til centralbankens digitale valutaer”, der beskriver, hvordan stablecoin-projekter en dag kan komme til at stole direkte på centralbankreserver for at understøtte deres værdi.

Per Adrian og Mancini-Griffoli ville en sådan sammensmeltning føre til oprettelsen af ​​det, de kaldte “syntetiske centralbanks digitale valutaer” (sCBDC’er). Disse nye slags aktiver kunne give kommercielle banker et løb for deres penge, IMF-embedsmænd argumenterede:

”Det er klart, at [at stole på reserver] ville øge stablecoins tiltrækningskraft som et værdilager. Det ville i det væsentlige omdanne stablecoin-udbydere til smalle banker – institutioner, der ikke låner ud, men kun har centralbankreserver. Konkurrencen med kommercielle banker om kundeindskud ville blive stærkere og rejse spørgsmål om den sociale pris. ”

Derefter er Adrian og Mancini-Griffoli kun embedsmænd inden for IMF og taler ikke for den bredere organisation. De kan kortlægge vejen frem for den offentlige og private sektor til at arbejde sammen om stablecoins, men der er ingen garanti for, at deres køreplan følges, selvom samarbejde er mest gavnligt for alle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me