Bitcoin udveksler i Indien Forespørgsel RBI om regler og skatteregler

Indien

På trods af Højesterets vending af forbuddet mod Reserve Bank India (RBI) mod krypto-udveksling står lokale Bitcoin-udvekslinger stadig over for vanskeligheder med at modtage tjenester fra finansielle institutioner. Markedsdeltagere opfordrer nu RBI til at tilbyde tiltrængt klarhed om deres lovgivningsmæssige status og skatteforpligtelser.

Banker undgår stadig indiske Bitcoin-børser

Ifølge en rapport fra Økonomiske tider mandag (4. maj 2020) skrev flere Bitcoin-børser i Indien samlet et brev til RBI og bad om afklaring med hensyn til deres status samt skattekategorisering. Brevet blev skrevet, efter at Bitcoin-børser klagede over, at finansielle långivere nægtede at tilbyde dem banktjenester.

En erklæring fra Sidharth Sogani, administrerende direktør for CREBACO Global, et krypto- og blockchain-forskningsfirma, lyder:

”Efter højesterets dom skulle RBI udstede et nyt cirkulær, der instruerede bankerne om at starte bankforhold igen med kryptokurrencyudvekslinger og virksomheder. Da Crypto-børser henvendte sig til banker for at starte operationer, nægtede bankerne simpelthen, da de ikke havde modtaget nogen meddelelse fra RBI indtil dato. ”

RBI pålagde kommercielle banker i Indien at ophøre med at tilbyde finansielle tjenester til virksomheder med virtuel valuta tilbage i april 2018. Forbudet blev imidlertid ikke modtaget godt af det indiske samfund med digital valuta, da de fleste så centralbankens forbud som vilkårligt.

Som rapporteret af Blockonomi tilbage i marts 2020, dømte Højesteret kryptosamfundets fordel ved at vende RBI-forbuddet. Kort efter den skelsættende dom planlagde RBI efter sigende at andrage afgørelsen fra apex-domstolen med den begrundelse, at genoptagelse af handel med virtuel valuta var risikabelt for almindelige bankinstitutioner.

Sidharth sagde yderligere, at finansielle institutioner i landet forsøger at være forsigtige og hævde, at de er anti-Bitcoin, da de ikke kan nægte bankservice til Bitcoin-børser efter apex-domstolens ophævelse af RBI-forbuddet. Manglen på banksupport hindrer imidlertid kryptoindustriens potentialer i landet.

Indiske kryptobourse ønsker klare skatteregler

Ud over at søge statusklarhed fra RBI har Bitcoin-børserne også brug for information om skattekategorisering. Virksomheder med virtuel valuta har brug for centralbanken til at definere, om de falder ind under varer, råvarer, tjenester eller valutakategorier for at bestemme, hvordan de vil blive beskattet under Indiens afgift for varer og tjenester (GST).

Tidligere har forskellige skattemyndigheder undersøgt kryptobørser sammen med bitcoin og andre virtuelle valutaer for at afgøre, om digitale valutaer falder inden for GST-rammen.

Praveenkumar Vijayakumar, leder af kryptoplatformen Belfrics Global, sagde på sagen:

”Hvis de digitale aktiver ikke er undtaget fra GST, vil de digitale valutaudvekslinger i Indien have en standoff med skattemyndigheden. I begyndelsen af ​​2019 havde skatteafdelingen nået ud til flere kryptovaluta-platforme i denne henseende. I kølvandet på den nylige højesteretskendelse har vi også henvendt os til RBI for at få klarhed i dette, som om vi betaler GST for hele transaktionen, så ville de fleste platforme ikke være i stand til at overleve. ”

Kryptobeskatning nedlagt uden for Indien

Uden for Indien tager kryptoafgiftslove også form med tilsynsmyndigheder, der er ivrige efter at opretholde streng overholdelse. I USA inviterede Internal Revenue Service (IRS) interessenter i kryptoindustrien til et topmøde i marts 2020 for diskussioner om krypto-skatteregler.

IRS distribuerede tidligere over 10.000 advarselsbreve til bitcoin-investorer i et forsøg på at begrænse krypto-skatteunddragelse. Imidlertid erklærede Government Accountability Office (GAO) for nylig, at skatteloven for virtuel valuta ikke var klar nok og har brug for mere afklaring, selvom IRS ikke er enig.

Tilbage i april 2020 var de spanske skattemyndigheder klar til at sende flere breve til bitcoinindehavere. I november 2018 slog myndighederne fast på enkeltpersoner, der ejede virtuelle valutaer, efter at den spanske statskasse fik fat i navnene på over 15.000 skatteydere med kryptobesiddelser.

I New Zealand overvejer skattemyndighederne dog at fritage bitcoin og andre digitale valutaer fra landets GST-struktur for at tilskynde til udviklingen af ​​kryptosektoren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me