Chainlink Price Prediction 2020: Från $ 3 till $ 1k – Vad tycker experterna?

Chainlink förutsägelse

Det decentraliserade orakelprojektet Chainlink var en av de stora vinnarna i kryptoekonomin 2019, särskilt på fronterna av adoption, partnerskap och prisåtgärder.

Uppgången är inte nödvändigtvis förvånande: Orakler är svåra att bygga och mycket efterfrågade, och Chainlink är en av de tidigaste ansträngningarna för att göra intressanta framsteg på arenan.

En av de största milstolparna hittills i projektets unga historia kom förra året när Chainlink gick live med sin mainnet-aktivering. Med den utrullningen har uppmärksamheten kring middleware-oraklesystemet och dess tillhörande krypto, LINK, ökat runt utrymmet.

Chainlink-partnerskap

I själva verket ledde den nyvunna granskningen till att Chainlink-teamet låste ner en massa nya partnerskap under 2019, inklusive Celer, Harmony, Hedera Hashgraph, Matic, Ocean Protocol, Synthetix, Zilliqa och mer. Under året noterades LINK på inflytelserika börser som Coinbase och Binance.US.

Stora företag noterade också projektet förra året. Google Cloud-teamet utformade ett sätt att skapa “hybrid blockchain / cloud-appar” med Ethereum + Chainlink-stacken. Startarmen av mjukvarujätten Oracle samarbetade med Chainlink för att hjälpa nystartade företag att sälja sina data. Och Thomson Reuters började arbeta med ett proof of concept (PoC) som skulle smälta företagets Contract Express-tjänst med smart kontraktsteknik med Chainlink.

Chainlink-partnerskapNågra av Chainlink’s Partners, bild från Exploring.link

Om sådana omfamningar inte var tillräckligt intressanta utvecklade nyckel Chainlink-forskare en ny integritetsmetod under 2019 med namnet “Mixicles”, som använder orakel för att ge integritet till smarta kontrakt.

Fantastiskt år för LINK

Utan brist på Chainlink-åtgärder gick LINK-priset för en uppåtgående körning under året och hade stigit 500 procent från 0,29 USD till 1,80 USD mellan den 1 januari 2019 och den 1 januari 2020. Buzz kring krypton hjälpte också till att driva LÄNKA till en ny rekordhög nivå på 4,36 USD, som uppnåddes kort förra sommaren.

Men det var förra året, och ett nytt år är över. Kommer 2020 att bli ytterligare en rippare av ett år för Chainlink och dess krypto, eller kommer de kommande 12 månaderna att visa sig vara stabila för projektet på grund av att det går så långt så fort?

Dessa frågor ligger hos många Chainlink-intressenter och åsikterna är överflödiga i enlighet därmed. Låt oss kartlägga några anmärkningsvärda förutsägelser om vart projektet kan vara på väg på kort sikt för att få en bättre känsla för hur dess horisont kan se ut.

Andra prisförutsägelser

 • Bitcoin Prediction 2020
 • Ethereum Price Prediction 2020
 • Litecoin-prisförutsägelse 2020

Ryan Selkis: Var uppmärksam på “Dumpenings”, tävling

Ryan Selkis är en kryptokommentator och en av grundarna av Messari-kryptoforskningsnavet. Som en uppföljning av en tradition som startade 2019 publicerade Selkis nyligen sin andra nyårsrapport om ekosystem, ”Crypto-uppsatser för 2020.”

I ett avsnitt förutspådde Selkis att “dumpningar” – eller större projektstödda försäljningstryck – var i beredskap för tokenprojekt som hade stora ICO 2017 men som fortfarande inte hade blivit offentliga.

Ryan SelkisRyan Selkis, bild från Youtube

Genom att göra denna uppskattning tog Selkis upp den redan offentliga Chainlink som bland exempel på token-projekt som hade stora statskrigskistor som kunde säljas relativt snabbt. Hans förslag? Åtminstone live-projekt med levande användare skulle vara mer motståndskraftiga mot sådana försäljningar jämfört med deras fortfarande oöppnade motsvarigheter. Som Selkis uttryckte det:

”Jag sa [förra året] att vi skulle se att de flesta token slog ner 99% + från deras högsta tider, mest på grund av den otroliga mängden försäljningspress som skulle slå de flesta token-marknaderna när lag och investerare började avveckla positioner. Enligt detta mått har XRP en marknadsdumpad likvida stat på 2-3 miljarder dollar, XLM har en marknadsdumpad likvida stat på 800 miljoner dollar och Chainlink har en marknadsdumpad likvid statskassa på 600 miljoner dollar. Dessa är några av de börsnoterade tillgångarna. För token-projekt som samlade in pengar på näsblodsvärderingar 2017 kan saker och ting bli väldigt fula mycket snabbt när de börjar handla. ”

Naturligtvis gjorde Selkis inte en hård Chainlink-förutsägelse i det avsnittet. Ändå som en relaterad åt sidan kommer referensen att tänka på bråk att Chainlink-teamet enligt uppgift sålde 14 partier på 700 000 LINK förra sommaren.

Det vill säga att dess byggare till synes har doppat in i statskassan tidigare och kommer att göra det i framtiden som de anser lämpligt. Som Selkis antydde är åtminstone Chainlink-projektet positionerat för att rimligt klara det slags akuta försäljningspress. Det är i alla fall värt att komma ihåg att om LINK-priset presterar bra 2020 som det gjorde förra året, kan projektets statskassa doppas på nytt.

Selkis hade också mer specifika kommentarer för Chainlink i sina “teser”. Senare noterade han att han kunde föreställa sig att orakelkonkurrensen skulle värmas upp och Chainlink förlorade följaktligen marken för andra, vilket tyder på att det ligger inom möjligheten att projektet kommer att ständigt kantas ut framöver:

”Jag är förvirrad av Chainlink. Är det lösningen på det undvikande Oracle-problemet? Eller är det ett överdrivet projekt … Techjättar Oracle och Google meddelade nyligen planer på att använda Chainlinks nätverk för datadelning … Men jag förstår fortfarande inte ekonomin i själva tokenet? Och jag förstår dem definitivt inte till 1,3 miljarder dollar i nätverksvärde. Utanför Chainlink introducerade olika DeFi-protokoll – MakerDAO, Compound och UMA bland dem – också nya oracle-design under 2019 för att ta bort förtroendet i samband med deras prisflöden.

Tanya Abrosimova: $ 2,5 till $ 3

Tanya Abrosimova är kryptoanalytiker vid valutahandelpublikationen FXStreet. Den 8 januari 2020 var kartlistan beräknad att en ihållande övergång över ett LINK-pris på $ 2,3 skulle kunna bana väg för en eventuell uppgång till $ 3.

Vid pressen en vecka senare handlade LINK i själva verket strax över det $ 2,3-märket. Kan den körningen verkligen vara i linje, då? Som Abrosimova förklarade dagar tidigare:

”[O] väldigt hausseartade känslor på kryptovalutamarknaden hjälpte myntet att krossa ett viktigt motstånd på $ 2,0 förstärkt av SMA50 (Simple Moving Average) dagligen. När detta genombrott bekräftades började uppåtgående fart få fart. I skrivande stund testar LINK / USD SMA100 dagligen till $ 2,3. Vi kommer att behöva se ett hållbart steg ovanför detta handtag för att uppsidan ska få dragkraft med nästa fokus på psykologiska $ 2,5 och $ 3,0. ”

Timo Harings: ~ $ 4 + Barclays-spekulation

Timo Harings är en kedjekännare från Chainlink som är bestämt hausse på LINK.

I början av december 2019 twittrade Harings en kartprojektion som satte LINK på väg in i det nya året mellan $ 3 och $ 4 och sa vid den tiden att “Här är där smarta pengar ackumuleras.”

Förtvivlan är dålig inom #Kedjelänk community rn. Det skakar av mycket av de dumma pengarna som kom ombord sedan nyheterna från Google och Coinbase. RSI är på en hård låg just nu, priset är fortfarande extremt högt sedan körningen började. Här ackumuleras mer smarta pengar. pic.twitter.com/tAv1vPQiYE

– Timo Harings (@DLTPandu) 2 december 2019

Det prisintervallet gick inte ut den 1 januari, men bara några dagar efter senare har en ny våg av akut köptryck i hela kryptoekonomin och runt LINK lagt $ 3 i handlarnas direkta syn..

Med det sagt är Harings förmodligen lika hausseartad som han var i december och skulle därför tro att $ 4 absolut förblir i spel inom en snar framtid.

Utöver priset, Harings publicerade en 15 januari op-ed där han spekulerade i att skyltar pekade på ett samarbete mellan bankjätten Barclays och Chainlink. Det kanske aldrig går ut, men om det gör det skulle en akut välsignelse för LINK vara långt ifrån överraskande.

WalletInvestor: $ 4,35 på ett år, $ 12,9 på 5 år

Maskinerna är hausse på LINK. WalletInvestors maskiner är det. Krypto-förutsägelsessidan, som använder maskininlärningstekniker (ML) för att prognostisera kryptopriser, är het på Chainlink just nu.

Vid tidpunkten för denna artikel skrev WalletInvestor att LINK skulle stiga till $ 4,35 om ett år och bara bli 13 dollar om fem år.

Naturligtvis kan WalletInvestor inte redogöra för alla slags utveckling som kommer att inträffa under de kommande månaderna, så ta dessa förutsägelser med ett saltkorn.

Topp 10 mynt till topp 5: $ 5,7– $ 10

En sak som ofta diskuteras i Chainlink-communityn är att LINK potentiellt blir en topp 10 krypto per marknadsvärde. Det finns ingen indikation på att det kommer att hända 2020, men saker kan se ut om det gjorde det?

När denna artikel skrevs var LINKs marknadsvärde på $ 850 miljoner, en position som gör krypton till den 19: e största i kryptoekonomin för närvarande.

För att LINK skulle kunna avgöra de 10 största mynten för tillfället, måste dess marknadsvärde fördubblas till nästan 2 miljarder dollar. Om det hände skulle LINK-priset uppskattas till cirka 135 procent. Tyvärr, med LINKs nuvarande pris på $ 2,43, betyder det att en sådan stigning kan sätta tokens pris strax under $ 6-märket.

Alternativt, för att LINK ska bli ett topp 5-mynt just nu, måste dess marknadsvärde klättra till nära 6 miljarder dollar. Den hypotetiska ökningen kan sätta LINK över $ 10 per pop.

Det är naturligtvis allt spekulativt servettmatematik, men båda scenarierna ligger i kulan för vad vissa hausseartade LINK-investerare ser på.

Mycket mer skulle behöva hända för att LINK skulle kunna montera sådana uppstigningar, men om projektet blir allt mer ansedd är en sådan stigning inom möjligheten.

CryptoSponge: Det handlar verkligen om 2021

Pseudonym Chainlink-analytiker CryptoSponge satte ihop en av de bästa och mest omfattande 2019 granskningsinlägg på det orakelprojekt som vi har stött på.

I slutet av den översynen drog slutsatsen författaren med ett öga på långsiktigt att de var glada för 2020 men trodde att det verkliga priset för Chainlink skulle vara att positionera sig för 2021 och därefter:

”Som en Chainlink-anhängare är det svårt att inte bli upphetsad över 2020. Teamet skjuter på alla cylindrar, och det blir allt tydligare att de planerar många kvartal framåt – som tydligen alltid stämmer överens med att utveckla den bredare marknaden. . Så lovande som 2020 framträder kommer jag att sträva efter att spegla Chainlinks tankesätt att tänka längre än tolv månader. Att nå nästa milstolpe är spännande, men det är den ultimata belöningen att positionera dig idealiskt för 2021 och därefter. ”

Nej, inte 1000 dollar!

LÄNKA $ 1000 inkommande? Meme är stark med den här.

För de flesta är det ett hausseartat skämt som är roligt. För de väldigt få där ute som tror att $ 1000 LINK inte är uteslutet inom överskådlig framtid, får inte dina förhoppningar upp. Att slå 1/100 av det varumärket är betydligt mer realistiskt inom en snar framtid och skulle fortfarande vara ganska imponerande och hausseartat.

Visst, låt oss cirkla tillbaka på skämtet om Chainlink börjar vrida sig mot att hjälpa till att säkra biljoner dollar dagligen som SWIFT-betalningssystemet för närvarande gör, men den blivande baren är för närvarande astronomiskt långt borta.

Och det är också bra. Rom byggdes inte på en dag. För att Chainlink ska uppnå mainstream-antagande måste dess byggare och community vara flitiga i det här nu.

Slutsats: All Eyes on Staking, DeFi och More Mainstream Partnerships

När Chainlink fortsätter att mogna är det största som många av dess intressenters tankar är den överhängande lanseringen av insats, vilket gör det möjligt för LINK-innehavare att sätta sina tokens för att tjäna mer LINK i utbyte mot att hjälpa nätverket.

 • Medan detaljerna om när insättning kommer att aktiveras fortfarande är otydliga, så skjuts upp pooler som LinkPool redan för att tjäna samhället. Leta efter fler poolansträngningar för att sprida sig framöver.
 • En annan intressant plats som Chainlink-tittare letar efter är fler DeFi-omfamningar, som Synthetix-partnerskapet 2019.
 • Till exempel i början av januari 2020 tillkännagav DeFi-nykomlingar och “flashlån” -innovatörer bakom Aave-protokollet att de hade samarbetade med Chainlink för att driva Aave-nätverket.
 • Liksom andra Ethereum-baserade ansträngningar som har tagit liknande steg, sa Aave-teamet att det skulle ha varit svårt och ur vägen från sin projektvision att bygga en egen orakellösning; så efter överläggning valdes Chainlink som en perfekt passform.

Leta efter fler DeFi-projekt för att följa samma typ av logik framöver, dvs. vill lita på Chainlink snarare än att bygga ut sin egen oracle-teknik.

En annan rynka av intresse hos många Chainlink-förespråkare är utsikterna till ytterligare stora adoptionsutvecklingar.

För att vara säker var Google Cloud-, Oracle- och Thomson Reuters-nyheterna extremt legitimerande för Chainlink för 2019 och skulle kunna visa att liknande vanliga omfamningar skulle komma.

Kanske Barclays, kanske inte. Men det skulle inte vara förvånande att se ett annat stort namn hoppa på Chainlink-tåget efter utvecklingen vi såg förra året. Kanske är Microsoft en låghängande frukt i det avseendet, men vi måste bara vänta och se.

Referenser

 1. https://messari.io/pdf/crypto-theses-for-2020.pdf
 2. https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/chainlink-is-about-to-smash-sma100-daily-for-the-first-time-since-november-2019-202001080810
 3. https://messari.io
 4. https://medium.com/@timo.harings/why-i-think-barclays-is-working-with-chainlink-c840393adf29
 5. https://walletinvestor.com/forecast/chainlink-prediction
 6. https://medium.com/aave/the-aave-oracle-network-powered-by-chainlink-is-now-live-45bb8a5a8c4e
 7. https://staking.linkpool.io/help
 8. https://defipulse.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me