Bitcoin ökar över 9 000 dollar: Sparking Bullish Sentiment Yet Again

Bitcoin Bull Run

Efter en nedgång på 11% förra veckan började Bitcoin (BTC) få en extremt stark återhämtning på söndag och måndag, trots baisseartade prisåtgärder på den amerikanska aktiemarknaden, med köpare som gick in efter att ha låtit priset på den ledande kryptovalutan spåra mot låg- $ 8 000 s.

Vid tidpunkten för skrivandet av denna artikel handlas BTC för 9 155 dollar – upp cirka 5% under det senaste dygnet, per data från Blockonomi.

Kryptovalutan förblir något kortare än 9 190 $ höga den satte in den 18 januari.

Bitcoin redo att öka ännu högre, analytiker förutspår

Även om Bitcoin redan har ökat med över 10% under de senaste fyra dagarna, säger analytiker att det är troligt att det är mer uppåt för den ledande kryptovalutan.

Raoul Pal – en tidigare Goldman Sachs-chef och den nuvarande verkställande direktören för finansiella nyhetsuttaget RealVision – noterades i en nyligen tweet att BTCs senaste prisrörelse högre har gjort det möjligt att bryta ut ur en hausseartad “invers huvud- och axelformation.”

Han tillade att formationen borde ge en kraftfull breakout. Medan han inte gav en exakt prisförutsägelse med nedanstående diagram i åtanke, är Pal särskilt en långsiktig tro på Bitcoin, och ser det som en satsning på det framtida finansiella systemet som sannolikt kommer att vara baserat på digitala tillgångar..

Bitcoin bryter ut från en invers huvud- och axelformation (med en mycket svag höger bör det göra det ofta mer kraftfullt). Det bröt redan det stora kilmönstret. #bitcoin $ BTC pic.twitter.com/v7XLtK2uac

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 28 januari 2020

Pal är inte den enda branschkommentatorn som har uttryckt hausseartad känsla de senaste dagarna.

Filb Filb – en pseudonym men ändå otroligt noggrann näringsidkare som i oktober 2019 kallade Bitcoins snabba 40-procentiga stigning mot 10 000 dollar sedan det efterföljande steget att tumla till 6 000 dollar – skrev i en nyligen genomförd TradingView-analys:

”Sammantaget är Bitcoin precis där [jag] förväntade mig; sakta sönder mot tidigare motstånd … Jag är väldigt övertygad om att Bitcoin kommer att nå minst 12 500 dollar före halveringen. “

Om varför $ 12 500 är vettigt, noterade han att det är det “översta målet” för ett hausseartat inverst huvud- och axeldiagram som bildas på medellång sikt för Bitcoin, och är till synes den som Pal påpekade i sitt diagram..

En annan exakt analytiker, Dave the Wave, som i mitten av 2019 sa att Bitcoin skulle falla till mitten av 6 000 dollar, gav helgen fyra skäl till varför han tror att kryptovalutan förblir i en långsiktig uptrend:

  • Under de senaste 12 månaderna, sedan slutet av januari 2019, har priset på den ledande kryptovalutan stigit med 160% – detta är en prestation som effektivt överträffar alla andra kryptotillgångar, lager och råvaror.
  • BTC har sett en “solid retracement så länge som den paraboliska spik uppåt, som har hållit 0,5 Fibonacci Retracement under hela flytten, vilket tyder på tjurar förblir i kontroll.
  • Bitcoin har precis brutit ut ur en lång nedåtgående trendlinje.
  • Priserna har nyligen uppnått en högre höjd.

Lite förvånad över mängden baisseartat känsla jag ser på CT [egentligen inte som en motstridig]. En sammanfattning av detta år –

– pris upp 160%

– solid retracement så länge som den paraboliska spik upp

– bryta sig ur den långa nedåtgående trendlinjen

– högre hög

– letar efter högre låg pic.twitter.com/Gev1iaAi6N

– dave the wave (@davthewave) 26 januari 2020

Fundamentals Back Bullish Sentiment

Grunden påstås stödja denna höga känsla att priserna är på väg att samlas högre.

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi gav Tom Lee – medgrundare av New York marknadsundersökningsföretag Fundstrat Global Advisors – nyligen ett antal skäl till varför hans företag är hausse på Bitcoin under ett avsnitt av CNBC: s “Fast Money” -segment:

  1. Det kommande presidentvalet 2020 i USA, vilket han hävdar kommer att minska lagstrycket på Bitcoin
  2. Den kommande Bitcoin-belöningsreduktionen, känd som en “halvering”, som kommer att minska tillgångens inflation med 50%;
  3. De ökande geopolitiska spänningarna, särskilt i Iran.

Lee tillade att hans företag har sett ett ökande intresse för kryptovalutorelaterat material från sina kunder, vilket tyder på ett institutionellt intresse för digitala tillgångar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me