Altcoins fortsätter att ropa högre när Bitcoin konsoliderar över 10 000 dollar

Bitcoin-pris

Under den senaste dagen har Bitcoin befunnit sig stagnera och publicerat bara 1% vinst under de senaste 24 timmarna per data från CoinMarketCap.

Detta är inte baisseartat – BTC konsoliderar nu över nyckelpriset på 10 000 USD, vilket bekräftar det som ett stöd och bas för nästa steg högre.

När Bitcoin har börjat konsolidera exploderade altcoins – alla digitala tillgångar som inte är BTC – högre och ökade betydligt högre än de var förra veckan på grund av köptryck från “FOMOing” -investerare.

Titta bara på diagrammet nedan, som har markerat altcoins i djupt grönt, vilket visar att de har presterat mycket bra de senaste sju dagarna; till exempel har XRP ökat med 16,5%, LINK har ökat med 38%, Tezos XTZ har ökat med 44%, och så vidare och så vidare.

Allt detta har kulminerat i en trend med Bitcoin som ser sin kryptomarknadsprioritet börja glida: Sedan toppningen på 73% förra året har Bitcoin-dominans – andelen kryptovalutamarknad som består av BTC – kollapsat till 61,8% vid tiden för skriver detta.

En majoritet av dessa relativa altcoin-vinster har skett under de senaste två veckorna, med dominans som har sjunkit från 66,5% till 61,8% under de senaste 15 dagarna..

Det är inte klart vad som exakt driver alltcoins så långt högre just nu, förutom teknisk utveckling i blockkedjorna för dessa kryptovalutor, även om det finns en historisk trend av icke-BTC-kryptokurvor som överträffar marknadsledarna tidigt i tjurcykler..

Ethereum står över resten

Som framgår av diagrammet ovan står Ethereum långt över resten av de stora altcoinsna, för det har uppnått en vinst på 28,25% under de senaste sju dagarna och en prestation på över 130% sedan 118 $ -priset i mitten av december.

Varför? Tja, det verkar komma ner till en sammanflöde av tekniska och grundläggande faktorer.

På sidan av teknisk analys har kryptovalutan nyligen börjat skriva ut ett flöde av positiva signaler.

Som observerats i a senaste tweet från väl följt kryptovalutahandlare Galaxy, Moving Average Convergence Divergence (MACD) för Ethereums enmånadskarta har vänt från en björn till en tjurtrend för första gången på två år, för första gången sedan oktober 2017.

”Wow bro titta på $ ETH pumpar ”

Lol stfu och zooma ut. Det har precis börjat. pic.twitter.com/BazN3ZJsCd

– Galaxy (@galaxyBTC) 7 februari 2020

Förra gången denna indikator sågs, ökade kryptovalutan från $ 300 till högst $ 1.440 – en uppgång på knappt 400% – på mindre än sex månader.

Andra positiva tekniska signaler som nyligen ses på Ethereum-diagrammet inkluderar kringgående av en nedåtgående nyckeltrend, ett ökat köptryck och priser som bryter viktiga horisontella motstånd i och runt $ 220.

Ethereum har också varit föremål för en uppsjö av positiva nyheter de senaste veckorna.

JP Morgan & Chase vill påstå att slå samman sin blockchain-enhet som heter Quorum med ConsenSys, den New York-baserade Ethereum-centrerade utvecklingsstudion som ligger bakom projekt som Infura och MetaMask. Handlare Satoshi Flipper sa följande om den potentiella affärsavtalet och uttryckte hur haussant det är:

Så varför är detta så hausseartat för Ethereum? Eftersom kontanter är kung och JPMorgan har mycket av det. Med den pågående utgåvan av 2.0 kan JPMorgan önska en ökad närvaro i företagets blockchain-arena.

Blockchain har också flyttat sig närmare sin 2.0 (Serenity) uppgradering på grund av senaste tekniska genombrott och Ethereum-baserad decentraliserad finansiering (DeFi) nådde nyligen milstolpen på 1 miljard dollar i låst värde. 

Långsiktig lönsamhet för Altcoins för debatt

Medan altcoins har presterat otroligt bra de senaste dagarna, har framstående marknadskommentatorer kallat de långsiktiga lönsamheten för dessa tillgångar de senaste veckorna..

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi sa Galaxy Digital Mike Novogratz i en intervju med Bloomberg nyligen att han är relativt skeptisk till altcoins jämfört med hans syn på Bitcoin. Han tillskrev denna position sin uppfattning att när fler institutionella konton blir utbildade kommer Bitcoin att få mer av rampljuset:

“Med detta sagt ser jag fler och fler stora konton bli utbildade och inrättade för att vara ackumulatorer av BTC, och tror på en riskjusterad basis att det är det bästa stället att satsa på krypto.”

Han tillade att Bitcoin är den enda kryptovalutan med ett livskraftigt och distinkt användningsfall för tillfället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me