Bitcoin stijgt meer dan $ 9.000: opnieuw een bullish sentiment

Bitcoin Bull Run

Na een daling van 11% vorige week, begon Bitcoin (BTC) op zondag en maandag een extreem sterk herstel op te bouwen, ondanks bearish prijsactie op de Amerikaanse aandelenmarkt, waarbij kopers instapten nadat ze de prijs van de leidende cryptocurrency hadden laten afvloeien naar de laag – $ 8.000.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, handelt BTC voor $ 9.155 – ongeveer 5% gestegen in de afgelopen 24 uur, per gegevens van Blockonomi.

De cryptocurrency blijft iets lager dan de hoogte van $ 9.190 die op 18 januari werd ingevoerd.

Bitcoin klaar om nog hoger te stijgen, voorspellen analisten

Hoewel Bitcoin de afgelopen vier dagen al meer dan 10% is gestegen, zeggen analisten dat er waarschijnlijk meer opwaarts potentieel is voor de leidende cryptocurrency.

Raoul Pal – een voormalig Goldman Sachs-directeur en de huidige CEO van financieel nieuwscentrum RealVision – opgemerkt in een recente tweet dat de laatste prijsbeweging van BTC het mogelijk heeft gemaakt uit een bullish “omgekeerde kop en schouder formatie” te breken.

Hij voegde eraan toe dat de formatie moet zorgen voor een krachtige uitbraak. Hoewel hij geen exacte prijsvoorspelling deed met de onderstaande grafiek in gedachten, is Pal met name een langdurige voorstander van Bitcoin, aangezien hij het ziet als een weddenschap op het toekomstige financiële systeem dat hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zal zijn op digitale activa..

Bitcoin breekt uit een omgekeerde kop en schouder formatie (met een zeer zwakke rechter zou die het vaak krachtiger maken). Het heeft het grote wigpatroon al verbroken. #bitcoin $ BTC pic.twitter.com/v7XLtK2uac

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 28 januari 2020

Pal is niet de enige commentator uit de branche die de afgelopen dagen een bullish sentiment heeft uitgesproken.

Filb Filb – een pseudonieme maar griezelig nauwkeurige handelaar die in oktober 2019 de snelle stijging van 40% van Bitcoin naar $ 10.000 noemde en vervolgens de daaropvolgende beweging om naar de $ 6.000 te tuimelen – schreef in een recente TradingView-analyse:

“Over het algemeen is Bitcoin precies waar [ik] had verwacht; langzaam slijpend naar eerdere weerstand … Ik ben erg van mening dat Bitcoin voor de halvering minstens $ 12.500 zal bereiken. “

Over waarom $ 12.500 logisch is, merkte hij op dat dit het “topdoel” is voor een bullish inverse head and shoulder-grafiek die zich op middellange termijn vormt voor Bitcoin, en schijnbaar degene is die Pal in zijn grafiek heeft aangegeven..

Een andere nauwkeurige analist, Dave the Wave, die halverwege 2019 zei dat Bitcoin zou dalen tot het midden van $ 6000, gaf in het weekend vier redenen waarom hij denkt dat de cryptocurrency in een opwaartse trend op de lange termijn blijft:

  • In de afgelopen 12 maanden, sinds eind januari 2019, is de prijs van de leidende cryptocurrency met 160% gestegen – dit is een prestatie die alle andere crypto-activa, aandelen en grondstoffen overtreft.
  • BTC heeft een “solide retracement gezien zolang de parabolische piek omhoog is gegaan, die de 0,5 Fibonacci Retracement van de hele beweging heeft vastgehouden, wat suggereert dat stieren de controle behouden..
  • Bitcoin is net “uit een lange neerwaartse trendlijn” gebroken.
  • De prijzen hebben onlangs een hoger hoogtepunt gepost.

Beetje verbaasd over de hoeveelheid bearish sentiment die ik zie op CT [niet echt als een tegendraads]. Een samenvatting van dit jaar –

– prijs omhoog 160%

– solide retracement zolang de parabolische piek omhoog komt

– doorbreken uit de lange neerwaartse trendlijn

– hoger hoog

– op zoek naar hoger laag pic.twitter.com/Gev1iaAi6N

– dave de golf (@davthewave) 26 januari 2020

Grondbeginselen Terug Bullish Sentiment

De fundamenten ondersteunen zogenaamd dit verheven sentiment dat de prijzen op het punt staan ​​te stijgen.

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi gaf Tom Lee – mede-oprichter van het New Yorkse marktonderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors – onlangs een aantal redenen waarom zijn bedrijf optimistisch is over Bitcoin tijdens een aflevering van CNBC’s ‘Fast Money’-segment:

  1. De aanstaande presidentsverkiezingen van 2020 in de VS, die volgens hem de regeldruk op Bitcoin zullen verminderen
  2. De aanstaande vermindering van de beloning van Bitcoin-blokken, bekend als een “halvering”, die het inflatiepercentage van het activum met 50% zal verlagen;
  3. De oplopende geopolitieke spanningen, vooral in Iran.

Lee voegde eraan toe dat zijn bedrijf een toenemende interesse in cryptocurrency-gerelateerd materiaal van zijn klanten heeft gezien, wat duidt op een institutionele interesse in digitale activa..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me