Hoe Coinbase Wallet te gebruiken: complete gids

Coinbase portemonnee

Coinbase portemonnee werd geboren als Toshi en is gegroeid met de hulp van het Coinbase-team. De Coinbase Exchange en Coinbase Wallet zijn eigendom van hetzelfde bedrijf, maar u hoeft geen account op de Coinbase Exchange te hebben om deze te gebruiken.

Een van de grootste verkoopargumenten voor de Coinbase Wallet is de prijs. Er zijn geen kosten aan verbonden, en het kan worden gedownload voor zowel iOS als Android. Aan de andere kant is het aantal tokens dat het ondersteunt momenteel laag.

Coinbase portemonnee

Lees: onze volledige recensie & Aanmeldingsgids voor Coinbase

Als u op zoek bent naar een portemonnee die naadloos integreert met uw mobiele apparaat, dan is Coinbase Wallet de moeite van het bekijken waard. Het team van Coinbase is van plan om naarmate de tijd verstrijkt meer tokens aan de portemonnee toe te voegen, en het is heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Hoe stel ik mijn Coinbase-portemonnee in?

Het goede nieuws is dat Coinbase Wallet gemakkelijk te downloaden en te gebruiken is.

Er zijn geen beperkingen aan wie de portemonnee kan gebruiken en deze kan door iedereen, waar ook ter wereld, worden gedownload. Dit is een geweldige functie voor crypto-gebruikers die het misschien moeilijk zullen hebben om een ​​KYC-cheque te halen of in een land wonen dat niet wordt ondersteund door grote beurzen.

Download het om te beginnen voor elk mobiel apparaat waarmee u Coinbase Wallet wilt gebruiken. Zoek gewoon naar ‘Coinbase Wallet’ in de app store die u gebruikt, of Google.

Eenmaal gedownload, moet u een nieuw account aanmaken. Klik op de knop ‘Nieuwe account maken’ op het scherm en bedenk een unieke gebruikersnaam. Er zijn geen KYC-vereisten om de portemonnee te gebruiken, maar u moet een gebruikersnaam maken die nog niet in gebruik is.

Maak een portemonnee

Van daaruit moet u op de knop ‘Een nieuwe portemonnee maken’ klikken.

U wordt gevraagd om de servicevoorwaarden te accepteren. Vink de vakjes aan die u nodig heeft en voer vervolgens uw gebruikersnaam in, zodat andere gebruikers tokens naar uw account kunnen overzetten.

Zodra dat is gebeurd, moet u kiezen tussen Touch ID of Passcode om uw account te beschermen. Als uw apparaat een vingerafdrukscanner heeft, kunt u Touch ID gebruiken. Anders moet u een zescijferige toegangscode maken om uw account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

U krijgt dan een geheime wachtwoordzin voor herstel, die u toegang geeft tot uw portemonnee, voor het geval uw hardware verloren of gestolen is. Het zou een heel goed idee zijn om dit onmiddellijk op te schrijven, maar u kunt ervoor kiezen om deze stap ‘over te slaan’ en later te doen.

We raden u ten zeerste aan de herstelzin van 12 woorden te noteren voordat u ze naar de juiste volgorde op het scherm sleept en uw registratie voltooit. U moet er helemaal klaar voor zijn om uw Coinbase-portemonnee te gebruiken!

Wallet-instellingen

Hoe gebruik ik mijn Coinbase-portemonnee?

Het versturen en ontvangen van tokens is super eenvoudig. Het is ontworpen om door vrijwel iedereen te worden gebruikt, dus maak je geen zorgen als dit de eerste keer is dat je met cryptocurrency-transacties werkt.

Stuur Crypto met Coinbase Wallet

Voorlopig kan Coinbase Wallet BTC, BCH, ETH, ETC, LTC en al uw ERC-20-tokens verzenden om wallets, andere Coinbase Wallet-gebruikers of hardwareportefeuilles uit te wisselen.

Om dit te doen, hoeft u alleen maar:

  • Open de Coinbase Wallet-app, log in en verifieer uzelf.
  • Ga naar het tabblad ‘Tokens’ en selecteer het soort token dat u wilt verzenden.
  • Druk op de knop ‘Verzenden’.
  • U moet het aantal tokens invoeren dat u wilt verzenden.
  • Voer het ontvangende adres in van de portefeuille waarnaar u tokens verzendt, of scan de QR-code. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’ en u bent klaar.

Lijkt vrij eenvoudig, nee?

Ontvang Crypto met Coinbase Wallet

Het proces voor het ontvangen van tokens met Coinbase Wallet lijkt erg op het verzenden ervan.

  • Volg gewoon de bovenstaande stappen totdat u bij de stap Verzenden of ontvangen komt.
  • In plaats van op ‘Verzenden’ te klikken, klikt u gewoon op ‘Ontvangen’.
  • Geef uw portefeuilleadres of de QR-code die deze automatisch genereert aan de afzender door en u bent klaar.

Coinbase Wallet heeft 10 verschillende adressen voor elke portemonnee, en het eerste adres is altijd standaard geselecteerd. Als u een ander adres wilt gebruiken, gaat u naar ‘Instellingen > Geavanceerd > Actieve portemonnee ’en selecteer een ander adres.

Is Coinbase Wallet veilig?

Coinbase Wallet is een zelfstandige portemonnee waarin de privésleutels worden opgeslagen op het apparaat waarop het is geïnstalleerd, wat betekent dat het net zo veilig is als het apparaat. De portemonnee maakt gebruik van Secure Element-technologie om de privésleutels op uw smartphone te vergrendelen, wat de allernieuwste beveiligingstechnologie is.

Door uw vingerafdruk te gebruiken om de privésleutels op uw smartphone te bewaken, is een hack van uw portemonnee bijna onmogelijk.

Het is bijna ondenkbaar dat een hacker een dubbele vingerafdruk kan maken of het apparaat op een andere manier zou misleiden om ze in uw Coinbase-portemonnee te laten. U kunt ook een time-out voor automatische vergrendeling instellen voor de portemonnee van één minuut tot één uur.

Door het pijnlijk langzaam te maken om meerdere inbreuken te proberen, maakt u van uw portemonnee een zeer frustrerend doelwit voor hackers.

Zorg ervoor dat u de wachtwoordzin voor herstel kopieert die u hebt gekregen bij het configureren van uw account, want dat is de enige manier om toegang te krijgen tot uw portemonnee als er een probleem is met uw apparaat.

Is het een goed product?

Coinbase Wallet biedt een gelikte interface en geweldige beveiliging voor crypto-eigenaren die niet willen investeren in een speciale hardware wallet, zoals de Ledger Nano S.

Met de portemonnee kunt u ook digitale verzamelobjecten opslaan in één app met volledige ondersteuning voor ERC 721-activa.

Middelen

De portemonnee is voor iedereen beschikbaar en er zijn in principe geen belemmeringen voor het gebruik van Coinbase Wallet, met uitzondering van het feit dat je een semi-moderne smartphone moet hebben. Zolang je dat hebt, is het een haalbare optie voor crypto-investeerders en spaarders.

Coinbase Wallet levert veel voor weinig

Zoals veel dingen in de wereld van cryptocurrency, is de portefeuilletechnologie de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Coinbase Wallet is een geëvolueerde portemonnee die kosteloos aan het wereldwijde publiek wordt aangeboden, wat indrukwekkend is.

Naast het beveiligen van crypto’s op uw mobiele apparaat met hoogwaardige beveiliging, maakt het het ook supereenvoudig om ondersteunde tokens naar vrijwel elke gewenste locatie te verzenden en ontvangen. Als u op zoek bent naar een manier om uw cryptovaluta op te slaan, is Coinbase Wallet een goede optie die u niets kost.

Als een van ‘s werelds meest populaire beurzen, bevindt Coinbase zich in een goede positie om het in de loop van de tijd verder te ontwikkelen. Het zal waarschijnlijk regelmatig worden bijgewerkt en het komende jaar zullen meer van de populaire tokens worden toegevoegd.

Al met al is Coinbase Wallet een geweldig product dat waarschijnlijk beter zal worden naarmate er meer tokens en munten worden ondersteund. Het is gemakkelijk net zo veilig als elke andere softwareportefeuille en is ook heel gemakkelijk te gebruiken.

In plaats van te investeren in een speciale hardware-portemonnee, is het een geweldige optie voor het opslaan van kleinere hoeveelheden cryptocurrency – voor grotere bedragen raden we altijd een hardware-portemonnee aan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me