Beste Monero-portefeuilles: hoe u uw XMR veilig kunt opslaan

Beste Monero-portefeuilles

Ondanks de opkomst van een verscheidenheid aan munten gericht op het beschermen van de privacy van gebruikers van cryptocurrency, blijft Monero een favoriet van cryptoliefhebbers die anoniem transacties willen uitvoeren.

De privacymunt maakt gebruik van ringhandtekeningen en vertrouwelijke transacties om de transactiebedragen en -adressen van gebruikers te verdoezelen, en Monero is volledig privé en vervangbaar en alle transacties zijn standaard vertrouwelijk.

Deze sterke naleving van privacy maakt de munt tot een populaire keuze en XMR blijft een vaste waarde in de top 25 van toonaangevende cryptocurrencies. Vanwege de groeiende populariteit zijn er ook een toenemend aantal portemonnee-opties waarmee gebruikers XMR kunnen ontvangen, opslaan en verzenden.

Beste Monero-portefeuilles

Fans van Monero kunnen kiezen uit een selectie van warme en koude portemonnee-opties, en kunnen de hardware, desktop-, web- of mobiele portemonnee kiezen die het beste bij hen past, en hier zijn zes van de beste portemonnees die momenteel worden aangeboden.

Hardware portefeuilles

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een van de toonaangevende hardwareportefeuilles in de sector en het USB-achtige apparaat ondersteunt de Monero (XMR) -valuta naast honderden andere munten en tokens. Door het Ledger te gebruiken, kan iedereen profiteren van de beveiliging van een koude, hardwareportefeuille, en het apparaat blijft een van de veiligste manieren om digitale activa op te slaan.

The Ledger bewaart uw privésleutels op het apparaat en beschermt ze tegen blootstelling aan uw computer, dus zelfs als uw pc of laptop wordt gecompromitteerd en geïnfecteerd met een virus of malware, blijven uw privésleutels veilig.

Ledger Nano S recensie

Het maakt ook gebruik van een gepatenteerd, beveiligd besturingssysteem genaamd BOLOS, en omvat toegang tot recovery seed, een beveiligde pincode en 2-factor authenticatie (2FA). Bovendien maakt het ook gebruik van een OLED-scherm waarmee gebruikers bewerkingen kunnen bevestigen door bepaalde opties te selecteren en op de knoppen aan de zijkant van het apparaat te klikken.

De Ledger is over het algemeen eenvoudig te gebruiken en met de Ledger Live-app kunnen mensen op de hoogte blijven van hun tegoeden en transactiegegevens zonder dat ze het apparaat continu opnieuw hoeven te verbinden..

De Ledger heeft verschillende voordelen, maar is misschien niet de meest efficiënte manier om kleinere bedragen op te slaan, omdat het nodig is om het proces van het verbinden van het apparaat en het overboeken van geld te doorlopen, terwijl de huidige prijs van ongeveer $ 59 + btw een beperking kan zijn voor iedereen die kijkt. om meer bescheiden hoeveelheden digitale activa op te slaan.

Lees onze recensie van de Ledger Nano S.

Bureaubladportefeuilles

Monero GUI-portemonnee

Desktopportefeuilles bieden meer kostenefficiënte manieren om cryptocurrencies op te slaan, en u kunt uw XMR-bezit beheren door de Monero GUI Wallet te gebruiken, de officiële desktopclient van Monero..

De portemonnee heeft een eenvoudige interface, is relatief eenvoudig te gebruiken en is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-gebruikers. De GUI-portemonnee bevat een wachtwoord dat het portemonnee-bestand op uw computer beschermt, naast het produceren van een herstel-seed-zin van 25 woorden. Het wachtwoord is echter niet nodig bij het herstellen van de portemonnee met behulp van het herstelzaad.

De GUI-desktopportemonnee is een portemonnee met volledige knooppunten, wat betekent dat het nodig is om de volledige Monero-blockchain te downloaden en te synchroniseren. Dit kost behoorlijk wat tijd en vereist ook aanzienlijke hoeveelheden ruimte op de harde schijf en verwerkingskracht.

De portemonnee gebruikt ook een “Daemon” of programma dat op de achtergrond wordt uitgevoerd om te synchroniseren met het netwerk om transacties te scannen en te verwerken. Enkele meer geavanceerde functies zijn onder meer portefeuilles die alleen weergeven, transactieverificatie en de mogelijkheid om een ​​bericht of bestand te ondertekenen met de unieke privésleutel van uw portemonnee.

Hierdoor kunnen gebruikers de authenticiteit verifiëren en bevestigen van alle bestanden, documenten en certificaten die via het netwerk worden gedeeld. De Monero GUI Wallet ondersteunt ook mining en gebruikers hoeven alleen maar het aantal threads op te geven dat ze willen en op de knop Start mining te klikken. Dit is echter alleen echt effectief als u een multi-coreprocessor heeft, en het mijnbouwproces zal veel van de rekenkracht van uw computer afdwingen, met hogere opbrengsten die alleen worden verwacht voor eigenaren van gespecialiseerde ASIC-processors.

Het duurt even voordat de portemonnee op gang komt, maar zodra het download- en synchronisatieproces is voltooid, is het vrij eenvoudig te gebruiken. Omdat het echter een volledige portemonnee is en een aantal geavanceerde functies bevat, is het wellicht beter geschikt voor meer ervaren gebruikers.

Exodus portemonnee

Exodus is een andere eenvoudig te gebruiken portemonnee en heeft een schoon en intuïtief ontwerp. De portemonnee ondersteunt momenteel meer dan 100 verschillende digitale valuta’s, waaronder XMR en portefeuillesaldi kunnen ook worden weergegeven in meer dan 30 fiat-valuta’s.

Er zijn versies beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-gebruikers en het team heeft ook zojuist een mobiele app uitgebracht. Behalve dat het een crypto-portemonnee is, bevat de Exodus-desktopclient ook een portfoliotracker en een ingebouwde cryptocurrency-uitwisseling, en werkt hij als een lichtknooppunt, wat betekent dat het niet nodig is om de Monero-blockchain te downloaden omdat deze de relevante gegevens volledig opvraagt. knooppunten op het netwerk.

Om de veiligheid te versterken, vereist Exodus het gebruik van een veilig wachtwoord en biedt het een 12-woord herstel seed-zin; bovendien worden de privésleutels en transactiegegevens van gebruikers versleuteld en lokaal op hun apparaten opgeslagen en kan de portemonnee worden gebruikt zonder persoonlijke informatie in te dienen.

Het team heeft onlangs ook een Trezor-hardware-wallet-partnerschap onthuld en iedereen kan de Exodus-interface gebruiken om fondsen in hun hardwareportefeuille te bekijken en overboekingen tussen de twee te doen..

Ondanks dit alles is Exodus niet 100% open-source en vereist het een hoger niveau van vertrouwen in het ontwikkelteam. Bovendien is hij als desktopportemonnee minder veilig dan een Ledger of Trezor en is hij het meest geschikt om minder grote bedragen op te slaan.

Lees onze recensie van de Exodus-portemonnee

Atomic portemonnee

Atomic Wallet is vergelijkbaar met Exodus en ondersteunt momenteel meer dan 500 munten en tokens. Hoewel uitwisselingen met XMR nog niet mogelijk zijn, bevat de portemonnee ook een uitwisseling die Shapeshift en Changelly gebruikt, met uitwisselingen via Atomic Swaps gepland voor de toekomst.

Gebruikers moeten een veilig wachtwoord gebruiken en krijgen een back-upzin van 12 woorden, en alle gebruikersgegevens zijn volledig versleuteld. Lokaal vastgehouden gegevens worden beveiligd met een symmetrisch AES-coderingsalgoritme, terwijl overdraagbare gegevens worden beveiligd met asymmetrische TLS-codering.

De privésleutels van gebruikers zijn gecodeerd en verlaten hun apparaat nooit, en gebruikers behouden de volledige controle over hun geld. Atomic Wallet wordt ook geleverd met een optie voor een mobiele portemonnee, terwijl de desktopversie beschikbaar is voor Windows-, Mac- en Linux-gebruikers. Een ander positief punt is dat het bovenop gewone open-sourcebibliotheken is gebouwd, wat betekent dat de gemeenschap de code kan onderzoeken en ervoor kan zorgen dat deze geen kwaadaardige code of kritieke kwetsbaarheden bevat..

Hoewel Atomic Wallet een solide, gebruiksvriendelijke optie is, lijdt het enigszins in vergelijking met Exodus en is het meer een onbekende hoeveelheid. Omdat de portemonnee momenteel geen hardware-integratie ondersteunt, kan deze niet ontsnappen aan de tekortkomingen die van invloed zijn op hot wallets die verbonden blijven met internet. Als gevolg hiervan is Atomic Wallet het beste geschikt voor iedereen die uiteindelijk gebruik wil maken van de Atomic Swap-functie.

Webportefeuilles

MyMonero

MyMonero is een van de gemakkelijkst te gebruiken Monero-portefeuilles en is een webgebaseerde portemonnee met een eenvoudige en intuïtieve interface. MyMonero wordt beheerd door Monero-frontman Riccardo “fluffy pony” Spagni, en biedt gebruikers veilige, gehoste Monero-accounts. De online portemonnee ondersteunt alleen de XRM-valuta van Monero en geeft iedereen toegang tot zijn portemonnee via een standaard webbrowser zoals Firefox, Google Chrome of Brave.

Accounts kunnen in slechts enkele minuten worden ingesteld en gebruikers krijgen in eerste instantie hun privésleutel op het scherm te zien, en het is belangrijk om de inlogsleutel van 13 woorden op te schrijven of op te nemen. Het team heeft geen toegang tot privésleutels, aangezien deze zijn gecodeerd in de browser en niet worden opgeslagen op Monero-servers.Als u deze sleutel verliest, heeft u geen andere manier om toegang te krijgen tot uw account..

Hoewel er een lichtgewicht desktopversie beschikbaar is, maakt de webgebaseerde portemonnee het volledig overbodig om een ​​volledig knooppunt uit te voeren of andere software te downloaden, te installeren en uit te voeren..

Dit maakt het een van de handigste beschikbare opties en er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van MyMonero buiten de normale mijnvergoedingen, en gebruikers hoeven ook geen persoonlijke informatie te verstrekken bij het aanmaken van een portemonnee. Ondanks al deze voordelen, is MyMonero het beste geschikt voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in een snelle en gemakkelijke manier om XMR te verzenden en op te slaan en niet te vergelijken zijn met de functiesets van sommige desktopportefeuilles..

Bovendien is MyMonero, als een populaire, webgebaseerde portemonnee, riskanter dan een harde portemonnee of een desktopportemonnee, en is het het beste voor het omgaan met kleinere hoeveelheden XMR..

Mobiele portefeuilles

Monerujo

Monerujo is een open-source mobiele portemonnee met een verscheidenheid aan functies. Het maakt gebruik van een gemakkelijk te begrijpen interface en de privégegevens van elke gebruiker worden veilig op hun apparaat opgeslagen. De app is beschikbaar voor Android-gebruikers en heeft een beoordeling van 4,2 sterren op Google Play, met meer dan 350 recensies, en is al meer dan 10.000 keer gedownload.

Monerujo fungeert als een lichte portemonnee en geeft u de mogelijkheid om externe knooppunten te gebruiken om uw portemonnee te synchroniseren met de Monero-blockchain of om uw eigen knooppunt te gebruiken. Hierdoor is de app licht van gewicht en neemt hij geen overtollige ruimte in op uw mobiele telefoon.

Met Monerujo kunt u ook meerdere adressen importeren en maken, en meerdere adressen beheren binnen dezelfde app, en XMR kan eenvoudig worden overgedragen met behulp van de scanfunctie voor QR-codes. Een andere handige functie is de mogelijkheid om BTC-adressen te betalen, en de XMR.to-service betekent dat BTC-adressen kunnen worden betaald via de Monerujo-app, en gebruikers hoeven alleen de QR-code te scannen of het BTC-adres in het verzendveld te plakken, met de conversies die op de achtergrond worden uitgevoerd.

Hierdoor is het niet meer nodig om een ​​uitwisseling te gebruiken om XMR voor BTC te verhandelen en kan iedereen ook volledig anoniem een ​​Bitcoin-betaling verzenden. De code van de portemonnee is onderzocht en geverifieerd door de Monero-gemeenschap en is een handige manier om onderweg verbonden te blijven met het Monero-netwerk. Nogmaals, Monerujo is het beste voor transacties met kleinere bedragen, met als belangrijkste nadeel van de portemonnee dat deze nog niet beschikbaar is voor iOS-gebruikers.

Eervolle vermeldingen

Hoewel we zes van de beste opties in detail hebben bekeken, zijn er andere opties die geschikt kunnen zijn voor personen met meer specifieke behoeften. Deze omvatten de Ledger Nano X die beveiliging van harde portefeuilles combineert met flexibiliteit voor mobiele apparaten en momenteel wordt verkocht voor ongeveer $ 119 + btw, waardoor het een optie is voor mensen die prioriteit geven aan het hebben van 24 uur per dag toegang tot hun crypto-bezit..

De Trezor Model T is een andere solide optie, en bevat XMR als een van de ondersteunde valuta; het is echter aanzienlijk duurder dan de Trezor One die momenteel geen Monero ondersteunt, en iedereen die een Trezor wil gebruiken om XMR op te slaan, moet ongeveer $ 170 + btw uitgeven.

Ten slotte is een Monero Paper Wallet een goedkope optie, waarmee mensen Monero veilig kunnen bewaren als ze op de juiste manier worden gebruikt. MoneroAddress is een betrouwbare Monero-generator voor papieren portemonnees en kan offline worden gebruikt, waardoor het risico op hacking of diefstal van uw munten wordt geminimaliseerd. Ondanks hun voordelen nemen papieren portemonnees echter af in gebruik en zijn ze het meest geschikt voor meer ervaren liefhebbers van cryptocurrency.

Dingen om te overwegen

Hoewel de uiteindelijke keuze van een portemonnee afhankelijk is van het individu, zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een Monero-portemonnee, waaronder:

  • Veiligheid: Koude hardwareportefeuilles zijn de veiligste opties, waarbij hete portefeuilles inherent minder veilig zijn. Functies zoals wachtwoorden, gegevensopslag, beheer van persoonlijke sleutels en tweefactorauthenticatie moeten ook worden overwogen.
  • Makkelijk te gebruiken: Portemonnees zoals de GUI-portemonnee zijn het meest geschikt voor de meer ervaren, terwijl MyMonero prima is voor iedereen met weinig tot geen ervaring, en elke optie heeft zijn eigen leercurve.
  • Ontwikkelaar / gebruikersgemeenschap: De transparantie en zichtbaarheid van het team achter een portemonnee kunnen van vitaal belang zijn voor het succes, terwijl een portemonnee met een groot gebruikersbestand een aanzienlijke hoeveelheid middelen zal hebben om aan te boren als u problemen ondervindt.
  • Kosten: Koude, hardwareportefeuilles zijn het duurst om aan te schaffen, waarbij opties voor hete portemonnees overal beschikbaar en gratis te gebruiken zijn.
  • Kenmerken: Sommige wallets ondersteunen een verscheidenheid aan munten en / of bevatten interne uitwisselingen, maken het genereren van meerdere adressen of het verzenden van privébestanden mogelijk.
  • Compatibiliteit: Bepaalde desktopportefeuilles zijn beschikbaar voor gebruikers van verschillende besturingssystemen, terwijl mobiele portefeuilles al dan niet beschikbaar zijn voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Conclusie

De beste portemonnee om te kiezen om XMR op te slaan en over te dragen, hangt sterk af van de individuele vereisten van elke persoon. Bij alle bovenstaande opties gaat het om afwegingen met betrekking tot kosten, gebruiksgemak en beveiliging, met een stevige hoes die kan worden gemaakt voor een hardware-, desktop-, web- of mobiele Monero-portemonnee.

MyMonero is de gemakkelijkste portemonnee om in te stellen en te gebruiken, maar als een online webportemonnee is mogelijk ook de minst veilige. De desktopopties van de Monero Official GUI, Exodus en de Atomic Wallet zijn veiliger dan een webportemonnee en over het algemeen gemakkelijker te gebruiken dan een hardwareportefeuille, hoewel de meer geavanceerde functies van de GUI Wallet een scherpere leercurve hebben.

De Monerujo-portemonnee is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een mobiele portemonnee, terwijl Exodus en Atomic Wallet ook mobiele apps bieden.

Ten slotte is de Ledger Nano S volkomen logisch voor iedereen met aanzienlijke XMR-belangen of voor diegenen die grote hoeveelheden van de privacymunt willen opslaan en / of verhandelen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me