Beste Ethereum-portefeuilles 2019: hardware versus software versus papier

Ethereum-portefeuilles

We zijn er zeker van dat je op de een of andere manier hebt gehoord over Ethereum, blockchain, cryptocurrencies of ICO’s. Zelfs als u niet weet wat het is, zijn Ethereum en andere digitale valuta’s de laatste tijd uitgebreid in het nieuws gekomen vanwege de waarde van miljarden dollars die eraan zijn toegekend.

Ethereum is een “gedecentraliseerd platform” dat slimme contracten kan uitvoeren. Slimme contracten zijn in feite codes die worden gebruikt om via blockchain iets van waarde aan iemand anders over te dragen. U kunt slimme contracten gebruiken om inhoud, eigendommen, aandelen en geld te delen, samen met alles van waarde wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Ethereum wordt vaak omschreven als een digitale valuta, maar hier is iets dat u moet weten, het is een blockchain-platform dat zijn eigen ‘gas’ of ‘valuta’ gebruikt, genaamd Ether.

Momenteel is de marktkapitalisatie ongeveer $ 45 miljard, terwijl een enkele ether op zijn hoogste punt $ 1400 werd gewaardeerd.

Ethereum-portefeuilles

Dus als je geïnteresseerd bent in het kopen van Ether, dat is geweldig, maar we leven in ongekende tijden waarin je nooit zeker weet hoe veilig je digitale valuta werkelijk is, vanwege phishing en hacking enz. De toenemende waarde van cryptocurrency is nu bij iedereen bekend en gevallen waarin hackers veel geld hebben bemachtigd, komen steeds vaker voor.

Wat u nodig hebt om uw Ether veilig op te slaan, is een betrouwbare portemonnee, in dit bericht zullen we de verschillende soorten Ethereum-portefeuilles bekijken en onze keuzes maken voor de beste.

Wat is een Ethereum-portemonnee?

Voor niet-ingewijden kan het opslaan van cryptocurrency een beetje ontmoedigend zijn. Stel je voor dat je een enorme hoop geld rondslingert. Hoe draag je het rond? De meesten van ons geven er de voorkeur aan om onze portemonnees te gebruiken omdat ze ons helpen ons geld op te slaan en te gebruiken wanneer we maar willen.

Een cryptocurrency-portemonnee is in principe hetzelfde, of dat nu voor Ether, Bitcoin, NEO of andere cryptocurrencies is.

Als we het zouden definiëren, is het in feite software waarmee u eenvoudig uw privé- en openbare sleutels kunt opslaan en beheren. Met een cryptocurrency-portemonnee kunt u verschillende valuta’s opslaan (die worden ondersteund door de portemonnee van uw keuze) en gemakkelijk transacties uitvoeren en uw saldo controleren wanneer u maar wilt.

Dus hoe werken ze?

Terwijl we eerder al zeiden dat het net als uw conventionele portemonnee is, maar een portemonnee voor digitale valuta is heel anders in hoe ze werken. Hier is het eerste dat u moet weten: niets wordt daadwerkelijk opgeslagen in uw digitale portemonnee – een digitale portemonnee slaat uw valuta niet op en er is geen tastbare vorm van uw digitale valuta.

Alles staat op het online grootboek dat een “blockchain” wordt genoemd. Uw portemonnee werkt alleen met de blockchain, waardoor u eenvoudig digitale munten kunt verzenden en ontvangen en transacties kunt uitvoeren. Om dit te doen, zullen uw portemonnees fungeren als een kluis met uw privé-adressen binnenin beveiligd en uw openbare adres voor iedereen beschikbaar. Wanneer iemand zijn Ether-munten naar u stuurt, dragen ze het eigendom van de munten over door ze te delen op het openbare adres van uw portemonnee..

Om de gedeelde munten te ontgrendelen, moeten uw openbare adres en privé-adres overeenkomen. De transactie wordt vervolgens gevalideerd op de blockchain.

Warme en koude portefeuilles

Er zijn twee soorten portemonnees, warm en koud.

Het is bekend dat een portemonnee hot is als u uw sleutels online bewaart. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf elke plaats, zolang u over internet beschikt. Dit zijn echter niet de beste optie, omdat ze kunnen worden gehackt en uw munten kunnen worden gestolen.

Koude portefeuilles daarentegen zijn die die offline worden opgeslagen, d.w.z. de privésleutels bevinden zich in de hardware. Deze zijn veiliger omdat ze alleen online worden verbonden wanneer u dat wilt en veel minder kans hebben om te worden gehackt.

Nu we warme en koude portefeuilles hebben behandeld, laten we het hebben over hardware- versus softwareportefeuilles:

Hardware versus softwareportefeuilles

Laten we beginnen met hardwareportefeuilles die, zoals de naam al doet vermoeden, in tastbare vorm zijn. Ze zijn als uw conventionele, draagbare harde schijf maar ontworpen voor cryptocurrency. Ze zijn wat we in deze branche cold wallets noemen.

Hardware portefeuilles

Hardware wallets zijn beter omdat ze meer veiligheid bieden, niet 24/7 met internet zijn verbonden en veilig kunnen worden bewaard waar je maar wilt.

Ze zijn ontworpen als USB-apparaten, kunnen worden aangesloten op de computer die u gebruikt om een ​​transactie uit te voeren en kunnen onderweg sleutels genereren.

Voordelen van het gebruik van hardwareportefeuilles:

 • Ze zijn beschermd tegen verschillende malware die uw computers binnensluipt terwijl ze de sleutels genereren terwijl ze offline zijn.
 • Handige, gemakkelijk te gebruiken interface en betere optie voor degenen die nieuw zijn in cryptocurrency.
 • De meeste hebben back-upopties om ervoor te zorgen dat u nooit uw munten verliest.
 • Kan worden beveiligd met pincode-wachtwoorden op de hardware zelf.
 • Kan op elke gewenste plek worden opgeborgen, in de kennel van uw hond of onder uw kussen, u beslist.

Nadelen van het gebruik van hardwareportefeuilles:

 • Duurder in vergelijking met softwareportefeuilles.
 • Het kan lastig zijn om ze te vinden, aangezien ze meestal uitverkocht zijn.

Softwareportefeuilles

Softwareportefeuilles zijn er daarentegen in drie varianten: mobiel, online en desktop. Deze staan ​​bekend als hot wallets.

Bureaubladportefeuilles

Om desktopportefeuilles te gebruiken, moet u ze downloaden en installeren op uw favoriete laptop of pc.

Ze kunnen worden gebruikt vanaf slechts één computer waarop ze zijn gedownload. Qua beveiliging zijn desktopportefeuilles de veiligste portemonnee, maar alleen als u ervoor kunt zorgen dat uw computer niet wordt gehackt of geïnfecteerd door malware.

Voordelen van het gebruik van desktopportefeuilles:

 • Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken en geweldig voor nieuwkomers.
 • Er worden geen servers van derden gebruikt om uw privésleutels op te slaan.
 • Door het te combineren met “TOR Network”, kunt u een veiligere en persoonlijkere portemonnee creëren.

Nadelen van het gebruik van desktopportefeuilles:

 • Omdat het verbonden is met internet, wordt het kwetsbaar voor hackers.
 • Omdat het is gebaseerd op uw computer, kan het worden gestolen, zelfs door degenen die het repareren.
 • Als u er geen back-up van maakt, kunt u uw sleutels verliezen voor het geval uw computer crasht.

Online portefeuilles

Online portefeuilles maken gebruik van de cloud en zijn overal toegankelijk. Dit maakt ze handig, maar verhoogt ook het risico omdat ze uw privésleutels online gaan opslaan. Dit maakt ze vatbaar voor cyberaanvallen en hackers.

Voordelen van het gebruik van online portemonnees:

 • Online wallets zijn supersnel vergeleken met andere wallets.
 • Ze zijn geweldig als u met kleinere hoeveelheden munten werkt.
 • Sommige van de online portemonnees bieden integratie met uitwisselingen en bieden u ook de kans om eenvoudig meerdere valuta’s te beheren.

Nadelen van het gebruik van online wallets:

 • Omdat u ze online opent, kunt u uw portemonnee verliezen door kwaadaardige malware, DDOS-aanvallen, hacking en ook phishing..
 • Uw portemonnee is in feite niet uw portemonnee, aangezien deze ergens wordt opgeslagen door het bedrijf dat u gebruikt en de beveiliging ervan niet in uw handen is.
 • Computers zijn niet de meest veilige manier om toegang te krijgen tot online portefeuilles, omdat u er misschien een gebruikt met een keylogger of zelfs virussen.

Mobiele portefeuilles

Mobiele portemonnees, zoals de naam al aangeeft, zijn apps op je telefoon. Ze zijn geweldig, want waar je ook gaat, je mobiel gaat. Dit betekent dat u gemakkelijk uw saldo kunt controleren, munten kunt delen, enz. De gebruikersinterface is ook eenvoudiger om ervoor te zorgen dat ze niet meer ruimte innemen op mobiele apparaten.

Voordelen van het gebruik van mobiele portemonnees:

 • Als u een portemonnee in uw telefoon heeft, is deze praktisch en ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. Verzend of ontvang munten of voer betalingen uit terwijl u onderweg bent.
 • U krijgt meer functies in apps in vergelijking met andere portefeuilles.

Nadelen van het gebruik van mobiele portemonnees:

 • Het zit in uw telefoon, dus als u het verliest, kunt u al uw munten kwijtraken.
 • Android-telefoons kunnen worden gehackt of malware krijgen waardoor u uw portemonnee kunt verliezen.

De beste Ethereum-portefeuilles

U moet nu volledig vertrouwd zijn met wat portemonnees zijn en waarom ze belangrijk voor u zijn. Maar laten we nu eens kijken naar wat er echt toe doet: de beste Ethereum-portefeuilles in 2017.

Om degene te kiezen die u het beste bevalt, is het raadzaam om een ​​criterium te hebben. Dit is wat we volgen bij het kiezen van een nieuwe portemonnee voor Ethereum of een andere digitale valuta die we gebruiken.

 • Privésleutels: deze zijn erg belangrijk, omdat we u eerder hebben verteld dat ze overeenkomen met openbare sleutels en de munten voor u bevestigen. U hebt dus een portemonnee nodig waarmee u kunt bepalen waar u ze opslaat.
 • Eenvoudig te gebruiken interface: cryptocurrency kan voor velen moeilijk zijn, maar zelfs als u een veteraan bent, heeft u een soepele en gemakkelijk te gebruiken gebruikersinterface in uw portemonnee nodig.
 • Solide staat van dienst op het gebied van ontwikkeling en ondersteuning: het is belangrijk dat u een portemonnee krijgt die wordt ondersteund door een ontwikkelingsteam. Er zijn gevallen geweest waarin portefeuilles door het bedrijf zijn verlaten en u echt niet wilt slapen over slechte bedrijven.
 • Beveiliging en back-up: we zijn allemaal mensen en we kunnen onze portemonnee verliezen vanwege talloze redenen. Kies er dus een die beveiligings- en back-upfuncties biedt.

Laten we dus zonder veel ophef ingaan op de beste Ethereum-portefeuilles.

De Ledger Nano S

Ledger Nano S is zonder twijfel een van de beste hardwareportefeuilles op de markt. Dit is waarom we het geweldig vonden: het heeft alle vier de functies die we in onze criteria noemden.

Het is een hardware wallet en is ontworpen als een conventionele USB, maar dan met een klein OLED-scherm. Lichtgewicht en extreem duurzaam, het biedt een zeer eenvoudig te gebruiken interface op het OLED-scherm waarmee u gemakkelijk transacties kunt uitvoeren. Transacties kunnen worden geverifieerd met een simpele tik op de knoppen. (Dit is toegevoegd als een beschermingsfunctie tegen malware).

Grootboek

Als extra beveiligingsfunctie kunt u een 4-cijferige pincode op het apparaat instellen, zodat u elke keer dat u het apparaat aansluit van een extra beschermingslaag geniet.

Uw Ether-munten worden offline in de hardware opgeslagen en u kunt zich afmelden voor transacties met uw privésleutels. Als het op back-up aankomt, biedt Ledger Nano S u de kans om een ​​”herstelzaad” te creëren dat u zal helpen uw munten terug te krijgen voor het geval u uw portemonnee kwijtraakt of verliest. Het ondersteunt zowel Ethereum als Ethereum Classic. Met een gewicht van slechts 16,2 g en $ 67 (de prijs is 58 euro op zijn website, dus controleer de wisselkoers voordat je koopt), is Ledger Nano S inderdaad de beste hardware wallet voor je Ether.

Bezoek Ledger

Trezor

Ontworpen om ultradraagbaar te zijn en werkt met uw USB-poort, de Trezor is de perfecte investering als u iets wilt dat is beproefd en getest. U kunt het gebruiken om uw Ether-munten op te slaan via MyEtherWallet.

Trezor

Het beschikt over een prachtig OLED-scherm waarmee u uw transacties kunt zien terwijl u ze doet, zodat u de details gemakkelijk kunt bevestigen. Het apparaat heeft ook knoppen om fysieke aanraking te brengen bij het bevestigen van transacties.

Op het gebied van beveiliging heeft Trezor geweldige functies waarop u kunt vertrouwen. Ten eerste biedt het de gebruiker tweefactorauthenticatie met behulp van FIDO / U2F-bescherming. Ten tweede moet elke transactie die u doet fysiek worden geverifieerd met behulp van de knoppen onder de OLED. En tot slot kunt u een herstel-seed gebruiken, zodat u telkens wanneer u uw wachtwoord kwijtraakt, weer toegang krijgt tot uw portemonnee.

Het ontwerp is ook geweldig. Hij is klein en robuust. Het beste dat we er leuk aan vinden, is hoe gemakkelijk het in de palm van je hand past. Maar dat is niet alles. Het Trezor-apparaat is waterdicht en zeer duurzaam. Het idee achter het ontwerp is niet alleen om u veiligheid te bieden, maar ook om uw munten permanent te bewaren.

Het is ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen, is het apparaat op een computer aansluiten en gewoon de instructies volgen. Aangezien er slechts twee knoppen zijn, een om een ​​transactie goed te keuren en een andere om deze te weigeren, is het perfect voor degenen die nieuw zijn in het spel.

Het apparaat kost u slechts $ 89, maar u blijft de rest van uw leven bij u.

Bezoek Trezor

Als je tussen deze twee apparaten moet kiezen, bekijk dan eens Vergelijkingsoverzicht van de Trezor vs Ledger.

Atomic portemonnee

Atomic portemonnee

Atomic Wallet is een nieuwe multi-assetoplossing voor gemakkelijke opslag van Ethereum en meer dan 300 munten en tokens. Deze portemonnee geeft om uw veiligheid: privésleutels worden op het apparaat van de gebruiker opgeslagen en worden gegenereerd op basis van geheugensteuntjes. Gebruikers kunnen ook binnen enkele seconden Ethereum-gebaseerde tokens toevoegen met de functie Custom token.

Desktop-app is beschikbaar voor Windows, MacOS, Ubuntu, Debian en Fedora. Mobiele apps voor Android en IOS worden in december 2018 uitgebracht.

Atomic Wallet heeft een gebruiksvriendelijke interface en werkt met een ingebouwde Atomic swap exchange: deze avant-garde functie helpt om aanzienlijke bedragen te besparen op kosten. Voor degenen die onmiddellijk activa willen uitwisselen, zijn er Changelly- en Shapeshift-opties. Bovendien kunt u ETH rechtstreeks in de Atomic Wallet-interface kopen.

Bezoek Atomic Wallet

MyEtherWallet

MyEtherWallet is een interface waarmee u Ethereum-portefeuilles kunt maken om uw Ether- en ERC-20-tokens veilig offline op te slaan, waarmee u een papieren portemonnee kunt afdrukken die u ergens veilig kunt bewaren, wetende dat uw geld veilig en offline is.

Stuur Ether

We hebben een volledige handleiding geschreven over het gebruik van MyEtherWallet, dus kijk daar eens naar.

Bezoek MyEtherWallet

Jaxx

We hebben het dus al gehad over de twee belangrijkste hardwareportefeuilles, maar laten we het nu hebben over Jaxx, dat gebruikers een platform biedt dat zes valuta’s tegelijk kan ondersteunen, samen met Ethereum en Ethereum Classic.

Jaxx Portemonnee

Wat echt geweldig is aan Jaxx, is dat het de privésleutels niet op zijn servers opslaat, maar op het apparaat dat je kiest.

Een andere reden om van Jaxx te houden, is de platformonafhankelijke functionaliteit. Het is beschikbaar op 9 verschillende platforms en kan met al deze platforms worden verbonden, wat betekent dat dezelfde saldi en portemonnee beschikbaar zijn wanneer een ander apparaat wordt gebruikt.

Degenen in de cryptocurrency-business zijn dol op ShapeShift, dat al in de portemonnee is ingebed en gebruikers hebben de vrijheid om munten te wisselen waar en wanneer ze maar willen.

Bezoek Jaxx

Exodus

Een ongelooflijk goed ontworpen en briljante gebruikersinterface maakt Exodus een geweldige optie om uw Ether op te slaan. Hoewel het niet helemaal open source is, zijn de meeste dingen in Exodus dat wel. Dit heeft de ontwikkelingsgemeenschap verhinderd om de code volledig te herzien. Het is alleen beschikbaar op desktops en ondersteunt alleen Ethereum, niet Ethereum Classic.

Exodus slaat uw privésleutels op de machine van uw keuze op en niet op een server, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de beveiliging van uw munten. Het heeft ook een ShapeShift-functie ingebed in de interface waarmee je gemakkelijk je Ether kunt wisselen wanneer je maar wilt! Of je nu wilt decrederen voor een aantal Litecoins of ze wilt inwisselen voor Ether, je kunt het zonder problemen doen met Exodus.

Bezoek Exodus

Coinbase

Een van de gevestigde en gereputeerde opties, Coinbase is verschenen in Bloomberg en Time vanwege de duidelijke en eenvoudig te gebruiken interface. Hoewel Coinbase meestal wordt gezien als een uitwisseling voor het kopen van Ethereum, heeft het portefeuillefunctionaliteit en is uw geld veilig en verzekerd bij hen. Het is prima om hier kleinere bedragen op te slaan, maar voor grotere bedragen raden we aan om ze naar een speciale portemonnee te verplaatsen waar u de privésleutels beheert.

Nu vraag je je misschien af ​​wat er zo speciaal aan hen is om zo ver te komen, het feit dat ze veel te bieden hebben, van onmiddellijke valutaconversies tot terugkerende investeringen en multi-sig-ondersteuning, ze hebben alles wat je ooit hebt gewenst voor. Ze hebben ook jarenlange ervaring en hebben een behoorlijk groot aantal klanten in 32 landen bediend.

Coinbase-account

Het enige aan Coinbase is dat ze Litecoin, Bitcoin en Ethereum ondersteunen, maar als het op Ethereum Classic aankomt, zijn ze niet de juiste optie voor jou omdat ze de ETC niet ondersteunen.

Lees onze volledige recensie van Coinbase voor meer informatie.

Bezoek Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me