Wat zijn Stablecoins? De polariserende oplossing voor de vluchtigheid van cryptocurrency

Prijsvolatiliteit van cryptocurrencies heeft geleid tot het onvermogen om ze met vertrouwen te gebruiken als een onmiddellijk en naadloos ruilmiddel. Een belangrijke hindernis voor een meer gangbare acceptatie van cryptocurrencies is het kunnen bedenken van een oplossing die dit probleem oplost dat veel mensen ervan weerhoudt ze te gebruiken voor een van hun originele nieuwe componenten. Dit heeft geleid tot een toename van een aantal projecten die bekend staan ​​als Stablecoins die hun eigen methoden gebruiken om prijsstabiliteit binnen hun valuta te bereiken, terwijl ze ook de belangrijkste componenten van cryptocurrencies behouden die hen onderscheiden en nieuwe technologieën..

Wat zijn Stablecoins?

Verschillende platforms implementeren een verscheidenheid aan verschillende methoden om prijsstabiliteit te bereiken. Veel van deze platforms koppelen de waarde van hun valuta aan een fiatvaluta in een of andere vorm, zoals de Amerikaanse dollar. Of ze nu een eigen algoritme gebruiken voor het beheren van prijsbewegingen, puur 1: 1 worden ondersteund door een gevestigde waardeopslag, of functioneren als een gedecentraliseerde organisatie, het aantal verschillende stablecoins in de branche neemt toe..

Wat zijn Stablecoins?

Het bereiken van een gedecentraliseerde stablecoin is het doel. De meest prominente en meest gebruikte stablecoin is Tether, die volledig wordt ondersteund door fiat-valuta, maar het is gecentraliseerd en is gedurende zijn bestaan ​​zeer nauwkeurig onderzocht. Veelbelovende projecten hebben hun platforms gepresenteerd die een aantal unieke benaderingen met enkele innovatieve mechanismen volgen, maar een goede oplossing die door de grotere gemeenschap algemeen wordt aanvaard als functioneel, veilig en voldoende gedecentraliseerd, moet nog worden gerealiseerd.

Het belang van stabiele munten

Het belang van een stabiele cryptocurrency kan niet worden onderschat en wordt door velen beschouwd als een cruciaal element van de bredere cryptocurrency-industrie om een ​​aantal redenen die variëren van meer dringende behoeften in het huidige klimaat tot de manier waarop de industrie zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Concreet is de sleutel stabiliteit en er zijn twee componenten die essentieel zijn om te begrijpen. Ze zijn stabiliteit op korte termijn voor transacties en stabiliteit op lange termijn om als belegging aan te houden.

Hoewel de volatiliteit van cryptocurrencies aantrekkelijk is voor beleggers die zowel op korte als op lange termijn willen profiteren, speelt stabiliteit een cruciale rol bij het beleggen. Wanneer er een bearmarkt is zoals die zich voordoet in de eerste drie maanden van 2018, zoeken beleggers naar stabiele waardeopslagplaatsen om hun geld te behouden terwijl de prijzen fluctueren en veel van hun beleggingen leiden tot aanzienlijke verliezen. Omdat het nog steeds relatief moeilijk is voor de gemiddelde gebruiker om fiatgeld om te zetten in cryptocurrencies en weer terug, wordt het hebben van een stabiele waardeopslag in een cryptocurrency zelf van cruciaal belang om verliezen tijdens dergelijke markten te beperken..

Bovendien houden veel gebruikers hun geld nog steeds op beurzen voor kortetermijnhandel, en de mogelijkheid om in en uit een transactie te komen terwijl ze tevreden zijn dat uw geld niet onderhevig is aan schommelingen als u een paar uur van de computer weggaat, is dat wel. zeer relevant. De meeste cryptocurrencies op de grootste beurzen zijn gekoppeld aan Bitcoin en Ethereum, dus wanneer de markt een neerwaartse trend vertoont, vertonen ze ook een neerwaartse trend, waardoor er een dringende behoefte is aan een stabiele waardeopslag..

Tether prijskaart

Het belangrijkste probleem waarmee cryptocurrencies worden geconfronteerd waarvoor stablecoins een oplossing willen bieden, zijn kortetermijntransacties. Bij Bitcoin was een van de meest doorslaggevende aspecten van de technologie het vermogen om te functioneren als een “Digital Cash”. Talrijke voorbeelden uit boeken en artikelen die Bitcoin beschrijven, zouden het kopen van een kopje koffie gebruiken als voorbeeld voor hoe een eenvoudige transactie met uw portemonnee werkte en vervolgens hoe deze over het netwerk werd verspreid. Helaas is dit niet langer kosteneffectief, aangezien de prijs van Bitcoin zelf zeer volatiel is en het bij kleine aankopen gewoon niet efficiënt of gemakkelijk is voor een gemiddelde persoon, die de vluchtigheid niet kan weerstaan, om te gebruiken voor kleine transacties..

Dit heeft een probleem in de industrie veroorzaakt, aangezien veel platforms een verscheidenheid aan nieuwe technologieën en omgevingen voor gedecentraliseerde toepassingen bieden, een van de kernprincipes van cryptocurrencies blijft een onopgelost probleem. Nu er steeds meer cryptocurrencies op de markt komen, hebben velen zich specifiek gericht op stablecoins en de juiste oplossing geboden voor een belangrijk probleem. Hieronder vindt u een verscheidenheid aan stablecoins die ofwel volledig functioneel zijn, of hun platforms ontwikkelen met enkele veelbelovende ideeën.

Tether

Tether is de meest bekende en geadopteerde stabiele cryptocurrency die als handelspaar op tal van beurzen beschikbaar is. Functioneel wordt het volledig ondersteund door fiat-valuta met 1 USDT gelijk aan 1 USD. Dit betekent dat Tether (dat een bedrijf is) een gecentraliseerde opslagplaats is van een digitale valuta die de Amerikaanse dollar vertegenwoordigt. Ze moeten dus ten minste een verhouding van 1: 1 in hun bank van USDT / USD behouden, of iets meer USD dan USDT in omloop hebben om hun stablecoin als geldig te beschouwen..

Tether

Dit is echter niet zonder controverse gekomen, aangezien veel mensen tegen het idee zijn dat een gecentraliseerde autoriteit achter een stablecoin zit. Bovendien wordt Tether beschuldigd dat ze niet het vereiste geld op hun bankrekening hebben staan ​​om het bedrag aan USDT in omloop te dekken. Hoe dan ook, Tether blijft tegenwoordig de meest populaire stablecoin, ondanks de waargenomen tekortkomingen.

Basis

Basis is een nieuwe stablecoin op de markt die met zijn recente furore maakte $ 133 miljoen investering van grote risicobedrijven. Met grote financiering en steun achter het Basis-team, is het onvermijdelijk dat de verwachtingen hooggespannen zullen zijn en dat hun platform sterk wordt onderzocht, wat al door sommigen is gedaan..

Basis

In wezen gebruikt Basis een “algoritmische centrale bank” die functioneert binnen de grenzen van het eenvoudigere paradigma van vraag en aanbod. Dus terwijl de vraag stijgt, wordt er meer Basis gecreëerd en de prijs daalt. Als de vraag daalt, koopt de blockchain Basis terug, waardoor het aanbod afneemt en de prijs stijgt. Deze implementatie blijft omstreden, maar is gebaseerd op een vrij eenvoudig concept en de feitelijke functionaliteit ervan moet nog worden onderzocht.

MakerDAO

MakerDAO is een zeer interessant stablecoin-concept omdat het functioneert als een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Het model is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, maar wordt volledig ondersteund door Ether. Door gebruik te maken van slimme contracten, gebruikt Maker een systeem met twee munten waarbij de munt Dai de stablecoin is die 1: 1 is gekoppeld aan de USD.

Maker DAO

MakerDAO is een oplossing gericht op het benutten van het potentieel van decentralisatie om een ​​stablecoin te creëren. Het is een van de eerste munten die zich richt op een stabiele valuta en biedt een fascinerend concept. Kritiek op het platform draait om het feit dat het te complex is met DAO’s zelf die niet volledig genoeg zijn onderzocht en als een dergelijk platform fungeren.

Koolstof

Koolstof is een ander stabiel cryptocurrency-project dat vertrouwt op het gebruik van slimme contracten en het algoritmisch aanpassen van de waarde op basis van het koppelen aan de Amerikaanse dollar. Het project legt de nadruk op transacties met hoge doorvoer, een betrouwbaar model en ‘programmeerbaar geld’ door de mogelijkheid om context toe te passen op transacties door gebruik te maken van slimme contracten.

Koolstof

Het project is erg nieuw, maar er staat een sterk academisch team achter met ervaring van enkele gevestigde bedrijven. Naarmate het project zich verder ontwikkelt, wordt het interessant om in de gaten te houden.

Havven

Havven is een vork van Monero die zich richt op het bieden van stabiliteit en tegelijkertijd de anonimiteitsgerichte functies van een privacymunt zoals Monero toevoegt. Havven maakt ook gebruik van een on-chain smart contract. De valuta is nergens aan gekoppeld of wordt ondersteund door een actief, maar is eerder ontworpen om volledig functioneel te zijn door gebruik te maken van het slimme contract om munten te slaan en te verbranden.

Havven

Het maakt gebruik van speltheorie-mechanica en een stabiele munt voor gebruik als een soort onderpand, terwijl gebruikers ook fiat-valuta’s kunnen afhandelen die voorafgaand aan een transactie worden uitgewisseld. Het twee-token-systeem omvat Nomins en Havvens, waarbij Nomins de stabiele munt is met een zwevende voorraad, terwijl Havvens fungeert als de reservevaluta van het platform..

Gevolgtrekking

De interesse en motivatie om een ​​functionele en gedecentraliseerde stablecoin te creëren in de cryptocurrency-ruimte blijft ondanks hun polariserende aard. Velen beschouwen ze als onmogelijk om effectief te opereren zonder verbinding met een derde partij, waardoor ze inherent ongeschikt zijn voor de branche. Anderen zien ze als een oplossing voor een fundamenteel probleem op de markten en gebruiken ze als een stabiele waardeopslag die de deur opent voor reguliere gebruikers om er zeker van te zijn dat ze geen zeer volatiele digitale valuta gebruiken voor hun kleine dagelijkse transacties.

Mensen aarzelen om afstand te nemen van traditionele fiat-valuta’s en het cryptocurrency-rijk te betreden omdat ze ze simpelweg niet begrijpen of bang zijn voor hun vluchtigheid. De mogelijkheid om die kloof te overbruggen met een stabiele valuta die een cryptocurrency is, is een belangrijke kans voor een bredere acceptatie en overgang van gevestigde modellen. Of een andere oplossing buiten stablecoins die kloof kan overbruggen, of er voldoende stablecoin komt en de oplossing biedt, valt nog te bezien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me