Wat zijn LApps? Bitcoin’s Lightning Network-applicaties

Wat zijn Lappen? Lightning Network-apps

Het schaalnetwerk van Bitcoin op de tweede laag, het Lightning Network (LN), breidt zich uit in knooppunten, kanalen en netwerkcapaciteit snel sinds november 2018. Als P2P, mesh-netwerk, kan de LN fungeren als de onderliggende technologie voor een verscheidenheid aan applicaties die erop kunnen worden gebouwd.

De ontwerpruimte voor de LN is enorm, en we zien nu al dat er verschillende toepassingen op worden ontwikkeld vanuit paywalls voor digitale bestanden, zoals FileBazaar naar intuïtieve webinterfaces zoals Bliksem joule.

Massale acceptatie van Bitcoin’s LN is misschien een uitweg, maar er wordt betekenisvolle vooruitgang geboekt met de onderliggende technologie zelf en met middelen, tools en applicaties om reguliere gebruikers te helpen de mogelijkheden ervan te benutten..

Wat zijn Lappen? Lightning Network-apps

The Lightning Network als The Foundation for Lapps

In de kern is de LN een P2P mesh-netwerk dat bidirectionele betalingskanalen tussen Bitcoin-gebruikers buiten de keten mogelijk maakt. Kanalen kunnen worden geopend tussen tegenpartijen en BTC kan worden overgedragen op basis van de hoeveelheid on-chain BTC die in het kanaal is gestort. LN-knooppunten kunnen ook helpen bij het routeren van betalingen en het injecteren van liquiditeit in het netwerk door hun eigen knooppunten te beheren met aanzienlijke deposito’s van BTC, waarvoor ze vergoedingen verdienen.

Het ontwerp van de LN van Bitcoin heeft een vroege generatie applicaties voortgebracht die erop zijn gebouwd, genaamd lapps. Deze vroege iteraties van lapps zijn meestal gericht op op betalingen gebaseerde gebruiksscenario’s, zoals betaalmuren voor microbetalingen of plug-ins voor verkopers om LN-betalingen te accepteren.

Lapps maken gebruik van volledige implementaties van de LN, waaronder open-source opslagplaatsen voor het uitvoeren van een volledig LN-knooppunt, zoals c-Bliksem door Blockstream, en door Lightning Labs, en Bliksem perzik van Bitfury. Het selecteren van welke implementatie je een lapp wilt bouwen, hangt voornamelijk af van de taalvoorkeuren van de ontwikkelaar en de ontwikkelaarstools die tot hun beschikking staan.

Desktopportefeuilles zoals Zap zijn ook beschikbaar voor een gebruiksvriendelijke ervaring onder reguliere Bitcoin-gebruikers die de LN willen gebruiken maar niet zeker weten hoe ze moeten beginnen. Pierre Rochard biedt zelfs een knooppunt launcher tool dat is geïntegreerd met Zap Wallet.

Als u op zoek bent naar een fysiek Bitcoin LN-knooppunt, biedt Casa een uitstekend hardware-knooppunt dat continu draait en ook dienst doet als een volledig Bitcoin-knooppunt. Bovendien is de Casa Node geïntegreerd met een webportemonnee vergelijkbaar met Lightning Joule.

Zodra u toegang heeft tot Bitcoin’s LN, kunt u kanalen openen met andere gebruikers of applicaties door in een kanaal te storten. Sommige services bieden ook automatisch beheerfuncties voor uw node. Er is al een grote verscheidenheid aan lapps beschikbaar om mee te communiceren in het LN-ecosysteem, en het potentieel om praktische, unieke laps te produceren is enorm voor ontwikkelaars, verkopers of bedrijven die willen profiteren van de ontwerpruimte van het netwerk..

Dus, wat zijn enkele verschillende soorten lappen??

Portemonnees

Portefeuilles vormen de basis voor toegang tot Bitcoin en de LN. De gebruikersinterface en UX van portefeuilles zijn meestal een sterke bepalende factor voor hun bredere acceptatie en portefeuilles hebben in het algemeen een lange weg afgelegd in zowel het ontwerp als de functionaliteit in Bitcoin sinds zijn bescheiden oorsprong. Om met de LN te communiceren, hebt u een Bitcoin-portemonnee nodig die geschikt is voor LN. Niet alle Bitcoin-portefeuilles zijn geschikt voor LN, maar alle LN-portefeuilles vereisen Bitcoin-functionaliteit op de keten.

Enkele van de meest populaire LN-portefeuilles zijn:

Gebruikers kiezen vaak voor portefeuilles die open-source zijn en een intuïtieve gebruikersinterface hebben, vooral voor een geavanceerde technologie zoals de LN. De voorkeuren variëren echter, dus voer altijd uw eigen onderzoek uit voordat u on-chain BTC in een LN-kanaal deponeert.

Ontwikkelhulpmiddelen & Integraties

Ontwikkelaarstools kunnen alles omvatten, van metrische grafieken tot vereenvoudigde API-integraties. De groei van ontwikkelaarstools met open-source technologie is vaak een indicatie van de organische groei en acceptatie door ontwikkelaars voor het bouwen van applicaties. Enkele opmerkelijke ontwikkelaarstools en integraties voor Bitcoin’s LN zijn:

 • BitcoinVisuals – Metrische gegevens en grafieken van LN
 • LND Explorer – LND LN-interface
 • Bliksem J. – Java Lightning-integraties
 • Paypercall – Pay-per-call API-betaalmuur van LN
 • FileBazaar – Digitaal bestand LN-betaalmuur
 • 1 ml – Zoek- en analyse-engine van LN
 • Neutrino – LN Light-client
 • Jullie – Microbetalingen voor artikelen lezen / schrijven
 • Bitrefill – Prepaid telefoon- en cadeaubonvullingen met BTC / LN

Als je op zoek bent naar een meer uitgebreide benadering om te begrijpen hoe lapps werken, probeer dan Blockstream’s te doorlopen Elements Project-opslagplaats – er is daar een aanzienlijk aantal lopende ontwikkelingsprojecten en lappen beschikbaar.

E-commerce plug-ins en betalingen

E-commerce-acceptatie van Bitcoin’s LN is waarschijnlijk de meest diepgaande use-case. Webportefeuilles zoals Joule en Casa maken betalingen via internet eenvoudig en direct, en integraties met grote e-commerceplatforms zoals WooCommerce en Magneto zijn eenvoudig in te stellen. Het gebruik van services zoals BTCPay Server vereenvoudigt het proces verder en biedt alle voordelen van het gebruik van Bitcoin’s LN zonder bewaarnemers – zolang u uw eigen server host.

Voor handelaren kan het accepteren van Bitcoin LN nu met slechts een paar klikken worden bereikt, en er zijn meer integraties op komst om het proces soepeler te laten verlopen en gebruikersvriendelijker te maken. Enkele prominente e-commerce plug-ins, betalings-lapps en open-source betalingsprojecten zijn onder meer:

 • BTCPay Server – Open-source, door uzelf gehoste betalingsprocessor
 • Blikseminslag – Drop-in betalingsoplossing voor c-Lightning
 • NanoPoS – LN-kassasysteem
 • Peach Commerce – Merchant API voor Peach Rust LN
 • Peach Wachttoren – Wachttoren-testnet gebouwd op LND
 • WooCommerce-plug-in – LND Gateway-plug-in voor LN
 • Ifpaytt – IFTTT-betalingsverzoekservice
 • Tippin.Me – Bliksemtips
 • Staking – Aggregator voor LN-betalingen
 • Spacebit.live – LN-factureringsgateway voor het uitzenden van berichten via Blockstream Satellite

Het onderzoeken van het zich ontwikkelende e-commercelandschap voor Bitcoin’s LN en de acceptatie ervan door verkopers zal een van de meest veelbetekenende tekenen zijn van het succes van het netwerk op de lange termijn. Bitcoin vasthouden is tegenwoordig geen voorkeursoptie van de meeste handelaren, dus het overwinnen van de realtime uitwisselingsbarrière tussen fiat en crypto zal voor veel handelaren een aanzienlijk obstakel vormen voor de acceptatie..

Games / Diversen

Games komen vaak naar voren als de experimentele speeltuin voor nieuwe technologieën, zoals virtuele items in videogames of vroege vormen van digitale valuta. Hoewel ze een recreatieve focus hebben, zijn veel games uitstekende manieren om het potentieel van een nieuwe technologie te demonstreren – zoals Bitcoin’s LN.

Enkele van de meest populaire en intrigerende op LN gebaseerde spellen die er zijn, zijn:

Naarmate de functionaliteit van de LN blijft verbeteren, kun je verwachten dat er meer games zullen verschijnen die de kenmerken van het jonge mesh-netwerk demonstreren.

Gevolgtrekking

Bitcoin’s LN is een fascinerende technologie die het potentieel heeft om de verouderde cryptocurrency te helpen opschalen naar de niveaus die nodig zijn voor reguliere acceptatie. Er zijn nog steeds aanzienlijke hindernissen die moeten worden overwonnen voordat de LN zijn volledige potentieel kan bereiken, maar de proliferatie van lappen is een bemoedigend teken dat het netwerk zinvolle vooruitgang boekt in de richting van zijn doelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me