Wat is het vallen van de avond? De Ethereum-privacytechnologie van Ernst & Young

EY

Ethereum wordt geconfronteerd met unieke privacy-uitdagingen, voornamelijk gebaseerd op de implementatie van het accountgebaseerde transactiemodel in vergelijking met het UTXO-ontwerp van bitcoin, dat enkele expliciete afwegingen in privacy vereist. Vitalik Buterin schetste de voor- en nadelen van account versus UTXO-gebaseerd voor een smart contracts-platform en verkozen voor het eerste als het meest levensvatbare model voor de langetermijndoelen van Ethereum.

Ondanks de privacy-uitdagingen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, hebben ze niet een hele reeks projecten en ontwikkelingen gestopt die ernaar streven de privacygaranties van het slimme contractnetwerk te versterken.

EY

Met name discussies over het opnemen van zk-SNARKs, de technologie die in ZCash wordt gebruikt voor anonimiteit op hoog niveau, versterkt in de afgelopen maanden, met als bijkomend gevolg van de integratie met Ethereum als schaalbaarheidsvoordelen.

Met de Byzantium-upgrade van Ethereum konden zk-SNARKs worden geverifieerd en geïmplementeerd in slimme contracten op de Ethereum-blockchain, en nu maken bedrijven gebruik van de kracht van zk-SNARKS voor een verscheidenheid aan toepassingen. Een van de meest opvallende voorbeelden is de onlangs onthulde Het vallen van de avond protocol van Ernst & Young (EY), die gebruikmaakt van de ZoKrates zk-SNARK gereedschapskist – een geformaliseerd model voor schaalbare, privacybehoudende, off-chain berekeningen op Ethereum.

Privacy aanpakken in Ethereum

Met betrekking tot cryptocurrencies komt privacy doorgaans naar voren als een onderwerp voor het bewaren van de anonimiteit van gebruikers bij deelname aan financiële transacties. Dat idee heeft de dupe van ontwikkelingswerk in cryptocurrency-anonimiteitstechnologie, waarbij de waarborgen van externe bewaking van individuen de grootste zorg zijn.

Wanneer u echter de bredere toepassingen van een openbare blockchain zoals Ethereum evalueert, waar Turing-complete slimme contracten zijn ingeschakeld, gaat het gebruik van privacytechnologieën verder dan het individu en naar bedrijfsprocessen. Maar eerst een overzicht op hoog niveau van hoe zk-SNARKs privacy op Ethereum kunnen behouden.

Volgens de technologiepagina van ZCash op zk-SNARKs:

“Het acroniem zk-SNARK staat voor” Zero-Knowledge Beknopt Non-Interactive Argument of Knowledge “en verwijst naar een bewijsconstructie waarmee men kan bewijzen dat men bepaalde informatie bezit, bijv. een geheime sleutel, zonder die informatie te onthullen, en zonder enige interactie tussen de bewijzer en de verificateur. “

Een vorm van zero-knowledge proofs (ZKP’s), het concept wordt beter begrepen met meer abstracte voorbeelden, zoals de grot van Alibaba of het idee om te verifiëren dat Waldo in een portret bestaat zonder specifiek te onthullen waar hij zich op dat portret bevindt.

De slimme logica van ZKP’s is dat ze gegevens loskoppelen van informatie.

Esoterische concepten zoals zk-SNARKs, die zijn gebaseerd op uitzonderlijk gecompliceerde wiskunde, zijn een uitdaging om in code te vertalen, vooral wanneer wordt verwezen naar een implementatie die congruent is met applicaties in een blockchain. Het resultaat is dat formele codebibliotheken, zoals ZoKrates, de brug worden tussen de wiskundige interpretatie en het menselijk begrijpelijke aspect dat via code kan worden toegepast in echte use-cases.

Geformaliseerde bibliotheken van zk-SNARKs zijn nog steeds onder zware ontwikkeling, dus ze zijn een uitdaging om te gebruiken, maar dat is precies waarom bedrijven zoals EY hun toepassing hebben onderzocht en gewerkt hebben aan de introductie van een meer bruikbare set protocollen waarbij de onderliggende technologie is weggenomen.

De ontdekking van privacytools met Ethereum is ook niet expliciet beperkt tot EY. JP Morgan is dat ook naar verluidt werken aan de technologie met zijn blockchain Quorum – een geautoriseerde versie van Ethereum.

Het vallen van de avond

Nightfall is de experimentele onderzoeksimplementatie van EY’s poging om een ​​reeks standaardprotocollen voor privétransacties op Ethereum te formaliseren, gebaseerd op zk-SNARKs. De protocollen zijn compatibel met de populaire ERC-20 en ERC-721 (NFT) tokenstandaarden op het netwerk, waardoor ze breed toegankelijk en praktisch zijn voor ontwikkelaars.

EY merkt op dat de repository nog experimenteel is en nog geen grondige beveiligingsaudit heeft doorstaan, wat betekent dat het voorlopig vooral zal dienen als middel om onderzoek en toepassingen van zk-SNARKS op Ethereum te versnellen. Dat gezegd hebbende, onthult het enige aanzienlijke vooruitgang in de bredere poging om de privacy op Ethereum te verbeteren.

Bijvoorbeeld de Nightfall wit papier articuleert het oplossen van het probleem van de openbare “overdracht” -functie waarbij de “naar” en “overdracht” -ingangen openbaar moeten zijn met een conventionele ERC-20 tokenoverdracht op Ethereum als volgt:

“De afzender (of‘ Prover ’) voert een berekening privé uit op zijn eigen computer. Ze geven privé-inputs door aan deze berekening en krijgen een reeks openbare outputs die ze delen met de blockchain. De openbare outputs verschijnen als onleesbare versleutelde waarden voor alle waarnemers; alleen de zender en ontvanger kunnen hun volledige betekenis interpreteren. Om ervoor te zorgen dat deze gecodeerde waarden ‘betekenis’ hebben voor alle waarnemers, deelt de Prover ook met de blockchain een overeenkomstig ‘bewijs’ dat deze outputs correct zijn berekend. Tezamen kunnen dit bewijs en deze openbare outputs worden geverifieerd, zodat iedereen ervan overtuigd kan worden dat een vooraf overeengekomen berekening is uitgevoerd op een bepaalde set van private inputs om de publieke outputs te produceren. “

Het algemene concept hierboven is een meer specifiek voorbeeld van hoe zk-SNARKs de neiging hebben om te werken, maar Nightfall’s belangrijkste waardepropositie is de opname van een reeks slimme contracten die zijn geïntegreerd met ZoKrates en die de basis vormen voor het creëren van dergelijke privétransacties in Ethereum. In het bijzonder wordt het genereren van de ‘bewijzen’ uitgevoerd met behulp van de ZoKrates-toolbox.

Controversiële vertrouwde opstellingen zijn nog steeds vereist in EY’s Nightfall, ook in tal van gevallen, maar bij het onderzoeken van de toepassing ervan door bedrijven is dat niet zo problematisch als de generatie-gebeurtenis in een cryptocurrency-netwerk zoals ZCash, aangezien bedrijven (bijv. Een logistiek bedrijf voor toeleveringsketens) een meer persoonlijke, toegestane use-case hebben die beperkt is tot het bredere Ethereum-netwerk.

Nightfall noemt enkele van de mogelijke use cases van de technologie, variërend van industrieën zoals supply chain management en logistiek tot interne bedrijfstransacties – wat een focus is van het initiatief van JP Morgan met zk-SNARKs.

Een voorbeeld van het gebruik van Nightfall in de supply chain-industrie is het privé traceren van farmaceutische producten tijdens het logistieke traject, en belangrijker nog, het niet onthullen van details over de producten zelf, zoals medicijntype, bestemming of hoeveelheid in het grootboek. Het belangrijkste voordeel is dat ondernemingen gebruik kunnen maken van de censuurbestendigheid, verifieerbaarheid en infrastructuur van een openbare blockchain met vergelijkbare garanties in privacy als het gebruik van een toegestane keten..

Het formaliseren van overdrachtsprotocollen met behulp van zk-SNARKs kan de impact van afwegingen in de besluitvorming over publieke versus private blockchains effectief verminderen.

EY’s Nightfall verwijst naar een reeks bijdragers die hebben bijgedragen aan de verwezenlijking van het protocol, waaronder ZoKrates, Libsnark, ZCash, GM17, 0xcert en OpenZeppelin. EY is van plan Nightfall te introduceren in hun bestaande blockchain-producten – OpsChain en Blockchain Analyzer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me