Wat is een STO? Een complete gids voor aanbiedingen van beveiligingstoken

Wat is een STO?

De snelle opkomst van ICO’s in 2017 en begin 2018 was ongekend en bracht een geheel nieuwe methode met zich mee om binnen enkele minuten enorme sommen geld bijeen te brengen. Het enorme aantal ICO’s dat oplichting bleek te zijn, hun beloften niet nakwam of geen financiering meer had voordat een product werd uitgebracht, leidde tot de plotselinge daling van de ICO in de tweede helft van 2018..

De kracht van op blockchain gebaseerde tokens om flexibelere financiële activa en instrumenten te creëren, verdween echter niet. Gedecentraliseerde financiering (DeFi) neemt toe, met financiële instrumenten van onderpandschuldenplatforms tot gedecentraliseerde voorspellingsmarkten links en rechts.

Een van de belangrijkste aandachtspunten van een DeFi-landschap is de overgang van conventionele financiële zekerheden naar digitale tokens op een blockchain.

Deze activa, die gewoonlijk ‘beveiligingstokens’ worden genoemd, zijn effecten die eigen vermogen of schuld vertegenwoordigen met een digitale verpakking eromheen – ontworpen om een ​​reeks voordelen en flexibiliteit aan de activa te bieden..

Wat is een STO?

In de voetsporen van de ICO heeft het ‘Security Token Offering’ (STO) brede aandacht gekregen als een ecosysteem van investeerders, serviceproviders, beurzen en meer die zich verdringen om een ​​positie in een bloeiende markt. Beveiligingstokens hebben een aantal intrigerende vooruitzichten en de STO is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven om digitale activa op de blockchain uit te geven.

Wat is een beveiliging?

Een traditionele financiële zekerheid is een vervangbaar instrument dat waarde bevat en zowel schuld als eigen vermogen kan vertegenwoordigen.

Effecten als eigen vermogen kunnen eigendom van een bedrijf (aandeel) vertegenwoordigen, waar eigenaren kunnen profiteren van meerwaarden op het actief of zelfs dividenden kunnen ontvangen in specifieke gevallen. Houders van aandelen kunnen in openbare of particuliere bedrijven zijn, en eigenaren hebben meestal recht op een of andere vorm van eigendom van het bedrijf.

Schulden vertegenwoordigen een weergave van geleend geld, dat moet worden terugbetaald en waarvoor verschillende leningsvoorwaarden gelden. Er zijn tal van soorten schuldbewijzen, waaronder:

  • Staatsobligaties
  • Collateralized Debt Obligations (CDO’s)
  • Collateralized Mortgage Obligations (CMO’s)
  • Bedrijfsobligaties
  • Certificaat van aanbetalingen

Houders van schuldbewijzen zijn doorgaans gemachtigd om rentebetalingen te ontvangen over het hoofdbedrag van de lening, en ze kunnen op verschillende manieren worden gedekt – inclusief onderpand en niet-onderpand.

Effecten spelen een belangrijke rol bij de financiering en zijn relevanter voor STO’s omdat ze als hefboom kunnen worden gebruikt om financiering aan te trekken. Bedrijven kunnen enorme bedragen ophalen via Initial Public Offerings (IPO’s) aan eigen vermogen wanneer ze naar de beurs gaan, en overheden kunnen zelfs gemeentelijke obligaties uitgeven om fondsen te werven.

Overheidseffecten worden verhandeld op grote effectenbeurzen en kunnen als activa tussen beleggers op secundaire markten worden overgedragen.

Security Tokens en Security Token Offerings (STO’s)

Veel voorkomende misvattingen over beveiligingstokens zijn dat ze verschillen van effecten. Hoewel ze op een blockchain bestaan, zijn het ogenschijnlijk effecten, onderworpen aan dezelfde voorschriften en jurisprudentie als traditionele effecten.

Beveiligingstokens bieden echter enkele unieke voordelen – met name om de liquiditeit van de secundaire markt te verbeteren, de nalevingskosten te verlagen, handelsbeperkingen te automatiseren, fractioneel eigendom te bieden en interoperabiliteit van activa mogelijk te maken.

STO’s hebben bedrijven de mogelijkheid geboden om geld in te zamelen door digitale beveiligingstokens aan investeerders uit te geven op een manier die voldoet aan de regelgeving. De voordelen zijn er voor zowel de belegger als de uitgever, terwijl ze ook veel betere waarborgen bieden tegen fraude in vergelijking met een ICO. Emittenten kunnen afkomstig zijn uit verschillende gebieden, waaronder commercieel onroerend goed, durfkapitaalbedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s).

Er is discussie rond de semantiek van wat een ‘beveiligingstoken’ of een ‘tokenized security’ is, maar in deze context richten STO’s zich in deze context op de lancering van nieuwe beveiligingstokens en niet op het tokeniseren van bestaande financiële activa.

Een van de eenvoudigste en voordeligste toepassingen van een STO is dat een KMO op zoek is naar financiering wanneer hij geen gebruik kan maken van commerciële bankdiensten. Parallel met de opkomst van andere DeFi-diensten hebben kmo’s toegang tot open financiële diensten, waarbij ze beveiligingstokens uitgeven die beleggers op de blockchain kunnen verkrijgen. Dit heeft belangrijke gevolgen voor het verlagen van de toegangsbelemmeringen voor retailbeleggers en voor het gelijktijdig verstrekken van krachtige financiële diensten aan kmo’s in lokale en regionale gebieden waar hun financiële capaciteiten historisch gezien beperkt waren..

Bovendien vormen kmo’s die beveiligingstokens uitgeven een uitstekend voorbeeld om de vele deelnemers die nodig zijn in het ecosysteem van beveiligingstoken te benadrukken.

Lezen: financiële activa tokeniseren

Deelnemers aan The Security Token Ecosystem

Als een kmo (d.w.z. bedrijf A) beveiligingstokens wil uitgeven die het eigen vermogen van zijn bedrijf vertegenwoordigen, kan dit met de hulp van meerdere marktdeelnemers, waaronder:

  • Uitgifteplatforms
  • Uitwisselingen
  • Bewaarders
  • Makelaar-dealers
  • Juridisch / naleving

Bedrijf A kan zijn beveiligingstoken formeel aan beleggers uitgeven via een uitgifteplatform. Bekende uitgifteplatforms zijn onder meer Polymath en Haven, die zijn geïntegreerd met serviceproviders zoals bewaarders, broker-dealers en juridische / compliance-entiteiten om een ​​veilig en regelgevend proces mogelijk te maken.

Ontwikkelaars voor uitgifteplatforms werken ook aan gestandaardiseerde token-interfaces (d.w.z. ST-20 voor Polymath en R-Token voor Harbor) die regelgevende parameters hard coderen in tokencontracten, zoals expliciete handelsbeperkingen. Gestandaardiseerde token-interfaces voor beveiligingstokens maken ook interoperabiliteit van activa mogelijk, wat positieve stroomafwaartse effecten heeft op de liquiditeit van de secundaire markt en minder wrijving bij het verhandelen van tokens..

Polymath-gids

Lezen: onze gids voor Polymath

Custodians zijn populair voor het opslaan van digitale tokens in veilige koude opslag – vooral bij instellingen. BitGo is een van de meest gevestigde bewaarnemers van digitale activa, en bewaarders werken vaak samen met beurzen of uitgifteplatforms.

Er zijn uitwisselingen voor beleggers om beveiligingstokens te verhandelen, waardoor betere toegang tot kapitaal, verbeterde secundaire liquiditeit en gedemocratiseerde toegang voor beleggers tot effecten mogelijk wordt. tZero is een spraakmakende beurs die onlangs live is gegaan, ondersteund door Overstock. De beveiligingstokens van bedrijf A kunnen worden verhandeld op beurzen zoals tZero, waar beleggers KYC / AML-verificatie ondergaan. Sommige beurzen kunnen zelfs als uitgifteplatform fungeren.

Als kmo kunnen de beveiligingstokens van bedrijf A worden aangeboden aan particuliere beleggers die grotendeels uitgesloten zijn van investeringsmogelijkheden voor kmo’s vanwege verschillende toetredingsdrempels. Het democratiseren van een dergelijke toegang tot beveiligingstokens kan het mkb echter helpen om financiering van lokale gemeenschappen te werven, wat een aantrekkelijke zegen is voor kleine ondernemingen en kan helpen bij de groei van lokale bedrijven..

Open financiële kaders zoals Mt. Pelerin proberen zelfs mkb-marktplaatsen te bieden voor entiteiten zoals bedrijf A om toegang te krijgen tot brede, open financiële diensten op de blockchain.

Andere toepassingen van beveiligingstokens – die momenteel al aan de gang zijn – omvatten commerciële vastgoedinvesteringsfondsen (d.w.z.., REIT’s) die hoge investeringsminima verminderen en zelfs concepten als gefractioneerd eigendom laten ontstaan. Harbor heeft al gehost een STO voor een woongebouw in South Carolina met een aanzienlijk lager investeringsminimum in vergelijking met normale tarieven.

STO’s versus ICO’s

Over het algemeen elimineren STO’s gevallen van fraude met ICO’s en bieden ze legitieme effecten aan een breder scala aan beleggers met een betere efficiëntie, interoperabiliteit en liquiditeit dan conventionele effecten. STO’s worden gedekt door feitelijke activa, terwijl ICO’s voornamelijk gebaseerd waren op ‘utility-tokens’, zonder onderliggend onderpand en niet werden beschermd door de effectenwetgeving.

STO’s bieden ook voordelen ten opzichte van IPO’s. Ze zijn goedkoper en kunnen een veel breder scala aan activa omvatten, zoals gefractioneerd eigendom in hoogwaardige kunstwerken of investeringsfondsen. Bank- en makelaarskosten worden ook drastisch verlaagd door automatisering met de lancering van een STO in vergelijking met een IPO.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel STO’s onder de effectenwetgeving in de VS vallen, er juridische nuances zijn bij het lanceren van beveiligingstokens, aangezien ze zijn gebaseerd op een nieuwe technologie. Verschillende landen buiten de VS hebben ook al STO’s verboden, waaronder China en Zuid-Korea.

In de VS pompen investeerders enorme sommen geld in het landschap van beveiligingstoken, terwijl de rol voor deelnemers aan het jonge ecosysteem zich blijft realiseren. Evalueren welke markten het meest populair zijn in de vroege stadia van beveiligingstokens, zou moeten uitwijzen welke sectoren STO’s de beste voordelen bieden. Zowel KMO’s als REIT’s zijn duidelijke toepassingen van STO’s, maar er zijn tal van andere mogelijkheden beschikbaar voor de uitgifte van beveiligingstokens die praktisch, goedkoper en conform de regelgeving zijn.

Gevolgtrekking

ICO’s waren een nieuw concept dat tot gekke speculatie van altcoins leidde tijdens hun bekendheid eind 2017, maar de industrie is sindsdien kritischer geworden. Terwijl ICO’s haperde, zijn beveiligingstokens naar voren gekomen als een verstandig gebruik van blockchain-technologie bij de convergentie van conventionele financiële instrumenten en digitale activa.

DeFi zit in de lift en beveiligingstokens staan ​​klaar om een ​​integrale rol te spelen in de bredere overgang naar een open financieel systeem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me