Wat is een Bitcoin ETF: complete beginnershandleiding

Bitcoin ETF

Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn investeringsvehikels waarmee potentiële investeerders hun teen in een bepaalde markt kunnen dompelen zonder het risico dat ze het actief zelf kopen..

Deze zogenaamde ETF’s worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission geclassificeerd als effecten en volgen de bewegingen van een bepaalde investering – een grondstof zoals goud of een bepaald soort bedrijfsaandeel – zonder dat de belegger het goud of de aandelen rechtstreeks hoeft te kopen.

ETF’s zijn uitermate nuttig om risico’s te beperken en toch een passende blootstelling te bieden in hete markten, en ze worden al lang erkend als een essentieel instrument voor op hun hoede beleggers..

Bitcoin ETF

ETF’s lijken dus op maat gemaakt voor nieuwe beleggers in cryptocurrency. Cryptocurrency is beroemd vluchtig en onstabiel, en de toetredingsdrempels voor nieuwe investeerders kunnen behoorlijk hoog zijn. Er is op zijn minst behoefte aan het opzetten van een account op een beurs, en crypto-uitwisselingen zijn vrijwel ongereguleerd. Als een belegger niet het risico wil lopen om zijn of haar geld in een ongereguleerde en mogelijk gewetenloze uitwisseling te stoppen, dan moet hij of zij de moeite nemen om een ​​portemonnee op te zetten en deze veilig te houden.

Een op Bitcoin gebaseerde ETF zou mogelijk al deze problemen kunnen elimineren, waardoor beleggers een goede blootstelling aan Bitcoin krijgen in een vertrouwde en gereguleerde omgeving. Bitcoin ETF’s zijn echter op verschillende regelgevende hindernissen gestuit. We gaan kijken hoe een Bitcoin ETF zou kunnen functioneren, waarom er vraag naar is en welke regelgevingsuitdagingen ze moeten overwinnen.

Bitcoin ETF-basisprincipes

Het eerste dat u moet begrijpen over ETF’s in het algemeen, is dat het passieve beleggingsinstrumenten zijn. Er zijn geen kosten om ze te beheren of bij te houden, ook al worden ze actief verhandeld op openbare markten.

Elke ETF is aan een index gebonden en de prestaties van de ETF volgen de prestaties van de onderliggende index. In het geval van een cryptocurrency of Bitcoin ETF, kan de index bestaan ​​uit een portefeuille van gemengde cryptocurrencies of gewoon een index die is gekoppeld aan de prijs van Bitcoin..

Het belangrijkste verschil tussen het aanhouden van een Bitcoin ETF en het alleen houden van Bitcoin is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid of opslag van die Bitcoin – de ETF voegt een isolatielaag en bescherming toe aangezien het geld van de belegger aan de prijs is gebonden en niet. aan het digitale activum zelf.

Er is geen uitwisseling die moet worden gehackt, geen portemonnee die moet worden phishing – alleen geld op de markt volgens de prijs van Bitcoin.

Bitcoin voor dummies

Lezen: Bitcoin voor dummies

Een ander ding dat ETF’s aantrekkelijk maakt voor gewone beleggers, is dat er geen minimuminvestering is. Hoewel Bitcoin (bijna) oneindig deelbaar is, vereisen de meeste beurzen bepaalde minimumaankopen om hun kosten te dekken bij het kopen of verkopen van Bitcoin. Aangezien een ETF geen eigendom van het activum betekent – alleen een weddenschap op de prijs – kunnen deze grotendeels worden afgeschaft.

ETF’s kunnen ook zo worden opgezet dat ze dividend uitkeren aan hun investeerders. Als u zou proberen een soortgelijk schema op te zetten met echte Bitcoins, zou dit betekenen dat u iemand moet betalen om de portemonnee te bekijken en een deel van de munten met regelmatige tussenpozen zou verkopen om “aandeelhouders” te betalen. Omdat er geen echte Bitcoins worden gekocht en verkocht bij het beleggen in een ETF, wordt het proces enorm vereenvoudigd.

Het belangrijkste is misschien wel dat het mechanisme voor het betalen van deze dividenden onder de Amerikaanse belastingregels valt die vergelijkbaar zijn met die van dezelfde soort, dus belastingverplichtingen komen nauwelijks in beeld. Daarentegen is cryptocurrency in de VS over het algemeen onderworpen aan zowel vermogenswinstbelasting op korte als op lange termijn, ongeacht of er transacties worden uitgevoerd van crypto-naar-crypto of crypto-naar-fiat. Deze belastingen kunnen behoorlijk hoog zijn – in sommige gevallen op korte termijn tot 40 procent.

Het kernargument voor Bitcoin ETF’s is dus dat ze een veiligere, stabielere manier bieden voor beleggers om te profiteren van de Bitcoin-markt zonder de wilde westen, ongereguleerde wereld van daadwerkelijke Bitcoin-aankopen te betreden. ETF’s zijn een al lang bestaand financieel instrument voor het beheren van risico’s en het vereenvoudigen van het beleggingsproces, en hun automatische blootstelling aan Amerikaanse regelgevende wetten lijkt ze een wenselijk alternatief te maken om beleggers amok te laten lopen op de ‘fysieke’ Bitcoin-markt..

Helaas worden Bitcoin ETF’s sinds hun oprichting achtervolgd door controverse.

ETF-uitdagingen

De belangrijkste speler in het Bitcoin ETF-drama is de SEC. Aangezien ETF’s onder de definitie van een effect vallen, heeft de SEC volgens de zogenaamde Howey-test regelgevende autoriteit over hen.

Kort gezegd is de Howey-test een maatstaf om te bepalen of een bepaald financieel instrument een effect is. Het komt voort uit een zaak van het Hooggerechtshof uit 1946 over aandelen in een citrusboomgaard. De rechtbank oordeelde dat een bepaald financieel instrument een zekerheid is – en dus onder de bevoegdheid van de SEC – als het voldoet aan drie criteria: een investering van geld, in een gemeenschappelijke onderneming, met de verwachting van winst die is gekoppeld aan de acties van anderen.

Wat is de Howey-test

Lezen: Wat is de Howey-test?

Bitcoin ETF-goedkeuring?

In de loop van 2018 heeft de SEC herhaaldelijk verschillende ETF-applicaties belet om op de markt te komen.

In een uitspraak van 22 augustus ontkende de commissie uitdrukkelijk dat twee Bitcoin ETF’s actief waren op de Arca-beurs van de New York Stock Exchange. De beurs zelf, in samenwerking met de voorgestelde ETF-aanbieder ProShares, had zijn aanvraag oorspronkelijk ingediend in december 2017. De ProShares-zaak was niet de enige uitspraak van de commissie over het onderwerp financiële instrumenten van Bitcoin in 2018, maar het is waarschijnlijk de meest recente. en relevant – en zeker de meest representatieve.

De commissie begon met te zeggen dat ze niet alleen de geldigheid van Bitcoin in overweging nam. De uitspraak was strikt verbonden met de oprichting van op Bitcoin gebaseerde ETF’s. Dit werd door sommigen gezien als een beetje een zijwaartse stap, aangezien de commissie Bitcoin niet direct een beveiliging of een niet-beveiliging hoefde te verklaren, wat een bijzaak is die de markt waarnaar de markt opheldering heeft gezocht, is..

In plaats daarvan richtte de commissie zich bijna volledig op de dreiging van fraude en marktmanipulatie binnen de grotere Bitcoin-markt.

Er is een kleine zilveren rand aan deze representatieve Bitcoin-zaak voor financiële instrumenten. De commissie gaf kort daarna een schorsing van haar besluit van augustus uit voor verdere herziening. Bovendien was de afwijzing zelf gebaseerd op de behoefte aan meer garanties, met name een grote Bitcoin-futuresmarkt. Mocht die markt zich ontwikkelen, zo luidt de gedachte, dan kunnen Bitcoin ETF’s in de toekomst nog op tafel liggen.

Bitcoin-voortgang

Bitcoin heeft een lange weg afgelegd sinds Satoshi Nakamoto’s historische whitepaper uit 2008, uitgegroeid van een niche cypherpunkspeelgoed tot een regulier financieel instrument. Toch is de markt nog niet volledig volwassen, en de herhaalde uitspraken van de SEC lijken dat te onderdrukken. Op een circulaire manier heeft de commissie verklaard dat de markt nog niet volledig is afgeschermd van fraude en manipulatie, en daarom kan ze geen financiële instrumenten gebruiken die investeerders zouden helpen beschermen tegen fraude en manipulatie.

Toch groeit de acceptatie van Bitcoin en Wall Street, en sommige marktwaarnemers voorspellen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Bitcoin ETF’s gewoon een ander hulpmiddel worden in de crypto-investeringstoolkit..

Bitcoin ETF-nieuws

  • California Asset Management Firm ‘Reality Shares’ dient een gedeeltelijke Bitcoin ETF-aanvraag in
  • Snelle reactie: Amerikaanse SEC vraagt ​​Reality Shares om Bitcoin ETF-voorstel in te trekken
  • Licht aan het einde van de tunnel? SEC-commissaris wijst op een Bitcoin ETF-goedkeuring
  • Tom Lee van Fundstrat: Bitcoin heeft geen ETF nodig om 2019 dramatisch hoger af te sluiten

Referenties

  1. https://www.fool.com/investing/2018/09/14/why-are-there-still-no-bitcoin-etfs.aspx
  2. https://www.cryptocompare.com/coins/guides/what-is-a-bitcoin-etf/
  3. https://www.manhattanstreetcapital.com/faq/for-fundraisers/how-determine-if-token-security-howey-test
  4. https://money.usnews.com/investing/cryptocurrency/articles/2018-10-09/approval-of-bitcoin-etfs-by-sec-appears-murky

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me