Wat is de Sapling-upgrade van ZCash? Alles wat u moet weten

ZCash Jong boompje

ZCash is een van de meest populaire privacygeoriënteerde cryptocurrencies die momenteel beschikbaar zijn. Het is een open-sourceproject dat de eerste grootschalige cryptocurrency-implementatie is van zk-SNARKs, de geavanceerde zero-knowledge proof (ZKP) -technologie die anonieme afgeschermde transacties in het netwerk mogelijk maakt..

Een van de belangrijkste problemen waarmee privacygeoriënteerde cryptocurrencies zoals ZCash en Monero worden geconfronteerd, is dat hun verbeterde cryptografische ontwerpen voor het verdoezelen van transactie-informatie in een grootboek veel omslachtiger zijn dan typische cryptografisch ondertekende transacties. Als zodanig zijn hun blockchains meer belastend voor het geheugen en zijn ze niet zo praktisch voor gebruikers, met name mobiele gebruikers.

ZCash Jong boompje

Jonge boom is een indrukwekkende upgrade voor het ZCash-netwerk dat zich primair richt op het verbeteren van de efficiëntie van zk-SNARKs voor afgeschermde transacties. Sapling werd geactiveerd op blok 419,200 op 29 oktober 2018 en neuriet sindsdien mee.

Achtergrondinformatie over ZCash en zk-SNARKs

ZCash werd in 2016 uitgebracht door oprichter Zooko Wilcox en is snel uitgegroeid tot een van de toonaangevende cryptocurrencies op het gebied van privacy, samen met Monero. ZCash is gebaseerd op enkele van de meest geavanceerde cryptografie die beschikbaar is, bekend als zero-knowledge proofs. De ZKP-integratie van ZCash richt zich expliciet op een vorm die bekend staat als zk-SNARKs, die een populair onderwerp zijn geworden onder een verscheidenheid aan groepen en die ‘cryptomagie’ worden genoemd.

Wat zijn Zero-Knowledge Proofs

Lezen: wat zijn nulkennisbewijzen?

ZCash is de eerste grote implementatie op netwerkschaal van zk-SNARKs. De afkorting zk-SNARKs staat voor “Zero-Knowledge Beknopt Non-Interactive Argument of Knowledge”, en ze zijn een specifieke vorm van zero-knowledge proofs. Door een zk-SNARK te gebruiken, kan een bewaker aan een verificateur bewijzen dat een verklaring over specifieke informatie waar is zonder dat hij details over de informatie aan de verificateur hoeft te onthullen.

ZCash’s implementatie van zk-SNARKs is met cryptografische transacties. In een openbare en transparante blockchain zoals Bitcoin worden transacties gevalideerd met behulp van de afzender / ontvangeradressen samen met de invoer- en uitvoerwaarden als onderdeel van het UTXO-model. ZCash is ook een openbare blockchain, maar staat afgeschermde transacties toe die zk-SNARKs gebruiken om te bewijzen dat aan de voorwaarden die nodig zijn om een ​​transactie geldig te laten zijn, is voldaan, zonder details over de afzender, ontvanger of overgemaakt bedrag te onthullen.

ZK-Snarks-gids

Lezen: Wat is zk-SNARKs?

Het is belangrijk op te merken dat afgeschermde transacties niet de standaardinstelling zijn in ZCash en bewust moeten worden geselecteerd in plaats van de standaard transparante adressen.

Om een ​​zk-SNARK-bewijs als geldig te beschouwen, moet het drie eigenschappen bevatten:

  1. Invoerwaarden worden opgeteld bij de uitgangen voor de afgeschermde transactie.
  2. De afzender bewijst dat hij / zij de bijbehorende privésleutel van de ingangen heeft.
  3. Particuliere bestedingssleutels zijn gekoppeld aan de hele transactie, waardoor derden niet meer de mogelijkheid hebben om de transactie te wijzigen als ze de private bestedingssleutels niet kennen.

Afgeschermde transacties moeten ook voldoen aan het commitment-schema dat wordt gebruikt voor zk-SNARKs waar – vergelijkbaar met het concept van sleutelafbeeldingen in Monero – vernietigers van toezeggingen niet kunnen worden hergebruikt en elke unieke nullifier wordt opgeslagen in elk knooppunt in het blockchain-netwerk om ervoor te zorgen dit. Verschillende andere beweringen moeten ook waar worden bewezen, zoals elke input-noot waarvoor een geopenbaarde toezegging vereist is en dat botsingen tussen output-nullifiers met andere nullifiers rekenkundig niet haalbaar zijn.

ZCash maakt ook gebruik van een set bewijs- en verificatiesleutels voor het controleren en maken van bewijzen. Omstreden vereist dit een vertrouwde setup (in ZCash een openbare parameterceremonie genoemd) waarbij de sleutels openbaar worden gegenereerd en gedeeld met alle netwerkdeelnemers. De vertrouwde setup van ZCash vereiste dat deelnemers gelijktijdig een openbaar / privé-sleutelpaar genereerden en vervolgens de privésleutel vernietigden. De openbare sleutel is de openbare parametersleutel die mijnwerkers gebruiken om afgeschermde transacties te verifiëren en die gebruikers gebruiken om afgeschermde transacties te creëren. Het probleem met het vertrouwde setup-ontwerp is dat als een aanvaller de privésleutel zou gebruiken, de kwaadwillende entiteit vervalste ZCash kan maken die er geldig uitziet voor het netwerk. De aanvaller zou de anonimiteit op het netwerk echter niet in gevaar kunnen brengen.

Vanzelfsprekend is een dergelijk probleem bij velen reden tot bezorgdheid, daarom is ZCash uitgebreid in detaillering van de ceremonie om de hoogste mate van zekerheid te bieden.

Het model voor het genereren van proefdrukken in ZCash met zk-SNARKs is eenvoudig te verifiëren, maar het ontlast de overgrote meerderheid van de berekening aan de maker van een afgeschermde transactie. Als gevolg hiervan zijn afgeschermde transacties erg omslachtig, waarbij het proces 40 of meer seconden kan duren en 1 GB geheugen kan vereisen. Ernstige gevallen van het creëren van afgeschermde transacties duurden wel 7 minuten en hadden 3 GB geheugen nodig. Het is belangrijk op te merken dat afgeschermde transacties niet de standaardinstelling zijn in ZCash, grotendeels vanwege deze overweging. Transparante adressen zijn de standaardinstelling en gebruikers moeten afgeschermde transacties selecteren om zk-SNARKs opzettelijk te gebruiken.

De belangrijkste afweging bij het analyseren van het gebruik van zk-SNARKs in ZCash is dat transactiegegevens volledig anoniem en versleuteld zijn op de openbare blockchain. De implicaties hiervan zijn enorm en kunnen in alles van pas komen anonieme stemschema’s op basis van blockchain naar gedecentraliseerde identiteitsverificatie.

Jonge boompje Upgrade

Jonge boom werd bedacht in 2016 en begon als een huisdierenproject dat zich ontwikkelde tot een volwaardige innovatieve upgrade naar een geavanceerde anonimiteitstechnologie in het ZCash blockchain-netwerk. Het belangrijkste probleem dat Sapling aanpakt, is de omvangrijke aard van zk-SNARKs en dienovereenkomstig afgeschermde transacties op het netwerk. Sapling verbetert de efficiëntie van het creëren van zk-SNARK-bewijzen om de potentiële acceptatie van de cryptocurrency te verbreden.

Met name had Sapling een andere vertrouwde setup nodig (ceremonie voor het genereren van openbare parameters), wat ook is wat het ZCash-team wilde verbeteren. De Powers of Tau-ceremonie vond plaats tussen november 2017 en april 2018 en ZCash voltooid de Multi-Party Computation (MPC) voor Sapling in mei om de Sapling zk-SNARK-parameters af te ronden.

Sapling vermindert drastisch de hoeveelheid tijd en geheugen die nodig is voor het construeren van zk-SNARKs. Volgens voor ZCash is de tijd die nodig is voor het opbouwen van een afgeschermde transactie met 90 procent afgenomen en de geheugenvereisten met 97 procent. Dit betekent dat afgeschermde transacties in enkele seconden kunnen worden uitgevoerd met slechts 40 MB geheugen.

Sapling maakte het ook mogelijk dat de hardware die het zk-SNARK-bewijs construeert, onafhankelijk is van de hardware die de transactie ondertekent, waardoor gebruikers veel meer flexibiliteit krijgen bij het verzenden van afgeschermde transacties. Verbeterde sleutels, bekend als volledige weergavesleutels, stellen eigenaren van afgeschermde adressen ook in staat om inkomende en uitgaande transactiegegevens te bekijken zonder hun privéuitgavencode in gevaar te brengen. Ten slotte heeft Sapling ook het BLS12-381 elliptische curve die de bestaande Barreto-Naehrig elliptische curve-constructie verbetert. De nieuwe implementatie van elliptische krommen is efficiënter dan de vorige, waardoor de prestaties en verificatietijd van zk-SNARK-proeven worden verbeterd.

De succesvolle upgrade naar Sapling heeft enkele essentiële implicaties voor de toekomst van het cryptocurrency-netwerk ZCash. Een van de belangrijkste doelen van de ZCash-ontwikkelaars – zoals gearticuleerd door Sean Bowe – is om afgeschermde transacties goedkoop en praktisch genoeg te maken voor alle gebruikers om ze te kunnen gebruiken als de standaardinstelling van ZCash. Door dit te doen, zou ZCash een grotere ontwerpruimte hebben – zoals in Bitcoin -, waar betere applicaties en functies bovenop de protocollaag kunnen worden gebouwd.

Sapling is een belangrijke stap in het verminderen van de belemmeringen voor het gebruik van ZCash en het benadrukken van zijn sterke punten met privacy. De efficiëntieverbeteringen van Sapling maken ZCash-afgeschermde transacties haalbaar op mobiele apparaten en beperken deze niet tot specifieke desktophardwaregebruikers. Bovendien is het nu veel haalbaarder om afgeschermde ZCash-transacties op beurzen en voor leveranciers te integreren.

Privacygeoriënteerde munten die naar een grotere bruikbaarheid voor gebruikers neigen

De Sapling-upgrade van ZCash weerspiegelt een vergelijkbare efficiëntieverbetering voor het privacygeoriënteerde cryptocurrency-netwerk Monero. Monero heeft onlangs bulletproofs – een vorm van zero-knowledge proofs – in zijn protocol geïntegreerd, en de resulterende verbeteringen in transactiegrootte en vergoedingen waren enorm. Transactiegroottes en vergoedingen daalden met meer dan 95 procent, en de upgrade was een doorslaand succes, vergelijkbaar met Sapling.

Privacy Cryptocurrencies

Lezen: privacymunten: beginnershandleiding voor anonieme cryptocurrencies

De Sapling-upgrade en de bulletproof-upgrade van Monero vertegenwoordigen een groeiende trend van op privacy gerichte cryptocurrencies die de efficiëntie van hun eens omslachtige transacties met behoud van anonimiteit verhogen. Door de problemen met betrekking tot transactiegrootte, aanmaaksnelheid en transactiekosten te verminderen, gaan deze netwerken over naar een nieuwe ontwikkelingsfase waarin ze zich richten op het leggen van de basis voor gebruiksvriendelijke applicaties en mobiele alomtegenwoordigheid..

De gevolgen hiervan kunnen niet worden onderschat. Het verbeteren van de ontwerpruimte van deze anonieme cryptocurrencies is buitengewoon aantrekkelijk voor veel gebruikers die niet bekend zijn met het gebruik van complexere cryptocurrencies, maar dezelfde privacywaarden delen als de ontwikkelaars. Verder kunnen verkopers met anonieme transacties communiceren met anonieme transacties en kunnen de kosten laag genoeg worden om anonieme microbetalingen werkelijkheid te laten worden.

Privacy en veiligheid zullen waarschijnlijk de belangrijkste focus zijn van anonieme cryptocurrencies, aangezien het een voortdurend evoluerende inspanning is, maar hun recente neiging om zich te concentreren op efficiëntie is een veelbelovend teken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me