Wat is de Infura van Ethereum? Schaalbare toegang tot Ethereum en IPFS

Wat is Infura?

Het gedecentraliseerde verhaal van blockchains en cryptocurrencies is gebaseerd op hun vermogen om het vertrouwen in wereldwijde netwerken van deelnemers zonder toestemming te minimaliseren. Er zijn echter veel componenten van de ontwikkelingsstapel die onderhevig zijn aan meer gecentraliseerde ontwerpen.

Om te analyseren waar ontwikkelaars gecentraliseerde services en technologie moeten aanboren, moet het ontwikkelingsproces in het algemeen worden geëvalueerd, en dapps op Ethereum bieden een nuttige case study. Een recent verslag doen van door Fluence over dapp-ontwikkeling benadrukt hoeveel van de ongepolijste ontwikkelaarstools en onstabiele connectiviteit met blockchains hun vermogen verhinderen om adequaat gebruik te maken van volledig gedecentraliseerde back-end-infrastructuur bij het verbinden met de Ethereum-blockchain.

Wat is Infura?

Met name, Ethereum’s Infura werd door respondenten in de enquête genoemd als de meest gebruikelijke methode om verbinding te maken met de Ethereum-blockchain (63 procent), voordat ontwikkelingsteams hun eigen volledige knooppunten runnen of andere knooppuntserviceproviders gebruiken. Inspanningen om Infura te vervangen zijn onderweg vanwege de wijdverspreide afhankelijkheid van de gecentraliseerde laag voor aansluiting op de Ethereum-blockchain. Dus dit roept de vraag op, wat is precies Infura?

Toegang tot Ethereum met Infura

Infura is een schaalbare back-end-infrastructuur voor het bouwen van dapps op de Ethereum-blockchain. Het is een methode om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk zonder een volledig knooppunt te hoeven draaien, en de service wordt geleverd door het bedrijf Consensys. De eenvoudigere interface voor het aanboren van Ethereum wordt gehost via Amazon-cloudservers en is de meest gebruikte methode door dapp-ontwikkelaars om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk..

Infura is een verzameling volledige knooppunten op het Ethereum-netwerk waarmee ontwikkelaars via de interface verbinding kunnen maken met deze knooppunten. Als zodanig verloopt een aanzienlijk deel van het dapp-verkeer via Infura – vanwege het gebruiksgemak, geen vereiste voor ontwikkelaars om lokaal een volledig knooppunt te draaien en doorlopend onderhoud.

Het idee van het ontladen van de noodzaak om een ​​volledig knooppunt uit te voeren, komt veel voor bij ontwikkelaars die zich vervolgens meer van hun inspanningen voor het bouwen van dapps kunnen concentreren op de andere gebieden van hun toepassing – in plaats van consistent de verbinding van het volledige knooppunt met het netwerk te beheren. Infura biedt tal van ontwikkeltools, documentatie, en API-sleutels voor het werken met Ethereum – zelfs voor gedistribueerde opslag via IPFS. De IPFS-gateway van Infura is een handig kenmerk van het ontwerp en de congruentie van IPFS met blockchains zou de groei van het gebruik ervan onder dapp-ontwikkelaars moeten blijven stimuleren.

Wat is IPFS?

Lezen: Wat is IPFS?

Infura biedt ook een zeer eenvoudig dashboard voor het evalueren van netwerkstatistieken en biedt een eenvoudige tool voor het op de witte lijst zetten van slimme contracten die een dapp gebruikt. Enkele van de kerncomponenten van de Infura-infrastructuur omvatten een back-end gebouwd met zowel Geth- als Parity-clients, evenals de Ferryman-middleware voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van verbinding met de Ethereum-blockchain..

Veel dapp-ontwikkelaars in het Fluence-onderzoek noemden knooppuntconnectiviteit en stabiliteit als problemen die meerdere technische oplossingen vereisten om te omzeilen. Het gebruik van Infura kan ontwikkelaars helpen deze zorgen over te hevelen naar een robuustere en schaalbare verbinding met Ethereum, maar het komt ook met compromissen door een aanhoudende afhankelijkheid van een gecentraliseerde laag om verbinding te maken met de blockchain..

Infura is immens populair onder ontwikkelaars, beheert meer dan 10 miljard codeverzoeken per dag en wordt gebruikt door prominente dapps zoals MetaMask, Truffle en 0X. De afwegingen zijn effectief om de ontwikkeling op het netwerk te helpen versnellen, maar toenemende bezorgdheid over de dominantie van Infura bij het verbinden met Ethereum heeft geleid tot talloze projecten die werken om de gecentraliseerde laag te vervangen..

Gecentraliseerde zorgen van Infura

Bezorgdheid over de centralisatie van Infura komt voort uit het feit dat het wordt gehost op Amazon-cloudservers. Omdat de meeste dapps – inclusief MetaMask – afhankelijk zijn van Infura voor aansluiting op de Ethereum-blockchain, vertoont Infura een bottleneck. Als gevolg hiervan vertegenwoordigt Infura een enkel storingspunt dat ook privacyproblemen met zich meebrengt en een ontmoediging voor ontwikkelaars om volledige Ethereum-knooppunten te gebruiken.

Als Infura zou crashen (bijvoorbeeld Amazon stopt de service of hun servers crashen), hoewel het onwaarschijnlijk is, zouden dapps die erop draaien helemaal niet meer werken omdat ze geen verbinding zouden hebben met het Etheruem-netwerk. Evenzo, als een laag waardoor meerdere dapps verbinding maken met het netwerk, kunnen IP-adressen en transactiegegevens (zoals portemonnee-adressen) van dapp-gebruikers worden getraceerd – wat privacyproblemen oplevert.

De intuïtieve interface van Infura voor het beheren van de verbinding met de blockchain maakt het een praktisch hulpmiddel voor ontwikkelaars, maar het ontmoedigt hen ook om volledige Ethereum-knooppunten uit te voeren, wat leidt tot verminderde decentralisatie van het netwerk. Volledige Ethereum-clients vereisen de statusopslag van de blockchain, wat aanzienlijk bijdraagt ​​aan het verhogen van blockchain-bloat en opslagvereisten voor het draaien van een volledig knooppunt.

Coda Blockchain Bloat

Lezen: Blockchain Bloat verminderen

Het probleem ligt in de asymmetrische prikkels voor het uitvoeren van volledige knooppunten voor dapp-ontwikkelaars. Infura biedt een veel betere optie met betrekking tot het ontwikkelingsproces, maar leidt tot afhankelijkheid van een laag die vatbaar is voor nadelige gevolgen op de lange termijn.

Bovendien ontvangen volledige knooppunten geen blokbeloningen zoals mijnwerkers, dus de belangrijkste prikkels om volledige knooppunten uit te voeren vanuit het perspectief van de gebruiker, is om vrijwillig bij te dragen aan de decentralisatie van Ethereum, samen met de betere privacy- / beveiligingsgaranties die gepaard gaan met het draaien van een volledig knooppunt. De huidige prikkels voor gebruikers om volledige knooppunten te gebruiken, worden echter niet als duurzaam beschouwd, aangezien de voortdurende groei van de blockchain uiteindelijk zal verhinderen dat veel reguliere consumentencomputers compatibel zijn met het draaien van een volledige client..

Het algemene concept van het bouwen van dapps die afhankelijk zijn van gecentraliseerde services om verbinding te maken met de gedecentraliseerde laag, is ook contra-intuïtief. Het probleem is bekend en er wordt gewerkt aan het vervangen van Infura door middel van incentivemodellen of het stimuleren van het gebruik van lichte klanten.

Initiatieven om Infura te slagen

Er zijn talloze initiatieven gaande op Ethereum om de afhankelijkheid van Infura te verminderen, en Infura probeert zelfs hun afhankelijkheid van Amazon te verminderen door financiering te verstrekken voor verschillende relevante projecten. Hoewel het meer een tijdelijke oplossing is, probeert Infura zijn cloudserviceproviders uit te breiden door over te stappen naar meerdere providers in plaats van puur Amazon cloudhosting te gebruiken.

Andere methoden om Infura te omzeilen zijn gebaseerd op het verminderen van de opslagvereisten van volledige knooppunten of het bevorderen van het gebruik van lichtere clients voor ontwikkelaars. Parity Technologies – een toonaangevend Ethereum-ontwikkelingsbedrijf dat de populaire Parity-client onderhoudt – heeft een JavaScript-lightclient gebouwd en geoptimaliseerd in de hoop meer acceptatie van light-clients via Infura te stimuleren – bekend als LightJS.

Een ander project, Turbo Geth genaamd, vermindert de opslagvereisten van de andere primaire Ethereum-client, Geth. Turbo Geth zou de opslagvereisten en kosten voor ontwikkelaars die volledige nodes draaien aanzienlijk lager maken. Turbo Geth is echter een klantspecifieke oplossing, die in bepaalde gevallen nuttig is, maar geen grotere ambities vervult om Ethereum te schalen en het draaien van volledige knooppunten populairder te maken.

Bredere initiatieven moeten op meerdere klanten worden afgestemd en stimulansen bieden voor zowel gebruikers als ontwikkelaars om een ​​betere decentralisatie mogelijk te maken. Voorstellen zoals ‘opslag huur’Waar gebruikers worden gestimuleerd om volledige nodes uit te voeren, hebben de aandacht getrokken van Ethereum-onderzoekers, en het concept werd aanvankelijk voorgesteld door Vitalik Buterin.

Vergelijkbare projecten die zijn gebaseerd op het stimuleren van volledig gebruik van knooppunten omvatten VIP Node, dat volledige klanten identificeert en beloont die online zijn, en Denode – een project van Chainsafe dat financiële prikkels biedt in een gedecentraliseerd ecosysteem voor het draaien van volledige knooppunten.

Gevolgtrekking

Infura heeft ongetwijfeld een vroege zegen gegeven aan ontwikkelaars die dapps op de Ethereum-blockchain willen lanceren, en het is waarschijnlijk dat belangrijke ontwikkeling van andere projecten nodig is voordat de wijdverbreide afhankelijkheid van het gebruik van Infura om verbinding te maken met Ethereum wordt verminderd. Hoewel Infura ontwikkelaars kan helpen zich te concentreren op andere aspecten van de ontwikkeling van hun applicatie door een schaalbare en betrouwbare back-end te bieden, blijven dapp-gebruikersstatistieken endemisch laag.

Totdat andere technologieën naar voren komen als levensvatbare alternatieven voor Infura, is het waarschijnlijk dat ontwikkelaars zijn services zullen blijven gebruiken in plaats van hun eigen nodes te laten draaien gedurende de levenscyclus van hun applicatie..  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me