Top Proof of Stake (PoS) cryptocurrencies: vasthouden, valideren en verdienen

Bewijs van inzet

Relatief nieuw in de crypto-ruimte en je huiswerk aan het maken? Goed voor je. U bent bij ons aan het juiste adres om wat meer te leren. Vandaag zullen we het hebben over interessante cryptovaluta’s waarmee u kunt inzetten. Een van de eerste concepten die u in het ecosysteem tegenkomt, is ongetwijfeld het idee van cryptocurrency-mijnbouw. En dan leidt mijnbouw je door het konijnenhol naar meer technische concepten, zoals de ideeën van Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS).

In het begin kan het allemaal vrij compact lijken, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als het gaat om hoe gemakkelijk het is om een ​​functionele geletterdheid van de concepten in kwestie te krijgen.

PoS is vooral interessant omdat een groeiend deel van de cryptocurrency-arena er momenteel naar toe neigt. Zelfs de aanstaande Lightning Network-upgrade van Bitcoin lijkt een voorbode te zijn van een PoS-achtig systeem, hoewel de belangrijkste Bitcoin-keten zal blijven vertrouwen op PoW.

Bewijs van inzet

Laten we daarom eerst kort doornemen wat Proof-of-Stake precies is, voordat we gaan bespreken wat enkele van de meest veelbelovende PoS-projecten tot nu toe zijn..

PoW versus PoS

Het Proof-of-Work-concept zoals toegepast op cryptocurrencies is ontwikkeld door vroege innovators in de ruimte zoals Hal Finney en Adam Back.

Om in termen van de leek te vertalen: PoW is een manier om consensus te bereiken tussen de verspreide partijen van het Bitcoin-netwerk. De levensvatbaarheid van het nieuwe werk wordt dus gegarandeerd door de Bitcoin-mijnwerkers die grote hoeveelheden rekenkracht (en elektriciteit in uitbreiding) lenen om moeilijke cryptografische puzzels op te lossen..

Proof-of-Stake is een veel nieuwere voorgestelde methodologie voor het bereiken van verspreide consensus. De levensvatbaarheid van het vertrouwen van een netwerk op PoS wordt niet bereikt door mijnbouw, maar eerder door uit te zetten. Staking, simpel gezegd, is precies wanneer gebruikers hun PoS-compatibele cryptocurrencies in een gespecialiseerde staking-portemonnee bewaren.

Uitzetten bereikt hetzelfde effect als mijnbouw (gedistribueerde consensus) zonder de noodzaak om exorbitante hoeveelheden rekenkracht en energie te besteden.

En als u uw munten ‘inzet’, wordt u doorlopend beloond met crypto-uitbetalingen, net alsof u een mijnbouw bent die een blok ‘wint’..

PoS vermijdt dat hasjkracht wordt gecentraliseerd in de handen van een paar megaminingconglomeraten, in die mate dat iedereen zijn cryptomunten in theorie zou kunnen ‘inzetten’ door X-hoeveelheid munten uit te zetten of door te lenen wat je maar wilt aan een grotere uitzetpool.

Top 100 cryptocurrencies (op basis van marktkapitalisatie) die momenteel afhankelijk zijn van PoS zijn:

 • BitcoinDark
 • BitShares
 • Blocknet
 • KLEMMEN
 • Cloakcoin
 • Kronen
 • Diamant
 • Elastisch
 • Factom
 • GridCoin
 • I / O-munt
 • Lisk
 • NAV-munt
 • NEO
 • Nxt
 • OK Cash
 • Omni
 • Peercoin
 • PIVX
 • Reddcoin
 • RubyCoin
 • Stellaire lumen

InzetPoS-munten in de top 100 – Afbeelding via csreport

Stakers kunnen over een periode van enkele maanden, bijvoorbeeld jaarlijks, tussen één procent en vijf procent rendement verwachten op hun ingezette munten.

Laten we wat dieper ingaan op enkele van de meest interessante PoS- of binnenkort PoS-projecten.

Ethereum (kan binnenkort worden ingezet)

Ethereum is het vermelden waard, want hoewel het voorlopig nog steeds een PoW-project is, zal het binnenkort overschakelen naar PoS, wat een belangrijke mijlpaal zal zijn voor het ecosysteem, aangezien ETH momenteel de nummer twee cryptocurrency is volgens marktkapitalisatie.

Ethereum is geboren

Helaas, als de nummer twee crypto PoS gebruikt, zullen er meer volgen. Veel meer zelfs. Veel projecten gaan al richting PoS, ook al is het een gedistribueerde consensusmethodologie die momenteel nog niet algemeen is getest.

Als de verschuiving van Ethereum naar Proof-of-Stake zonder problemen verloopt en succesvol blijkt, zou de dynamiek van PoS-munten met een kleine algemene strook van de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie in tegenstelling tot PoW-munten voor altijd moeten veranderen, in die mate dat dat “Sliver” zou iets groters moeten worden.

De zogenaamde “Casper” -update van ETH zal de evolutie van de crypto naar PoS in gang zetten. Zodra dit is voltooid, kunnen ETH-houders hun geld inzetten voor terugkerende “dividenden” van ether.

Op dit moment is het zeker niet in steen gebeiteld hoeveel ether er nodig zal zijn om in te zetten. Inderdaad, er zijn de afgelopen weken verschillende cijfers terloops rond de gemeenschap gegooid, maar voor de duidelijkheid: nog niets is officieel.

Sommige van deze nummers waren zo hoog dat er 1.000 ETH nodig was om in te zetten. Sommige projecties zijn zo laag als 10 ETH. Een ander nummer dat je veel hoort, is 32.

Maar maak je geen zorgen als je geen etherwalvis bent. Uiteindelijk zou je in staat moeten zijn om zelfs kleine hoeveelheden ether in poelen te gooien om deel te nemen aan het nieuwe model.

NEO

NEO is interessant omdat het iets gebruikt dat een gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT) wordt genoemd. Negeer hoe verwarrend dat op het eerste gezicht misschien klinkt, en beschouw dBFT als een soort geoptimaliseerd Proof-of-Stake-systeem.

En, in tegenstelling tot Ethereum, heeft het NEO-project dit uitzetsysteem al geïmplementeerd.

Misschien wel het meest interessante aspect van het NEO-staking-systeem is dat u een totaal andere cryptocurrency ontvangt als uw beloning voor uw service aan het netwerk. Concreet win je “GAS”.

Op het moment van drukken is GAS de 63e grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie en is het ~ $ 18,50 waard. Niet slecht!

Lisk

Net als NEO gebruikt Lisk een ander soort PoS. Lisks gedistribueerde consensusmethodologie wordt gedelegeerde Proof-of-Stake of afgekort DPoS genoemd.

Dit betekent dat, hoewel uitzetten mogelijk is met Lisk, het alleen mogelijk is voor de top 101 ‘afgevaardigden’, waarbij over deze afgevaardigden wordt gestemd en doorlopend wordt ingestemd door de gemeenschap.

Dus niet iedereen kan met Lisk spelen. Daarvoor moet je de top 101 afgevaardigden kraken. Maar het project maakt nog steeds gebruik van een ongelooflijk interessant PoS-model.

En aangezien Lisk verwant is aan Ethereum, maar bovenop de programmeertaal JavaScript is gebouwd in plaats van Solidity, zou het potentieel aanstaande mainstream-gebruik ervoor kunnen zorgen dat het dPoS-systeem de komende jaren steeds populairder wordt..

Stratis

Stratis is een op C # gebaseerd cryptoproject dat eerder dit jaar zijn eerste PoS-blok heeft gedolven in mei.

Zoals het Stratis-team destijds triomfantelijk verklaarde:

“Dit is het eerste gedocumenteerde en geteste exemplaar van een Proof-of-Stake blockchain-blok gedolven in C #. Nu zullen de ontwikkelaars het volledige knooppunt combineren met de wallet-laag die is ontwikkeld voor Breeze, ons volledige knooppunt met PoS is dan over ongeveer een week klaar voor een testrelease. “

PIVX

PIVX is een project dat vorig jaar is afgesplitst van de DASH-blockchain en, in tegenstelling tot DASH, volledig is overgestapt op het PoS-gedistribueerde consensussysteem.

PIVX-houders hebben het voordeel dat ze geen minimum- of maximumlimiet hebben om uit te zetten, dus je kunt elk gewenst aantal munten inzetten. Daartoe kiezen ze de tegenovergestelde benadering van Lisk: iedereen kan inzetten.

Stakers halen een jaarlijks rendement van ongeveer ~ 4,8 procent met PIVX.

OK Cash

OKCash is een ouder cryptocurrency-project, gestart in 2014. Ze zijn als het ware een van de ‘OG’s’ van PoS, en het project is gericht op het zijn van microtransacties..

Ze hebben een behoorlijk indrukwekkend jaarlijks inzetrendement van ongeveer ~ 10 procent. Dat is een van de beste jaarlijkse rendementen die u momenteel bij elke PoS-munt zult vinden.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw vereiste OKCash verplaatsen naar een gespecialiseerde portemonnee.

Laatste woord

Er zijn veel andere leuke PoS-projecten aan de horizon, dus we zullen allemaal onze ogen open moeten houden.

Sommige ERC-20-token-teams zoals OmiseGo (OMG) en ChainLink (LINK) werken aan uitzetmechanismen die er best gaaf uitzien. Het lijkt erop dat er heel veel spannende dingen in het verschiet liggen voor het hele ecosysteem!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me