Kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain: denken we op weg naar een betere toekomst?

Blockchain AI

De blockchain en kunstmatige intelligentie (AI) zijn twee hoekstenen van de nieuwe computerbeweging. De blockchain biedt een veilige maar transparante manier om met big data om te gaan. Bovendien wijst de blockchain de weg naar een gedecentraliseerde computertoekomst, waar de macht in handen is van de massa in plaats van een paar ultrakrachtige computerelites. AI probeert daarentegen traditionele menselijke tussenkomst of onhandige handgeschreven algoritmen te vervangen door slimme codering die kan leren en zich kan aanpassen van de informatie die wordt verzameld.

Blockchain AI

De synergie tussen deze twee krachtige computerbewegingen blijkt groter te zijn dan de som der delen. AI kan informatie die is verzameld van en gemanipuleerd door blockchains gebruiken om problemen sneller dan ooit tevoren op te lossen – en het kan dit vrij en op een gedistribueerde manier doen, zonder beperkt te zijn tot de dataset of beperkingen van een enkele entiteit.

Als dit een beetje te sci-fi klinkt om waar te zijn, moet je weten dat we elke dag dichter bij die onzichtbare barrière tussen fictie en realiteit komen. Hier is een kort overzicht van het gecombineerde blockchain / AI-veld. We gaan kort kijken naar enkele van de projecten die binnenkort de manier waarop we leven, leren, werken en spelen kunnen veranderen. Daarna gaan we bespreken wat blockchain en AI precies zo’n blockbuster-combinatie maakt.

SingularityNET

SingularityNET probeert de kracht van AI naar de massa te brengen. Het biedt een soort open toolkit voor de ontwikkeling en het gebruik van AI. Als dat niet lukt, geeft het de niet-techneuten een portaal om te investeren in AI-technologie.

SingularityNET

“SingularityNET is een open-sourceprotocol en verzameling slimme contracten voor een gedecentraliseerde markt van gecoördineerde AI-services”, legt het team uit in zijn whitepaper. “Binnen dit kader worden de voordelen van AI een wereldwijde commons-infrastructuur ten behoeve van iedereen; iedereen heeft toegang tot AI-technologie of wordt een belanghebbende bij de ontwikkeling ervan. “

SingularityNET heeft ook een marktelement, waarbij voortdurende verbeteringen op het gebied van AI worden beloond met de native valuta AGI. Deze markt neemt de vorm aan van een soort AI-bazaar, waar ontwikkelaars AI-services kunnen uploaden voor gebruik door de hele gemeenschap.

DeepBrain-ketting

DeepBrain-ketting profileert zichzelf als een soort digitaal, gedecentraliseerd brein. Het belangrijkste doel is om dure (en bedrijfseigen) AI-services te vervangen door een eigen neuraal netwerk.

DeepBrainChain

Het netwerk functioneert via zijn eigen valuta DBC op de NEO-blockchain. DeepBrain Chain hoopt naast zijn gedecentraliseerde AI-services ook gegevens te leveren, waardoor een marktplaats ontstaat waar gegevens zowel kunnen worden verkregen als geanalyseerd als een service van een derde partij.

De behoefte aan een dergelijke markt zal naar verwachting exponentieel groeien, zei het DeepBrain Chain-team in hun whitepaper.

“Met de exponentiële ontwikkeling van GPU-rekenkracht, big data, internet der dingen, sensoren en andere velden in de afgelopen jaren, begint kunstmatige intelligentie uit te breken, op een manier waarop futuristische technologieën zoals gezichtsherkenning en spraakinteractie wordt elke dag in ons leven geïntegreerd ”, aldus de ontwikkelaars.

Namahe

Namahe wil AI-mogelijkheden brengen voor blockchain supply chain management. Het beheren van toeleveringsketens is een van de gouden doelen van het cryptocurrency-veld vanwege hun alomtegenwoordige karakter, en blockchain is uniek uitgerust voor een computertaak waarbij grote aantallen bewegende delen worden bijgehouden op een manier die op elk moment toegankelijk is voor iemand die toeleveringsketen. Van vliegtuigonderdelen tot groenten, de blockchain heeft al een grote invloed op de scheepvaart- en opslagindustrie.

Namahe

Het ontbrekende stukje van de puzzel is AI om de enorme hoeveelheden gegevens te doorzoeken die een blockchain opslaat. Misschien nog belangrijker is dat AI kan worden gebruikt om toeleverings- of waardeketens te creëren met vooraf ingestelde ethische overwegingen – zoals weigeren te bestellen bij een beschikbare leverancier als die leverancier in verband is gebracht met kinderslavernij of andere onsmakelijke activiteiten..

“Globalisering heeft ertoe geleid dat kopers goederen van over de hele wereld inkopen, ook uit onderontwikkelde en ontwikkelingslanden”, schreven de ontwikkelaars van Namahe in hun whitepaper. “De toestroom van enorme bestellingen, prijzenoorlogen, gebrek aan consistentie in ethisch inkoopbeleid en de implementatie hiervan door de betrokken belanghebbenden, corruptie en onwetendheid van de lokale wetshandhavingsinstanties, hebben geleid tot verschillende vormen van uitbuiting door gewetenloze ondernemers en aannemers langs de toeleveringsketen. Dit kan loonuitbuiting, kinderarbeid, fysieke en emotionele marteling en seksueel wangedrag omvatten. “

Namahe beschikt over de slimme rekenkracht om slimme blockchain-contracten te nemen en deze op een consistente en humane manier toe te passen. Het maakt gebruik van het toch al voordelige gebruik van de blockchain in supply chain management en voegt een bijna menselijke touch toe, waardoor beslissingen direct worden genomen op basis van de informatie die het verzamelt.

Op maat gemaakt voor succes

Zoals je kunt zien, maken de blockchain en AI samen al grote stappen. Hun natuurlijke pasvorm is niet geheel verrassend. Beide passen goed in het coderingsveld. In feite is codering een soort levensader van het hele blockchainsysteem. AI heeft de brute rekenkracht om snel en veilig met encryptie om te gaan – zowel het decoderen van noodzakelijke informatie als het coderen van informatie die privé moet blijven.

AI werkt ook perfect samen met de groeiende verfijning van de schaalbaarheid van blockchain. Hoewel dit nog steeds een probleem is met sommige blockchains – wat jou betreft, Bitcoin – wordt de schaalbaarheid snel aangepakt door een aantal ontwikkelaars in het veld. In sommige gevallen zorgt dit ervoor dat blockchains nogal onpraktisch worden; er is een enorme hoeveelheid informatie, maar er is geen manier om deze effectief te filteren. Hier komt AI tussenbeide. In sommige toepassingen, met name online advertenties, kan AI de stapels gegevens die door blockchainsystemen worden geproduceerd, gebruiken om nieuwe en strakkere blockchain-projecten te ontwerpen. In wezen helpt de ingebouwde AI in de blockchain de blockchain om efficiënter te worden naarmate deze groeit. Het resultaat is een zelflerende, zelflerende blockchain met bijna grenzeloze mogelijkheden.

Dit soort unieke quasi-zelfbewustzijn is echter niet het einde van de lijn. Zelfs nu verschijnen er blockchainsystemen die volledig eigendom zijn van AI. De toekomst is echt om de hoek.

Gedistribueerde autonome organisaties, of DAO’s, zijn bedrijven zonder leiders. Het is een van de beste dingen die voortkomen uit de blockchain-decentralisatierevolutie – open-sourcebedrijven die onafhankelijk van gecentraliseerd leiderschap kunnen bestaan. Voorlopig zijn de meeste van deze DAO’s gecentreerd rond cryptocurrency-gemeenschappen die bestaan ​​uit deelnemers van over de hele wereld.

Lezen: Wat is een DAO ?

Er is echter een groeiende druk voor sommige AI’s om het roer van hun eigen DAO’s over te nemen door gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van de blockchain en slimme contracten te gebruiken voor besluitvorming. Tot de logische conclusie genomen, betekent dit dat in ieder geval sommige blockchain-projecten in de toekomst volledig kunnen worden beheerd en uitgevoerd door AI. In slechts een paar jaar tijd zijn we van gedecentraliseerde technische projecten gegaan naar projecten die eigendom zijn van en beheerd worden door coderegels. Deze AI-medewerkers hoeven niet te slapen, te eten of te betalen voor een ziektekostenverzekering. Ze worden niet beperkt door de verwerkingskracht van het menselijk brein, dus ze kunnen gegevens met exponentiële snelheden coderen en sorteren. En ze geven niet echt om winst, tenzij ze zijn geprogrammeerd om dat te doen. Ze kunnen het Boheemse ideaal bereiken om puur voor dat project aan een project te werken, onafhankelijk van de vaak tegenstrijdige doelen van projectleiders en investeerders..

De blockchain en AI zijn een natuurlijke match en een die waarschijnlijk steeds krachtiger zal worden naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien is het waarschijnlijk dat door blockchain draaiende AI’s en AI’s die op blockchains zijn gebouwd, steeds vaker zullen voorkomen. We staan ​​aan de vooravond van een werkelijk slimme technologische revolutie.

Referenties

  1. https://singularitynet.io/
  2. https://www.deepbrainchain.org/
  3. https://namahe.io/wp-content/uploads/2018/06/Namahe-Whitepaper.pdf
  4. https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2018/03/02/art Artificial-intelligence-and-blockchain-3-major-benefits-of-combining-these-two-mega-trends/#6eece2c84b44
  5. https://hackernoon.com/how-to-actually-combine-ai-and-blockchain-in-one-platform-ef937e919ec2
  6. https://www.ccn.com/op-ed-blockchain-and-ai-combine-to-power-modern-technological-advancement/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me