Hoe u een passief inkomen kunt verdienen met cryptocurrency

Passief inkomen uit cryptovaluta

Tegenwoordig zijn cryptocurrencies veel meer dan alleen een middel om betalingen te doen of te ontvangen. Door het gebruik van slimme contracten en innovatieve consensusmethoden is het nu mogelijk om verschillende cryptocurrencies aan te houden en daarmee een relatief regelmatig rendement te behalen. Sommige projecten bereiken dit via slimme contracten, proof-of-stake, door een masternode uit te voeren en zelfs via methoden die lijken op ouderwetse dividenden. Vandaag gaan we kijken naar enkele van de populaire methoden om een ​​regelmatig rendement te behalen door cryptocurrency te kopen en vast te houden..

Passief inkomen uit cryptovaluta

Winsten met mijnbouw ?

Over het algemeen, als je wat bitcoin of Ethereum wilt krijgen via mijnbouw, moet je duizenden of zelfs tienduizenden dollars besteden aan hardware en elektriciteit om zelfs maar een kans te maken om geld te verdienen. Bovendien kan het vele maanden of zelfs jaren duren voordat u uw initiële investering terugverdient en winst begint te maken. Als u zich in een gebied bevindt waar elektriciteit duur is, heeft u nog minder kans om break-even te draaien of een magere winst te maken.

Bitcoin-mijnbouw

Mijnbouwapparatuur zoals ASIC’s en grafische kaarten worden vaak verkocht tegen enorme markeringen omdat ze zo moeilijk te vinden zijn vanwege de ongelooflijke vraag. Het kan zijn dat u het dubbele, driedubbele of zelfs meer moet betalen dan de standaardprijs. En dat is gewoon om de apparatuur te bemachtigen om aan de slag te gaan. Om de zaken nog erger te maken, zal de hardware waarin u hebt geïnvesteerd waarschijnlijk binnen een jaar of twee overklast en verouderd zijn, afhankelijk van wanneer u koopt.

Ondanks dat kunnen sommige alt-munten winstgevend zijn om te mijnen, bekijk enkele handleidingen die we hebben geschreven:

 • ZCash Mijnbouw
 • Monero Mijnbouw
 • Ethereum-mijnbouw
 • DigiByte Mijnbouw
 • Musicoin Mijnbouw

Zet uw claim in met bewijs van inzet

Valuta’s met bewijs van inzet zijn afhankelijk van een totaal andere mijnbouwmethode. In plaats van energie- en rekenintensieve hashing, wordt proof-of-stake-mining gedaan door cryptocurrency-munten in een staking-portemonnee te houden (meestal de officiële portemonnee van de valuta). Dan hoef je het alleen nog maar te laten zitten met je computer aan en je portemonnee in de uitzetmodus. Met Proof-of-stake kun je gestage beloningen verdienen in ruil voor het feit dat je een knooppunt op het netwerk bent en de valuta economisch ondersteunt door deze te kopen en vast te houden.

Bewijs van inzet

Tegenwoordig zijn er een aantal proof-of-stake cryptocurrencies die behoorlijk populair en potentieel winstgevend zijn. Om er maar een paar te noemen, enkele van de populaire opties omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Diamant
 • Factom
 • GridCoin
 • Lisk
 • NAV-munt
 • NEO
 • Nxt
 • OK Cash
 • PIVX
 • Stratis

Wat leuk is aan proof-of-stake mining, is dat de cryptocurrency die je moet kopen om in te zetten op elk moment kan worden verkocht. Het wordt niet afgeschreven als gevolg van uitzetten en u hoeft uw verliezen niet terug te verdienen, tenzij de valuta die u hebt gekocht enorm daalt.

Het nadeel is dat je, afhankelijk van de cryptocurrency, misschien vele duizenden dollars in equivalent moet kopen om genoeg te krijgen om regelmatig te kunnen inzetten. Proof-of-stake mining is ook competitief, en dus hoe meer eenheden je bezit, hoe groter de kans dat je inzet. Om bijvoorbeeld een redelijke kans te maken om eenmaal per maand in het PIVX-netwerk te staken, moet men ten minste 500 PIV bezitten (ongeveer $ 3500 tot $ 6000 tegen recente prijzen).

Masternodes uitvoeren

Masternodes werken op een manier die enigszins lijkt op proof-of-stake. U koopt en houdt een bepaald aantal cryptocurrency-munten in een portemonnee, en u beheert uw eigen server (zoals een VPS of in sommige gevallen zelfs alleen uw thuiscomputer) en uw computer verdient u regelmatig beloningen in ruil voor ondersteuning van het netwerk.

Masternodes-gids

Masternodes verdienen doorgaans een hoger rendement dan proof-of-stake mining. Masternodes zijn echter vaak erg duur om te beginnen. Een Dash-masternode heeft bijvoorbeeld 1000 DASH nodig om aan de slag te gaan. Tegen de huidige prijzen is dat bijna $ 1 miljoen. Voor andere valuta’s zoals PIVX liggen de kosten dichter bij $ 100.000. Het is goedkoper, maar voor velen buiten bereik. Als het knooppunt eenmaal draait, is het echter redelijk normaal om enkele duizenden of meer dollars per maand aan inkomsten te verdienen.

Volgens dit rekenmachine, een Dash-masternode zou ongeveer $ 4000 tot $ 5000 per maand moeten opleveren. Een PIVX-masternode zou u ongeveer $ 300 tot $ 500 per maand moeten opleveren, maar heeft veel lagere opstartkosten.

Masternodes

Een aantal nieuwe cryptocurrencies zijn ook begonnen met het aanbieden van masternodes, misschien in een poging meer investeerders aan te trekken die een passief inkomen willen verdienen. Enkele van deze nieuwe projecten zijn ChainCoin, het Crypto Improvement Fund, Insane Coin, 8-bit Coin en tientallen andere.

Cryptocurrencies die dividend uitkeren

Net als traditionele aandeleninvesteringen, bieden een aantal cryptocurrency-projecten een vorm van dividend. Gewoonlijk houdt u een bepaald bedrag van de tokens in een compatibele portemonnee, en vervolgens wordt elke aangegeven dividendperiode een storting gedaan op uw account die de munten bevat. Dit kan tussen elke dag en elk kwartaal gebeuren. Als u uw munten op een beurs bewaart, krijgt de beurs waarschijnlijk de beloningen van u. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste type portemonnee gebruikt.

Sommige cryptocurrency-uitwisselingen bieden dividenden aan aan houders van hun eigen tokens. Het dividend vertegenwoordigt doorgaans een deel van de winst die de uitwisseling in die periode heeft verdiend. Bijvoorbeeld, Flyp.Me, een relatief nieuwe rekeningloze uitwisseling die vergelijkbaar is met Shapeshift, heeft zijn eigen token. Ze zijn van plan om elk kwartaal dividenden vrij te geven in de vorm van ETH. De ERC-20-tokens kunnen in elke compatibele Ethereum-portemonnee worden bewaard, zoals MyEtherWallet.com, Meta Mask, enzovoort.

Een aantal Chinese beurzen zoals Kucoin en Binance hebben een vergelijkbaar aanbod. Naast het ontvangen van dividenden, kunnen houders van de tokens ook andere voordelen krijgen, zoals lagere wisselkosten.

Over Chinese projecten gesproken, Neo heeft een soortgelijk programma waarbij degenen die eenheden van Neo bezitten, periodiek de secundaire valuta van de keten ontvangen die bekend staat als GAS, indien opgeslagen in een ondersteunende portemonnee. GAS wordt gebruikt om transacties op het Neo-netwerk te betalen. Dit verschilt van Ethereum, waar zijn eigen native Ether wordt gebruikt om transacties te betalen. Dit zorgt ervoor dat GAS altijd gewild en dus waardevol is. Naarmate het aantal projecten dat afhankelijk is van Neo groeit, zullen de GAS-prijzen in de loop van de tijd wellicht stijgen.

Zoals u kunt zien, zijn er nogal wat manieren om een ​​cryptocurrency-beloning te verdienen, niet alleen voor mijnbouw, maar in sommige gevallen alleen voor het vasthouden of bewaren van de valutamunten in de juiste portemonnee..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me