Hoe een ICO op de markt te brengen zonder Facebook, Twitter en Google

Hoe cryptocurrency-projecten op de markt te brengen

Marketeers in de blockchain-ruimte (wij alle 12) krijgen in het eerste kwartaal van dit jaar steeds meer slecht nieuws omdat steeds meer van de traditionele marketingkanalen niet meer beschikbaar zijn in de blockchain-ruimte. Meest waarschijnlijke, dit komt omdat 92% van de recente ICO-projecten naar verluidt oplichting was, mislukt of gewoon dood is gegaan, maar konden gemakkelijk adverteren op verschillende platforms zoals Facebook en Twitter.

Is een algemeen verbod op alle cryptocurrency-gerelateerde advertenties de juiste aanpak? En hoe blijven echte, legitieme blockchain-projecten zichzelf op de markt brengen nu Facebook, Twitter, Reddit en AdWords de kibosh inzetten voor het adverteren van blockchain-bedrijven?

Hoe cryptocurrency-projecten op de markt te brengen

Let op: dit is een gastbericht van Keith Baumwald, CMO van Celsius-netwerk.

Grote bedrijven krijgen nog steeds geen crypto

Een van de grootste problemen waarmee de bestaande mediagiganten worden geconfronteerd, is dat ze cryptocurrency waarschijnlijk niet begrijpen. Inderdaad, de markt voor cryptocurrency groeit en evolueert zo snel dat het moeilijk kan zijn voor iedereen die geen aanzienlijk deel van zijn dag besteedt om gewoon de huidige trends bij te houden om up-to-date te blijven. Verder zijn de reguliere media begonnen kennis te nemen van de ICO-rage en het recente Ponzi-schema en zwendelevenementen te verlaten. John Oliver van Last Week Tonight deed onlangs een heel segment over cryptocurrency.

Laten we het even bekijken vanuit het perspectief van de advertentieplatforms: tot voor kort kon elke ICO gemakkelijk betalen voor advertenties die 1000% rendement aan potentiële investeerders werven, een hoop kapitaal ophalen en dan gewoon verdwijnen.

Mayweather Tweet

Natuurlijk zullen de slachtoffers van de regeling de schuld willen geven aan wie of wat dan ook, hen erbij betrokken heeft gekregen. Een natuurlijke eerste stap is om de site die de advertentie heeft gehost, de schuld te geven.

Hoewel het niet duidelijk is of het toestaan ​​van reclame voor wat later een oplichterij blijkt te zijn, een bedrijf wettelijk aansprakelijk maakt, lijken deze grote bedrijven met een bodemloze lijst van klanten er simpelweg voor te kiezen voorzichtig te zijn door crypto volledig te vermijden. Voor hen is de hoofdpijn de winst die ze op tafel laten liggen niet waard.

Vrijheid van meningsuiting en reclame

Er is een interessant raadsel voor degenen die hun producten op de markt willen brengen. Laten we even zeggen dat een bedrijf dat legaal wapens verkoopt, wil adverteren op een groot platform zoals Facebook, aan klanten in de Verenigde Staten. Het verkopen van wapens aan Amerikanen in Amerika is niet illegaal. Voor sommigen controversieel, maar nogmaals, niet illegaal.

Facebook kan echter besluiten om een ​​bedrijfsbeleid in te voeren om reclame voor wapens op hun platform te voorkomen. Dit kan een aantal redenen hebben, waaronder het feit dat Facebook veel jonge gebruikers heeft, evenals gebruikers die mogelijk sterk anti-vuurwapenbezit hebben. Daarom kan Facebook ervoor kiezen om dit soort advertenties niet alleen als een zakelijke beslissing te tonen, en niet als een censuur.

NRI

Hier wordt het ingewikkeld. Naarmate de reclamewereld steeds gecentraliseerd wordt, is er een kleiner aantal poortwachters (zoals Facebook, Google en Twitter) die de beslissingen kunnen nemen over wat acceptabel is en wat niet. Als gevolg hiervan kunnen een aantal dingen die volledig legaal en zelfs populair zijn, onvoldoende advertentiemogelijkheden hebben.

Hoewel sommigen reclame vervelend of opdringerig vinden, is het nog steeds een essentieel onderdeel van onze wereldeconomie. Als deze paar poortwachters besluiten om hele industrieën op grote schaal uit te sluiten, dan lijkt het al snel op censuur.

Is het groothandelsverbod op cryptocurrency-advertenties de juiste zet?

Hoewel ik vermoed dat het verbieden van advertenties in cryptocurrency er een was die voornamelijk als preventieve maatregel werd genomen, is dit waarschijnlijk niet de juiste manier om ermee om te gaan.

Alle online advertenties moeten vandaag nog worden herzien. Daarom zie je geen advertenties voor dingen die illegaal zijn of die door de samenleving grotendeels als ongepast worden beschouwd. De poortwachters doen dit zodat dingen die illegaal of algemeen verwerpelijk zijn, niet op het platform verschijnen en hun gebruikers van streek maken.

Naarmate we echter verder de cryptocurrency-revolutie ingaan, wordt reclame voor het grote publiek, en niet alleen voor liefhebbers van cryptocurrency op cryptogerichte websites, steeds belangrijker. Dit komt omdat het doel van cryptocurrency in het algemeen is om massale acceptatie te bereiken. Dit zal veel moeilijker zijn als cryptocurrency-projecten en bedrijven worden beperkt in het communiceren met het grote publiek via advertenties. Reclame biedt de essentiële functie om het publiek voor te lichten over producten of markten waaraan ze anders misschien niet zouden worden blootgesteld.

Het is vrij waarschijnlijk dat deze verboden op cryptocurrency-advertenties niet permanent zijn. Naarmate meer bedrijven betrokken raken bij cryptocurrency, deze accepteren als betaling en erover willen praten, zal waarschijnlijk een algemeen begrip van cryptocurrency volgen.

Als zodanig zullen adverteerders hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk worden uitgerust met voldoende kennis om te bepalen welke crypto-advertenties goed zijn en welke moeten worden vermeden..

Wat kunnen Crypto-projecten doen om zichzelf vandaag op de markt te brengen??

Cryptocurrency in het algemeen staat voor een belangrijke transitie. Snelle adoptie vindt al plaats met vele duizenden mensen die elke dag deelnemen aan cryptocurrency en deze kopen. Zelfs als alle advertenties op populaire platforms zijn verboden, kan en zal het de verspreiding van cryptocurrency niet voorkomen.

Sommige advertenties kunnen nog steeds door de filters van Facebook komen. Ik zag een paar advertenties, die zeker verboden waren, met het woord “bl0ckchain” om de filters op Facebook te omzeilen. Tijdens onze recente campagnes hebben we de afbeelding gebruikt om snel over te brengen dat de advertentie over crypto ging en vervolgens een gerelateerde tekst schreven zonder woorden als “crypto, blockchain, ICO, tokens, enz.” die gemakkelijk worden gemarkeerd door het algoritme van Facebook.

Celsius Facebook-advertentie

We gebruikten vergelijkbare teksten en advertenties op Twitter, hoewel de CTR’s veel lager waren.

Nu AdWords binnenkort ook advertenties voor cryptobedrijven verbiedt, verdwijnen de drie grote bronnen voor het uitgeven van marketinggeld snel. Dus waar moet u uw marketingbudget opnieuw toewijzen??

YouTube

Voorlopig kun je op YouTube nog steeds vrijuit spreken over cryptocurrency. Besteed het geld aan video-inhoud van hoge kwaliteit en betaal om deze op internet te promoten. Er zijn heel veel mensen die een recensie of interview met uw bedrijf zullen doen, we zagen echt een goede ROI van deze kanalen en ze hielpen bij het creëren van de ‘hype’, wat ook leidde tot nogal wat ongevraagde en onbetaalde video’s (inclusief die hieronder met Ian Balina).

Scherm

Ik heb in mijn carrière de minste tijd besteed aan het uitgeven van geld aan display-advertenties, want behalve remarketing hebben display-advertenties een slechte ROI. Het is niet anders in de cryptowereld. Maar als u minder plaatsen heeft om uit te geven, moet u hier wat van uitgeven. We kochten display-advertenties op een flink aantal grote cryptowebsites, we zagen een CTR van meer dan 0,25%, maar de advertenties waren nog steeds duur op basis van CPC. Adverteren en ontwerpen in cryptovaluta is nog steeds over het algemeen waardeloos, dus door iets met kwaliteit te doen, wordt de merkbekendheid vergroot voor al die oogbollen die zien maar niet klikken.

Deze advertenties hadden CTR’s van .27% op CoinMarketCap.

VROUW

Tegenwoordig doet een groot aantal mensen die cryptocurrency ontdekken dit niet via advertenties of marketing, maar via mond-tot-mondreclame en getuigenissen van mensen die ze vertrouwen. Recent studies suggereren dat de meerderheid van de Amerikanen al bekend is met bitcoin, in ieder geval op conceptueel niveau. Dit geldt ook voor een aantal andere landen.

Mond-tot-mondreclame is het best mogelijke verwijzingsprogramma en geweldig voor het stimuleren van echte organische groei. Bouw een echt merk waarmee mensen zich kunnen identificeren. Maak vervolgens swag rond dat merk, zoals T-shirts, stickers, enz. En deel ze royaal uit om mensen enthousiast te maken over je platform.

We sturen swag naar heel veel Celsius-fans om ze het woord te laten verspreiden. We zien de mensen in ons Telegram-kanaal als de seizoenskaarthouders van een sportteam. Deze mensen zijn uw evangelisten en uw grootste fans, dus behandel ze goed en stel ze in staat om het nieuws over uw bedrijf te verspreiden.

Nieuwe contentplatforms

Medium (voorlopig), is nog steeds een geweldige plek om contentmarketing te doen. Verder zijn er een aantal nieuwe sociale mediaplatforms verschenen die cryptocurrency openlijk ondersteunen (en zelfs zelf gebruiken) en die meer gericht zijn op vrijheid van meningsuiting als kernprincipe, in plaats van op een passief ideaal. Enkele voorbeelden hiervan zijn Steemit, Minds.com en Gab.ai om er maar een paar te noemen. De sites hebben tot nu toe geen interesse getoond in het verbieden van cryptocurrency-communicatie en zouden dergelijke marketinginspanningen waarschijnlijk niet ondersteunen..

Samenvattend

Dit soort anti-cryptocurrency-maatregelen zijn hoogstwaarschijnlijk tijdelijk en bedoeld om de grote platforms ooit grip te geven op hoe de cryptocurrency-markt vandaag werkt..

Een aantal landen is ook bezig met het ontwikkelen en stabiliseren van hun wet- en regelgeving, niet alleen voor sociale media, maar ook voor cryptocurrency. Dit zou het mogelijk kunnen maken voor de grote bedrijven om slechte advertentieklanten te herkennen en te vermijden. Het zou ook echte bedrijven helpen om de duidelijk geformuleerde regels te volgen om hun legitimiteit te tonen.

Voorlopig moeten marketeers wendbaar zijn en snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden en advertentiekanalen in de dagelijkse praktijk. Helaas lijken vanuit een ROI-perspectief de best presterende kanalen de eersten te zijn. Op de korte termijn zal het werk voor die marketing-ICO’s tenminste alleen maar moeilijker worden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me