De groei van alternatieve wegen voor transacties in Bitcoin

De ontwikkeling van Bitcoin heeft een lange weg afgelegd van zijn bescheiden cypherpunk-oorsprong tot een gevestigd middel voor waarde-uitwisseling en censuurbestendigheid. De cryptocurrency evolueert voortdurend om aan nieuwe eisen te voldoen en om het gebruik ervan uit te breiden. Van het Lightning Network (LN) als tweede-laags oplossing voor het schalen van betalingen tot het verbeteren van de privacy van transacties, Bitcoin is een overtuigend bewijs van de kracht van open-sourceprotocollen.

Naast meer bekende verbeteringen zoals de LN en de op handen zijnde opname van Schnorr-handtekeningen in het protocol, komen er enkele subtielere ontwikkelingen naar voren als haalbare alternatieve middelen voor transacties in Bitcoin.

Sommige van deze nieuwe wegen breiden de topologie van het netwerk uit en verbeteren de censuurbestendigheid, terwijl andere zich richten op het overbruggen van de kloof tussen het reguliere gebruik en de legacy cryptocurrency..

De netwerktopologie van Bitcoin uitbreiden

Een concept dat al enkele jaren in Bitcoin-kringen wordt besproken, en recent uitgewerkt op door Nick Szabo en Elaine Ou, is het idee om uit te breiden naar nieuwe media voor het verzenden van Bitcoin-transacties. Hun voorstel bij Scaling Bitcoin in 2017 op Stanford was voornamelijk gericht op het gebruik van hoogfrequente radiocommunicatie met een zwak signaal om Bitcoin te verzenden.

Ze verwezen naar hoe een ‘multi-homing’ -netwerk met mediums voor het gebruik van Bitcoin buiten alleen het internet de veerkracht van het netwerk veel robuuster zou maken. Het is niet verwonderlijk dat er al vooruitgang is geboekt bij het bereiken van wat ze hebben beschreven, waarbij Elaine Ou en anderen deelnemen aan het internationaal verzenden van Bitcoin via hamradiogolven – en het was een LN-betaling.

Het idee om Bitcoin via radiogolven te verzenden lijkt misschien bizar, maar Szabo en Ou wezen op zijn vermogen om weerstand te bieden partitie-aanvallen. Verder, hoewel het onhaalbaar lijkt, omringen echte zorgen de indrukwekkende aanwezigheid van China’s Grote Firewall en zijn vermogen om regionale internetverbindingen te censureren, terwijl soortgelijke angsten ontstonden bij onthullingen van Russische tests met het afsluiten van wereldwijde internettoegang.

Bitcoin-radio-uitzendingen

Lezen: Bitcoin-transacties uitzenden met radio-uitzendingen & TxTenna

Internetcensuur in autoritaire regio’s is een legitieme dreiging om Bitcoin via internet uit te zenden, hoe onrealistisch het ook mag lijken voor mensen in westerse democratieën zoals de VS..

Net als bij het uitbreiden van de netwerktopologie van Bitcoin naar radiogolven, zet Blockstream zich in om Bitcoin- en LN-betalingen met zijn Blockstream-satelliet product heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. Blockstream bestuurt meerdere grondstations die bekend staan ​​als ‘teleports’ die deelnemen aan de consensus van Bitcoin en de blockchain uitzenden naar geosynchrone satellieten.

De satellieten zenden vervolgens de blockchain van Bitcoin 24/7 uit naar de hele wereld, zonder dat er internettoegang nodig is. Gebruikers hebben alleen een satellietantenne en een kleine ontvanger (d.w.z. USB) nodig om ervoor te zorgen dat hun node altijd gesynchroniseerd is. De voordelen voor gebruikers zijn evident, aangezien ze kunnen zorgen voor een continue redundantie van de blockchain van Bitcoin zonder de noodzaak van een internetverbinding, Bitcoin kunnen ontvangen tegen lagere kosten en een stabielere manier hebben om verbinding te maken met de blockchain zonder angst voor isolatie of knooppuntpartitie.

Blockstream is ook doorgegaan met het bouwen van meer tools voor ontwikkelaars voor Blockstream Satellite. Als onderdeel van een update eind vorig jaar, Blockstream een API toegevoegd voor het verzenden van berichten via hun satellieten. Het resultaat zijn toepassingen zoals Spacebit.live, waarmee gebruikers berichten sturen over de hele wereld via de satellieten van Blockstream met behulp van LN-facturen om de service te betalen op basis van de grootte van het bericht.

Bitcoin is niet alleen meer een internetvaluta. Hoewel er nog veel werk te doen is in andere transactiemedia, kan het via radiogolven en satellieten worden verzonden.

Nieuwe methoden om Bitcoin uit te geven

Naast de innovatieve methoden om Bitcoin via verschillende media te verzenden, blijft het blootstellen van meer mensen aan Bitcoin, vooral in de derde wereld, een grote hindernis..

Veel mensen in ontwikkelingslanden of landen met economische moeilijkheden (d.w.z. Venezuela) hebben geen consistente internettoegang of toegang tot liquide uitwisselingsdiensten om gemakkelijk Bitcoin te kopen / verkopen.

Hoe zet je Bitcoin om in een toegankelijker en flexibeler medium voor waardeoverdracht? Verschillende projecten hebben een aantal slimme manieren bedacht om dit te bereiken, en ze zijn het bekijken waard.

Azteco

Azte.Co is een Bitcoin-vouchersysteem dat is ontworpen om een ​​veel bredere toegang tot de cryptocurrency te bieden in gebieden waar mensen een consistente internetverbinding missen of de kennis hebben om Bitcoin op exchanges te kopen.

Azteco

Het vermindert de drempel om Bitcoin te kopen via een eenvoudige methode: u gaat naar uw plaatselijke supermarkt en bij de Azteco-voucher met contant geld of debet- / creditcard, voert u de informatie op de voucher in op de Azteco-website en Bitcoin wordt onmiddellijk op uw creditcard gestort. account. Azteco-vouchers zijn verkrijgbaar in gemakswinkels voor alledaags gebruik, zoals het opwaarderen van telefoonrekeningen, waardoor ze een zeer praktische methode zijn om mensen kennis te laten maken met Bitcoin..

Stel je voor dat straatverkopers, gemakswinkels en supermarkten over de hele wereld Azteco-vouchers voor contant geld verkopen, waardoor het Bitcoin-ecosysteem veel meer liquiditeit krijgt..

OpenDime

OpenDime is een intrigerend concept van het omzetten van Bitcoin in ‘credit sticks’ die functioneren als instrumenten aan toonder, waardoor Bitcoin in de fysieke dimensie een cash-achtige eigenschap krijgt. OpenDime-sticks zijn USB-drives die intern in de privésleutel worden opgeslagen en gebruikers toegang geven tot de stick door deze aan te sluiten om de balans te bekijken en deze met BTC te laden.

Opendime

Als een gebruiker echter de BTC in de kredietstick wil uitgeven, moet hij een gat in de stick doorboren waardoor het flash-geheugen wordt gewijzigd en kan hij de privésleutel gebruiken om de BTC in de stick te besteden. Stokjes kunnen net als contant geld tussen mensen worden uitgewisseld, en zolang de verzegeling niet is verbroken, weten ze dat ze de BTC beheersen en dat deze niet is uitgegeven.

Het gebruik van OpenDime-sticks kan de privacy van Bitcoin-transacties aanzienlijk verbeteren, omdat ze niet naar de blockchain hoeven te worden uitgezonden en vergelijkbaar kunnen zijn met contante deals.

BitRefill

BitRefill is een populaire service voor het kopen van cadeaubonnen of mobiele navullingen met Bitcoin en verschillende andere cryptocurrencies, en ze bieden zelfs LN-betalingen aan.

Bitrefill

Ze bieden meer dan 750 cadeaubonnen aan in meer dan 170 landen, waardoor Bitcoin kan worden gebruikt voor veelvoorkomende aankopen bij verkopers en retailers die de cryptocurrency niet accepteren. Populaire internationale cadeaubonnen zijn onder meer Amazon, Google Play en Apple’s App Store.

BitRefill is praktisch voor gebruikers die hun Bitcoin willen uitgeven, maar niet het gedoe en de kosten hebben om specifieke bedragen op een exchange te wisselen en vervolgens naar een bankrekening te sturen en de fiat-valuta uit te geven.

Fold App

Vergelijkbaar met BitRefill, Fold App is van de makers van Houd netwerk, die de Fold-app heeft ontworpen als een manier om Bitcoin in de echte wereld uit te geven bij verkopers die Bitcoin niet rechtstreeks accepteren. Fold App richt zich echter expliciet op het verzenden van Bitcoin naar partnerwinkels als in-store tegoed met digitale kaarten. Het tegoed kan direct vanaf de telefoon worden besteed in de deelnemende winkels.

Deelnemende winkels zijn momenteel Dunkin Donuts, Starbucks, Target, Uber en Whole Foods.

Conclusie

Er zijn nog veel meer services zoals die hierboven voor transacties met Bitcoin met behulp van alternatieve methoden, en hun prevalentie zal de komende jaren zeker toenemen. Met name OpenDime en Azteco hebben een veelbelovend potentieel voor gebruikers in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden.

De vooruitgang die Bitcoin tegelijkertijd heeft geboekt in zijn netwerktopologie is ook indrukwekkend, hoewel nog in de kinderschoenen. Blockstream blijft de snelheid van innovatie verhogen en het verzenden van Bitcoin via radiogolven vertegenwoordigt een interessante dynamiek van een nieuwe valuta met een oud communicatiemiddel. Bitcoin wordt voortdurend verbeterd en is op weg om een ​​zeer robuust netwerk te worden met verschillende middelen om het te openen en uit te geven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me