Cryptocurrency & Hedge Funds: het institutionele geld ontgrendelen

Institutionele beleggers in cryptocurrency

Investeren in cryptocurrency was – tot nu toe – een onderneming met een hoog risico en hoge winst, waarbij particulieren het grootste deel van de open markt uitmaken.

Dit komt door verschillende convergerende factoren. Cryptocurrencies hebben een relatief toetredingsdrempel vanwege de prijs en de technologische muur eromheen. Als gevolg hiervan is het grootste deel van de investeringen gedaan door relatief technisch onderlegde individuen die een relatief klein deel van hun persoonlijk inkomen bijdragen. Zelfs zogenaamde walvissen werken doorgaans met persoonlijk geld.

De gouden prijs voor beleggen in cryptocurrency zijn altijd de enorme sommen geld geweest die vastzaten in institutionele investeringsvehikels, zoals hedgefondsen. In een hedgefonds bundelen geaccrediteerde beleggers hun geld om te beleggen in de vaak complexe portefeuille van het fonds.

Hedgefondsen voor cryptovaluta

Deze fondsen zijn doorgaans conservatief en geven voorrang aan het rendement en de veiligheid van beleggers boven enorme winsten. Hedgefondsen zijn ook sterk gebonden aan overheidsregulering. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze tot voor kort slecht geschikt waren voor de cryptocurrency-markt. Simpel gezegd, hedgefondsen zijn niet echt ontworpen om het hoofd te bieden aan schommelingen in percentages van dubbele cijfers in een dagelijkse periode, en de markt voor cryptocurrency opereert nog steeds erg in een legaal Wild West..

Naarmate de markt ouder wordt, wordt cryptocurrency echter aantrekkelijker voor institutionele beleggers, en sommige projecten zijn zelfs specifiek gericht op het op de markt brengen van die hopen investeringsgeld. We gaan een korte blik werpen op de staat van beleggen in hedgefondsen in cryptocurrency en een aantal van die nieuwe projecten bekijken.

Staat van de markt

De toestand van de markt kan misschien het beste worden samengevat door de acties van miljardair-investeerder Steven Cohen. Cohen heeft onlangs besloten om het blockchain hedgefonds-investeringsproject van Autonomous Partners te steunen. Autonomous Investors werd eind 2017 opgericht om een ​​blockchainplatform voor institutionele investeringen te produceren, waarbij prioriteit wordt gegeven aan schaalbaarheid, infrastructuur en toegang tot privacymunten.

Steven Cohen

Steven Cohen, Afbeelding van Bloomberg

Cohen weigerde rechtstreeks commentaar te geven op de investering in een verhaal van het tijdschrift Fortune, maar Arianna Simpsons, leider van Autonomous Partners, noemde Cohen’s liquiditeitsinjectie een blijk van vertrouwen in de cryptocurrency hedge fund-investeringsindustrie.

Ze voegde eraan toe dat de uiteindelijke vorm en vorm van investeringen in hedgefondsen in cryptocurrency nog steeds onzeker is, maar er is veel enthousiasme in de ruimte..

“Het hangt nog steeds in de lucht als mensen een aantal dingen op de blockchain willen doen”, vertelde ze Fortune. “We zijn nog aan het uitzoeken wat er moet worden gedaan en wat niet. Maar het is duidelijk dat ze willen ruilen, en ze willen games spelen. “

Headline Projecten

Autonome partners leidt de aanslag op investeringen in hedgefondsen in cryptovaluta vanuit hedgefondsen. Heel wat crypto-first-projecten zijn echter bedoeld om door te breken in de institutionele investeringsarena door eerst en vooral prioriteit te geven aan de cryptotechnologie..

CG BlockchainDe Blockchain Terminal – of BCT, naar zijn oorspronkelijke token – heeft tot doel een cryptocurrency-handelsecosysteem te creëren dat specifiek is gericht op institutionele beleggers.

BCT hoopt dat institutionele beleggers de gedecentraliseerde applicatie- en platformtools van het ecosysteem zullen gebruiken voor het verhandelen van hedgefondsen. In wezen verzamelt BCT gegevens van cryptocurrency-uitwisselingen, sociale media en initiële releases van munten voor zijn gebruikers. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om te handelen, ondersteund door het zogenaamde ComplianceGuard-beveiligingsschild van het platform, een cybersecurity-suite voor twee doeleinden en een tool voor het naleven van regelgeving..

Quantopian is een ander project dat actief is op het gebied van institutionele investeringen, maar niet zo direct als Blockchain Terminal. Quantopian functioneert als een marktplaats voor handelsalgoritmen.

“Ons doel is om algoritmische handel voor iedereen beschikbaar te maken, ongeacht uw locatie, achtergrond of ervaring”, zeiden de ontwikkelaars op de startpagina van het project. “Wij bieden de tools, gegevens en kapitaal – het enige waar u aan hoeft te denken, is de strategie. En als u een idee vindt dat succesvol is, willen we dat u deelt in de handelswinsten op basis van een kapitaalallocatie. “

Dit is een soort zij-instap in de wereld van institutioneel beleggen, maar het is een teken dat de markt steeds complexer wordt. Dat soort complexiteit zal cruciaal zijn voor potentiële investeerders om getuige te zijn.

Numerai gaat dit soort complexe handel nog een stap verder met de introductie van kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie en blockchain passen prima. Blockchain-technologie kan grote hoeveelheden gegevens snel opslaan en manipuleren. Het doorzoeken van al die gegevens is echter een taak die het meest geschikt is voor kunstmatige intelligentie. De combinatie van beide, toegepast op institutioneel beleggen, zou institutionele beleggers een duidelijk voordeel kunnen geven ten opzichte van traditionele handelsplatforms, aldus Numerai-oprichter Richard Craib..

“Als je eenmaal een financieel model hebt dat werkt, verberg je het. Je verbergt de technieken die je gebruikte om het te bouwen. U verbergt de methoden die u heeft gebruikt om uw gegevens te verbeteren. En nog belangrijker: u verbergt de gegevens. De financiële prikkel voor geheimhouding is sterk ”, zei Craib op de homepage van het project. “Maar toen ik hoorde over homomorfe versleuteling, was ik gemotiveerd om een ​​manier te vinden om cryptografie te gebruiken om mijn dataset te delen met andere machine learning-experts. Ik geloofde dat als ik de gegevens kon delen, andere mensen op een dag betere modellen zouden bouwen dan de mijne. Dus startte ik Numerai, het eerste hedgefonds dat zijn data gratis weggeeft met structuurbehoudende encryptie, en open deelname door datawetenschappers over de hele wereld mogelijk maakt. “

Door open-source datawetenschap naar de investeringswereld te brengen, krijgt de vaak verwarrende technologie rond blockchain geloofwaardigheid, waardoor zowel de prestaties als de PR worden verbeterd.

Een schande van rijkdom

De combinatie van de relatieve nieuwkomersstatus van crypto’s in de beleggerswereld en de grote kapitaalreserves van institutionele beleggers kan enorme winsten opleveren – beschamend enorm – terwijl de markt relatief onaangeboord blijft. Blockchain-investeringsadvocaat John Lore vertelde Business Insider dat ten minste één van zijn hedgefondsklanten de behoefte voelde om zich bij hem te verontschuldigen vanwege de enorme hoeveelheid geld die zijn fonds had gecreëerd.

“Sommigen van hen geven me een slecht gevoel over mijn eigen nettowaarde en wat ik met mijn leven heb gedaan. Ik had zelfs een fondsbeheerder die zich verontschuldigde voor het verdienen van zoveel geld en zei dat hij veel zou doneren aan een goed doel, ”vertelde Lore aan Business Insider. “Ze hadden ongeveer $ 600.000 geïnvesteerd en in januari zaten ze op meer dan $ 8 miljoen. Mijn zoon wierp daar één blik op en besloot dat hij een cryptocurrency-manager zou worden. “

Lore’s in New York gevestigde Capital Fund Law Group heeft een grote toename gezien in de interesse van institutionele beleggers in de blockchain hedgefondsmarkt, voegde hij eraan toe..

“Er is veel vraag, maar ik denk dat er op dit moment veel behoefte is aan onderwijs”, zei Lore. “Nooit is er een meer diverse groep potentiële managers naar ons toe gekomen. Dit zijn niet alleen voormalige buy-side-analisten bij investeringsbanken, ze komen uit allerlei verschillende aspecten. “

Institutionele investeringsgeld is een soort heilige graal geweest voor crypto-investeerders, die geloven dat de verhoogde liquiditeit die de markt zou brengen de algehele marktstabiliteit zal vergroten, waardoor nog meer investeerders met nog diepere portemonnee zullen worden aangetrokken..

Hoewel beleggen in hedgefondsen in cryptocurrency nog in de kinderschoenen staat, lijkt het erop dat interesse aan beide kanten van de vergelijking de crypto-investeringssfeer in een relatief korte periode naar nieuwe – en veel grotere – financiële kringen zal duwen..

Referenties

  1. https://masterthecrypto.com/cryptocurrency-new-asset-class-institutional-investors/
  2. http://fortune.com/2018/07/12/steven-cohens-bitcoin-crypto-autonomous-partners/
  3. https://venturebeat.com/2018/03/26/blockchain-project-aims-to-disrupt-hedge-fund-investing/
  4. https://www.quantopian.com/faq
  5. https://numer.ai/homepage
  6. http://www.businessinsider.com/crypto-trader-hedge-fund-making-so-much-money-2018-6

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me