Blockchain-voorspelling: de wijsheid van de menigte gebruiken om de toekomst te voorspellen

Blockchain-voorspellingen

Een van de bepalende kenmerken van de cryptocurrency-markt is onvoorspelbaarheid. Het is zowel een deel van zijn charme als de reden dat het tot dusverre geen grote institutionele beleggers heeft aangetrokken. Regelgevers maken zich zorgen over de procentuele schommelingen van de markt, en investeerders hopen het rijk te maken met een paar dollars die op het juiste moment naar de juiste munt worden gegooid.

En toch heeft de technologie achter cryptocurrency het potentieel voor een bijna eindeloze verscheidenheid aan voorspellende use-cases. Blockchain-voorspellingsprojecten groeien zowel in aantal als in omvang, met als doel niet alleen cryptocurrency-prijzen te voorspellen, maar ook een breed scala aan voorheen onkenbare cijfers. We gaan een kort overzicht geven van wat blockchain-prognoses zijn, waartoe het in staat is en wie deze potentieel enorme nieuwe markt betreedt.

Blockchain-voorspellingen

Voorspellende gegevens

De kern van blockchain-prognoses is een concept dat bekend staat als de wijsheid van de menigte. Het werkt op een vergelijkbare manier als de optie ‘Vraag het aan het publiek’ in het tv-programma ‘Who Wants to Be a Millionaire?’

Er zit kracht in cijfers, en dat wordt meteen duidelijk als het gaat om prognoses. De mening van een persoon over een bepaald onderwerp is gebaseerd op individuele kennis, ervaring en andere persoonlijke gegevens. Dit leidt tot meningen die, afhankelijk van de input, goed of fout kunnen zijn.

Maar wat als die persoon meer gegevens beschikbaar had? Veel meer eigenlijk? Door de betere kwaliteit en kwantiteit van gegevens zou hij of zij consistentere correcte voorspellingen kunnen doen.

Blockchains zijn op maat gemaakt om grote hoeveelheden gegevens uit vele gedecentraliseerde bronnen samen te voegen. Een blockchain-voorspellingsproject neemt vervolgens veel individuele gegevenspunten en meningen en combineert deze om een ​​weloverwogen antwoord te geven over de vraag of de prijzen zullen stijgen of dalen, wat mensen waarschijnlijk zullen kopen en in het algemeen wat er daarna kan worden verwacht..

Dit is de volgende evolutie van een oud voorspellend mechanisme – polling. In plaats van individueel een bepaald aantal mensen om hun gegevens te vragen, verzamelt een blockchain deze automatisch, sorteert ze en gebruikt ze om een ​​voorspelling te doen.

Augur

Het Augur-project van de Forecasting Foundation is een reeks slimme contracten die gebruikmaken van de REP in eigen valuta van het project, waarmee gebruikers hun eigen voorspellende markten kunnen creëren. De Forecasting Foundation is niet betrokken bij de markten die Augur-gebruikers creëren, en Augur is volledig open source. Het hart en de ziel van het project maken de kracht van voorspellende blockchain-prognoses voor iedereen beschikbaar.

Augur-gids

Lezen: onze gids voor Augur

“Het Augur-protocol is het enige voorspellingsmarktprotocol waarvan de Forecast Foundation op de hoogte is en waarbij het ontwikkelingsteam niets anders doet dan het schrijven van de gratis open source-code”, legde het team uit op de homepage van het project. “De Forecast Foundation en de mensen die de Augur-protocolcode hebben geschreven, creëren geen markten op het Augur-protocol zelf, ze voeren geen transacties uit of hebben de mogelijkheid om acties die worden uitgevoerd op de website te monitoren, controleren, censureren of wijzigen. Augur-protocol. In plaats daarvan moedigt de Forecast Foundation gebruikers aan om deze acties uit te voeren vanuit rechtsgebieden waar ze over de juiste licenties en richtlijnen beschikken, en waar ze de toepasselijke regelgeving kunnen volgen voor de acties die ze uitvoeren volgens het Augur-protocol. “

Op deze manier fungeert Augur als een vertegenwoordiger van de blockchain-voorspellende markt als geheel – een gedecentraliseerde toolkit voor het toepassen van blockchain op een breed scala aan eindgebruikstoepassingen.

Augur is onlangs live gegaan met de applicatie, tot nu toe is er meer dan een miljoen dollar op het platform ingezet. U kunt real-time statistieken van de markten bekijken op Voorspellingen. Globaal.

Gnosis

Gnosis voert een vergelijkbare functie uit met een meer speelse gebruikersinterface. De gedecentraliseerde applicatie Olympia van Gnosis organiseert periodieke voorspellingstoernooien. Deelnemers krijgen 200 OLY-tokens om te gebruiken bij het doen van voorspellingen over diverse onderwerpen – een voorbeeld is het wereldrecord voor het grootste vuurwerk op oudejaarsavond. De OLY-tokens van Gnosis Olympia worden vervolgens onder de winnaars verdeeld. Gnosis Olympia fungeert als een testplatform voor ontwikkelaars, maar ook als inspiratie voor toekomstige, real-world use cases.

Cindicator

Al deze projecten benaderen de markt voor blockchain-voorspellingen vanuit een iets andere richting. De belangrijkste marktverhuizer in de ruimte is echter nog steeds Cindicator. Net als zijn nieuwere neven, wil Cindicator de kracht van menigten gebruiken via blockchain-technologie om nauwkeurige marktvoorspellingen te doen. Cindicator is grotendeels gericht op de financiële massa, met als doel een soort orakel te zijn voor gebeurtenissen in zowel de cryptocurrency als traditionele markten.

Cindicator Gids

Lezen: onze gids voor Cindicator

Op het Cindicator-platform worden maandelijks wedstrijden gehouden waarbij Cindicator-houders een reeks voorspellende vragen beantwoorden. Hun antwoorden op deze vragen worden aan het einde van de maand opgeteld, en Cindicator-tokens worden dienovereenkomstig toegekend voor juiste antwoorden. Dit stimuleert de menigte om onderzoek te doen en een geïnformeerd antwoord te geven, waardoor het GIGO-probleem om alleen te vertrouwen op de grootte van de drukte, wordt omzeild. Afkorting van “Garbage In, Garbage Out”, GIGO is een computerwetenschappelijke term die is geleend door de voorspellende voorspellingsindustrie om de kwaliteit te beoordelen van gegevens die worden gebruikt bij het maken van financiële voorspellingen. Hoewel het mogelijk is om meer nauwkeurigheid in elke voorspelling te krijgen door simpelweg het informatienet breder te werpen, wordt door het stimuleren van deelnemers aan dat net willekeurige gissingen ontmoedigd en worden beter geïnformeerde voorspellingen aangemoedigd..

Ten slotte neemt Cindicator zijn geaggregeerde slimme gegevens en voert deze door een systeem van kunstmatige intelligentie dat bekend staat als een neuraal netwerk. Dit verscherpt de voorspellingen verder.

“Bij het doen van voorspellingen is een methode om opinie te crowdsourcen het inzetten van de wijsheid van de massa. Dit betekent dat je, als je naar een breed scala aan meningen over een bepaald onderwerp kijkt, de ‘gemiddelde’ reactie neemt, die in theorie een nauwkeurigere voorspelling geeft dan enig individu – hoe goed geïnformeerd ook – zou kunnen doen, “zei Cindicator op de homepage van het project. . “Bij Cindicator gingen we verder en gebruikten we een diversiteit aan data science-methoden, waarbij we statistische wetenschap en machine-learningmethoden gebruikten om de nauwkeurigheid van onze voorspellingen te verbeteren.”

Cultiveer Labs

Tenslotte, Cultiveer Labs biedt blockchain-voorspellingen als een service aan zijn klanten, waaronder LG en Broadspectrum. Cultivate factureert zijn service als een door de gebruiker aangepaste oplossing voor bijna elke voorspellende behoefte, van Amerikaanse verkiezingen tot sport tot zakelijke strategieën.

Deze diensten worden op verschillende niveaus aangeboden. Zowel TinyCast als AlphaCast zijn gratis voor persoonlijke of openbare prognoses, terwijl het Cultivate Forecasts-product is gericht op de professionele markt en drie tot zes maanden test biedt voor potentiële klanten.

De toekomst vormen

Het is ironisch dat blockchain-technologie, die nieuwe grenzen verlegt op bijna elk technologisch gebied, nu ook wordt gebruikt om te voorspellen wat die velden zullen doen. De smaken en diepte van voorspelling variëren, van Augur’s open-source, allesomvattende platform tot de beperkte focus van Cindicator op financiële markten. Maar de gevolgen voor dit soort voorspellend vermogen zijn duidelijk. Rollen die nu worden ingevuld door analisten en opiniepeilingsspecialisten maken plaats voor een nieuw soort gedecentraliseerde informatievergaring. Dit belooft niet alleen sneller en nauwkeuriger te zijn, maar ook minder geconcentreerd.

Bij presidentsverkiezingen in de VS is de meeste berichtgeving bijvoorbeeld gericht op een paar grote opiniepeilingsbedrijven. In 2016 vielen deze opiniepeilers relatief vlak als het ging om het voorspellen van de uiteindelijke overwinning van de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Als gevolg hiervan was de berichtgeving in de media rond de verkiezingen verwarrend – en, althans in sommige gevallen, tamelijk onnauwkeurig. Een op blockchain gebaseerd systeem zou granulariteit hebben gepakt die niet beschikbaar was voor traditionele opiniepeilers, en het zou elke kwestie van vooringenomenheid hebben weggenomen via zijn autonome en gedecentraliseerde karakter.

Uitzoeken wat er gaat gebeuren in de blockchain-technologie is bijna altijd een moeilijk voorstel. Hoe passend is het dat blockchain als doel heeft dat probleem zelf op te lossen.

Referenties

  1. https://www.ibm.com/blogs/insights-on-business/electronics/demand-forecasting-reinvented/
  2. https://www.augur.net/
  3. https://gnosis.pm/
  4. https://www.cultivatelabs.com/future-of-work-whitepaper
  5. http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/11/09/why-2016-election-polls-missed-their-mark/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me